Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kas ir tas, kas liek jums sevī vilties

Reitings 157
Reģ: 29.06.2015
Sveikas, meitenes.
Šodien ir pārdomu diena, kad ir vēlme arī uzrakstīt savas pārdomas, jo šī ir vienīgā vieta, kur varu to izdarīt. Pastāstiet par to, kas jums dzīves laikā ir licis vilties sevī tā pamatīgi?
Diemžēl, nevaru izplūst detaļās, bet sākšu.
Pirms pāris gadiem sāku rakt sev bedri, ņemot kredītus. Iemesli bija dažādi, gan attaisnojami, gan neattaisnojami. Tagad, kad esmu vecāka, ar grūtībām to visu sagremoju. Strādāju diendienā, pelnu divas algas, lai varētu nosegt savus parādus, taču dažkārt paliek tik smagi ap sirsniņu, ka gribas ielīst stūrī, raudāt. Taču mani bērni ir mana motivācija turpināt šo ceļu. Pats briesmīgākais ir apzināties, ka tu pats esi vainīgs pie tā, ka neviens tev nelika pistoli pie deniņiem un nelika aizņemties kaut ko.
Dažkārt paliek smagi, jo divu algu pelnīšana ietekmē arī veselību ilgtermiņā, bet tā ir cena, ko es maksāju šobrīd. Ja man būtu iespēja izmainīt dzīvi līdz brīdim, kad pirmo reizi apsvēru kredītu, es to vairs nedarītu. Ja godīgi, ļoti ilgojos pēc tā brīža, kad varēju darīt tikai vienu darbu. Ir emocionāli grūti.
Jūs noteikti varat mani nosodīt, arī es sevi nosodu katru dienu, taču par spīti tam cenšos būt stipra un domāt par to, ka tuneļa galā vienmēr ir gaisma. Noteikti zinu, ka saviem bērniem nekad neļaušu izdarīt šādu kļūdu.
Laikam grūtākais arī ir tas, ka par šo nevaru nevienam pastāstīt, tas krājas manī un uzrakstīt ir vienīgais, kā atvieglot to drausmīgo sajūtu sirsniņā. Tas arī ir tas, kas man ir licis sevī smagi vilties - neapdomātas rīcības.
Paldies, ka izlasīji.
Lai foršs vakars.
04.02.2025 00:24 |

Patīk
Reitings 2636
Reģ: 03.11.2023
Nenosodu. Būs jau labi, kaut kad tie kredīti būs atmaksāti
04.02.2025 00:54 |

Reitings 61
Reģ: 02.02.2025
Viss nokārtosies! Stulbība bija ņemt kredītus tik daudz, ka nevari apmaksāt, bet tagad to apzinies un maksā parādus, tāpēc nav par ko kaunēties un nedomāju, ka šis ir kaut kas tāds, ko nevar nevienam stāstīt. Citi nemaksā parādus un slapstās vai paņem jaunu kredītu, lai samaksātu un viss pa riņķi, bet tu pildi savas saistības. Beidz sevi šaustīt, neko labāku tas nepadarīs.
04.02.2025 08:26 |

Reitings 234
Reģ: 20.02.2024
Nav jau par ko te daudz nosodīt. Pati ņēmi kredītus, pati tagad tos atmaksā, lesson learned. Cik lieli ir kredīti? Anonīms forums, vari rakstīt. Pieņemu, ka tas ir tikai mēnešu jautājums, kamēr atkal varēsi strādāt tikai vienu darbu, nevis gadu jautājums? Daudziem ir smagi un ļoti smagi periodi dzīvē, bet tas laiks arī paiet, beidzas un aizmirstas.
04.02.2025 10:20 |

Reitings 101
Reģ: 28.01.2025
Veselība ir galvenais.
Kāda jēga atdot kredītu, ja sabeigsi veselību un mirsi, vai nespēsi strādāt?
Tāpat kredīts paliks neatdots.
Labāk bīdi sarunas ar kredītdevējiem par procentu mazināšanu vai vienkārši pamatsummas atmaksu.
Ja šie nepiekrīt taisi maksātnespēju, strādā pelēkajā ekonomikā un tamlīdzīgi.
04.02.2025 11:21 |

Reitings 1370
Reģ: 31.01.2023
Tikai nešausti sevi un nevaino. Tas ir izdarīts. Viss, mainīt neko nevari. Un tajā brīdī tu darīji tā, kā darīji.
04.02.2025 12:12 |

Patīk
Reitings 2636
Aptuveni cik ilgi tev vēl jāveic tos kredīta maksājumus?
04.02.2025 12:27 |

Reitings 157
Sveikas!
Mīļš paldies visām par komentāriem. Tas noteikti piešķir tādu nelielu dzinulīti uz priekšu. Tā kā forumā rakstu zīmēm ir limits, bija daudz kas jādzēš ārā no sava stāsta.
Visu laiku biju izvairījusies no kopējās mēneša summas saskaitīšanas, bet ar drebošām rokām to izdarīju nesen, un kopējā summa, ko maksāju, ir aptuveni 700 eiro. Šis ir iemesls, kāpēc man ir divi darbi, jo ar vienu man nepaliktu nekā. Summa ir astronomiska, bet, protams, ņemot kredītus es procentiem nekad nebiju pievērsusi uzmanību. Vēl viena stulbības pazīme, kas man ir piemitusi. Vienu kredītu jau tūlīt, tūlīt būšu nomaksājusi, un paliks nedaudz mazāk, tas priecē, taču ejams vēl tāls ceļš. Jūs jautājāt, cik apmēram ilgi vēl - esmu apskatījusies, ka tie ir aptuveni 2-3 gadi, kas man šādi jāmaksā. Tas, protams, ir ļoti liels slogs un garš periods.
Esmu domājusi par maksātnespējas procesu, bet parokoties dziļāk šajā pazemes ūdenī, saprotu, ka tomēr tas nebūtu labākais lēmums priekš manis, tāpēc turpinu maksāt ar visām varītēm. Tomēr kredītu esmu ņēmusi, tas jānomaksā.
Protams, ir bijis, kad maksājumi jāatliek, jo dažkārt vienkārši vairs nav iespēja samaksāt tās summas, bet no tā cenšos izvairīties, līdz ar to var saprast, ka sev neko absolūti nepērku. Reizi pāris mēnešos kādu drēbi, un arī no lētā gala.
Man ir milzīgs kauns, un ak, asaras uzreiz birst, bet būs labi. Šodien ir skumji, rīt turpināšu ierasto ceļu.
Paldies jums par emocionālu atbalstu❤️🙏
04.02.2025 13:14 |

Reitings 56
Reģ: 03.02.2025
Meitenee0 @ 04.02.2025 13:14
Sveikas!
Mīļš paldies visām par komentāriem. Tas noteikti piešķir tādu nelielu dzinulīti uz priekšu. Tā kā forumā rakstu zīmēm ir limits, bija daudz kas jādzēš ārā no sava stāsta.
Visu laiku biju izvairījusies no kopējās mēneša summas saskaitīšanas, bet ar drebošām rokām to izdarīju nesen, un kopējā summa, ko maksāju, ir aptuveni 700 eiro. Šis ir iemesls, kāpēc man ir divi darbi, jo ar vienu man nepaliktu nekā. Summa ir astronomiska, bet, protams, ņemot kredītus es procentiem nekad nebiju pievērsusi uzmanību. Vēl viena stulbības pazīme, kas man ir piemitusi. Vienu kredītu jau tūlīt, tūlīt būšu nomaksājusi, un paliks nedaudz mazāk, tas priecē, taču ejams vēl tāls ceļš. Jūs jautājāt, cik apmēram ilgi vēl - esmu apskatījusies, ka tie ir aptuveni 2-3 gadi, kas man šādi jāmaksā. Tas, protams, ir ļoti liels slogs un garš periods.
Esmu domājusi par maksātnespējas procesu, bet parokoties dziļāk šajā pazemes ūdenī, saprotu, ka tomēr tas nebūtu labākais lēmums priekš manis, tāpēc turpinu maksāt ar visām varītēm. Tomēr kredītu esmu ņēmusi, tas jānomaksā.
Protams, ir bijis, kad maksājumi jāatliek, jo dažkārt vienkārši vairs nav iespēja samaksāt tās summas, bet no tā cenšos izvairīties, līdz ar to var saprast, ka sev neko absolūti nepērku. Reizi pāris mēnešos kādu drēbi, un arī no lētā gala.
Man ir milzīgs kauns, un ak, asaras uzreiz birst, bet būs labi. Šodien ir skumji, rīt turpināšu ierasto ceļu.
Paldies jums par emocionālu atbalstu❤️?

Varbūt vari vienoties, ka maksā mazāku mēneša maksu. Lai gan tas būs ilgāks periods, bet nebūs sevi tā jānodzen neprātā.
04.02.2025 13:23 |

Reitings 157
Tā kā dažkārt paliek smagnēji ar tādu summu, tad esmu apdomājusi, ka varētu mēģināt ko tādu runāt. Vienreiz gan ar vienu kredītiestādi tāda saruna bija, taču viņi tikai piedāvāja toreiz kredītbrīvdienas pamatsummai, procenti bija jāmaksā, un max. 1-2 mēnešus. Varbūt tagad kaut kas ir mainījies un ir pretimnākošāki. Noteikti mēģināšu gan.
04.02.2025 13:31 |

Reitings 56
Reģ: 03.02.2025
Meitenee0 @ 04.02.2025 13:31
Tā kā dažkārt paliek smagnēji ar tādu summu, tad esmu apdomājusi, ka varētu mēģināt ko tādu runāt. Vienreiz gan ar vienu kredītiestādi tāda saruna bija, taču viņi tikai piedāvāja toreiz kredītbrīvdienas pamatsummai, procenti bija jāmaksā, un max. 1-2 mēnešus. Varbūt tagad kaut kas ir mainījies un ir pretimnākošāki. Noteikti mēģināšu gan.

Pamēģini gan. Man gan savulaik nebija laba pieredze ar kredītiestādēm, bet tur viss jau sākās ar nepatīkamu komunikāciju. Kad teicu, ka man nav tik lielas naudas ik mēnesi ko maksāt, man atcirta, par ko tad es maizi pērkot? Biju šokā, likās ka man jānomirst badā, lai tik varētu to x summu samaksāt. Rezultātā nometu klausuli un maksāju ik mēnesi cik varēju. Nāca vēstules, ka tā nav pietiekoša summa, bet tad dzīve pagrozijās, nesanāca izmaksāt neko viņiem un aizbraucu uz ārzemēm. Pastrādāju pāris mēnešus un nomaksāju pilnīgi visu vienā cēlienā. Pie reizes arī visu, kas bija uz nomaksu, lai esmu brīvs cilvēks. Tā kā es labi saprotu tavu bezizejas sajūtu un ceru, ka drīz būs tas laiks, kad varēsi viegli uzelpot līdz ar pēdējo maksājumu. Tā ir ļoti laba sajūta.
Mēģini ar viņiem ko sarunāt. Lai izdodas! 🙏
04.02.2025 13:37 |

Patīk
Reitings 2636
Meitenee0 @ 04.02.2025 13:31

Vai interesējies par kredītu apvienošanu? Cik dzirdēts, tas arī nav slikts variants. Būtu visi maksājumi vienā un noteikti var vienoties arī par citiem procentiem, atmaksas periodu
04.02.2025 13:56 |

Reitings 157
Paldies, ka dalījies ar savu situāciju. Noteikti ticu, ka pirmais elpas vilciens pēc šī kredītu jūta būs lielisks un prieka asarām pilns. Un prieks dzirdēt par šādu stāstu❤️
Noteikti, ja būtu iespēja, arī es dotos uz ārzemēm, bet, protams, tāda iespēja man nav pašlaik, tāpēc daru, ko varu.
Atceros, ka reiz teicu Ferratum bankas speciālistam, ka nevaru samaksāt mēneša summu. Viņa man prasīja, kāpēc tagad nevaru samaksāt un kāpēc tikai vēlāk varēšu, un lai vairs rēķina maksas netiktu kavētas, bet apmaksātas laicīgi. Tajā brīdī vienkārši biju uz lūzuma punkta, arī gribēju likt nost klausuli. Bet saprotu, ka arī viņi dara tikai savu darbu, lai vai cik skaudri dažkārt liekas, ka viņš nesaprot, ka situācija var iegriezties maksātājam ne par labu.
04.02.2025 13:58 |

Reitings 157
Džinga, biju aizpildījusi pieteikumu Altero. Visi man atteica, diemžēl. Biju cerējusi, ka tā varēšu vismaz kaut cik samazināt maksājumu mēnesī.
04.02.2025 13:59 |

Patīk
Reitings 2636
Meitenee0 @ 04.02.2025 13:59
Džinga, biju aizpildījusi pieteikumu Altero. Visi man atteica, diemžēl. Biju cerējusi, ka tā varēšu vismaz kaut cik samazināt maksājumu mēnesī.

Pamēģini vēl kādu, E-lizings ir tādi diezgan patīkami un atsaucīgi, man ir auto kredīts atrasts caur viņiem. Tikko iegooglēju, ka piedāvā arī pārkreditāciju. Viņi darbojas tā, ka salīdzina vairāku kredītu kompāniju piedāvājumu.
04.02.2025 14:14 |

Reitings 157
Apskatījos, ka e-Līzingam ir aptuveni tie paši kredīta sniedzēji, kas Altero 🫤
04.02.2025 14:27 |

Patīk
Reitings 2636
Meitenee0 @ 04.02.2025 14:27
Apskatījos, ka e-Līzingam ir aptuveni tie paši kredīta sniedzēji, kas Altero ?

aaa, Altero arī ir kredītu salīdzināšana? Piedod, likās, ka viens konkrēts kredītdevējs
04.02.2025 14:39 |

Reitings 157
Viss kārtībā, un jā, viņi arī salīdzina kredītdevēju piedāvājumus
04.02.2025 14:41 |

Reitings 362
Reģ: 13.02.2024
Un kam tieši tie kredīti tika ņemti? Kaut kas ap 20tk sanāk? Auto vai dzīvokļa remontam? Neko citu nespēju iedomāties.
04.02.2025 14:48 |

Patīk
Reitings 2636
GlorijaGrevcova @ 04.02.2025 14:48
Un kam tieši tie kredīti tika ņemti? Kaut kas ap 20tk sanāk? Auto vai dzīvokļa remontam? Neko citu nespēju iedomāties.

ko tu piesienies, goda vārds zoss, kā paceļas naudas tēma tā tu meties iekšā pa durvīm ar putām uz lūpām
04.02.2025 15:00 |

Reitings 362
Reģ: 13.02.2024
Džinga @ 04.02.2025 15:00

ko tu piesienies, goda vārds zoss, kā paceļas naudas tēma tā tu meties iekšā pa durvīm ar putām uz lūpām

Atšujies no manis, mazsmadzeņu radība, te ir forums, kaut kas nepatīk, pisies prom vai sameklē block funkciju.
04.02.2025 15:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!