Kāds Palermo Sardīnijā? Itāliju esmu izbraukājusi praktiski visu. Sicīlijā biju 10x un tā ir vieta,kur vēlos vienmēr atgriezties. Cilvēki tur ir super ❤️ Un ceļojums tur nevar būt garlaicīgs,jo ir fantastiskās pludmales,daba,arhitektūra un daudz kas cits. Sardīnija arī super. Ļoti interesanta humora izjūta vietējiem.Džinga @ 28.01.2025 19:41
Es vispār nevaru iedomāties, kas tur varētu nepatikt :D Ja nu vienīgi Palermo, super skaļi un bardaks visur
Rietumusawle @ 28.01.2025 20:48
Tatad tikai lielpilsetas un visas nosauktas sava zina lidzigas. 2-3 menesi nu gan nav nekads izcilais laiks, lai izveidotos viedoklis. Latvija var padzivot 2-3 menesus druma ziema un ari viedoklis nebus pozitivs. Viedoklis Tev varbut kads vien gribi, bet smiekligi izklausas, ka doma, ka Amerika ir astonas nosauktas lielpilsetas. Kaut vai Teksasa Hjutona vs Austin ir tik atskirigas un tas ir viena stata. Tu runa black/white galejibas ka 20gadiga jauniete.
Altra @ 28.01.2025 21:22Kāds Palermo Sardīnijā? Itāliju esmu izbraukājusi praktiski visu. Sicīlijā biju 10x un tā ir vieta,kur vēlos vienmēr atgriezties. Cilvēki tur ir super ❤️ Un ceļojums tur nevar būt garlaicīgs,jo ir fantastiskās pludmales,daba,arhitektūra un daudz kas cits. Sardīnija arī super. Ļoti interesanta humora izjūta vietējiem.
Arī San Vito lo Capo ir raupjais un pelēkās smiltis? Sicīlijā ir ļoti dažādas pludmales. Un ne visās ir smiltis. Aizbrauc uz Taorminu! Sicīlija pelēka? Kur tu vispār biji un kur Tu gulēji,ka tev ķirzakas dušā lēca virsū?Rora @ 28.01.2025 21:34
Man arī Sicīlija melnajā sarakstā, ar visām pludmalēm - smiltis tur "pē", tādas raupjas, pelēkas... Viss tur ir pelēks, dzeltens ar dažiem kaktusiem un ķirzakām visur. Otrajā nedēļā no rīta, ieejot dušā vairs nebļāvu pilnā rīklē, ka priekšā dušā atkal kaut kādas ķirzakas, pieradu. Vai man tas patika? Vispār nē. Palermo briesmīga pilsēta. Jā, cilvēki tur ir forši. Bet tas arī viss.
Tatrus noteikti iesaku. Ja ir mērķis kāpt, tad iesaku paņemt līdzi nūjas. Bijām jūlijā uz Polijas Tatriem, braucām uz 4 dienām, tīri ar mērķi kāpt kalnos, fiziski ļoti grūti, bet nevienā brīdī nedomājām iet atpakaļ. Man personīgi pēc šī kāpiena ir “āķis lūpā” un nākamo plānojam braucienu uz Slovākijas Tatriem, kas sanāk gandrīz turpat, tikai augstumi pavisam citi.CallMeAnnika @ 28.01.2025 16:55Šobrīd plānā ir vasarā aizbraukt uz Tatru kalniem Polijā, un Lapzeme pirms Ziemassvētkiem. :)
Magnolija @ 28.01.2025 21:52Man gribētos uz Sardīniju, arī interesē, kas tur nav labi. Palermo ir Sicīlijā, nevis Sardīnijā.
Sicīlijā man patika Eriče, Taormina un vēl citas mazās pilsētiņas. Palermo un Katānijā gan nebija omulīgi.
Liels paldies par ieteikumu! ♥ Mērķis ir kāpt, varbūt ir vēl kādi ieteikumi? Būšu tur pirmo reizi.brunettte @ 28.01.2025 21:52Tatrus noteikti iesaku. Ja ir mērķis kāpt, tad iesaku paņemt līdzi nūjas. Bijām jūlijā uz Polijas Tatriem, braucām uz 4 dienām, tīri ar mērķi kāpt kalnos, fiziski ļoti grūti, bet nevienā brīdī nedomājām iet atpakaļ. Man personīgi pēc šī kāpiena ir “āķis lūpā” un nākamo plānojam braucienu uz Slovākijas Tatriem, kas sanāk gandrīz turpat, tikai augstumi pavisam citi.
Altra @ 28.01.2025 21:49Arī San Vito lo Capo ir raupjais un pelēkās smiltis? Sicīlijā ir ļoti dažādas pludmales. Un ne visās ir smiltis. Aizbrauc uz Taorminu! Sicīlija pelēka? Kur tu vispār biji un kur Tu gulēji,ka tev ķirzakas dušā lēca virsū?
Mums šis arī bija pirmais nopietnais kāpiens, nūjas mums pašiem nebija, tāpēc turpmāk mācīsimies no kļūdām un varu droši teikt, ka viņas tur noteikti noderēs. Man jau sen ļoti gribējās uz izslavēto Morskie Oko aizbraukt, tāpēc namiņu noīrējām salīdzinoši netālu no turienes (~30min brauciens), pirmajā dienā sākām arī salīdzinoši vieglāku kāpienu, lai vispār saprastu, kas un kā, vieta Sarnia skala (kopā aptuveni 16km), nākamajā dienā gājām uz Morskie Oko, izrādās tur ir vairākas takas un virsotnes, kurās kāpt, mēs izvēlējāmies piecu ezeru ieleju (~25km), kāpiens diezgan grūts, ļoti stāvs gan uz augšu, gan lejā kāpjot, bet skati ir fantastiski❤️ Ik pa laikam ir ezeri ar dzidru ūdeni, pusceļā ir arī kafejnīca, tāpēc nav jāapkraujas ar ēdamajiem līdzi + pie tās slodzes un karstuma, ēst gandrīz vispār negribējās.CallMeAnnika @ 28.01.2025 22:27Liels paldies par ieteikumu! ♥ Mērķis ir kāpt, varbūt ir vēl kādi ieteikumi? Būšu tur pirmo reizi.
Kad skatījos, ko lai dara atvaļinājumā, sapratu, ka Latvijas tuvākās un mazliet tālākās kaimiņvalstīs, ir tik daudz skaistu vietu, kur neesmu bijusi.
Ā, starp citu, pats Morskie Oko bija nedaudz vilšanās… ezers no virsotnes ļoti skaists, bet noejot lejā cilvēku pūļi, visi taisa bildes, bradā pa ūdeni, viena ģimenīte turpat uz akmeņiem ēda arbūzu un sēkliņas spļāva ūdenī. Vieta fantastiski skaista, bet cilvēku visatļautība to pamatīgi izbojā. Bet mēs arī bijām tūristu sezonā, tāpēc nav jau arī ko pārmest.CallMeAnnika @ 28.01.2025 22:27Liels paldies par ieteikumu! ♥ Mērķis ir kāpt, varbūt ir vēl kādi ieteikumi? Būšu tur pirmo reizi.
Kad skatījos, ko lai dara atvaļinājumā, sapratu, ka Latvijas tuvākās un mazliet tālākās kaimiņvalstīs, ir tik daudz skaistu vietu, kur neesmu bijusi.
Altra @ 28.01.2025 21:22Kāds Palermo Sardīnijā? Itāliju esmu izbraukājusi praktiski visu. Sicīlijā biju 10x un tā ir vieta,kur vēlos vienmēr atgriezties. Cilvēki tur ir super ❤️ Un ceļojums tur nevar būt garlaicīgs,jo ir fantastiskās pludmales,daba,arhitektūra un daudz kas cits. Sardīnija arī super. Ļoti interesanta humora izjūta vietējiem.
Rora @ 28.01.2025 21:34
Man arī Sicīlija melnajā sarakstā, ar visām pludmalēm - smiltis tur "pē", tādas raupjas, pelēkas... Viss tur ir pelēks, dzeltens ar dažiem kaktusiem un ķirzakām visur. Otrajā nedēļā no rīta, ieejot dušā vairs nebļāvu pilnā rīklē, ka priekšā dušā atkal kaut kādas ķirzakas, pieradu. Vai man tas patika? Vispār nē. Palermo briesmīga pilsēta. Jā, cilvēki tur ir forši. Bet tas arī viss.
Rora @ 28.01.2025 22:30
Pa Sicīliju mēs ceļojām ar auto. Bijām daudz kur. Un man tiešām tā vieta likās visa vienos toņos - ļoti pietrūka tieši krāsu. Izkaltusi zeme un kaktusi. Atceros, ka bijām tādā pludmalē Magaggiari, tad bijām tajā vietā, kur tie tempļi Agrigento laikam saucas (tur arī bija tās miljons ķirzakas), atceros vēl Mondello pludmale laikam... Īsāk sakot, bijām tur ilgi, bet iespaids man bija nekāds. Ļoti gribējās prom. Kad iebraucām atpakaļ Romā, tad man beidzot atgriezās dzīvesprieks :).
Hilva @ 28.01.2025 23:13Plānā ir Malta pavasarī un Grieķija. Rekomendēju braukt starpsezonā, jo vasaras vidus karstums un tūristu pūļi mēdz būt drusku par daudz. Ļoti rekomendēju izpētīt Balkānus - diemžēl AirBaltic ir atcēlis tiešos lidojumus uz Maķedoniju, bet pagājušajā gadā tur un Albānijā pavadījām 2 fantastiskas nedēļas. Lēti, skaisti, gards ēdiens, bagātīga kultūra, kas atšķiras no klasiskajiem Eiropas galamērķiem, un nav pārmērīgu tūristu baru.
Džinga @ 28.01.2025 23:20
Nu interesant, es tur pabiju pludmalē pie Sirakūzas, kur bija tiiik baltas smiltis un dzirdri zils ūdens. Pilsētas krāsainas, dzīvīgas, kaktusi un klintis arī, jā, bet neteiktu, ka nesmuki vai garlaicīgi.
Katram savs, protams, bet pēc tā ko tu stāsti izklausās, ka bijām divās dažādās vietās
Hilva @ 28.01.2025 23:13Plānā ir Malta pavasarī un Grieķija. Rekomendēju braukt starpsezonā, jo vasaras vidus karstums un tūristu pūļi mēdz būt drusku par daudz. Ļoti rekomendēju izpētīt Balkānus - diemžēl AirBaltic ir atcēlis tiešos lidojumus uz Maķedoniju, bet pagājušajā gadā tur un Albānijā pavadījām 2 fantastiskas nedēļas. Lēti, skaisti, gards ēdiens, bagātīga kultūra, kas atšķiras no klasiskajiem Eiropas galamērķiem, un nav pārmērīgu tūristu baru.