Lilac27 @ 25.01.2025 21:10Šodien nosvinējām mūsu 6to gadu. Teicu lai neizvairas saka iemeslu kāpēc nevēlas mani bildināt. Atbildēja ka nevēlas naudu tērēt lai izpatiktu kaudzei cilvēku ka viņa vecāki neesot precējušies, vecvecāki neesot precējušies un dzīvoja laimīgi nevienam neizpatīkot. Pateicu bet tu arī saki, ka bērnus tikai pēc kāzām bet precēties negribi. Viņš pateica ka mums ir labi divatā un vēl vismaz 5-7 gadus negribētu domāt par bērniem. A man pēc 5-7 gadiem jau 32-34 būs....
Ja nerunā par visām mantiskajām un juridiskajām lietām, tad īpaši svarīga ir emocionālā puse. Protams, ka tas nepasargā no jūtu zušanas, krāpšanas un tamlīdzīgām lietām, bet man ir nozīmīgs tas apliecinājums, ka vīrietim esmu pietiekami svarīga, lai viņš zinātu, ka grib pavadīt ar mani kopā dzīvi. Es negribētu, piemēram, 50 gados būt tikai draudzene savam vīrietim. Varat saukt mani par vecmodīgu, bet draudzenes var būt vairākas dzīves garumā, bet sieva ir īpašāka un ideālā variantā dzīves gaitā tikai viena.debestinaa @ 25.01.2025 21:47Man rodas jautājums tām dāmām, kas izmisīgi vēlas precēties, ko tieši tas maina? Kaut kādu statusu - sieva? Un ar ko tas sievas statuss paglābj? Es šeit nevienu šobrīd teiksim neapceļu, bet man nav skaidrs kas tieši mainās pēc laulības.
Es nekad neesmu baigi par to iespringusi, jo šķiet, ka tas neko nemaina, vienīgais, ko var bilst ir tas, ka no likumiskās puses dažadu situāciju un nedod dievs nelaimju gadījumā varbūt ir iespējams palikt dzīvot tur, kur abi dzīvojāt, ar sakrātajām naudiņām.
Bet tā tas gredzens pirkstā nepasargā ne no šķiršanās, ne jūtām, kas var beigties, ne no kā, tīri mantiskā ziņā. Ja viņš gribēs aiziet vai izšķirties vai iemīlēties citā,izdarīs to tāpat pat ar visu laulību. Un tas par to, ka viņam ir ērti, nu vai tad pašām arī negribas ērtus partnerus?
grib pavadīt ar tevi dzīvi? Kas tā par pasaku? Ok uz doto brīdi grib, pēc gada negrib vairs, iemīlējās citā/ saprata, ka nemīl vairs, un ? Šķiršanās anyways. Ir jāsaprot ka dzīvē pilnīgi viss ir mainīgs un reti kas ir mūžīgs, ķer visu labo tagad, dzemdējat bērnus, esiet laimīgi, ceļojiet, izbaudiet viens otru nevis taisat te ultimātus precamies vai šķiramies. Mīlestība nav ekvivalenta ar laulību nejaukt to. Laulība ir formalitāte likuma priekšā bet jūsu pašu priekšā tas nav nekas kā riņķis pirkstā un nosaukums vīrs un sieva. Jau pirms laulības abiem bija jābūt partneriem/komandai/atbalstam/uzticības personai un visam pārējam, so laulība to nerada.TimeToDream @ 26.01.2025 00:22Ja nerunā par visām mantiskajām un juridiskajām lietām, tad īpaši svarīga ir emocionālā puse. Protams, ka tas nepasargā no jūtu zušanas, krāpšanas un tamlīdzīgām lietām, bet man ir nozīmīgs tas apliecinājums, ka vīrietim esmu pietiekami svarīga, lai viņš zinātu, ka grib pavadīt ar mani kopā dzīvi. Es negribētu, piemēram, 50 gados būt tikai draudzene savam vīrietim. Varat saukt mani par vecmodīgu, bet draudzenes var būt vairākas dzīves garumā, bet sieva ir īpašāka un ideālā variantā dzīves gaitā tikai viena.
debestinaa @ 26.01.2025 01:29grib pavadīt ar tevi dzīvi? Kas tā par pasaku? Ok uz doto brīdi grib, pēc gada negrib vairs, iemīlējās citā/ saprata, ka nemīl vairs, un ? Šķiršanās anyways. Ir jāsaprot ka dzīvē pilnīgi viss ir mainīgs un reti kas ir mūžīgs, ķer visu labo tagad, dzemdējat bērnus, esiet laimīgi, ceļojiet, izbaudiet viens otru nevis taisat te ultimātus precamies vai šķiramies. Mīlestība nav ekvivalenta ar laulību nejaukt to. Laulība ir formalitāte likuma priekšā bet jūsu pašu priekšā tas nav nekas kā riņķis pirkstā un nosaukums vīrs un sieva. Jau pirms laulības abiem bija jābūt partneriem/komandai/atbalstam/uzticības personai un visam pārējam, so laulība to nerada.
debestinaa @ 26.01.2025 01:29grib pavadīt ar tevi dzīvi? Kas tā par pasaku? Ok uz doto brīdi grib, pēc gada negrib vairs, iemīlējās citā/ saprata, ka nemīl vairs, un ? Šķiršanās anyways. Ir jāsaprot ka dzīvē pilnīgi viss ir mainīgs un reti kas ir mūžīgs, ķer visu labo tagad, dzemdējat bērnus, esiet laimīgi, ceļojiet, izbaudiet viens otru nevis taisat te ultimātus precamies vai šķiramies. Mīlestība nav ekvivalenta ar laulību nejaukt to. Laulība ir formalitāte likuma priekšā bet jūsu pašu priekšā tas nav nekas kā riņķis pirkstā un nosaukums vīrs un sieva. Jau pirms laulības abiem bija jābūt partneriem/komandai/atbalstam/uzticības personai un visam pārējam, so laulība to nerada.
Taču jāsaskata arī tavas situācijas gaišā puse. Tu esi 27 g.v. jauna sieviete bez bērniem. Tev noteikti nebūtu problēmu atrast kādu nobriedušāku vīrieti, ar kuru nebūtu nekādu problēmu piepildīt savus mērķus saistībā ar laulībām un bērniem.
nekad neesmu domājusi savādāk un neesmu spiedusi precēties.akul12 @ 26.01.2025 08:06
Kur tāda pārliecība radusies, cerams, ka tiešām personīgs viedoklis, nevis ilggadēja drauga attrunas neprecēties esi pieņēmusi, kā savu viedokli.
debestinaa @ 26.01.2025 14:25nekad neesmu domājusi savādāk un neesmu spiedusi precēties.
Autore pati vēlas ko? Precēties ar veci kas vēl 7 gadus negrib bērnus? A nafig viņai gribas precēties ar tādu? Lūk šeit arī rodas jautājums. Kā tu vari gribēt precēties un bērnus ar to, kas nejūt to pašu pret tevi un vairākus gadus ir tādas atrunas, ka nav īstais laiks, bet joprojām grib? Nu tad šeit 100% ir gribēšana gribēšanas pēc.
vēl jo labāk , un vēl pēc taādām lietām baigi gribas precēties ? Preškam?SarmaD @ 26.01.2025 14:37
Nezinu vai noķēri laukumu, bet viņa tikai vakar uzzināja, ka cilvēks par kāzām un bērniem nedomā vismaz nākamos piecus gadus.
nekad neesmu domājusi savādāk un neesmu spiedusi precēties.
debestinaa @ 26.01.2025 15:25vēl jo labāk , un vēl pēc taādām lietām baigi gribas precēties ? Preškam?
debestinaa @ 26.01.2025 15:25vēl jo labāk , un vēl pēc taādām lietām baigi gribas precēties ? Preškam?
tu gribi teikt to ka viņi kopā ir 6 gadus un nekad agrāk nav runājuši par vecumu kad plāno bērnus un laulību un vispār kopumā dzīves plāniem un mērķiem kopā? Tagad pekšņi uz sitienu wow pārsteigums viņš negrib līdz 35 gadiem? Vienmēr teicis- gaida īsto brīdi bet 6 gadu laikā autore nekad nav pajautājusi precīzāk par viņa redzējumu?SarmaD @ 26.01.2025 15:44
Sameklē viņas pēdējo komentāru. Tur ir pārdomas, vai vispār šādas attiecības turpināt. Tu pašlaik viņai piešuj to, ko viņa ir teikusi vispār pirms uzzinājusi, ka viņš neko tik nopietnu neplāno.
debestinaa @ 26.01.2025 16:32tu gribi teikt to ka viņi kopā ir 6 gadus un nekad agrāk nav runājuši par vecumu kad plāno bērnus un laulību un vispār kopumā dzīves plāniem un mērķiem kopā? Tagad pekšņi uz sitienu wow pārsteigums viņš negrib līdz 35 gadiem? Vienmēr teicis- gaida īsto brīdi bet 6 gadu laikā autore nekad nav pajautājusi precīzāk par viņa redzējumu?
debestinaa @ 26.01.2025 16:32tu gribi teikt to ka viņi kopā ir 6 gadus un nekad agrāk nav runājuši par vecumu kad plāno bērnus un laulību un vispār kopumā dzīves plāniem un mērķiem kopā? Tagad pekšņi uz sitienu wow pārsteigums viņš negrib līdz 35 gadiem? Vienmēr teicis- gaida īsto brīdi bet 6 gadu laikā autore nekad nav pajautājusi precīzāk par viņa redzējumu?
nuu tad kas tās par attiecībām kur 6 gadu laikā nevienu reizi pāris nav nopietni parunājis par savu nākotni? Precēties tad tur toč nevajag ja abi nespēj izrunāt svarīgas dzīves detaļas.SarmaD @ 26.01.2025 17:13
Domā ja būtu, tad šeit būtu diskusija?
debestinaa @ 26.01.2025 19:09nuu tad kas tās par attiecībām kur 6 gadu laikā nevienu reizi pāris nav nopietni parunājis par savu nākotni? Precēties tad tur toč nevajag ja abi nespēj izrunāt svarīgas dzīves detaļas.