Īpašais moments

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Teiksiet tēma iztirzāta no matu galiem līdz papēžiem bet uz sitiena nevaru atrast ! Pec cik ilga laika saņēmāt bildinājumu? Tūlīt mums jau 6tais gads, visi draugi apprecējušies pat tie kuriem attiecības gadu, a manējam visu laiku atrunas ka gaidot *īpašo momentu*
23.01.2025 20:43 |

Reitings 38
Reģ: 28.01.2023
Ja nav bildinājuma, tātad tāpat vien arī nebūs.
No pieredzes- 7 gadi bez laulības, pēc tam aizgāju. Pēc mēneša sagājām atpakaļ, bet jau ar nosacījumu, ka laulībai jābūt. Gredzens bija nedēļas laikā jau man pirkstā un kāzas pēc pusgada. Vai tas atrisina visas citas problēmas - nē! Vai es otro reizi tā darītu- nē! Ja neprec, tad tur ir iemesls. Pēc 2 gadu būšanas laulībā gribu šķirties, bet tas vairs nav tik vienkārši. Neviens ar varu nav jāpiespiež, varbūt Tava laime ir citur.
24.01.2025 23:40 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
IceCream @ 24.01.2025 23:33
Ir 2 varianti - Tu viņam jau dod visu, ko sieva var dot - seksi, tīras zeķes un kotletes ( nu tas tā tēlaini), viņam bailes Tevi pazaudēt nav, tāpēc arī neredz iemeslu precēties.
Nu un otrs - tieši otrādi, neredz Tevī sievas materiālu, bet kamēr nav to īsto, vienīgo atradis, tikmēr labi kā ir.
Nu vai vienkārši tāds memļaks, plānā galdiņa urbējs, kas nevar un nemāk neko līdz galam padarīt.

Cik redzēti memmīši, tie gan visi līdz 30 ir apprecējuši savas draudzenes. Tur iemesls pavisam vienkāršs un acīmredzami psiholoģisks- kamēr dzīvoja pie mammas, klausīja mammu, kad dzīvo ar draudzeni, klausa draudzeni un attiecīgi vēlāk savu laulāto draudzeni.
25.01.2025 08:09 |

Reitings 3705
Reģ: 11.04.2023
IceCream @ 24.01.2025 23:33
Ir 2 varianti - Tu viņam jau dod visu, ko sieva var dot - seksi, tīras zeķes un kotletes ( nu tas tā tēlaini), viņam bailes Tevi pazaudēt nav, tāpēc arī neredz iemeslu precēties.
Nu un otrs - tieši otrādi, neredz Tevī sievas materiālu, bet kamēr nav to īsto, vienīgo atradis, tikmēr labi kā ir.
Nu vai vienkārši tāds memļaks, plānā galdiņa urbējs, kas nevar un nemāk neko līdz galam padarīt.

Abi varianti, viens otru pārklāj.
Siltas kotletes, kamēr nekā cita nav un šajā gadījumā nebūs, jo čalis nav komunikabls. To viegli saprast, jo nespēj izskaidrot savus batonus par "īpašo momentu"
25.01.2025 10:03 |

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Šodien nosvinējām mūsu 6to gadu. Teicu lai neizvairas saka iemeslu kāpēc nevēlas mani bildināt. Atbildēja ka nevēlas naudu tērēt lai izpatiktu kaudzei cilvēku ka viņa vecāki neesot precējušies, vecvecāki neesot precējušies un dzīvoja laimīgi nevienam neizpatīkot. Pateicu bet tu arī saki, ka bērnus tikai pēc kāzām bet precēties negribi. Viņš pateica ka mums ir labi divatā un vēl vismaz 5-7 gadus negribētu domāt par bērniem. A man pēc 5-7 gadiem jau 32-34 būs....
25.01.2025 21:10 |

Reitings 3705
Kāzas izmaksā tik cik paši vēlas... Sākot no valsts nodevas + dažu dokumentu pārformēšanas sievietei (ja maina uzvārdu) beidzot ar miljoniem... Tikai atrunas.
Pats labākais bērni pēc kāzām, bet precēties netaisās, tātad slēptais childfree vecis.
Izskatās, ka labi iekārtojies, lai ēstu siltas kotletes, bet bez jebkādas atbildības.
Kā jūs sadalat ikdienas izmaksas? Vismaz tajās piedalās?
25.01.2025 21:20 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Lilac27 @ 25.01.2025 21:10
Šodien nosvinējām mūsu 6to gadu. Teicu lai neizvairas saka iemeslu kāpēc nevēlas mani bildināt. Atbildēja ka nevēlas naudu tērēt lai izpatiktu kaudzei cilvēku ka viņa vecāki neesot precējušies, vecvecāki neesot precējušies un dzīvoja laimīgi nevienam neizpatīkot. Pateicu bet tu arī saki, ka bērnus tikai pēc kāzām bet precēties negribi. Viņš pateica ka mums ir labi divatā un vēl vismaz 5-7 gadus negribētu domāt par bērniem. A man pēc 5-7 gadiem jau 32-34 būs....

Tad tā ir skaidra atbilde tev pašai. Izdomā ko vēlies. Gaidīt kad viņš sāks gribēt vai beidzot dzīvot sev. Bet arī tur nav garantijas, ka nesagaidīsi to 34 gadu vecumu bez bērniem.
25.01.2025 21:24 |

10 gadi
Reitings 4608
Reģ: 29.01.2009
akul12 @ 25.01.2025 21:20
Kāzas izmaksā tik cik paši vēlas... Sākot no valsts nodevas + dažu dokumentu pārformēšanas sievietei (ja maina uzvārdu) beidzot ar miljoniem... Tikai atrunas.
Pats labākais bērni pēc kāzām, bet precēties netaisās, tātad slēptais childfree vecis.
Izskatās, ka labi iekārtojies, lai ēstu siltas kotletes, bet bez jebkādas atbildības.
Kā jūs sadalat ikdienas izmaksas? Vismaz tajās piedalās?

Akul, kas ar Tevi, kāds 3 vai pat 4 diezgan sakarīgais komentārs. 😱
25.01.2025 21:34 |

Reitings 3705
IceCream @ 25.01.2025 21:34

Akul, kas ar Tevi, kāds 3 vai pat 4 diezgan sakarīgais komentārs. ?

Pats nezinu, apsolos labošos 😁
25.01.2025 21:41 |

Reitings 3512
akul12 @ 25.01.2025 21:41

Pats nezinu, apsolos labošos ?

Un diezgan laicīgi to vajag darīt, citādi mēs sākam pamazām pret tevi iegūt cieņu un respektu. 😀
25.01.2025 21:47 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Man rodas jautājums tām dāmām, kas izmisīgi vēlas precēties, ko tieši tas maina? Kaut kādu statusu - sieva? Un ar ko tas sievas statuss paglābj? Es šeit nevienu šobrīd teiksim neapceļu, bet man nav skaidrs kas tieši mainās pēc laulības.
Es nekad neesmu baigi par to iespringusi, jo šķiet, ka tas neko nemaina, vienīgais, ko var bilst ir tas, ka no likumiskās puses dažadu situāciju un nedod dievs nelaimju gadījumā varbūt ir iespējams palikt dzīvot tur, kur abi dzīvojāt, ar sakrātajām naudiņām.
Bet tā tas gredzens pirkstā nepasargā ne no šķiršanās, ne jūtām, kas var beigties, ne no kā, tīri mantiskā ziņā. Ja viņš gribēs aiziet vai izšķirties vai iemīlēties citā,izdarīs to tāpat pat ar visu laulību. Un tas par to, ka viņam ir ērti, nu vai tad pašām arī negribas ērtus partnerus?
25.01.2025 21:47 |

Reitings 3705
SarmaD @ 25.01.2025 21:47

Un diezgan laicīgi to vajag darīt, citādi mēs sākam pamazām pret tevi iegūt cieņu un respektu. ?

Nav jādara nekas, ja īstā tēma.
debestinaa @ 25.01.2025 21:47
Man rodas jautājums tām dāmām, kas izmisīgi vēlas precēties, ko tieši tas maina? Kaut kādu statusu - sieva? Un ar ko tas sievas statuss paglābj? Es šeit nevienu šobrīd teiksim neapceļu, bet man nav skaidrs kas tieši mainās pēc laulības.
Es nekad neesmu baigi par to iespringusi, jo šķiet, ka tas neko nemaina, vienīgais, ko var bilst ir tas, ka no likumiskās puses dažadu situāciju un nedod dievs nelaimju gadījumā varbūt ir iespējams palikt dzīvot tur, kur abi dzīvojāt, ar sakrātajām naudiņām.
Bet tā tas gredzens pirkstā nepasargā ne no šķiršanās, ne jūtām, kas var beigties, ne no kā, tīri mantiskā ziņā. Ja viņš gribēs aiziet vai izšķirties vai iemīlēties citā,izdarīs to tāpat pat ar visu laulību. Un tas par to, ka viņam ir ērti, nu vai tad pašām arī negribas ērtus partnerus?

Laikam, ja laulību uztver, kā gredzenu pirksta, tad tiešām nav jāprecas, bet jādodas uz rotaslietu veikalu.
25.01.2025 22:06 |

Reitings 3512

Kad satiksi cilvēku, ar kuru būsi kopā un jutīsies tik labi kā nekad, un nevis tikai gadu vai divus, bet arī spēsi iziet cauri grūtiem brīžiem un tie vislabāk liks saprast, ka šis vīrietis ir īstā un pareizā izvēle, tad būt sievai šādam vīrietim būs lepnums. To nevar nekā citādāk iegūt un to no malas neviens tavā vietā nesajutīs, tapēc jautās un teiks "Kas tad no tā mainās?". Tam ir kaut kāda emocionāla vērtība, kuru nevar otram iemācīt vai iedot. Nerunājot nemaz par juridisko pusi.
25.01.2025 22:09 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023

Tev taisnība, nekas no tā nepasargā. Vienkārši oficiāls solījums līgavai un parasti arī jaunā pāra ģimenēm par nopietniem nodomiem. Zīme, ka abi ir gatavi paši veidot ģimeni. No tā arī rodas tas “statuss”. Un jā, likumiskie bonusi arī netraucē. Vai tiešām jāskaidro tik elementāras lietas.
25.01.2025 22:12 |

Reitings 794
Reģ: 13.02.2024
Diabolus @ 25.01.2025 22:12

Tev taisnība, nekas no tā nepasargā. Vienkārši oficiāls solījums līgavai un parasti arī jaunā pāra ģimenēm par nopietniem nodomiem. Zīme, ka abi ir gatavi paši veidot ģimeni. No tā arī rodas tas “statuss”. Un jā, likumiskie bonusi arī netraucē. Vai tiešām jāskaidro tik elementāras lietas.

Vienīgais likumiskais bonuss ir, ja šis atmet pedāļus pirms sievas, tad mantojums tiek sievai. Neviena cita likumiskā bonusa mūsu ģeogrāfiskajos platuma grādos nav.
25.01.2025 22:26 |

Reitings 1273
GlorijaGrevcova @ 25.01.2025 22:26

Vienīgais likumiskais bonuss ir, ja šis atmet pedāļus pirms sievas, tad mantojums tiek sievai. Neviena cita likumiskā bonusa mūsu ģeogrāfiskajos platuma grādos nav.

Te info vieglajā valodā ar visiem avotiem 🙄
https://www.cilvektiesibugids.lv/temas/gimene/tiesibas-dibinat-gimeni/lauliba/laulato-tiesibas-un-prieksrocibas
25.01.2025 22:34 |

Reitings 794
Reģ: 13.02.2024
Diabolus @ 25.01.2025 22:34

Te info vieglajā valodā ar visiem avotiem ?
https://www.cilvektiesibugids.lv/temas/gimene/tiesibas-dibinat-gimeni/lauliba/laulato-tiesibas-un-prieksrocibas

Nu bet vienīgais jēdzīgais bonuss ir mantošana, ko es jau minēju, pārējais ir nevajadzīgs bla, bla, bla.
25.01.2025 22:35 |

Reitings 1273
GlorijaGrevcova @ 25.01.2025 22:35

Nu bet vienīgais jēdzīgais bonuss ir mantošana, ko es jau minēju, pārējais ir nevajadzīgs bla, bla, bla.

Zinu jau zinu, ka vienīgais, kam dzīvē esi devusi kaut kādu vērtību, ir eiro zīmes un skābeklis, un viss pārējais ir nevajadzīgs bla bla bla 😂 Varēji iztikt bez atgādinājuma.
25.01.2025 22:38 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016

Starp citu, ja atmetam emocijas, apmēram tā patiešām arī ir. Tā ir vienīgā nozīmīgā priekšrocība.
Zinu, ka tie, kam nereģistrēta kopdzīve, kopīgi bērni un nav bērnu no citām attiecībām, rēķina tā, ja ar vienu no viņiem (partneriem) kaut kas notiek, visu manto bērni. Viņus tas pilnīgi apmierina.
Turklāt tiesības neliecināt kā tikai laulāto priekšrocība ir ļoti novecojusi informācija. Jau n-gadus tieši tādas pašas tiesības neliecināt pret otru ir arī nesareģistrētiem kopdzīves partneriem.
25.01.2025 23:33 |

Patīk
Reitings 3474
Reģ: 03.11.2023

Es nešaubos, ka tev jebkurā dzīves situācijā galvenais ir piķis, neko jaunu nepateici 😀
25.01.2025 23:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits