Īpašais moments

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Teiksiet tēma iztirzāta no matu galiem līdz papēžiem bet uz sitiena nevaru atrast ! Pec cik ilga laika saņēmāt bildinājumu? Tūlīt mums jau 6tais gads, visi draugi apprecējušies pat tie kuriem attiecības gadu, a manējam visu laiku atrunas ka gaidot *īpašo momentu*
23.01.2025 20:43 |

Patīk
Reitings 3474
Reģ: 03.11.2023
Lilac27 @ 23.01.2025 22:05
Esmu jautājusi viņam. Kā minēju viņš saka ka vajagot īpašo momentu. Esmu jautājusi kas ir īpašais moments. Pasmējās ka grūti to tā izskaidro un vsjo. Abiem ir stabili darbi, dzīvesvieta arī, miljonāri neesam bet nav problēmu ar finansēm, strīdi gadās kā jau visiem bet ne nopietni
Priekš manis apprecēšanas liekas svarīga un skaists mirklis dzīvē

Bet kāpēc tu ļauj viņam pasmieties un slēgt tēmu? Esat pietiekami ilgi kopā, lai varētu pateikt, ka mums vajag nopietni par to parunāt, citādāk ir grūti domāt par nākotni
23.01.2025 22:15 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Krišjānis Kariņš @ 23.01.2025 22:10

Piekrītu. Labi, ja neplāno bērnus, tad nav nozīmes. Bet te jau izklausās, ka grib bērnus. Vismaz sieviete vis kaut ko grib, par vīrieti nav skaidrs.
Īpašos momentus cilvēki rada paši. Tādi nekrīt no zila gaisa, paši no sevis.

Man izskatās, ka cilvēks vienkārši cenšas atkratīties no šī jautājuma minot par piemēru kaut ko tādu, ko autore nevar uzlabot vai izmainīt kaut kādā adekvātā veidā. Es tomēr arī palieku pie tā, ka ja divi cilvēki ir ar prātu apveltīti, viņi zina un jūt, vai ar to cilvēku var būt kas ilgstošs, loģisks un juridiskie jautājumi arī tad nav šķērslis. Un nav tur nekādi īpašie brīži vai 10 gadi, ja vien nevienojas, ka tagad kopīgiem spēkiem panākam A, tad B un tad precamies.
23.01.2025 22:20 |

Patīk
Reitings 3474
Džinga @ 23.01.2025 22:15

Bet kāpēc tu ļauj viņam pasmieties un slēgt tēmu? Esat pietiekami ilgi kopā, lai varētu pateikt, ka mums vajag nopietni par to parunāt, citādāk ir grūti domāt par nākotni

Ja nevari uz šo atbildēt, tad es palieku pie tā, ka tēma nav īsta. Jo man prātā nelīmējas kopā kā divi cilvēki, kas 6 gadus ir kopā par tik svarīgām tēmām var abi neveikli pasmaidīt un iet klusām prasīt svešiem cilvēkiem forumā ko darīt.
23.01.2025 23:06 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
Mans vīrs mani bildināja pēc 10 gadu kopā būšanas. Kaut kā īpaši uz to neiespringu, jo zināju, ka viss būs. Pēc bildinājuma prasīju, kāpēc tieši tagad. Teica, ka beidzot iekrājis ģimenes startam, darbā viss stabili uz augšu, un, ka man nebūs kauns par tādu vīru 😂
Tā ka dažreiz atbildes ir ļoti vienkāršas.
P.S. Vēl gan nesvinam zelta kāzas, lai Sarmai paliek arguments.
23.01.2025 23:10 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Man šobrīd ir ļoti līdzīgi. Šogad būs 7 gadi kā esam kopā, bet bildinājuma vēl nav bijis. Manējam kāzas nav tas svarīgākais dzīvē, viņš pret to visu attiecas kā pret ikdienišķu lietu, kas dzīvē neko daudz nemainīs, bet man gan tas ir svarīgi. Viņš absolūti nav romantiķis, tāpēc nekādu šiko bildinājumu negaidu (viņš no sākuma pat gribēja iztikt pilnīgi bez bildinājuma tikai mutiski sarunājot, ka ir jāprecas). Es tomēr uzstāju, ka tas ir svarīgi (neesmu merkantila, tomēr gribas to apliecinājumu). Mēs gan esam izrunājuši šo jautājumu, ka tomēr ir jāaprecas. Pēdējā gada laikā viņš dod gan konkrētus, gan ne visai mājienus par bildinājumu un to, ka drīz jārīko kāzas, bet mani nepamet tā sajūta, ka tas ir tikai tāpēc, ka es gribu to laulību, ne viņš, un tas ir tikai tāpēc, lai es atšujos. Attiecībās it kā viss labi, bet šis ir ne visai foršs moments, jo ir sajūta, ka es gandrīz vai uzspiežu to, tāpēc arī nav pārsteiguma momenta. Ikdienā man pašai nekārojas to romantiku, esmu vairāk praktiskas dabas cilvēks, tomēr šajā jautājumā gribas īpašu sajūtu.
Nu neko, ja šogad nesagaidīšu nekādu jaunu soli šajā lietā, tad teikšu "Atā!". Negribu izniekot gadus gaidot kaut ko, bet beigās tā arī nesagaidot. Man arī šogad būs 27 gadi, kas it kā nav daudz, bet nav arī maz.
23.01.2025 23:49 |

Reitings 3705
Reģ: 11.04.2023
Iekrāt, nopirkt mājokli pirms kāzām nenozīmē lielo mīlu un atbildības sajūtu, bet aukstu aprēķinu. Vīrietis nodorošinās, ka šķiršanās gadījumā sievietei paliek apaļa 0 + 150 eiro alimenti par bērnu, ja tādi ir.
24.01.2025 06:57 |

Reitings 6924
Reģ: 07.12.2024
Mēs bijām pāris piecus gadus, un tad saņēmu bildinājumu... Vīrs mani teicās precēt jau pēc pirmā randiņa, bet es tai laikā neticēju ilgspējīgām attiecībām un laulībam kā tādām. Tā nu viņš gaidīja un sagaidīja laiku, kad es biju jau mainījusi viedokli.
Saderinājušies bijām piecus gadus un tikai tad laulājāmies... ātrāk to nedarījām, jo mums ir tik atšķirīgas ģimenes, ka ilgi domājām kā to izdarīt tā, lai visi +/- apmierināti, saprasti...
P.S.
Bērni mums dzima pēc kāzām.
Bet šovasar būs mūsu 19 tikšanās gadadiena. To ierakstu tik tam, lai statisktikā parādās, ka nebūt nav tā, ka tie kas lēni kaut ko maina savā statusā- to dara mirkli pirms šķiršanās.
24.01.2025 07:05 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
akul12 @ 24.01.2025 06:57
Iekrāt, nopirkt mājokli pirms kāzām nenozīmē lielo mīlu un atbildības sajūtu, bet aukstu aprēķinu. Vīrietis nodorošinās, ka šķiršanās gadījumā sievietei paliek apaļa 0 + 150 eiro alimenti par bērnu, ja tādi ir.

1. Mūsdienās daudzas sievietes arī pašas gana labi nopelna.
2. Ja vien vīru, bērna tēvu, neizvēlas no kaut kāda stipri kreisa kontingenta, tad uzturlīdzekļi būs lielāki. Turklāt, ja labi izvēlas, tad parasti nemaz nav jāšķiras.
24.01.2025 07:57 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024
Džinga @ 23.01.2025 23:06

Ja nevari uz šo atbildēt, tad es palieku pie tā, ka tēma nav īsta. Jo man prātā nelīmējas kopā kā divi cilvēki, kas 6 gadus ir kopā par tik svarīgām tēmām var abi neveikli pasmaidīt un iet klusām prasīt svešiem cilvēkiem forumā ko darīt.
Viņa nevienā brīdī neprasa, ko darīt. Jautājums bija par to, pēc cik ilga laika ir saņemts bildinājums...un tepat statistika pierāda, ka lielākā daļa saņem bildinājumu pēc ilgāka laika posma, ne uzreiz pēc pusgada vai gada. Vot šajā situācijā es mazāk ticu tiem pāriem, kas pēc pusgada-gada apprecas. Nez kāpēc tie ir tie pāri, kuri visdrīzāk izšķirsies.
24.01.2025 08:17 |

Reitings 3705
law7 @ 24.01.2025 07:57

1. Mūsdienās daudzas sievietes arī pašas gana labi nopelna.
2. Ja vien vīru, bērna tēvu, neizvēlas no kaut kāda stipri kreisa kontingenta, tad uzturlīdzekļi būs lielāki. Turklāt, ja labi izvēlas, tad parasti nemaz nav jāšķiras.

Tad vēl mazāk iemeslu stiept gumiju 5 vai 10 gadus, lai apprecētos. Labi pelnošu personu kaut kādi tūkstoši kāzu nosvinēšanai īpaši neietekmē. Šis statuss daudz netraucē mācībām, karjerai, iekrājumu veidošanai vai īpašumu iegādei.
24.01.2025 08:31 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
akul12 @ 24.01.2025 06:57

Iekrāt pirms kāzām - slikti. Precēties kā bomzim (kā jau mēs noskaidrojām citās diskusijās) - slikti. Nebildināt - slikti.
Kā tad būt??? 😂😂
24.01.2025 08:47 |

Patīk
Reitings 3474
akul12 @ 24.01.2025 08:31

Tad vēl mazāk iemeslu stiept gumiju 5 vai 10 gadus, lai apprecētos. Labi pelnošu personu kaut kādi tūkstoši kāzu nosvinēšanai īpaši neietekmē. Šis statuss daudz netraucē mācībām, karjerai, iekrājumu veidošanai vai īpašumu iegādei.

Nu beeeeidz katrā tēmā celt augšā tos statusus un kvalitātes, davaj vienreiz iztiekam bez.
24.01.2025 08:50 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024

Pasaki šo Jelinskai :D Viņa jau cik gadus ir parasta draudzene Fiļam.
24.01.2025 09:04 |

Reitings 3512

Tieši tā. Varu to pateikt pēc savas pieredzes.
Vispār liekas, ka tēma veidota lai visi te varētu pašūmēties, autore vairs neatbild.
24.01.2025 09:21 |

Reitings 3705
Diabolus @ 24.01.2025 08:47

Iekrāt pirms kāzām - slikti. Precēties kā bomzim (kā jau mēs noskaidrojām citās diskusijās) - slikti. Nebildināt - slikti.
Kā tad būt??? ??

Viens ir būt vienam un uzkrāt savu kapitālu, otrs ir dzīvot ntos gadus kopā un karināt makaronus, ja sakrāšu x naudu, nopirkšu x māju, tad precēšu.
Tur apakšā ir tikai divi varianti, vai nu vēlme nedalīt mantu šķiršanās gadījumā, jeb neredz nopietnu nākotni kopā.
Džinga @ 24.01.2025 08:50

Nu beeeeidz katrā tēmā celt augšā tos statusus un kvalitātes, davaj vienreiz iztiekam bez.

Nebija tāda doma šoreiz, bet sievai ir cits statuss, kā draudzenei.
brunettte @ 24.01.2025 09:04
Pasaki šo Jelinskai :D Viņa jau cik gadus ir parasta draudzene Fiļam.

Labs piemērs nenopietnām attiecībām, tikai nesaprotu, ko gribēji pateikt. 😁 Pēc publiskās informācijas spriežot, tā arī paliks.
SarmaD @ 24.01.2025 09:21

Tieši tā. Varu to pateikt pēc savas pieredzes.
Vispār liekas, ka tēma veidota lai visi te varētu pašūmēties, autore vairs neatbild.

Tēma izcili laba, katram savs viedoklis, tāpēc šūmēšanās. Precētie vs neprecētie+ laulību gaidošās draudzenes...
Ja precēto un neprecēto argumenti visai skaidri, tad gaidošo draudzeņu ritīgs cope.
24.01.2025 10:10 |

Reitings 430
Reģ: 20.02.2024
brunettte @ 24.01.2025 08:17
Viņa nevienā brīdī neprasa, ko darīt. Jautājums bija par to, pēc cik ilga laika ir saņemts bildinājums...un tepat statistika pierāda, ka lielākā daļa saņem bildinājumu pēc ilgāka laika posma, ne uzreiz pēc pusgada vai gada. Vot šajā situācijā es mazāk ticu tiem pāriem, kas pēc pusgada-gada apprecas. Nez kāpēc tie ir tie pāri, kuri visdrīzāk izšķirsies.

Manuprāt, āķis ir tajā, ka šeit pāris nevar viens otru saprast un izrunāt problēmu. Ja viss ir pārrunāts un abas puses apmierinātas, tā ir viena situācija. Tad var neprecēties 5, 10, kaut 20 gadus. Bet kad viens kaut ko gaida un gaida, šad tad pajautā, par viņa jautājumu pasmīkņā un atgaiņājas, tas vairs īsti neizskatās pēc stiprām, ilgtspējīgām attiecībām. Un tad nav nozīmes, kad apprecējās kāds cits, jo ne jau ciparā ir visa sāls.
24.01.2025 10:37 |

Reitings 40
Reģ: 23.01.2025
Autore neatbild katru minūti tāpēc ka autore strādā slimnīcā un nevar visu laiku būt pie telefona nejau tas nozīmē ka neatbildu, jo nemāku izrunāties vai tēma ir fake :D
Es māku izrunāties, bet kā jau minēju man netiek paskaidrots kas ir tas īpašais moments. Saka tikai ka gaida kaut kādu momentu bet viņš nepaskaidro neko tālāk un izvairās par to runāt. Pati iemeslu es nevaru iedomāties, jo mums nav tādu šķēršļu kuru dēļ precēties nevarētu. Un nē, tie draugi vīrieši nav īpaši vecāki par viņu kuri jau ir apprecējušies. 25-30 vecuma kategorija. Tur ilgākais ir bijis kādi 3 gadi kad notiek jau bildinājums
24.01.2025 11:01 |

Reitings 3512
Lilac27 @ 24.01.2025 11:01
Autore neatbild katru minūti tāpēc ka autore strādā slimnīcā un nevar visu laiku būt pie telefona nejau tas nozīmē ka neatbildu, jo nemāku izrunāties vai tēma ir fake :D
Es māku izrunāties, bet kā jau minēju man netiek paskaidrots kas ir tas īpašais moments. Saka tikai ka gaida kaut kādu momentu bet viņš nepaskaidro neko tālāk un izvairās par to runāt. Pati iemeslu es nevaru iedomāties, jo mums nav tādu šķēršļu kuru dēļ precēties nevarētu. Un nē, tie draugi vīrieši nav īpaši vecāki par viņu kuri jau ir apprecējušies. 25-30 vecuma kategorija. Tur ilgākais ir bijis kādi 3 gadi kad notiek jau bildinājums

Nu tad jāpieņem, ka viņš vienkārši negrib ar tevi precēties, jo argumentu nav. Tas ko tu tālāk ar šo info dari jau tavā ziņā. Vai nu gaidi kad precēs, ja vispār precēs, vai nu meklē cilvēku ar tādām pašām vērtībām.
24.01.2025 11:11 |

Reitings 3705
Lilac27 @ 24.01.2025 11:01

Izklausās, ka čalis ir emocionāli noslēgts pa dzīvi un vienīgās sarunas, ceptus vai vārītus kartupeļus gribēsi vakariņās un cikos sekss.
24.01.2025 11:24 |

Autorizēts lietotājsModerators
Reitings 6782
Reģ: 13.11.2016
Par vecumu es jautāju arī tādēļ, ka savos 30+ labi redzu, ka nav gluži tā, ka vīrieši negrib precēties, taču redzu arī, ka daudziem vīriešiem tas saistīts ar viņu vecumu, kas acīmredzot nozīmē lielāku briedumu. Tā vīrieši, kuriem nav bērnu, liela daļa pēc 30 ļoti labprāt apprecas. Kāds 32, kāds 35, kāds 38 gados, kāds vēl vēlāk.
Turklāt ļoti izteikta tendence ir, ka tie labie vīrieši daudzi 30+ vecumā precas ar jaunākām sievietēm, es gan ar to šeit nedomāju milzīgas vecuma starpības.
24.01.2025 11:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits