Sarakstīšanās bez ceremonijas

Reitings 229
Reģ: 13.12.2019
Labdien!
Tūlīt jau lielā diena klāt, kad izlēmām ar partneri sarakstīties liecinieku klātbūtnē un neko lielu netaisīt.
Vai, ja ir tikai sarakstīšanās bez ceremonijas, tik un tā ir svinīga sajūta dzimtsarakstu nodaļā vai arī aizej, uzliec parakstu un ej prom?
Vai pušķītis jāņem arī bez ceremonijas vai īsti nebūtu jēga?
Kā notiek process? Mēs aizejam, uzliekam parakstu? Vai gredzenus tajā pašā brīdī varēs likt vai tos pēc tam?
Saprotu, ka muļķīgi jautājumi, bet uztraukums dara savu un informācija aktuāla ir maz sastopama par šo tēmu.
13.01.2025 09:28 |

Reitings 471
Reģ: 17.06.2024
Džinga @ 13.01.2025 19:31

Jūs te tādās galējībās ejat. Nu ir forši taisīt ballīti sev un citiem, nav tā, ka visi draugi nāk tikai "pierīties" . Un ir forši taisīt mini kāzas, sarakstīties un aiziet uz restorānu. Es neredzu problēmu nevienā no variantiem.
Problēmas sākas, ja ir tādi vecāki, kas uzspiež taisīt milzīgu balli, jo tā tak pieklājas.

Piekrītu, katrs taisa kā grib, jo tā ir divu cilvēku diena, ja cilvēkiem negribas būt visu vakaru būt liela pūļa uzmanības centrā, tad tas ir tikai normāli. Bet ir arī cilvēki, kuri taisa lielas kāzas, lai tikai pablatotos un izpatiktu radinieku vēlmēm, ignorējot savas.
13.01.2025 19:36 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
debestinaa @ 13.01.2025 19:21
a kāds sakars tērēt savu kāzu naudu uz to, lai radi un draugi varētu parīt un iedzert? Tie ir ķipa svētki citiem, kur atnākt izklaidēties un jaunais pāris ir kaut kāds cirks ? Ir svētki, kuros ir jādomā tikai un vienīgi par savu labsajūtu, dzimšanas dienas, kāzas, bērnu dzimšanas utt., tie ir svētki tikai sev un nevienam nekas nav jāatrāda vai jāpierāda.

Nav jau teikts ka jāsaaicina visādas radu tantes tik tapēc, ka pazīsti. Varbūt uztveru ne tā, bet šķiet, ka cilvēki 3x apdomās vai to pašu savu brāli vai māsu aicināt ar kuru labas attiecības, ka tik pa vienu muti mazāk.
13.01.2025 19:40 |

Reitings 3512
smūtijs @ 13.01.2025 19:33

Ieteiktu ignorēt to padomju laiku tanti.

Kapēc tad nerādi piemēru citiem un nesāc pati ar sevi? Ignorē! 😁
13.01.2025 19:41 |

Patīk
Reitings 2711
Reģ: 03.11.2023
smūtijs @ 13.01.2025 19:36

Piekrītu, katrs taisa kā grib, jo tā ir divu cilvēku diena, ja cilvēkiem negribas būt visu vakaru būt liela pūļa uzmanības centrā, tad tas ir tikai normāli. Bet ir arī cilvēki, kuri taisa lielas kāzas, lai tikai pablatotos un izpatiktu radinieku vēlmēm, ignorējot savas.

Nu ganjau ir tādi jā, sūdīgi viņiem, ko citu lai saka.
Bet nevajag teikt, ka visi, kas taisa lielās balles tikai blato un visi, kas sarakstās divatā ir bomži.
13.01.2025 19:48 |

Patīk
Reitings 2711
SarmaD @ 13.01.2025 19:41

Kapēc tad nerādi piemēru citiem un nesāc pati ar sevi? Ignorē! ?

Tu tak parādies katrā otrajā ziņā, kā lai ignorē
13.01.2025 19:49 |

Reitings 3512
Džinga @ 13.01.2025 19:49

Tu tak parādies katrā otrajā ziņā, kā lai ignorē

Šajā diskusijā jā. Kaitinoši vai ne? 😁
13.01.2025 19:50 |

Reitings 471
Džinga @ 13.01.2025 19:48

Nu ganjau ir tādi jā, sūdīgi viņiem, ko citu lai saka.
Bet nevajag teikt, ka visi, kas taisa lielās balles tikai blato un visi, kas sarakstās divatā ir bomži.

Nesaku, ka visi, gadījumi ir dažādi 😁
13.01.2025 19:51 |

Reitings 124
Reģ: 26.08.2024
Laulību reģistrācija ir tikai un vienīgi juridisks akts, kas nekļūst juridiskāks no tā, ka uztaisīta ambrāža ar šķīvju plēšanu, mičošanu un 7 tiltiem 50 cilvēku klātbūtnē.
13.01.2025 21:37 |

Patīk
Reitings 2711
Mežezera delīrijs @ 13.01.2025 21:37
Laulību reģistrācija ir tikai un vienīgi juridisks akts, kas nekļūst juridiskāks no tā, ka uztaisīta ambrāža ar šķīvju plēšanu, mičošanu un 7 tiltiem 50 cilvēku klātbūtnē.

oj es ceru, ka 7 tiltus sen vairs neviens neiekļauj kāzās
13.01.2025 21:48 |

Reitings 124
Reģ: 26.08.2024
Džinga @ 13.01.2025 21:48

oj es ceru, ka 7 tiltus sen vairs neviens neiekļauj kāzās

Pēdējoreiz redzēju 2014. gadā, pēc tam tiešām nav redzēti 😀 drausmīga tradīcija, tāpat kā mičošana (ja neskaita etnogrāfiskās latviešu kāzas, tur tas ir vietā).
13.01.2025 21:51 |

Reitings 471
Mežezera delīrijs @ 13.01.2025 21:51

Pēdējoreiz redzēju 2014. gadā, pēc tam tiešām nav redzēti ? drausmīga tradīcija, tāpat kā mičošana (ja neskaita etnogrāfiskās latviešu kāzas, tur tas ir vietā).

Ir, ir vēl tilti, vārti un vēl visādas citas dīvainas tradīcijas. Mičošana vispār manā uztverē ir kosmoss 😂
13.01.2025 22:03 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
Džinga @ 13.01.2025 19:11

Pats teici, ka kāzas var svinēt kā grib, tagad saki, ka tērēt 10k ir muļķīgi. Nu ta ko

Vīrieši parasti kāzas negrib. Lielā mērā tāpēc ka no viņiem gaida naudu par kāzām.
Es teicu ka 10000 ir daudz labu pielietojumu un nevis ka muļķīgi, bet ka efekts ātri izplēn.
Ir cilvēki kam kāzas taisīt nav muļķīgi.
Muļķīgi ir citam mēģināt iestāstīt ka jātērē kāzām daudz naudas. Ja vēl būtu jēdzīgi argumenti.
Tās lielās kāzas ir lumpeņu mēģinājums atdarināt augstāko sabiedrību. Augstākajai sabiedrībai tas nepavisam nav muļķīgi. Var būt pat viņi māk to padarīt finansiāli izdevīgu. Un vēl baļļuku uztaisīt.
Tā jau lai papriecātos, notērētu 10000, pabarotu radus un draugus - nemaz nav jāprecas. Lai gan... ar 10000 ir par maz. Ja nevar uz 100 000, tad labāk pa minimumu.- Ar 10 000 baigā knapināšanās sanāks un viesus nespīd pārsteigt. Ēst gaļu, iedzet alkoholu parasti viņiem sanāk pašiem. Tam jau sen svētki nav vajadzīgi.
13.01.2025 22:04 |

Reitings 3512
Var jau arī to visu uztaisīt gaumīgi. Neatminos kāzas ar tradicionālo mičošanu un septiņiem tiltiem. Parasti to pasniedz kaut kā mūsdienīgāk, tā lai pašiem un citiem jautri.
13.01.2025 22:06 |

Reitings 431
SarmaD @ 13.01.2025 22:06
Var jau arī to visu uztaisīt gaumīgi. Neatminos kāzas ar tradicionālo mičošanu un septiņiem tiltiem. Parasti to pasniedz kaut kā mūsdienīgāk, tā lai pašiem un citiem jautri.

nu re.
Te mēs redzam - cilvēki pūlas, mičojas, tērē desmitus tūkstošus -
bet viesi vaipstās, saka ka nav gaimīgi, ka tilti ir pēēēē...
Muļķīgi ir vispār kaut ko aicināt, jo visiem visādas expektācijas un neērtības.
Es gribu lai šājā dienā jūs būtu man blakus... kad es parakstu to laulību reģistrāciju...
Pašai sirsniņa dreb, bet priekā gribot dalīties.... Nu i kā sanāca priekā dalīties? Nesanāca. Viesiem tas neiepatikās un šitas nebija tā un to vajadzēja savādāk...
13.01.2025 22:20 |

Reitings 3512
Bebermans @ 13.01.2025 22:20

nu re.
Es gribu lai šājā dienā jūs būtu man blakus... kad es parakstu to laulību reģistrāciju...
Pašai sirsniņa dreb, bet priekā gribot dalīties.... Nu i kā sanāca priekā dalīties? Nesanāca. Viesiem tas neiepatikās un šitas nebija tā un to vajadzēja savādāk...

Nezinu kā ir būt tādās kāzās, kur viss ir slikti. Nu visiem jau neizpatiksi uz visiem 100, tas skaidrs. Visās kurās esmu bijusi, laikam eju ar brīvu prātu un piedalos visā, jo neba katru dienu kāds aicina būt kopā tādā notikumā. Vienās man netikās ēdiens, bet tāpat atradu ko uzēst un vismaz nogaršoju to, ko ikdienā neatļaujos pamēģināt. Neapšaubu ka ir jau kas nāk viesos lai paklačotu kāda kleita, kādi muzikanti un vispār noformējums.
13.01.2025 22:35 |

Reitings 708
Reģ: 13.06.2024
Jejbogu, nu kā var vienā diskusijā aizd***t veselas piecas lappuses, mēģinot pierādīt savu taisnību un par tēmu neko gudru tā arī nepasakot. Tas ir kaut kas prātam neaptverams. 😀 Tiesa gan, tagad daudz labāk saprotu, kādēļ konkrētais personāžs man arī ne tik sen mācīja dzīvot, mēģinot iestāstīt, ka ceļojumi un dzīves baudīšana nav vajadzīga, svarīgāki esot iekrājumi, īpašuma pirkšana un savs auto. Tagad citiem cilvēkiem cenšas iestāstīt, ka viņi ir bomži, ja negrib rīkot ekstravagantas kāzas un egoisti, jo izvēlas aizbraukt kāzu ceļojumā, nevis tā vietā pabarot 100 cilvēku lielu baru. Nezinu no kurienes rodas tik izmisīgas alkas visiem censties uzspiest savu vienīgo "pareizo" viedokli un kāpēc cilvēkam trūkst kaut mazākā sajēga par to, ka cilvēki ir dažādi un ka visi nedzīvo pēc viena noteikta modeļa. Acīmredzot, ļoti šaura, stereotipiska domāšana kombinācijā ar aprobežotību un šausmīgu provinciālismu.
Autore! Žēl, ka piecu lappušu garumā saņēmi vien dažus labus komentārus, kuri patiešām bija par tēmu, taču laipni lūgta forumā, kurā atsevišķi indivīdi katram, kurš nedzīvo pēc vispārpieņemtajiem sabiedrības "standartiem", nekautrējoties ierādīs savu vietu. Lai skaista, izdevusies un neskaitāmiem laimes mirkļiem pilna kāzu diena! ❤
13.01.2025 22:41 |

Reitings 3512
ronnie @ 13.01.2025 22:41
Jejbogu, nu kā var vienā diskusijā aizd***t veselas piecas lappuses, mēģinot pierādīt savu taisnību un par tēmu neko gudru tā arī nepasakot. Tas ir kaut kas prātam neaptverams. ? Tiesa gan, tagad daudz labāk saprotu, kādēļ konkrētais personāžs man arī ne tik sen mācīja dzīvot, mēģinot iestāstīt, ka ceļojumi un dzīves baudīšana nav vajadzīga, svarīgāki esot iekrājumi, īpašuma pirkšana un savs auto. Tagad citiem cilvēkiem cenšas iestāstīt, ka viņi ir bomži, ja negrib rīkot ekstravagantas kāzas un egoisti, jo izvēlas aizbraukt kāzu ceļojumā, nevis tā vietā pabarot 100 cilvēku lielu baru. Nezinu no kurienes rodas tik izmisīgas alkas visiem censties uzspiest savu vienīgo "pareizo" viedokli un kāpēc cilvēkam trūkst kaut mazākā sajēga par to, ka cilvēki ir dažādi un ka visi nedzīvo pēc viena noteikta modeļa. Acīmredzot, ļoti šaura, stereotipiska domāšana kombinācijā ar aprobežotību un šausmīgu provinciālismu.
Autore! Žēl, ka piecu lappušu garumā saņēmi vien dažus labus komentārus, kuri patiešām bija par tēmu, taču laipni lūgta forumā, kurā atsevišķi indivīdi katram, kurš nedzīvo pēc vispārpieņemtajiem sabiedrības "standartiem", nekautrējoties ierādīs savu vietu. Lai skaista, izdevusies un neskaitāmiem laimes mirkļiem pilna kāzu diena! ❤

Jaunkundz, kur tu lasiji par 100 cilvēku lielu baru? Tur ar 10k stabili nepietiktu. 😁
Un arī šeit es rakstiju, ka ir svarīgi pirms kāzam sevi vispār nodrošināt primāri, tāpat kā tev to ieteicu. Izceļoties vienmēr paspēsi.
Bet kopumā man sāk apnikt malt vienu un to pašu dažādiem indivīdiem. Uzskats man paliek tikpat nemainīgs, kā visticamāk jūsu.
13.01.2025 22:45 |

Reitings 1176
Reģ: 13.12.2023
Bebermans @ 13.01.2025 22:20

nu re.

Tas gan. Vienmēr būs kāds, kam šampis par siltu, muzikantam ne tas repertuārs, viesu namā neērta gulta, utt utjpr. Tāpēc jau ir jautājums - kam un ap ko ir šis kāzu pasākums, un laulības kā tādas. Vai tās ir tāpēc, ka vajag apprecēties un bail izskatīties pēc bomzenes, vai tāpēc, ka gribas apprecēties un gribas lielu ballīti, vai tāpēc, ka gribas apprecēties un punkts.
Un es joprojām cenšos vispār saprast diskusijas jēgu. Vienam zagss ir zem goda, otram par lielām svinībām nospļauties, trešais tā kā gribētu, bet nevar atļauties. Kāda jēga dzesēt muti par to?
Tāpat kā ar to svarīgumu sevi nodrošināt pirms kāzām. Nu, ja jau mēs tik kategoriski, tad lielākā daļa populācijas precēsies tikai stipri pēc 30, bet vai tad tas ietilpst Sarmas kundzes “normās”?
13.01.2025 23:43 |

Reitings 431
Diskusijas autore vēlējās zināt vai vienkārši sarakstoties var iztikt bez svinīgās daļas.
Atbilde. Var atteikties no svinīgās daļas un ietaupīt dažus EUR. Bet nodaļas darbiniekiem var labpatikt tomēr sarīkot arī svinīgo daļu.
Vēl vēlējās padomus par pušķi.
Es teiktu ka pušķis ir forši, un piedod bildei odziņu. Bet ja saskries neaicinātu radu pūļi, kas uzodīs - gan jau kādu pušķi varēs sakombinēt uz vietas.
Pēc tam pieslēdzās tie, kas deva padomu ka šādi nav pareizi, novērtēja to kā bomzīgumu un izveidojās diskusija.
Būtība viss vienkārši. Pušķi vajag, ceremoniju ne.
Tālāk var attīstīt diskusiju par bomzīguma pazīmēm.
14.01.2025 10:19 |

Reitings 3512
Bebermans @ 14.01.2025 10:19
Diskusijas autore vēlējās zināt vai vienkārši sarakstoties var iztikt bez svinīgās daļas.
Atbilde. Var atteikties no svinīgās daļas un ietaupīt dažus EUR. Bet nodaļas darbiniekiem var labpatikt tomēr sarīkot arī svinīgo daļu.
Vēl vēlējās padomus par pušķi.
Es teiktu ka pušķis ir forši, un piedod bildei odziņu. Bet ja saskries neaicinātu radu pūļi, kas uzodīs - gan jau kādu pušķi varēs sakombinēt uz vietas.
Pēc tam pieslēdzās tie, kas deva padomu ka šādi nav pareizi, novērtēja to kā bomzīgumu un izveidojās diskusija.
Būtība viss vienkārši. Pušķi vajag, ceremoniju ne.
Tālāk var attīstīt diskusiju par bomzīguma pazīmēm.

Kaut kas tev visā šitajā tomēr vel kremt. 😁
14.01.2025 10:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits