Džinga @ 13.01.2025 19:31
Jūs te tādās galējībās ejat. Nu ir forši taisīt ballīti sev un citiem, nav tā, ka visi draugi nāk tikai "pierīties" . Un ir forši taisīt mini kāzas, sarakstīties un aiziet uz restorānu. Es neredzu problēmu nevienā no variantiem.
Problēmas sākas, ja ir tādi vecāki, kas uzspiež taisīt milzīgu balli, jo tā tak pieklājas.
debestinaa @ 13.01.2025 19:21a kāds sakars tērēt savu kāzu naudu uz to, lai radi un draugi varētu parīt un iedzert? Tie ir ķipa svētki citiem, kur atnākt izklaidēties un jaunais pāris ir kaut kāds cirks ? Ir svētki, kuros ir jādomā tikai un vienīgi par savu labsajūtu, dzimšanas dienas, kāzas, bērnu dzimšanas utt., tie ir svētki tikai sev un nevienam nekas nav jāatrāda vai jāpierāda.
smūtijs @ 13.01.2025 19:33
Ieteiktu ignorēt to padomju laiku tanti.
smūtijs @ 13.01.2025 19:36
Piekrītu, katrs taisa kā grib, jo tā ir divu cilvēku diena, ja cilvēkiem negribas būt visu vakaru būt liela pūļa uzmanības centrā, tad tas ir tikai normāli. Bet ir arī cilvēki, kuri taisa lielas kāzas, lai tikai pablatotos un izpatiktu radinieku vēlmēm, ignorējot savas.
SarmaD @ 13.01.2025 19:41
Kapēc tad nerādi piemēru citiem un nesāc pati ar sevi? Ignorē! ?
Džinga @ 13.01.2025 19:49
Tu tak parādies katrā otrajā ziņā, kā lai ignorē![]()
Džinga @ 13.01.2025 19:48
Nu ganjau ir tādi jā, sūdīgi viņiem, ko citu lai saka.![]()
Bet nevajag teikt, ka visi, kas taisa lielās balles tikai blato un visi, kas sarakstās divatā ir bomži.
Mežezera delīrijs @ 13.01.2025 21:37Laulību reģistrācija ir tikai un vienīgi juridisks akts, kas nekļūst juridiskāks no tā, ka uztaisīta ambrāža ar šķīvju plēšanu, mičošanu un 7 tiltiem 50 cilvēku klātbūtnē.
Džinga @ 13.01.2025 21:48
oj es ceru, ka 7 tiltus sen vairs neviens neiekļauj kāzās
Mežezera delīrijs @ 13.01.2025 21:51
Pēdējoreiz redzēju 2014. gadā, pēc tam tiešām nav redzēti ? drausmīga tradīcija, tāpat kā mičošana (ja neskaita etnogrāfiskās latviešu kāzas, tur tas ir vietā).
Džinga @ 13.01.2025 19:11
Pats teici, ka kāzas var svinēt kā grib, tagad saki, ka tērēt 10k ir muļķīgi. Nu ta ko
SarmaD @ 13.01.2025 22:06Var jau arī to visu uztaisīt gaumīgi. Neatminos kāzas ar tradicionālo mičošanu un septiņiem tiltiem. Parasti to pasniedz kaut kā mūsdienīgāk, tā lai pašiem un citiem jautri.
Bebermans @ 13.01.2025 22:20
nu re.
Te mēs redzam - cilvēki pūlas, mičojas, tērē desmitus tūkstošus -
bet viesi vaipstās, saka ka nav gaimīgi, ka tilti ir pēēēē...
Muļķīgi ir vispār kaut ko aicināt, jo visiem visādas expektācijas un neērtības.
Es gribu lai šājā dienā jūs būtu man blakus... kad es parakstu to laulību reģistrāciju...
Pašai sirsniņa dreb, bet priekā gribot dalīties.... Nu i kā sanāca priekā dalīties? Nesanāca. Viesiem tas neiepatikās un šitas nebija tā un to vajadzēja savādāk...
ronnie @ 13.01.2025 22:41Jejbogu, nu kā var vienā diskusijā aizd***t veselas piecas lappuses, mēģinot pierādīt savu taisnību un par tēmu neko gudru tā arī nepasakot. Tas ir kaut kas prātam neaptverams. ? Tiesa gan, tagad daudz labāk saprotu, kādēļ konkrētais personāžs man arī ne tik sen mācīja dzīvot, mēģinot iestāstīt, ka ceļojumi un dzīves baudīšana nav vajadzīga, svarīgāki esot iekrājumi, īpašuma pirkšana un savs auto. Tagad citiem cilvēkiem cenšas iestāstīt, ka viņi ir bomži, ja negrib rīkot ekstravagantas kāzas un egoisti, jo izvēlas aizbraukt kāzu ceļojumā, nevis tā vietā pabarot 100 cilvēku lielu baru. Nezinu no kurienes rodas tik izmisīgas alkas visiem censties uzspiest savu vienīgo "pareizo" viedokli un kāpēc cilvēkam trūkst kaut mazākā sajēga par to, ka cilvēki ir dažādi un ka visi nedzīvo pēc viena noteikta modeļa. Acīmredzot, ļoti šaura, stereotipiska domāšana kombinācijā ar aprobežotību un šausmīgu provinciālismu.
Autore! Žēl, ka piecu lappušu garumā saņēmi vien dažus labus komentārus, kuri patiešām bija par tēmu, taču laipni lūgta forumā, kurā atsevišķi indivīdi katram, kurš nedzīvo pēc vispārpieņemtajiem sabiedrības "standartiem", nekautrējoties ierādīs savu vietu. Lai skaista, izdevusies un neskaitāmiem laimes mirkļiem pilna kāzu diena! ❤
Bebermans @ 13.01.2025 22:20
nu re.
Te mēs redzam - cilvēki pūlas, mičojas, tērē desmitus tūkstošus -
bet viesi vaipstās, saka ka nav gaimīgi, ka tilti ir pēēēē...
Muļķīgi ir vispār kaut ko aicināt, jo visiem visādas expektācijas un neērtības.
Es gribu lai šājā dienā jūs būtu man blakus... kad es parakstu to laulību reģistrāciju...
Pašai sirsniņa dreb, bet priekā gribot dalīties.... Nu i kā sanāca priekā dalīties? Nesanāca. Viesiem tas neiepatikās un šitas nebija tā un to vajadzēja savādāk...
Bebermans @ 14.01.2025 10:19Diskusijas autore vēlējās zināt vai vienkārši sarakstoties var iztikt bez svinīgās daļas.
Atbilde. Var atteikties no svinīgās daļas un ietaupīt dažus EUR. Bet nodaļas darbiniekiem var labpatikt tomēr sarīkot arī svinīgo daļu.
Vēl vēlējās padomus par pušķi.
Es teiktu ka pušķis ir forši, un piedod bildei odziņu. Bet ja saskries neaicinātu radu pūļi, kas uzodīs - gan jau kādu pušķi varēs sakombinēt uz vietas.
Pēc tam pieslēdzās tie, kas deva padomu ka šādi nav pareizi, novērtēja to kā bomzīgumu un izveidojās diskusija.
Būtība viss vienkārši. Pušķi vajag, ceremoniju ne.
Tālāk var attīstīt diskusiju par bomzīguma pazīmēm.