Bebermans @ 13.01.2025 14:28
Īsti nesapratu ko tu meitenei ieteici?
Notērēt 10 štukas?
Pagaidīt kad parādīsies 10 liekas štukas?
Neprecēties?
Nav tavā teikstā ieteikumu.
Ieteikumu jāsāk tā "es iesaku tev ... (blā blā blā)"
Tad visi sapratīs ka tas ir ieteikums.
Mani iztregeroja tas ka tu nesaprati pēdējo rindkopu. It kā jau pofig ka nesaprati.
Bebermans @ 13.01.2025 14:34Kāzām jābūt tādām kādas vēlas tie kas par tām maksā.
Bebermans @ 13.01.2025 14:28
Īsti nesapratu ko tu meitenei ieteici?
Notērēt 10 štukas?
Pagaidīt kad parādīsies 10 liekas štukas?
Neprecēties?
Nav tavā teikstā ieteikumu.
Ieteikumu jāsāk tā "es iesaku tev ... (blā blā blā)"
Tad visi sapratīs ka tas ir ieteikums.
Mani iztregeroja tas ka tu nesaprati pēdējo rindkopu. It kā jau pofig ka nesaprati.
Ko varat jūs tante melot?SarmaD @ 13.01.2025 14:19
Es kad dzimu padomija jau sen bija beigusies. ?
Šito "kapēc jums tā rūp citu dzīve, kapēc jūsos tāds negatīvisms un naids" varētu postulēt šīs grupas galvenajās 3 tēmās. ?
Jaunie precās kā grib, ģērbjās kā grib un arī taisa bērnus kad grib. Un nereti pilnīgi ačgārni, jo ir šādas "kāda gan citam daļa par tavu dzīvi" karognesējas, kuras postulē, ka nav vairs svarīgas kaut kādas normas. Un tad brīnās ka šķiršanās statistika ir kosmosā, jo "you go girl!". ?
VistaVita @ 13.01.2025 16:04Ko varat jūs tante melot?
Padomija beidzās 91 gadā .Sen beidzās padomija tas būtu kāds 2000 gads.
Jums ir 40 + vai 50 +
To pašu padomāju. Likās, ka mana vecuma babulis vai vēl vecāka, spriežot pēc tekstiem un vispareizākās uzstājības, Bet stāsta, ka esot jaunāka par maniem bērniem, kuri dzimuši padomijā. Nē, nu var jau būt, var jau būt...VistaVita @ 13.01.2025 16:04Ko varat jūs tante melot?
Padomija beidzās 91 gadā .Sen beidzās padomija tas būtu kāds 2000 gads.
Jums ir 40 + vai 50 +
Erna @ 13.01.2025 16:18To pašu padomāju. Likās, ka mana vecuma babulis vai vēl vecāka, spriežot pēc tekstiem un vispareizākās uzstājības, Bet stāsta, ka esot jaunāka par maniem bērniem, kuri dzimuši padomijā. Nē, nu var jau būt, var jau būt...
Bebermans @ 13.01.2025 16:15Tas darbojas apmēram tā.
Ja ir saplīsusi bumba, tad vajag tai izgriezt lielāku caurumu.
Caurumā ievietot lielu akmeni.
Un šādu bumbu ar akmeni novietot kaut kur parkā, kur staigā gājēji.
Tad skatās.
Redzēsi - iet garām cilvēks, iesper ar kāju pa bumbu, sasit kāju, novieto bumbu atpakaļ un iet prom.
Tas domāts, lai viņš nebūtu vienīgais, kas sasitis kāju.
Tieši tāpēc daudzi vēlas lai jaunieši arī notērē 10000 eur lai emocionāla diena paliktu ilgāk jaunajam pārim atmiņā.
SarmaD @ 13.01.2025 17:39
Pēdējā rindkopa ir ļoti pareiza. Tomēr diena, kas visa veltīta šim skaistajam solim un dalīta ar tuviem draugiem un radiem ir ilgāk atmiņā paliekoša kā 10 minūšu ātra sarakstīšanās dzimtsarakstos. Nu es tā pieļauju, ka tā būtu jābūt, jo piedzīvojums tas ir vienreizējs, it īpaši kad iziet sievas un vīra kārtā pirmo reiz.
Viss pārējais tevis augstāk minētais tipisks sadzejojums.
Jā... Mēģinu atcerēties, varbūt man arī 30 gadu vecumā bija tik kategoriska nostāja un stereotipiska domāšana. Tagad divreiz vairāk gadu, bet dzīve šķiet daudz vienkāršāka un jaukāka. Un nav tik lielas tieksmes norādīt, par cik tūkstošiem kādam kāzas jārīko. (Jaunākajam bērnam 36 gadi un reizēm arī runā kā tāds opaps... laikam vecumposma īpatnības) 😁SarmaD @ 13.01.2025 17:36
Visu cieņu jūsu padomijas laika bērniem, bet man, tai vecajai babuļai, ir 30. ?
Tas ir kaut kāds 2007 gads ,kad taisīja kāzas kur bija jātērē nezin cik štukas un jāaicina radi un draugi. Es pati gribētu arī tikai sarakstîties, maximums restorānā pa gardam ēdienam+deserts+ glāze šampanieša un aizbraukt ceļojumā un arī drīzākais ka tikai ar vecākiem+ brāļi un māsas. Vairs nevienu neaicinàtu. Lieka pompoze.SarmaD @ 13.01.2025 17:39
Pēdējā rindkopa ir ļoti pareiza. Tomēr diena, kas visa veltīta šim skaistajam solim un dalīta ar tuviem draugiem un radiem ir ilgāk atmiņā paliekoša kā 10 minūšu ātra sarakstīšanās dzimtsarakstos. Nu es tā pieļauju, ka tā būtu jābūt, jo piedzīvojums tas ir vienreizējs, it īpaši kad iziet sievas un vīra kārtā pirmo reiz.
Viss pārējais tevis augstāk minētais tipisks sadzejojums.
Bebermans @ 13.01.2025 18:44
Nekā tur ilgi paliekoša atmiņā nav. Paies laiciņšā - sāksies problēmas un sāks domāt ka 10 000 varēja ietaupīt.
Bet nu parasti šos 10000 nomaksā vīrs un tāpēc viņam būtu jājautā vai tās atmiņas ir tik vērtīgas. Depozīts nes procentus, bet atmiņas izplēn un aizēnojas.
Bebermans @ 13.01.2025 18:44
Nekā tur ilgi paliekoša atmiņā nav. Paies laiciņšā - sāksies problēmas un sāks domāt ka 10 000 varēja ietaupīt.
Bet nu parasti šos 10000 nomaksā vīrs un tāpēc viņam būtu jājautā vai tās atmiņas ir tik vērtīgas. Depozīts nes procentus, bet atmiņas izplēn un aizēnojas.
Erna @ 13.01.2025 19:03Jā... Mēģinu atcerēties, varbūt man arī 30 gadu vecumā bija tik kategoriska nostāja un stereotipiska domāšana. Tagad divreiz vairāk gadu, bet dzīve šķiet daudz vienkāršāka un jaukāka. Un nav tik lielas tieksmes norādīt, par cik tūkstošiem kādam kāzas jārīko. (Jaunākajam bērnam 36 gadi un reizēm arī runā kā tāds opaps... laikam vecumposma īpatnības) ?
debestinaa @ 13.01.2025 19:07Tas ir kaut kāds 2007 gads ,kad taisīja kāzas kur bija jātērē nezin cik štukas un jāaicina radi un draugi. Es pati gribētu arī tikai sarakstîties, maximums restorānā pa gardam ēdienam+deserts+ glāze šampanieša un aizbraukt ceļojumā un arī drīzākais ka tikai ar vecākiem+ brāļi un māsas. Vairs nevienu neaicinàtu. Lieka pompoze.
a kāds sakars tērēt savu kāzu naudu uz to, lai radi un draugi varētu parīt un iedzert? Tie ir ķipa svētki citiem, kur atnākt izklaidēties un jaunais pāris ir kaut kāds cirks ? Ir svētki, kuros ir jādomā tikai un vienīgi par savu labsajūtu, dzimšanas dienas, kāzas, bērnu dzimšanas utt., tie ir svētki tikai sev un nevienam nekas nav jāatrāda vai jāpierāda.SarmaD @ 13.01.2025 19:13
Nevis lieka pompoze, bet tāds sava veida egoisms netērēt naudu uz citiem, bet ieguldīt sevī, proti ceļojumā. Patiesībā tie viesi ir vajadzīgi, viņi rada īpašu sajūtu tajā dienā.
debestinaa @ 13.01.2025 19:21a kāds sakars tērēt savu kāzu naudu uz to, lai radi un draugi varētu parīt un iedzert? Tie ir ķipa svētki citiem, kur atnākt izklaidēties un jaunais pāris ir kaut kāds cirks ? Ir svētki, kuros ir jādomā tikai un vienīgi par savu labsajūtu, dzimšanas dienas, kāzas, bērnu dzimšanas utt., tie ir svētki tikai sev un nevienam nekas nav jāatrāda vai jāpierāda.
debestinaa @ 13.01.2025 19:21a kāds sakars tērēt savu kāzu naudu uz to, lai radi un draugi varētu parīt un iedzert? Tie ir ķipa svētki citiem, kur atnākt izklaidēties un jaunais pāris ir kaut kāds cirks ? Ir svētki, kuros ir jādomā tikai un vienīgi par savu labsajūtu, dzimšanas dienas, kāzas, bērnu dzimšanas utt., tie ir svētki tikai sev un nevienam nekas nav jāatrāda vai jāpierāda.