Sarakstīšanās bez ceremonijas

Reitings 229
Reģ: 13.12.2019
Labdien!
Tūlīt jau lielā diena klāt, kad izlēmām ar partneri sarakstīties liecinieku klātbūtnē un neko lielu netaisīt.
Vai, ja ir tikai sarakstīšanās bez ceremonijas, tik un tā ir svinīga sajūta dzimtsarakstu nodaļā vai arī aizej, uzliec parakstu un ej prom?
Vai pušķītis jāņem arī bez ceremonijas vai īsti nebūtu jēga? :)
Kā notiek process? Mēs aizejam, uzliekam parakstu? Vai gredzenus tajā pašā brīdī varēs likt vai tos pēc tam?
Saprotu, ka muļķīgi jautājumi, bet uztraukums dara savu un informācija aktuāla ir maz sastopama par šo tēmu.
13.01.2025 09:28 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Zaiga zaigo @ 13.01.2025 13:41
Neklausies to tizleni Sarmu, kaut kāda cāļa veča ienākusi te diršās pa visām diskusijām un provocē jebko un jebkuru ar savu vulgāro, prasto izrunāšanos. SarmaD, jeb Sarma dirš. ?
Jādara tā, kā pašiem patīk.
Tāpēc kāzas ir kas cits un sarakstīšanās ir kas cits.
Gan kāzās, gan sarakstoties viss ir tā, kā paši gribat - gredzeni nav obligāts pasākums, plīvuri, puķes, kleitas, viesi, pat liecinieki.
Savs svinīgums noteikti tajā būs, jo iestāde nav gluži tirgus, bet valsts iestāde ar roku paspiešanām un laimes vēlējumiem.

Wooow nu kāds tev piektās klases līmeņa uzdirsiens sanāca. 🤣🤣 Nu malacītis, situ plaukstiņas. 🤣🤣🤣
13.01.2025 13:46 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
SarmaD @ 13.01.2025 12:27

Tu vari visiem citiem sadirst, bet ne pati sev. Jums nebija finanses, bet vīra un sievas godu gribējās, tapēc arī tā noformējāt kāzas. Ja būtu liekas 10 štukas, jūs droši tās atdotu greznākam kāzām, varu garantēt.

Nu ja tās 10 štukas iedotu kāds no malas lai jaunie sataisa kāzas, tad štukas būtu liekas.
Bet citādi štukas liekas būt nemēdz.
Finanses vienmēr ir problēma un kopdzīves sākumā ir labs brīdis ietaupīt. Tur vēl ļoti daudzi štuku vajadzēs dzīvesvietai, bērniem, automašīnai, var būt ceļojumam...
Kāzas taisa lai abu pušu radi var satikties un sashēmot kaut kādu sadarbību. Bet pārsvarā tas neizdodas. Satiekas, paiet gadi, un tie kas bija vienās kāzās veikalā viens otru nepazīs.
Tā ka no tusa nekāda jēga. 10 štukas pa tukšo.
Kāzu budžetam nevajadzētu pārsniegt jaunlaulāto mēneša ienākumu.
13.01.2025 13:51 |

Reitings 3512
Bebermans @ 13.01.2025 13:51

Nu ja tās 10 štukas iedotu kāds no malas lai jaunie sataisa kāzas, tad štukas būtu liekas.
Bet citādi štukas liekas būt nemēdz.
Finanses vienmēr ir problēma un kopdzīves sākumā ir labs brīdis ietaupīt. Tur vēl ļoti daudzi štuku vajadzēs dzīvesvietai, bērniem, automašīnai, var būt ceļojumam...
Kāzas taisa lai abu pušu radi var satikties un sashēmot kaut kādu sadarbību. Bet pārsvarā tas neizdodas. Satiekas, paiet gadi, un tie kas bija vienās kāzās veikalā viens otru nepazīs.
Tā ka no tusa nekāda jēga. 10 štukas pa tukšo.
Kāzu budžetam nevajadzētu pārsniegt jaunlaulāto mēneša ienākumu.

Parasti tādas lietas kā savs auto, un katram vismaz viens savs dzīvoklis sariktē pirms kāzām. Protams tas pie laba scenārija. Parasti ir ačgārnāk. Ja baigi gribas taupīt to naudu, tad var precēties pa bomžu līniju un tad to naudu ielikt tajā kopīgajā īpašumā. Tad es vel puslīdz redzu pamatotu iemeslu. Visādi savādāk tas laikam par prioritātēm. Kādam svarīgāk būs nolikt štuku vai vairāk priekš jauna Iphone un tā vietā nopirkt lietotu kāzu kleitu vai viņu iznomāt. Manā uztverē cilvēks primāri parūpējas par sevi visādi materiāli, lai nav pliku dupsi un tad attiecīgi saistās laulībā ar otru. Bet nu, varbūt dažādās vecuma grupās tas izpaužas savādāk.
13.01.2025 13:58 |

Reitings 2047
Reģ: 29.10.2024
Sarmai laikam īpaši sāpīga tēma, jo tā aizcepusies šeit. 😁😁
13.01.2025 14:03 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
SarmaD @ 13.01.2025 12:27

Tu vari visiem citiem sadirst, bet ne pati sev. Jums nebija finanses, bet vīra un sievas godu gribējās, tapēc arī tā noformējāt kāzas. Ja būtu liekas 10 štukas, jūs droši tās atdotu greznākam kāzām, varu garantēt.

Lūdzu, atzīmējiet aktuālo ģimenes statusu:
- Precējusies lielu godu
- precējusies ar mazu godu
- precēta bez goda (sarakstīšanās zagsā)
🤣🤦‍♂️
13.01.2025 14:04 |

Reitings 798
Reģ: 17.06.2024
SarmaD @ 13.01.2025 13:58

Parasti tādas lietas kā savs auto, un katram vismaz viens savs dzīvoklis sariktē pirms kāzām. Protams tas pie laba scenārija. Parasti ir ačgārnāk. Ja baigi gribas taupīt to naudu, tad var precēties pa bomžu līniju un tad to naudu ielikt tajā kopīgajā īpašumā. Tad es vel puslīdz redzu pamatotu iemeslu. Visādi savādāk tas laikam par prioritātēm. Kādam svarīgāk būs nolikt štuku vai vairāk priekš jauna Iphone un tā vietā nopirkt lietotu kāzu kleitu vai viņu iznomāt. Manā uztverē cilvēks primāri parūpējas par sevi visādi materiāli, lai nav pliku dupsi un tad attiecīgi saistās laulībā ar otru. Bet nu, varbūt dažādās vecuma grupās tas izpaužas savādāk.

Es saprotu, ka ar tādiem, kā tu nav ko nervus bojāt, bet tu no šitā visa kaifu gūsti vai arī tāds pretīgs cilvēks pa dzīvi esi?
13.01.2025 14:04 |

Reitings 3512
Vabole. @ 13.01.2025 14:03
Sarmai laikam īpaši sāpīga tēma, jo tā aizcepusies šeit. ??

Man brīvdiena, nav ko darīt. 😁
13.01.2025 14:05 |

Reitings 430
SarmaD @ 13.01.2025 13:58

Parasti tādas lietas kā auto, dzīves vieta, pat ja jau sen sariktētas, prasa ikdienas izdevumus.
Un kāzas parasti taisa tikai tāpēc lai kašķīgi radi būtu laimīgi ka ievērota tradīcija. Un tad jaunie savelk jostas, pastrādā virsstunadas intenssīvā režīmā pusotru gadu, lai radinieki savā galvā ievelk ķeksīti ka re - šie pie vietas.
Un tad šie jaunie īrē pa kaktiem, maksā īres un krāj naudu pirmajai iemaksai vienlaicīgi strādājot melnās miesās, tā vietā lai pa pēļiem vārtoties saspiestos cieši kopā un tad skraidītu pēc testiem un priecīgi rādītu strīpiņu, zinot ka 10 štukas stāv kontā un aug procenti un ratiem pietiks.
13.01.2025 14:06 |

Reitings 3512
Diabolus @ 13.01.2025 14:04

Lūdzu, atzīmējiet aktuālo ģimenes statusu:
- Precējusies lielu godu
- precējusies ar mazu godu
- precēta bez goda (sarakstīšanās zagsā)
??‍♂️

Par šo es tiešām sasmējos. Paldies 😁
13.01.2025 14:06 |

Reitings 3512
smūtijs @ 13.01.2025 14:04

Es saprotu, ka ar tādiem, kā tu nav ko nervus bojāt, bet tu no šitā visa kaifu gūsti vai arī tāds pretīgs cilvēks pa dzīvi esi?

Ja nav ko bojāt, kapēc gan nāc un ar mani vel diskutē? Taupi vien savas pelēkās šūnas. 😁
13.01.2025 14:07 |

Reitings 3512
Bebermans @ 13.01.2025 14:06

Parasti tādas lietas kā auto, dzīves vieta, pat ja jau sen sariktētas, prasa ikdienas izdevumus.
Un kāzas parasti taisa tikai tāpēc lai kašķīgi radi būtu laimīgi ka ievērota tradīcija. Un tad jaunie savelk jostas, pastrādā virsstunadas intenssīvā režīmā pusotru gadu, lai radinieki savā galvā ievelk ķeksīti ka re - šie pie vietas.
Un tad šie jaunie īrē pa kaktiem, maksā īres un krāj naudu pirmajai iemaksai vienlaicīgi strādājot melnās miesās, tā vietā lai pa pēļiem vārtoties saspiestos cieši kopā un tad skraidītu pēc testiem un priecīgi rādītu strīpiņu, zinot ka 10 štukas stāv kontā un aug procenti un ratiem pietiks.

Nu ikdienas izdevumi ir katram un tam tā būtu jābūt. Ja nevar davilkt auto, tad nevar. Es vienkārši saku, ka pirms kāzām parasti dzīvi kaut kā būtu vēlams iegrozīt tā, lai nepaliec pie slikta scenārija ar kredītu kaklā uz koferiem.
Par to kāzu taisīšanu nemāku teikt, gan jau arī kāds tā dara.
Pēdējo rindkopas domu neiebraucu. Ja ir savs īpašums vismaz vienam no abiem, tad nekādas īres tur nav. Dzīvo kopā un krāj kam grib. Jā, kaut foršām kāzām vai dārgiem ratiem.
13.01.2025 14:11 |

Reitings 2047
Reģ: 29.10.2024
Pajautā sev pati, Sarma, kāpēc tev tik ļoti interesē kā un par cik, kur precas random cilvēki? Konkrēti kāda tev darīšana vai preces bomži vai miljonāri, zagsā vai baznīcā vai pie jūras? Paprasi sev kāpēc tu, reāli uzturi šo diskusiju pie dzīvības ar savu krievu večas viedokli? Jāizkāpj no tiem PSRS tev, tagad citi laiki. Jaunie precas bez māsīcas vīra brāļa dēla sievām, omes kaimiņienes mazmeitas dēliem viesos, bez aubēm, mičošanām un cirvjiem zem gultas 😁Izgulies Padomija. 😘
13.01.2025 14:14 |

Reitings 430
SarmaD @ 13.01.2025 14:11

Nu ikdienas izdevumi ir katram un tam tā būtu jābūt. Ja nevar davilkt auto, tad nevar. Es vienkārši saku, ka pirms kāzām parasti dzīvi kaut kā būtu vēlams iegrozīt tā, lai nepaliec pie slikta scenārija ar kredītu kaklā uz koferiem.
Par to kāzu taisīšanu nemāku teikt, gan jau arī kāds tā dara.
Pēdējo rindkopas domu neiebraucu. Ja ir savs īpašums vismaz vienam no abiem, tad nekādas īres tur nav. Dzīvo kopā un krāj kam grib. Jā, kaut foršām kāzām vai dārgiem ratiem.

Vienkārši tu nespēj iebraukt.
Jo vairāk īpašumu - jo lielāki ir izdevumi, nevis mazāki.
Un nauda kontu nekad nespiež.
Ja tev ir problēma ka kāds ir nabags - iedod viņiem savu naudu. Ko tur daudz tarkšķēt? Risini.
13.01.2025 14:17 |

Reitings 3512
Vabole. @ 13.01.2025 14:14
Pajautā sev pati, Sarma, kāpēc tev tik ļoti interesē kā un par cik, kur precas random cilvēki? Konkrēti kāda tev darīšana vai preces bomži vai miljonāri, zagsā vai baznīcā vai pie jūras? Paprasi sev kāpēc tu, reāli uzturi šo diskusiju pie dzīvības ar savu krievu večas viedokli? Jāizkāpj no tiem PSRS tev, tagad citi laiki. Jaunie precas bez māsīcas vīra brāļa dēla sievām, omes kaimiņienes mazmeitas dēliem viesos, bez aubēm, mičošanām un cirvjiem zem gultas ?Izgulies Padomija. ?

Es kad dzimu padomija jau sen bija beigusies. 😁
Šito "kapēc jums tā rūp citu dzīve, kapēc jūsos tāds negatīvisms un naids" varētu postulēt šīs grupas galvenajās 3 tēmās. 😁
Jaunie precās kā grib, ģērbjās kā grib un arī taisa bērnus kad grib. Un nereti pilnīgi ačgārni, jo ir šādas "kāda gan citam daļa par tavu dzīvi" karognesējas, kuras postulē, ka nav vairs svarīgas kaut kādas normas. Un tad brīnās ka šķiršanās statistika ir kosmosā, jo "you go girl!". 😁
13.01.2025 14:19 |

Reitings 3512
Bebermans @ 13.01.2025 14:17

Vienkārši tu nespēj iebraukt.
Jo vairāk īpašumu - jo lielāki ir izdevumi, nevis mazāki.
Un nauda kontu nekad nespiež.
Ja tev ir problēma ka kāds ir nabags - iedod viņiem savu naudu. Ko tur daudz tarkšķēt? Risini.

Pastāsti, kura daļa no manis rakstītā tevi tieši iztrigeroja? Arī neesi sakārtojis savu dzīvi vel šodien, bet ar kredītu jūru un iespējams jau šķirtu laulību? Kopš kura laika savs īpašums un auto kādu ir izputinājis? 😁
Man sava nauda ir svarīga, negrasos bomžiem to dāvināt. Es savu dzīvi esmu atrisinājusi, nāku meitenei ieteikt lietas, lai vēlāk nav jānožēlo un noskatos, kā aizstāves baurodamas pašas sevi nodod.
13.01.2025 14:22 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
SarmaD @ 13.01.2025 14:19

Es kad dzimu padomija jau sen bija beigusies. ?
Šito "kapēc jums tā rūp citu dzīve, kapēc jūsos tāds negatīvisms un naids" varētu postulēt šīs grupas galvenajās 3 tēmās. ?
Jaunie precās kā grib, ģērbjās kā grib un arī taisa bērnus kad grib. Un nereti pilnīgi ačgārni, jo ir šādas "kāda gan citam daļa par tavu dzīvi" karognesējas, kuras postulē, ka nav vairs svarīgas kaut kādas normas. Un tad brīnās ka šķiršanās statistika ir kosmosā, jo "you go girl!". ?

Bet, Sarma, tu iededzies par to, KĀ notiek kāzas. Nevis par to, vai vispār notiek.
Tas ir tāpat kā teikt, ka ķeizargrieziens nav “īstas” dzemdības.
Un ironiski, ka #1 laulības šķiršanas iemesls ir finanses. Tātad pēc tavas loģikas tieši taupība kāzās būtu labākais lēmums…
13.01.2025 14:26 |

Patīk
Reitings 2912
Reģ: 03.11.2023
Autorei - ja gribas svētku sajūtu, es ieteiktu paņemt to svinīgo ceremoniju. Nekas tāds tur nav, vienkārši lielā zāle un varbūt kāds dzejolis. Tur var iet arī bez baltās kleitas, vienkārši svinīgi. Pušķis būs veitā un gredzenu uzvilkšana būs. :) Vienkārši neņemiet klāt visādas ekstra fīšas, ko viņi piedāvā, sintezatorus, saksofonistus utml.
13.01.2025 14:27 |

Reitings 430
SarmaD @ 13.01.2025 14:22

Pastāsti, kura daļa no manis rakstītā tevi tieši iztrigeroja? Arī neesi sakārtojis savu dzīvi vel šodien, bet ar kredītu jūru un iespējams jau šķirtu laulību? Kopš kura laika savs īpašums un auto kādu ir izputinājis? ?
Man sava nauda ir svarīga, negrasos bomžiem to dāvināt. Es savu dzīvi esmu atrisinājusi, nāku meitenei ieteikt lietas, lai vēlāk nav jānožēlo un noskatos, kā aizstāves baurodamas pašas sevi nodod.

Īsti nesapratu ko tu meitenei ieteici?
Notērēt 10 štukas?
Pagaidīt kad parādīsies 10 liekas štukas?
Neprecēties?
Nav tavā teikstā ieteikumu.
Ieteikumu jāsāk tā "es iesaku tev ... (blā blā blā)"
Tad visi sapratīs ka tas ir ieteikums.
Mani iztregeroja tas ka tu nesaprati pēdējo rindkopu. It kā jau pofig ka nesaprati.
13.01.2025 14:28 |

Reitings 3512
Diabolus @ 13.01.2025 14:26

Bet, Sarma, tu iededzies par to, KĀ notiek kāzas. Nevis par to, vai vispār notiek.
Tas ir tāpat kā teikt, ka ķeizargrieziens nav “īstas” dzemdības.
Un ironiski, ka #1 laulības šķiršanas iemesls ir finanses. Tātad pēc tavas loģikas tieši taupība kāzās būtu labākais lēmums…

Nu vo, kāds prot smuki diskutēt 👍
Ķeizars vai dabīgās dzemdības tomēr lielākoties nav izvēle, bieži vienkārši tā ir jādara veselības apsvērumu dēļ.
Kāzas gan ir izvēle. Protams, "padomijas večiņa Sarma" ne izmainīs cilvēku viedokli par to, kādam ir jābūt kāzām, ne arī to ir vērts darīt.
Par tām finansēm, jautājums kas tieši ir problēma pie šķiršanās. Finanšu neesamība vai savstarpējie strīdi par to, kur šis finanses būtu jāinvestē.
13.01.2025 14:32 |

Reitings 430
Kāzām jābūt tādām kādas vēlas tie kas par tām maksā.
13.01.2025 14:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)