Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pirmie ratiņi

Reitings 8
Reģ: 09.09.2024
Sveikas! Tā kā mans pirmais mazulis ieradīsies marta beigās, sākam iekārtot un pirkt visu nepieciešamo. Tagad skatos uz dažādiem ratiem, vajag 2in1,autosēdekļi jau ir. Rati nebūs domāti pilsētas braucieniem, dzīvojam mazpilsētā kur ar ceļiem ir visādi.
Pagaidām skatos uz maxi-cosi zelia 3, cena nav milzīga, viss itkā liekas normali pēc apraksta.
Ko Jus varat ieteikt?
11.01.2025 13:13 |

Reitings 934
Reģ: 02.02.2020
Bezceļiem labāki noteikti būs ar visām četrām lielajām riepām. Emmaljunga vai Roan. Bet tad jārēķinās, ka rati būs smagi. Jāsaprot, kur ratus turēsiet - vai tie būs jāstaipa augšā/lejā uz dzīvokli?
11.01.2025 14:07 |

Reitings 8
Ja, Roan firma diezgan līdzīga firmai Lonex uz ko skatījos.
Kulbu noteikti nesīsim dzīvoklī, pašu ratu apakšu domājams ka nē.
11.01.2025 15:08 |

10 gadi
Reitings 3847
Reģ: 29.01.2009
Man bija priekšējie grozāmie riteņi, izbraucu arī bezceļus. Nekad, nekad mūžā neņemtu tādus, kur nav. Apdomā, pie katra! katra pagrieziena Tev tā milzu kulba un rāmis būs jāpārvieto ar savas pašas spēku, nevis vienkārši manevrējot. Good luck.
Iedomājies, Tu ej taisni, veikala durvis labajā pusē. Es ar saviem ratiem, vienu roku rotējot varu ratus uz vietas par 180 grādiem pagriezt, ar vienu roku pieturu durvis un eju iekšā. Tu piebrauc, atver durvis, kaut kā ar savu ķermeni nofiksē, lai turas vaļā. Tad ar abām rokām Tev tie rati ir jāpagriež 45 grādu leņķī, tad iebrauc priekštelpā, kur otras durvis arī uz sānu, (es joprojām vienu roku manevrējot jau sen veikalā). Tu tikmēr ej atpakaļgaitā, atkal abām rokām spied uz roktura, lai priekšējo riteņi paceltos un atkārto visas darbības. Nē, nu var jau arī ar dibenu stumt durvis un ratus vilkt līdzi.
Katra pašas izvēle.
(Es vizualizēju konkrētu veikalu no savas mazpilsētas.)
11.01.2025 15:34 |

10 gadi
Reitings 3847
To Maxi cosi modeli neizvēlētos, jo nav pumpējami riteņi.
https://tavambernam.lv/index.php?route=product/product&path=34&product_id=1531
Drīzāk ko tādu. Pumpējami riteņi + iespēja fiksēt priekšējos, būs perfekta kombinācija arī sliktām ielām.
11.01.2025 15:39 |

Reitings 8
IceCream @ 11.01.2025 15:34
Man bija priekšējie grozāmie riteņi, izbraucu arī bezceļus. Nekad, nekad mūžā neņemtu tādus, kur nav. Apdomā, pie katra! katra pagrieziena Tev tā milzu kulba un rāmis būs jāpārvieto ar savas pašas spēku, nevis vienkārši manevrējot. Good luck.
Iedomājies, Tu ej taisni, veikala durvis labajā pusē. Es ar saviem ratiem, vienu roku rotējot varu ratus uz vietas par 180 grādiem pagriezt, ar vienu roku pieturu durvis un eju iekšā. Tu piebrauc, atver durvis, kaut kā ar savu ķermeni nofiksē, lai turas vaļā. Tad ar abām rokām Tev tie rati ir jāpagriež 45 grādu leņķī, tad iebrauc priekštelpā, kur otras durvis arī uz sānu, (es joprojām vienu roku manevrējot jau sen veikalā). Tu tikmēr ej atpakaļgaitā, atkal abām rokām spied uz roktura, lai priekšējo riteņi paceltos un atkārto visas darbības. Nē, nu var jau arī ar dibenu stumt durvis un ratus vilkt līdzi.
Katra pašas izvēle.

Nu jā, par šo arī nebūtu noteikti iedomājusies. Paldies par viedokli!
11.01.2025 16:07 |

Reitings 8
IceCream @ 11.01.2025 15:39
To Maxi cosi modeli neizvēlētos, jo nav pumpējami riteņi.
https://tavambernam.lv/index.php?route=product/product&path=34&product_id=1531
Drīzāk ko tādu. Pumpējami riteņi + iespēja fiksēt priekšējos, būs perfekta kombinācija arī sliktām ielām.

Paldies par viedokli! Cik svarīgi ir amortizatori ratiem? Vai viņi arī kaut ko dod?
11.01.2025 16:08 |

Reitings 8
Kādas atsauksmes par Lionelo ratiem?
11.01.2025 16:23 |

10 gadi
Reitings 3847
Paulapuk.101 @ 11.01.2025 16:08

Paldies par viedokli! Cik svarīgi ir amortizatori ratiem? Vai viņi arī kaut ko dod?

Svarīgi tādā ziņā, ka tad ripo viegli, atsperīgi. Nekratās tik ļoti.
11.01.2025 16:48 |

Reitings 367
Reģ: 17.05.2022
Man pirmajam bērnam bija Emmaljunga, otrajam Hesba. Emma ir tomēr stabilāki un kas svarīgi, kulba ir lielāka. Tagad bebsim pusgads, un principā Hesbas kulba jau ir par mazu. Amortizācija ir mega svarīga bērniņa miedziņam. Cybex rati nebūs visurgājēji, par Maxi cosi nezinu.
11.01.2025 16:59 |

10 gadi
Reitings 6279
Reģ: 01.04.2009
Katra pašas izvēle.

Laikam atkarīgs, kur iet un vai bieži iet veikalos. Mums bija Roan Coss Classic, riteņi negriežas, kas man tieši ļoti patika. Ar grozāmiem riteņiem kaut kā nebija manā gaumē. Mēs maz gājām veikalos, vairāk bija garās pastaigās arī pa lauku ceļiem, šie rati likās ļoti mīksti un mazā vienmēr uzreiz aizmiga, kā gājām. Bet tikai mans viedoklis. Protams, nav tik šauri kā varbūt citi un lai kur iebrauktu, jāgrozās, bet mēs vairāk gājām pa trotuāriem tikai un arī turēšana mājas pirmajā stāvā, nekur nenesām augšā.
Tā ka noteikti izvēloties jādomā, kur turēs, kur ies utt.
11.01.2025 18:31 |

Reitings 227
Reģ: 12.04.2022
Katra pašas izvēle.

Man gan pretēji, ļoti patika stabila šasija ar 4 riteņiem. Kā grozās? Ļoti vienkārši! Jo tādiem ratiem ir inerce un inerce ir tā, kas paņem visu, nevis kā tu raksti, pašai jāgriež, jāceļ. Es to smagumu manevrējot vispār nejutu. Tieši pretēji, kad otros vieglos ratus nopirku ar manevrējamiem riteņiem, besījos, ka tiem nav inerces un tendence pa parastu ceļu braukt tur, kur nevajag, svārstās no vienas puses uz otru, nedaudz atslābināt rokas nav iespējams, jo sāk braukt šķībi. Tas tā kā ir baigi ērti?! Visbiežāk tos fiksēju, lai negriežas, atbloķēju reāli TIKAI veikalos un arī tikai tajos, kur ejas ir ļoti šauras. Lielveikalos nav problēma manevrēt arī ar stabilu šasiju, nedaudz iegrozi un lieta darīt, nekāda smaguma tur tiešām nav.
🤝😀
11.01.2025 19:53 |

Reitings 810
Reģ: 29.04.2021
Man bija dēlam Camarello Sevilla 2in1 , riteņi palieli , viegli manevrējami , priekšējie riteņi arī griezās, taču to varēja nobloķēt . Kulba bija ļoti forša , liela , Sēžamā daļa gan nepatika , jo bija tāda sajūta , ka bērns krīt uz leju, diezgan stāva,nebija ērta , ātri pārgājam uz parastajiem lietussargu ratiem ,kad sāka sēdēt .
11.01.2025 20:40 |

Reitings 367
Reģ: 17.05.2022
karenmil @ 11.01.2025 19:53

Man gan pretēji, ļoti patika stabila šasija ar 4 riteņiem. Kā grozās? Ļoti vienkārši! Jo tādiem ratiem ir inerce un inerce ir tā, kas paņem visu, nevis kā tu raksti, pašai jāgriež, jāceļ. Es to smagumu manevrējot vispār nejutu. Tieši pretēji, kad otros vieglos ratus nopirku ar manevrējamiem riteņiem, besījos, ka tiem nav inerces un tendence pa parastu ceļu braukt tur, kur nevajag, svārstās no vienas puses uz otru, nedaudz atslābināt rokas nav iespējams, jo sāk braukt šķībi. Tas tā kā ir baigi ērti?! Visbiežāk tos fiksēju, lai negriežas, atbloķēju reāli TIKAI veikalos un arī tikai tajos, kur ejas ir ļoti šauras. Lielveikalos nav problēma manevrēt arī ar stabilu šasiju, nedaudz iegrozi un lieta darīt, nekāda smaguma tur tiešām nav.
??
Piekrītu 100%.
11.01.2025 21:05 |

Reitings 942
Reģ: 21.11.2023
Lietoju šos ratus apmēram pusgadu. Tā kā iegādājos par ļoti labu cenu jaunus (190eur), nevaru sūdzēties. Dzīvojam laukos, ceļi nudien nav perfekti, bet izbraukt var arī sniegu. Nav īsti amortizācija, prasītos lielāks jumtiņš (bet šalle labu funkciju veic). Tā kā šis ir otrais mazulis, grūti bija paredzēt pastaigu biežumu - vairums mazulis guļ ārā pie mājas. Rati ir kompakti, viegli, vizuāli pievilcīgi.
11.01.2025 22:21 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
ar ratiem ir tā.
Vispirms jāskatās vai varēs ielikt mašīnā salocītā veidā. Parasti var.
Vēl vēlams lieli riteņi. Vieglāk brauks.
Tad forši ja rokturi var pārlikt uz abām pusēm. Forši ja viegli veicami pagriezieni. Vajadzētu būt arī riteņu bloķēšanai, bremzēm.
Der arī iztēloties kā tajos ratos bērnam pameru mainīs, vai vietas pietiks - bet to vieglāk iztēloties kad jau pamēģināts.
Forši ir kaut kāda novietne apakšā kur var salikt preces un atribūtus.
Vēl varētu ieteikt pirkt lietotus un lētus. Ja lēti - vieglāk būs nomainīt. Pie kam iespējams, ka varēs pārdot tālāk pa to pašu cenu kā nopirki. Ar jauniem tas nesanāk.
Labāk laicīgi nepirkt. No dzemdību iestādes var mierīgi uz rokām, vai mašīnas sēdeklītī staipīt. Neizpirks visus.
Lietotiem jāpaskatās ritošā daļa un rokturis, Tur slodze liela.
Atstarotāji arī nav slikti.
11.01.2025 22:52 |

Reitings 2343
Reģ: 16.02.2021
Cybex balios super rati ar amortizatoriem ,viegli vadami,viegli saliekami arī nav smagi.
11.01.2025 22:55 |

Reitings 12257
Reģ: 05.07.2020
Roan rati! Izcili!
11.01.2025 22:59 |

10 gadi
Reitings 3847
karenmil @ 11.01.2025 19:53

??

Nesaprotu, ko Tu domā ar inerci, ja inerce ir kustības turpināšana taisnvirzienā, bet es savā piemērā minēju par nepieciešamību pagriezties uz sāniem.
12.01.2025 12:32 |

Reitings 6466
Reģ: 29.07.2022
Tikai un vienīgi hesba! 💯💯💯 Mazulis aizmieg, jebkurā brīdī izņem kulbiņu, nav jāmodina mazais vai jāņem visa lielā augša nost. Liela apakšējā mantu kaste. Izbrauc visus ceļus, bruģus, sniegu kupenas, netīrītās ietves, zemes ceļus, ļoti labi manevrē, nekad nav bijušas problēmas kaut kur pagriezties, tikt, iebraukt. Amortizācija izcila, to man ir teikušas visas meitenes, kam ir Cybex, bugaboo utt. Līdzīgi labas atsauksmes arī par emmaljungu ar lielajiem riteņiem.
Pērkot ratus, primāri ir jādomā par mazuli, lai ir ērti, stabili, nekratās un nav kā koka ratos. Un to pēc manas pieredzes vislabāk nodrošina rati ar lielajiem riteņiem 🙂😉
12.01.2025 15:31 |

Reitings 6466
Reģ: 29.07.2022
Mežāze @ 11.01.2025 18:31

Laikam atkarīgs, kur iet un vai bieži iet veikalos. Mums bija Roan Coss Classic, riteņi negriežas, kas man tieši ļoti patika. Ar grozāmiem riteņiem kaut kā nebija manā gaumē. Mēs maz gājām veikalos, vairāk bija garās pastaigās arī pa lauku ceļiem, šie rati likās ļoti mīksti un mazā vienmēr uzreiz aizmiga, kā gājām. Bet tikai mans viedoklis. Protams, nav tik šauri kā varbūt citi un lai kur iebrauktu, jāgrozās, bet mēs vairāk gājām pa trotuāriem tikai un arī turēšana mājas pirmajā stāvā, nekur nenesām augšā.
Tā ka noteikti izvēloties jādomā, kur turēs, kur ies utt.

Es arī, kad pamēģināju draudzenes ratus, kam grozās priekšējie riteņi, man bija tāda sajūta, ka viņi uz visām pusēm iet 😁 galīgi no no, vismaz man.
12.01.2025 15:32 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits