Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

,, apakšgala,, sarunas

Reitings 3887
Reģ: 05.12.2021
Labs vakars. Man te jautājums pa ginekoloģisko līniju. Tātad, saistībā ar locītavu problēmām, reimatologs lika nodot urīna analīzes. Tajās uzrādījās pozitīva ureaplazma. OK. Aizgāju pie ginekoloģes, izrakstīja antibiotikas, svecītes. Baigi sīkāk neko nepaskaidroja, tikai teica, ka varot iegūt šo baktēriju nodarbojoties ar seksu vai tā vienkārši var sākt aktivizēties, dažādu iemeslu dēļ. Saprotu antibiotikas, kaut gan sāku lasīt, ka šo ureaplazmu, ja nav simptomu, var ne ārstēt ar antibiotikām. . Un man nekā nav.
Bet jautājums vairāk par svecītēm. Izrakstīja Lyvermac. Lasu instrukciju, ka pret sēnīti, vaginītu, kandidozi. Bet ja man nav pilnīgi nekādu sūdzību, nekas nesāp, neniez, nesūrst, neizdalās ? To visu var tā vienkārši uz aci redzēt, ka man tu ir problēmas vai jātaisa speciālās analīzes.? Jo man tiešām, nav neviena simptoma.
P.s. Pirms vizītes biju ilgstoši pavadījusi laiku peldkostīmā, ka rezultātā noberzu tās vietas, kur tā kā,, iet,, biksīšu maliņa, sasmērēju ar sudocream, kā bēbīšiem un aizmirsu notīrīt pirms vizītes. Izskatījās kā sausi balti pleķi. Varbūt tāpēc.? Jo pati daktere neteica, ka man būtu šādas slimības, tāpēc tagad nesaprotu kāpēc man svecītes 😁
P. S. S. Es sekoju sev līdzi un savu lejasdaļu uzturu kārtībā, tāpēc vispār izbrīnīja šī ureaplazma analīzes. Ka arī, iespējamās, diagnozes, lai lietotu svecītes.
08.01.2025 09:15 |

Reitings 1194
Reģ: 31.01.2023
Ejot pie ginekologa, aizmirsi nomazgāties?
08.01.2025 09:18 |

Reitings 1831
Reģ: 15.09.2023
.. lika nodot urīna analīzes. Tajās uzrādījās pozitīva ureaplazma.

Google izlasīji, ka var neārstēt ar antibiotikām? 😁 Varbūt tomēr uzticēsies ārstam nevis internetā rakstītajam?
Nu labi, ielikšu vienu citātu no ārstu teiktā: "Tā kā šī ir seksuāli transmisīva slimība, tad infekcijas kontroles nolūkos parasti tiek ārstēta arī asimptomātiska ureoplasmu un mikoplasmu infekcija."
08.01.2025 09:24 |

Reitings 3887
Reģ: 05.12.2021
Pilgrim @ 08.01.2025 09:18
Ejot pie ginekologa, aizmirsi nomazgāties?
Nopietni? Es biju mazgāties 😂😂😂Bet pēc tam sasmērēju atkal šīs noberztās vietas, un pirms paša ārsta nenotiriju krēmu nost.
08.01.2025 10:12 |

10 gadi
Reitings 373
Reģ: 16.05.2014
Vajag vilkt peldkostīmu un apakšveļu atbilstoši savam izmēram, tad neko nenoberzīs👍
08.01.2025 10:21 |

Reitings 403
Reģ: 18.08.2022
1. ureoplasmu un mikoplasmu ārstē ar antibiotikām
2. 90% to var dabūt seksuālā kontakta ceļā ( ja tev ir draugs viņam arī ir jāārstē)
3. standarta ārstēšana antibiotikas + svecītes, lai saglabātu maksts mikrofloru
4. tavs peldkostīma noberzums vispār neko neietekmē, šīs tevis uzskaitītās slimības nav ar "noberzuma" simptomiem
5. tas, ka saslimšana neuzrāda simptomus, nenozīmē, ka tā neeksistē, bet gan iespējams vienkārši neizpaužas. Tāpat ir jāārstējas, gan tev, gan partnerim, ja analīzes ir pozitīvas + ārstēšanās laikā piekopt tikai drošu seksu ( ar prezervatīvu)
08.01.2025 10:30 |

10 gadi
Reitings 4104
Reģ: 22.11.2013
Ieteiktu nomainīt ginekologu. :)
08.01.2025 21:16 |

Reitings 23
Reģ: 06.01.2025
Esmu pārsteigta par atbildēm.
Ureaplazma ir visām, problēmas tad, ja savairojas, princips kā piena sēnei. Ja nekādu simptomu nav, tad mūsdienās uzskata, ka nav jāarstē un pie STS arī īsti neskaita (vai katrā ziņā tas ir diskutabli).
Man to stāstīja ginekoloģe un arī papildus lasīju internetā.
Es gan labāk izvēlos lietot zāles, svecītes un man izraksta, bet viņas uzstādījums ir, ka tas nav obligāti (bet neizslēdzu iespēju, ka skatās jau kopumā analīzes un citai teiktu nedaudz savādāk).
Krixis3 tu tā pateici, it kā ureaplazma, piena sēne u c ir kaut kas traks un lietot svecītes ir traki. :D Tā nav un tas daudziem nav higiēnas dēļ.
Bet meitenēm taisnība, ka pirms visādām apskatēm un analīzēm jāapmazgājas (tas var arī kaut ko ietekmēt analīzēs).
09.01.2025 00:07 |

Reitings 23
Reģ: 06.01.2025
Tik nepārprotiet, iesaku dzert antibiotikas un lietot svecītes, jo tikai ārsts zina pacienta situāciju un var jau drošībai apmeklēt citu ārstu, bet forums nav vieta, kur sniedz padomus lietot vai nelietot zāles. Es tik nobrīnījos par to, ka citas tik kategoriskas par ureaplazmu.
09.01.2025 00:33 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits