Pajautāju ChatGpt, tur arī ir minēts tikai trakumsērgas pote un izceļošanas atļauja, tas ir nepieciešams visās valstīs, ja šķērso robežu, vienkārši apliecinājums, ka suns ir potēts pret trakumsērgu un brīvs no infekcijām, un piemērots ceļošanai.Mathilde @ 23.01.2025 12:04Es nezinu kā ir ASV, varbūt tur nav tik advancēta sistēma kā LV. Varbūt bija dažādi vetārsti, jo Timma viņu bija iepriekš jau aizsūtījis uz skolu vai, kur suņi dzīvo uz vietas un viņus audzina. Cik saprotu, šis tāds grūts suns.
Natali @ 23.01.2025 12:09Pajautāju ChatGpt, tur arī ir minēts tikai trakumsērgas pote un izceļošanas atļauja, tas ir nepieciešams visās valstīs, ja šķērso robežu, vienkārši apliecinājums, ka suns ir potēts pret trakumsērgu un brīvs no infekcijām, un piemērots ceļošanai.
bija minēts, ka izpirka vietas, jo neviens neesot gribējis sēdēt tuvumā sunim, kaut bijis uzpurnis, palabojiet, ja kļūdos, bet šī informācija izskanēja daudzas lapas atpakaļ, šajā pašā diskusijā.Mathilde @ 23.01.2025 12:07Man tik jautājums, drošības nolūkos, kāpēc sunim nelika uzpurni? Jo nu cits saimnieks, ilgs lidojums, stress. Un vēl jau jautājums, kā atveda uz LV. Jo Eiropā suņus pārvadā tikai petcargo, ar tādu svaru salonā nelaiž, lai cik vietas izpirktu.
Nu bildes ir no lidostas ar suni un lidmašīnā, tad jau tomēr ņem arī ar tādu svaru.Mathilde @ 23.01.2025 12:07Man tik jautājums, drošības nolūkos, kāpēc sunim nelika uzpurni? Jo nu cits saimnieks, ilgs lidojums, stress. Un vēl jau jautājums, kā atveda uz LV. Jo Eiropā suņus pārvadā tikai petcargo, ar tādu svaru salonā nelaiž, lai cik vietas izpirktu.
kā neviens nav blakus gribējis sēdēt? Es nezinu, kam es blakām sēdēšu, līdz visi nekāpj un nesēžas. Un vēl paspēj nopirkt blakus vietas?Kurmītis @ 23.01.2025 12:28Jā, esot 3 vietas izpircis, jo neviens nav vēlējies blakus sēdēt tādas šķirnes sunim.
Es par šo arī aizdomājos :D Vienīgais viņš varbūt pats laicīgi izpirka tās vietas, kaut gan vietu arī uzzin tikai pirms paša lidojuma.Klinģerīšu vīns @ 23.01.2025 12:37kā neviens nav blakus gribējis sēdēt? Es nezinu, kam es blakām sēdēšu, līdz visi nekāpj un nesēžas. Un vēl paspēj nopirkt blakus vietas?
Natali @ 23.01.2025 11:58Man nav skaidrs, kas ir domāts ar dokumentiem sunim. Vienīgais dokuments, kas manam sunim ir, tā ir potēšanas pase un ciltsraksti, ciltsraksti ir domāti, lai var piedalīties izstādēs vai nodarboties ar “vaislas darbu”, lai var izsekot suņa radniecību un nesanāk tuvradnieciba. No tā izriet, ka suņa vienīgais dokuments ir potēšanas pase, ja tā ir nozaudēta, tad skaidrs, ka dokumentu nav un suņa piederību un visu informāciju par suni var pierādīt/noskaidrot, tikai ar čipa noskenēšanu.
Jā, par to es runāju un saku, ka tas ir vienīgais suņa dokuments un nekādi citi dokumenti, suniem nemaz nav.AnneBelle @ 23.01.2025 12:51Pugačovs it kā suni veda kā 'assistance animal', tāpēc arī drīkstēja atrasties salonā.
Par to vietu izpirkšanu gan šķiet savādi, bet jebkurā gadījumā dabūt suni uz šejieni noteikti nebija ne lēti, ne vienkārši.
Šķiet, ka ar potēšanas pasi domā ES 'Lolojumdzīvnieka pasi', kur būs gan čipa informācija, gan pošu. Lai izbrauktu / iebrauktu no LV tāda ir obligāta.
Nu tak palasi diskusiju no sākuma...cik var malt "kaPeC atStAja sUNI un PaC aizbAwcA" ...Rietumusawle @ 23.01.2025 14:21Tatad agresivu netrenetu suni uzdeva par “service dog”, labi, ka lidojot suns kadu nesakoda.
Un karteja sistemas krapsana, kas boja “service dog” slavu.
ASV nav valsts registracijas sistema vakcinam, trakumsergai. Dokumentus var sanemt no vetarsta pie kura vakcinas ir veiktas. Bet nu kas tas par Timmas suni? Kads savu suni nogruz kaut kur un aizbrauc laimi citur meklet? Tas jau vien parada cik “gadigs” Timma bija. Ieprieksejo suni ari tevam nogruda.
brunettte @ 23.01.2025 14:30Nu tak palasi diskusiju no sākuma...cik var malt "kaPeC atStAja sUNI un PaC aizbAwcA" ...
Tie paši Sanas storiji tak ļoti labi izskaidroja kāda ir sportista dzīve. Tas nav tāds "man tagad piedāvāja līgumu, pēc mēneša aizbraukšu", tur viss ir pa dienām, stundām jākārto. Ja Marks vēl veda potēt, kārtoja dokumentus, loģiski Jānim tajā brīdī pietrūka laika, lai to visu sakārtotu. Būtu iekārtojies Krievijā un pēc tam aizlidojis pēc suņa. Ne jau aiz labas gribas atstāja viņu ASV, maksāja tūkstošus par aukli utt.
Vai ne! Turklāt, pote ir reizi gadā, nevis reizi mēnesī, lai attaisnotos, ka nebija laika. Filmēt storijus, gan laiks atradās, bet savu suni pie ārsta un kinologa aizvest nē! Ja, Tev nav laika, neuzņemies atbildību! Izskatās, ka suns bija domāts, lai atrādītu IG.ashwanagwa @ 23.01.2025 15:40
Nav ienācis prātā NEŅEMT suni, ja ir šāds režīms, ka vienu dienu jābūt tur, otru dienu citur?
LilyLady @ 23.01.2025 12:05
Omg, šis izklausās slimi, ja suns kādam šķiet svarīgāks par miesīgiem vecākiem.. Ja jau bija tāāāāda mīlestība uz dzīvnieku, tad pašiem arī vajadzēja viņu pieskatīt, nevis uzgrūzt sencim uz vairākiem mēnešiem.
Briesmīgi to dzirdēt, cik vieglu roku Jānis bloķējis savus tuviniekus, nesaticies ar dēlu. Tēvs viņu izaudzināja, atbalstīja, kā varēja, bet beigās suņa dēļ tika bloķēts. Fui.?
ashwanagwa @ 23.01.2025 15:40
Nav ienācis prātā NEŅEMT suni, ja ir šāds režīms, ka vienu dienu jābūt tur, otru dienu citur?
Profils2 @ 22.01.2025 23:53
Sorry,bet tu esi de*ila ,ja tu šādi raksti! Kad ir notikusi traģēdīja,tad vecāks darīs pilnīgi visu. Man būtu pie pakaļas kaut kādi valsts komflikti,ja ir runa par dēlu vai meitu!!! Drusciņ padomā ko raksti!!!
ashwanagwa @ 23.01.2025 15:40