Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nemīlu vīru

Reitings 195
Reģ: 19.08.2015
Labs vakars!
Man kaut kur vajag "atstāt" savas šī brīža sajūtas. Pavisam īsi sakot, esmu sapratusi, ka nemīlu savu vīru. Savstarpējās attiecības palikušas pilnīgi nekādas. Kādu gadu atpakaļ biju uzcepusi diskusiju par to, ka vīrs pēc bērna piedzimšanas īpaši neraujās palīdzēt ikdienas mājas solī. Gada laikā kopš kļuvām par vecākiem, mūsu dažādā izpratne par ģimenes dzīvi attiecības pārvērtusi katastrofā. Es neapgalvoju, ka mani uzskati vienmēr ir pareizi un pārāki, apzinos arī savas kļūdas, ko esmu mēģinājusi labot.
Un laikam pats svarīgākais faktors, kas kliedz par to, ka laiks iet katram uz savu pusi, ir sekss, kura pēdējos 5 (laikam, bet kurš vairs skaita) mēnešos nav. Par to arī saņemu pārmetumus no vīra (un pelnīti, jo apzinos seksa lomu vīrieša dzīvē), bet kāda jēga man mesties gultā caur negribēšanu... nu neiekāroju es viņu vairs.
Komentārus studijā, lūdzu.
08.12.2024 21:43 |

Reitings 3107
Reģ: 05.09.2023
Kas vel liek ar viņu kopā turēties? Ja jūties, ka vairs abiem nesapas kopā, tad varbūt tiešām laiks šķirties. Ko vīrs vispār par šo saka? Ir tāds topiks pacelts?
08.12.2024 21:51 |

Reitings 195
SarmaD @ 08.12.2024 21:51
Kas vel liek ar viņu kopā turēties? Ja jūties, ka vairs abiem nesapas kopā, tad varbūt tiešām laiks šķirties. Ko vīrs vispār par šo saka? Ir tāds topiks pacelts?

Kā jau lielākajai daļai - bērns un kopīgas saistības (mājokļa kredīts utt.). Zinu, ka šie kopā turētāji tāpat nesaturēs kopā, ja viss ir slikti.
Bet zinu arī gadījumus no dzīves, kur it kā galīgā tūtē sagājušas attiecības tomēr izdevās saglābt, tāpēc esmu apjukusi vai nepārsteigšos. Drīz atsākšu darba gaitas pēc dekrēta. Laikam klusībā ceru, ka kaut kā tā ikdiena pamainīsies.. nezinu.
Pats saka, ka gribētu visu saglābt. Bet alko reibumā ir izteicies - šķiramies, ja gribi.
08.12.2024 22:00 |

Reitings 1080
Reģ: 31.01.2023
Izšķirties var paspēt vienmēr. Izmēģiniet pāru terapiju. Varbūt vēl visu var labot.
08.12.2024 22:17 |

Reitings 25
Reģ: 21.10.2024
Kapēc Tev liekas, ka viņu vairs nemīli? Vai viņš tevi mīl?
Kur ir jūsu nesaskaņas? Viņš nepalīdz ar bērniņu?
Tu viņam prasi lai viņš palīdz? Draudzene man arī sūdzējās par to, bet pati biju piefiksējusi, ka viņa nelabprāt prasa palīdzību. Vīrieši tomēr nesaprot ja kko izdarījuši nepareizi un dažreiz ir jāpasaka tieši.
Varbūt paņemiet brīvdienas no bērniņa (palūdziet lai jūsu vecāki pieskata) un pavadat brīvdienas divatā un veltat šo laiku lai izrunātu visu kas noticies kopš bērniņa dzimšanas?
Tad arī varat pacelt tēmu par to vai ir vērts glābt laulību vai doties katram savu ceļu…
08.12.2024 22:28 |

Reitings 195
Megija1234 @ 08.12.2024 22:28
Kapēc Tev liekas, ka viņu vairs nemīli? Vai viņš tevi mīl?
Kur ir jūsu nesaskaņas? Viņš nepalīdz ar bērniņu?
Tu viņam prasi lai viņš palīdz? Draudzene man arī sūdzējās par to, bet pati biju piefiksējusi, ka viņa nelabprāt prasa palīdzību. Vīrieši tomēr nesaprot ja kko izdarījuši nepareizi un dažreiz ir jāpasaka tieši.
Varbūt paņemiet brīvdienas no bērniņa (palūdziet lai jūsu vecāki pieskata) un pavadat brīvdienas divatā un veltat šo laiku lai izrunātu visu kas noticies kopš bērniņa dzimšanas?
Tad arī varat pacelt tēmu par to vai ir vērts glābt laulību vai doties katram savu ceļu…

Nav sajūtas, ka šobrīd vēlos ar viņu pavadīt laiku. Nesen arī pieķēru sevi pie domas, ka man nav patīkami, ka viņš man pieglaudās, kad dīvānā skatījāmies filmu. Un mani spēj sadusmot sīkumi viņa darbībās un attieksmē. Piemēram, pēc ēšanas nav novācis aiz sevis traukus. Kur paēda, tur palika.
Nezinu vai viņš mani mīl. Ir teicis šos vārdus. Bet man vairāk gribētos redzēt darbos, nevis vārdos. Piemēram, iedot brīvu vakaru, lai varu nesteidzīgi ieiet vannā.
Sākumā nesaskaņas radās tādēļ, ka tiešām nejutu palīdzību. Atnāca no darba, iekrita dīvānā pie tv un tur arī visu vakaru pavadīja. Pēc tam jau sapratu, ka nav jēgas ne gaidīt brīnumu, ka pats piedāvās palīdzēt. Sāku prasīt - nu taisi vakariņas. Vai palīdzi ikvakara rituālā ar bērnu, līdz tiekam līdz gultai. Nu uz dažām dienām strādā, pēc tam viss pa vecam.
Šobrīd ir panācis to, ka bērns negrib īsti ar viņu palikt, iet gulēt utt. Tāds aizvainots, it kā es būtu vainīga.
Pretī saka, ka ir noguris, jo iet uz darbu. Ka es nenovērtēju, neatbalstu. Jā, laikam jau vairs neatbalstu gan, jo īpaši vairs nav vēlmes sarunāties.
08.12.2024 23:00 |

Reitings 1090
Reģ: 13.12.2023
Es ļoti sen kaut kur lasīju interviju ar vienu terapeiti, kura teica, ka ir jāpieņem fakts, ka tavs partneris nav ideāls (un arī tu pati neesi). Un ir jāmēģina viņam piedot viņa rakstura sliktās puses, lai vispār būtu iespējams atkal atrastu ceļu vienam pie otra, pārkāpt pāri tam rūgtumam, ko tu turi sevī.
Tāpēc, ja ir kaut neliela iespēja, ka tu vari uz viņu tā paskatīties un piedot, lai komunikācija turpmāk būtu pozitīva, bez aizvainojuma un rūgtuma, es teiktu, ka jācenšas.
08.12.2024 23:08 |

Moderators
Reitings 5228
Reģ: 13.11.2016
Kas tev viņā patika senāk? Kad iepazināties, kad precējāties, kad nolēmāt radīt bērnu?
08.12.2024 23:11 |

Reitings 195
law7 @ 08.12.2024 23:11
Kas tev viņā patika senāk? Kad iepazināties, kad precējāties, kad nolēmāt radīt bērnu?

Pirmais bija vizuālais, jo uzpasēja savu izskatu. Tagad pat īpaši neiespringst uz friziera apmeklējumu.
Tad noteikti arī tas, ka gatavoja un ļoti garšīgi. Šobrīd labāk apēdīs desmaizi, nekā kaut ko pagatavos, ja es nebūšu paguvusi.
Atceros, ka ļoti priecājos, ka viņš saprot savu mēru tusēšanā un alkohola lietošanā. Iedzēra, saprata, ka pietiek, aizgāja gulēt. Tagad sēdēs līdz pēdējam, izbesīs mani un visus pārējos.
Ļoti labi sapratās ar bērniem. Spēlējās ar radu sīčiem, vienmēr nopirka kādu gardumu, kad braucām ciemos. Tāpēc esmu nedaudz pārsteigta, ka ar pašu bērnu neiet vis tik spīdoši.
Šie tādi daži punkti.
08.12.2024 23:32 |

Reitings 25
Lenova @ 08.12.2024 23:00

Nav sajūtas, ka šobrīd vēlos ar viņu pavadīt laiku. Nesen arī pieķēru sevi pie domas, ka man nav patīkami, ka viņš man pieglaudās, kad dīvānā skatījāmies filmu. Un mani spēj sadusmot sīkumi viņa darbībās un attieksmē. Piemēram, pēc ēšanas nav novācis aiz sevis traukus. Kur paēda, tur palika.
Nezinu vai viņš mani mīl. Ir teicis šos vārdus. Bet man vairāk gribētos redzēt darbos, nevis vārdos. Piemēram, iedot brīvu vakaru, lai varu nesteidzīgi ieiet vannā.
Sākumā nesaskaņas radās tādēļ, ka tiešām nejutu palīdzību. Atnāca no darba, iekrita dīvānā pie tv un tur arī visu vakaru pavadīja. Pēc tam jau sapratu, ka nav jēgas ne gaidīt brīnumu, ka pats piedāvās palīdzēt. Sāku prasīt - nu taisi vakariņas. Vai palīdzi ikvakara rituālā ar bērnu, līdz tiekam līdz gultai. Nu uz dažām dienām strādā, pēc tam viss pa vecam.
Šobrīd ir panācis to, ka bērns negrib īsti ar viņu palikt, iet gulēt utt. Tāds aizvainots, it kā es būtu vainīga.
Pretī saka, ka ir noguris, jo iet uz darbu. Ka es nenovērtēju, neatbalstu. Jā, laikam jau vairs neatbalstu gan, jo īpaši vairs nav vēlmes sarunāties.

Manuprāt tu nevēlies pavadīt ar viņu laiku, jo izskatās, ka pēc bērniņa piedzimšanas tev nav īsti bijis laiks sev. Sarunājat, ka viņš tev brīvdienu iedos. Ieej 40 minūšu dušā, paskaties filmu, aizej iepirkties, satiecies ar draudzenēm. Pasaki, viņam, ka saproti ka viņš strādā, bet bērns tomēr nav atpūta un Tu pati gan jau labrāt pastrādātu, lai atpūstos no galvenā amata - mamma.
Sarunājat, ka viņš palīdzēs pāris dienas nedēļā lai vari nesteidzīgi nomazgāties vai uzlikt kādu sejas masku.
Šī ir tikai krīze attiecībās. Visu var saglābt, ja dos iespēju. Padomā arī par laiku divatā ar viņu. Varbūt vairs neatceraties un vajag atgādināt kapēc izvēlējāties viens otru. ☺
08.12.2024 23:37 |

Reitings 3107
Reģ: 05.09.2023
Manuprāt nav svarīgi tāds "agrāk". Svarīgi ir tas, kas ir te un tagad. Un tagad cilvēki, un es domāju ka abi, nejūtas labi. Tad to vai nu risina vai nerisina.
Lenova @ 08.12.2024 22:00

Kā jau lielākajai daļai - bērns un kopīgas saistības (mājokļa kredīts utt.). Zinu, ka šie kopā turētāji tāpat nesaturēs kopā, ja viss ir slikti.
Bet zinu arī gadījumus no dzīves, kur it kā galīgā tūtē sagājušas attiecības tomēr izdevās saglābt, tāpēc esmu apjukusi vai nepārsteigšos. Drīz atsākšu darba gaitas pēc dekrēta. Laikam klusībā ceru, ka kaut kā tā ikdiena pamainīsies.. nezinu.
Pats saka, ka gribētu visu saglābt. Bet alko reibumā ir izteicies - šķiramies, ja gribi.

Cik tev vel līdz dekrēta beigām? Var gadīties, ka tad vīram gribot negribot nāksies vairāk iesaistīties ģimenes dzīvē un tad tā bilde arī pamainās.
08.12.2024 23:41 |

Reitings 195
Megija1234 @ 08.12.2024 23:37

Manuprāt tu nevēlies pavadīt ar viņu laiku, jo izskatās, ka pēc bērniņa piedzimšanas tev nav īsti bijis laiks sev. Sarunājat, ka viņš tev brīvdienu iedos. Ieej 40 minūšu dušā, paskaties filmu, aizej iepirkties, satiecies ar draudzenēm. Pasaki, viņam, ka saproti ka viņš strādā, bet bērns tomēr nav atpūta un Tu pati gan jau labrāt pastrādātu, lai atpūstos no galvenā amata - mamma.
Sarunājat, ka viņš palīdzēs pāris dienas nedēļā lai vari nesteidzīgi nomazgāties vai uzlikt kādu sejas masku.
Šī ir tikai krīze attiecībās. Visu var saglābt, ja dos iespēju. Padomā arī par laiku divatā ar viņu. Varbūt vairs neatceraties un vajag atgādināt kapēc izvēlējāties viens otru. ☺

Es esmu mēģinājusi. It kā uzklausa manu teikto par laiku sev un saprot, bet līdz darīšanai nenonāk. 😭
Ir bijusi man diena ar draudzenēm bez bērna. Pēc tam bija kādu nedēļu jāklausās slēptie pārmetumi, cik viņam bija grūti, kamēr es atpūtos.
08.12.2024 23:46 |

Reitings 195
SarmaD @ 08.12.2024 23:41
Manuprāt nav svarīgi tāds "agrāk". Svarīgi ir tas, kas ir te un tagad. Un tagad cilvēki, un es domāju ka abi, nejūtas labi. Tad to vai nu risina vai nerisina.
Cik tev vel līdz dekrēta beigām? Var gadīties, ka tad vīram gribot negribot nāksies vairāk iesaistīties ģimenes dzīvē un tad tā bilde arī pamainās.

Uz darbu martā. Esam vienojušies, ka pēc tam viņš ņems 2 mēnešus BKA. Līdz ar to, varbūt tiešām apjēgs, ka mājās ar bērnu nav nekāds atvaļinājums.
09.12.2024 00:01 |

10 gadi
Reitings 3558
Reģ: 29.01.2009
No visādām sieviešu pieredzēm, kas ar mani ir kādreiz padalījušās. Ja vīrs vairs neinteresē seksuāli, tad ir baigi maza iespēja, ka tas jebkad notiks atkal.
09.12.2024 00:06 |

Reitings 28913
Reģ: 21.08.2023
IceCream @ 09.12.2024 00:06
No visādām sieviešu pieredzēm, kas ar mani ir kādreiz padalījušās. Ja vīrs vairs neinteresē seksuāli, tad ir baigi maza iespēja, ka tas jebkad notiks atkal.

Taisnība. Ja ir nepatīkami viņa pieskārieni, tad ir diezgan čābīgi. Ķermeni apmānīt nevar.
09.12.2024 00:33 |

Reitings 100
Reģ: 02.11.2024
Lenova @ 08.12.2024 23:46

Es esmu mēģinājusi. It kā uzklausa manu teikto par laiku sev un saprot, bet līdz darīšanai nenonāk. ?
Ir bijusi man diena ar draudzenēm bez bērna. Pēc tam bija kādu nedēļu jāklausās slēptie pārmetumi, cik viņam bija grūti, kamēr es atpūtos.

Tā notiek, kad bērnam piedzimst bērns. Novērots daudziem vīriešiem.Ja nejūti pret vīru kaisli, tad viss. Uz neatgriešanos. Ar ļoti retiem izņēmumiem gan atgriežas, bet uz īsu laiku.
Vecis ir egosists tavā gadījumā. Tev tādu vajag?
09.12.2024 00:39 |

Reitings 25
Lenova @ 08.12.2024 23:46

Es esmu mēģinājusi. It kā uzklausa manu teikto par laiku sev un saprot, bet līdz darīšanai nenonāk. ?

Tad jau tieši vajadzētu saprast, ka tev tā ir ikdiena. Vajag nostādīt fakta priekšā nevis prasīt atļauju ieiet dušā. Tomēr mūsdienās visiem jābūt līdzvērtīgiem. Diemžēl neesi vienīgā ar šo problēmu. Dzīvoju ārzemēs un manas draudzenes no citām valstīm saskarās ar šo pašu problēmu. Tā ir tāda universāla lieta.
Par jūtām tas var mainīties var nemainīties. Man liekas, ka viņš tevi vienkārši ir izbesījis.
09.12.2024 10:54 |

Reitings 1090
Kāds šodien noskaņojums?
09.12.2024 13:57 |

Reitings 1337
Reģ: 29.10.2024
BKA laiks nav nekāds rādītājs par to, kā tas būs pamatā. Bērna ienākšana ģimenē ir nopietns solis un šādas diskusijas ir simtiem par to, kā pēc bērna piedzimšana izmainās viss. Visiem izmaina. Tikai vai nu cilvēki paliek kopā, jo grib salabot kaut ko, vai arī iet katrs savu ceļu. Visām mammām jau parasti liekas, ka man jau tā nebūs. Es darīšu to un to un man nebūs tā...un kā citām bērnkopība var likties grūta, ja viņa lec galopā pirmo nedēļu. Viņa jau nekad... paiet laiks un lielais vairums saskaras ar vienu un to pašu.
Nestreb karstu, bka laiks un mazulis nav īstais laiks domāt par šķiršanos, ja vien tiešām tā ir vien tracināšana, kaitinoša elpošana un besīga līdzās pastāvēšana.
Abiem jāgrib, jārunā un abiem jāsaprot, ka ir d*rsā, bet vai nu gribas palikt kopā vai negribas.
Ja negribas, viss ir vienkārši...Ja gribas, tad jāsāk ar runāšanu. Arī viņam noteikti ir grūti. Arī viņš atrodas ģimenē, kurā tik nesen ienāca bērns un vēl neapmierināta un bēdīga sieva.
Neviens nav vainīgs. Ne viņš, ne tu. Tas ir sarežģīts posms dzīvē un jums abiem šur tur misējies. Viss ir labojams, bet nu jāizrunājas no sākuma. Iespējams, pirms vīrs ievieš mīļāko vai izlemj, ka kredīts un bērns nav labākais enkurs pie kā turēties, kad slīkst...
Tu esi dusmīga, nikna, tev riebjas viņa pieskārieni, seksa nav, komunikācija pieklibo.
Neattaisnoju nevienu un neesmu neviena pusē, bet iedomājies savas jūtas un sajūtas. Tu taču saproti, ka no otras puses arī ir sajūtas un jūtas? Un ja tās šobrīd ir tādas pašas kā tev pret viņu?
09.12.2024 15:11 |

Reitings 1090
Biezlape @ 09.12.2024 00:33

Taisnība. Ja ir nepatīkami viņa pieskārieni, tad ir diezgan čābīgi. Ķermeni apmānīt nevar.

Es nebūtu tik kategoriska šajā gadījumā, jo tā nepatika pret pieskārieniem neliecina par to, ka vīrs ir kaut kādā veidā atbaidošs, bet gan, ka autorei to pieskārienu šobrīd ir par daudz (jo 26349566x dienā samīļojas ar mazu bērniņu). Izteikti sievietēm, kuras ir fiziski noslēgtākas.
Man bija līdzīga pieredze, kamēr baroju ar krūti un mazais faktiski bija man pielīmēts. Likās pat dīvaini, ka man pieglaužas kāds cits. Tam, kuram nav šādas pieredzes, ir ļoti grūti to saprast.
09.12.2024 20:41 |

Reitings 195
Diabolus @ 09.12.2024 13:57
Kāds šodien noskaņojums?

Šobrīd bez izmaiņām - tāds pats kā vakar un dažas pēdējās nedēļas.
Diabolus @ 09.12.2024 20:41

Es nebūtu tik kategoriska šajā gadījumā, jo tā nepatika pret pieskārieniem neliecina par to, ka vīrs ir kaut kādā veidā atbaidošs, bet gan, ka autorei to pieskārienu šobrīd ir par daudz (jo 26349566x dienā samīļojas ar mazu bērniņu). Izteikti sievietēm, kuras ir fiziski noslēgtākas.
Man bija līdzīga pieredze, kamēr baroju ar krūti un mazais faktiski bija man pielīmēts. Likās pat dīvaini, ka man pieglaužas kāds cits. Tam, kuram nav šādas pieredzes, ir ļoti grūti to saprast.

Man šķiet, ka tā nepatika man vairāk radusies no tā iekšējā aizvainojuma, ka viņš man nedod atpūtu no bērna. Es ļoti mīlu savu bērnu, bet man (un katrai mamma) vajag arī laiku vienatnē. Vārdu sakot, redzu vīru kā pāri darītāju šādā nozīmē. Un kurš tad grib kontaktu ar pāri darītāju?
Nu es varbūt par to pāri darītāju izsakos mazliet pārspīlēti, bet nezinu kā lai nodefinē.
09.12.2024 21:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits