Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Dzemdību ierosināšana

Reitings 3
Reģ: 20.04.2024
Daktere saka, ka bērns ir liels, jau ap 3,9 kg 38.ned.
Nākamnedēļ liek iet uz ierosināšanu, savādāk būšot grūti izspiest un var rasties komplikācijas.
Padalieties pieredzē ar šo procesu.
04.12.2024 17:05 |

10 gadi
Reitings 3469
Reģ: 29.01.2009
Iedod tableti un gaidi, kad process sāksies, bet tas nav tā kā filmās rāda, paiet diezgan laiks. Ja īsti nesākas, tad veic stimulēšanu. Parasti pārdur ūdeņus. Ieteiktu apdomāt epidurālo šajā gadījumā. Tas ir sāpīgāk kā parastas dzemdības.
04.12.2024 17:09 |

10 gadi
Reitings 1113
Reģ: 13.01.2011
Man ievietoja tādu kā baloniņu dzemdē( šis bija ļoti sāpīgi) kuru piepildīja ar ūdeni(šis vairs nē) un ik pa 1,5h bija jādzer pulverīši. Kopš procesa sākumam līdz pirmajām sāpīgajām kontrakcijām pagāja aptuveni 6h un līdz nogāja ūdeņi vēl 8h. Līdz piedzima bērns vēl 9h. Bet jā ļoti ilgs process. Būtībā tās 8h bija ar ļoti regulārām, sāpīgām kontakcijām ik pa 2 min. Epidurālo vēl nevarēja dabūt, jo nebiju dzemdību nodaļā, bet pirms dzemdību. Kad nogāja ūdeņi un pārveda tad jau varēju dabūt.
04.12.2024 19:48 |

Reitings 1953
Reģ: 03.11.2023
Aizspogulia @ 04.12.2024 19:48
Man ievietoja tādu kā baloniņu dzemdē( šis bija ļoti sāpīgi) kuru piepildīja ar ūdeni(šis vairs nē) un ik pa 1,5h bija jādzer pulverīši. Kopš procesa sākumam līdz pirmajām sāpīgajām kontrakcijām pagāja aptuveni 6h un līdz nogāja ūdeņi vēl 8h. Līdz piedzima bērns vēl 9h. Bet jā ļoti ilgs process. Būtībā tās 8h bija ar ļoti regulārām, sāpīgām kontakcijām ik pa 2 min. Epidurālo vēl nevarēja dabūt, jo nebiju dzemdību nodaļā, bet pirms dzemdību. Kad nogāja ūdeņi un pārveda tad jau varēju dabūt.

uhh, izklausās diezgan traki
04.12.2024 19:54 |

Reitings 65
Reģ: 26.08.2024
Nav opcija teikt, ka tu nepiekrīti šādām manipulācijām bez atsāpināšanas un lai taisa ķeizaru? Es nevaru iedomāties, ka piekristu kaut kādai balona ievietošanai dzemdē vai kontrakcijām ik pa 2 min bez epidurālās, WTF, pat miesnieki lopkautuvē rīkojas humānāk.
04.12.2024 20:08 |

Reitings 1081
Reģ: 13.12.2023
Pēc savas personīgās pieredzes neiesaku, lai gan katrs gadījums, protams, atšķiras.
Man silti ieteica ierosināt, jo, tāpat kā tev, aprēķināja lielu svaru. Ļoti, ļoti ilgs un sāpīgs process, jo organismu mākslīgi plēš vaļā, pirms tas tam ir gatavs. Kamēr tiku līdz spiešanai, biju jau otro dienu nomocījusies. Komplikācijas pēc ūdeņu pārduršanas…un pēc visām šīm mocībām bērna dzimšanas svars zem normas 🤯
Tā ka iesaku uzklausīt cita speciālista viedokli. Ja abi saka, ka jāierosina, tad droši vien tā arī ir.
04.12.2024 20:31 |

Reitings 2542
Reģ: 07.09.2023
Mežezera delīrijs @ 04.12.2024 20:08
Nav opcija teikt, ka tu nepiekrīti šādām manipulācijām bez atsāpināšanas un lai taisa ķeizaru? Es nevaru iedomāties, ka piekristu kaut kādai balona ievietošanai dzemdē vai kontrakcijām ik pa 2 min bez epidurālās, WTF, pat miesnieki lopkautuvē rīkojas humānāk.

Pfff, kāds vēl ķeizars!! Līdz pēdējam liks dzemdēt pašai, lai tur vai kas! Jo redz, tas taču ir tik dabisks process (nu un ka ar traumu sekām - gan fiziskām, gan morālām var nākties sadzīvot visu atlikušo dzīvi). Sorry tēmas autorei, šī komentāra mērķis ir nevis sabiedēt vēl vairāk, bet gan izteikt sašutumu par attieksmi no ārstu puses. Lai vieglas dzemdības.
04.12.2024 20:36 |

Reitings 301
Reģ: 17.05.2022
Ierosināšanas metodes, pirmkārt, ir dažādas. Otrkārt, godīgi - besī iebiedēšanas taktikas. Man bija 2 dzemdības un abas ierosinātas. Pirmā pieredze sāpīgāka, jā, otrā - kā vīrs pēc tam teica - kā pastaiga pa parku. Ja teiksi sev, ka tevi plēš vaļā, droši vien tā arī jutīsies. Ja būsi sajūtā, ka visi šeit ir, lai palīdzētu pēc iespējas saudzīgāk un veiksmīgāk satikties ar bērniņu - tā ir pavisam atšķirīga saruna ar savu ķermeni. Arī ginekoloģe saka, ka jāierosina, ne jau tādēļ, ka viņai gribas, lai maksimāli tagad sāp, bet gan tamdēļ, ka viņa meklē iespējas tev šo procesu atvieglot. Dzemdības ir tāds process, kam jāiziet cauri, un ierosināšana nav nekāds bieds, bet veids, kā PALĪDZĒT.
04.12.2024 23:08 |

Reitings 253
Reģ: 02.12.2023
Nebaidiet meiteni. Nebija nekas traks, ar tableti. Vienīgais baida tā doma, kad brauc uz turieni un paraksta dokumentus. 5 h un bēbis bija ārā. Katrs sāpes panes savādāk un ne vienmēr katram tā pieredze ir šausmīga, tev būs sava un tev viss būs labi! Varēsi pēc tam citu meiteni, kas uzdos līdzīgu jautājumu uzmundrināt!
05.12.2024 00:49 |

10 gadi
Reitings 1113
Reģ: 13.01.2011
Aizspogulia @ 04.12.2024 19:48

Es negribēju sabiedēt. Varu pieminēt, ka otra dzemdību daļa jau pēc epidurālās bija lieliska, ja tā var teikt. Epidurālā joprojām darbojās arī izspiešanas posmā. Pilnībā neko nejutu tajā brīdī un bērns bija ārā 5 minūtēs.
Jā, varbūt pirmais posms izklausās mazliet traks. Bet kopumā es teiktu, ka man bija vieglas dzemdības.
05.12.2024 01:17 |

Reitings 65
Reģ: 26.08.2024
Gaby Moreno @ 04.12.2024 20:36

Pfff, kāds vēl ķeizars!! Līdz pēdējam liks dzemdēt pašai, lai tur vai kas! Jo redz, tas taču ir tik dabisks process (nu un ka ar traumu sekām - gan fiziskām, gan morālām var nākties sadzīvot visu atlikušo dzīvi). Sorry tēmas autorei, šī komentāra mērķis ir nevis sabiedēt vēl vairāk, bet gan izteikt sašutumu par attieksmi no ārstu puses. Lai vieglas dzemdības.

Tak lai iet bekot. Es esmu ļoti principiāla uz šo, drīzāk viņiem būs beigta grūtniece (es) nekā es tur rāmi gulēšu, kamēr plēsīs vaļā. Vīram jau paziņoju, lai pat nedomā pīkstēt pretī. Sāpes dabiskās dzemdībās - jā, protams, tā paredzēts. Bet visas mākslīgās manipulācijas tikai ar max atsāpināšanu, vai es savācu savu somu un aizeju. Kurš gadsimts vispār...
05.12.2024 02:38 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits