Aizspogulia @ 04.12.2024 19:48Man ievietoja tādu kā baloniņu dzemdē( šis bija ļoti sāpīgi) kuru piepildīja ar ūdeni(šis vairs nē) un ik pa 1,5h bija jādzer pulverīši. Kopš procesa sākumam līdz pirmajām sāpīgajām kontrakcijām pagāja aptuveni 6h un līdz nogāja ūdeņi vēl 8h. Līdz piedzima bērns vēl 9h. Bet jā ļoti ilgs process. Būtībā tās 8h bija ar ļoti regulārām, sāpīgām kontakcijām ik pa 2 min. Epidurālo vēl nevarēja dabūt, jo nebiju dzemdību nodaļā, bet pirms dzemdību. Kad nogāja ūdeņi un pārveda tad jau varēju dabūt.
Mežezera delīrijs @ 04.12.2024 20:08Nav opcija teikt, ka tu nepiekrīti šādām manipulācijām bez atsāpināšanas un lai taisa ķeizaru? Es nevaru iedomāties, ka piekristu kaut kādai balona ievietošanai dzemdē vai kontrakcijām ik pa 2 min bez epidurālās, WTF, pat miesnieki lopkautuvē rīkojas humānāk.
Aizspogulia @ 04.12.2024 19:48Man ievietoja tādu kā baloniņu dzemdē( šis bija ļoti sāpīgi) kuru piepildīja ar ūdeni(šis vairs nē) un ik pa 1,5h bija jādzer pulverīši. Kopš procesa sākumam līdz pirmajām sāpīgajām kontrakcijām pagāja aptuveni 6h un līdz nogāja ūdeņi vēl 8h. Līdz piedzima bērns vēl 9h. Bet jā ļoti ilgs process. Būtībā tās 8h bija ar ļoti regulārām, sāpīgām kontakcijām ik pa 2 min. Epidurālo vēl nevarēja dabūt, jo nebiju dzemdību nodaļā, bet pirms dzemdību. Kad nogāja ūdeņi un pārveda tad jau varēju dabūt.
Gaby Moreno @ 04.12.2024 20:36
Pfff, kāds vēl ķeizars!! Līdz pēdējam liks dzemdēt pašai, lai tur vai kas! Jo redz, tas taču ir tik dabisks process (nu un ka ar traumu sekām - gan fiziskām, gan morālām var nākties sadzīvot visu atlikušo dzīvi). Sorry tēmas autorei, šī komentāra mērķis ir nevis sabiedēt vēl vairāk, bet gan izteikt sašutumu par attieksmi no ārstu puses. Lai vieglas dzemdības.
Lelle Mele @ 05.12.2024 00:49Nebaidiet meiteni. Nebija nekas traks, ar tableti. Vienīgais baida tā doma, kad brauc uz turieni un paraksta dokumentus. 5 h un bēbis bija ārā. Katrs sāpes panes savādāk un ne vienmēr katram tā pieredze ir šausmīga, tev būs sava un tev viss būs labi! Varēsi pēc tam citu meiteni, kas uzdos līdzīgu jautājumu uzmundrināt!
Mežezera delīrijs @ 05.12.2024 02:38
Tak lai iet bekot. Es esmu ļoti principiāla uz šo, drīzāk viņiem būs beigta grūtniece (es) nekā es tur rāmi gulēšu, kamēr plēsīs vaļā. Vīram jau paziņoju, lai pat nedomā pīkstēt pretī. Sāpes dabiskās dzemdībās - jā, protams, tā paredzēts. Bet visas mākslīgās manipulācijas tikai ar max atsāpināšanu, vai es savācu savu somu un aizeju. Kurš gadsimts vispār...
queen2820 @ 05.12.2024 05:25
Kāpēc tik briesmīga attieksme ? Vai tad svarīgākais nav sadarbība , lai bērniņš piedzimtu? Esat ārste , ka varat spriest , kā vajag dzemdības darīt un kā ne? Jāatceras ka personāla darba nav jūs apčubināt un uz rokām nēsāt,tam ir domāts jūsu atbalsta persona.
queen2820 @ 05.12.2024 05:25
Kāpēc tik briesmīga attieksme ? Vai tad svarīgākais nav sadarbība , lai bērniņš piedzimtu? Esat ārste , ka varat spriest , kā vajag dzemdības darīt un kā ne? Jāatceras ka personāla darba nav jūs apčubināt un uz rokām nēsāt,tam ir domāts jūsu atbalsta persona.
Mežezera delīrijs @ 05.12.2024 02:38
Tak lai iet bekot. Es esmu ļoti principiāla uz šo, drīzāk viņiem būs beigta grūtniece (es) nekā es tur rāmi gulēšu, kamēr plēsīs vaļā. Vīram jau paziņoju, lai pat nedomā pīkstēt pretī. Sāpes dabiskās dzemdībās - jā, protams, tā paredzēts. Bet visas mākslīgās manipulācijas tikai ar max atsāpināšanu, vai es savācu savu somu un aizeju. Kurš gadsimts vispār...
IceCream @ 05.12.2024 10:02
Interesanti, kur Tu iesi? ?
Man vīrs izgāja no palātas, neaizverot kārtīgi durvis. Gribēju to izdarīt, es stāvēju soļa attālumā, bet no tām sāpēm nevarēju to vienu soli paspert.
Gaby Moreno @ 05.12.2024 09:29
Diemžēl tā ir, kā autore zemāk apraksta - attieksme no ārstu puses bieži vien nav tā labākā, to pašu epiduralo anestēziju par brīvu ir ieviesuši salīdzinoši nesen kaut gan tā jau daudzus gadus ir ierasta prakse daudzās Rietumeiropas valstīs. Arī bieži vien stimulēšanu ierosina tāpat vien, jo redz, 40. nedēļa klāt. Un lasot ntos dzemdību stāstus, rodas iespaids, ka no ārstu puses labāk traumatiskas un smagas, bet dabiskās dzemdības, nevis ķeizargrieziens, ar ko baida ka tā tak esot nopietna operācija ar komplikāciju riskiem utt. Nu sorry, ja kādreiz izlēmšu par labu vēl vienam bērnam, tad tikai ar ķeizargrieziena palīdzību viņš nāks pasaulē.
Mežezera delīrijs @ 05.12.2024 10:08
Kur iešu? Mājās iešu, labrīt. Dzīvoju tuvumā slimnīcai, izsaukšu taksi. Kaut labāk nomiršu uz ielas, toties ar pašcieņu, nevis piedzīvot visu to vājprātu, kuru varētu nepiedzīvot, ja medpersonālam nebūtu vienalga.
Palasīju šausmu stāstus tepat forumā, te viena diskusija, te vēl viena. Labi stāsti, iesaku izlasīt visām grūtniecēm, lai sabaidās un negaida nekādu vienradžu pieredzi. Šobrīd domāju, ka varbūt vislabāk ir vienkārši nemaz nebraukt uz slimnīcu un dzemdēt mājās vienai pašai. Ja lemts nomirt, tad lai nu tā arī būtu, nevis kaut kādas dakterienes man plēsīs vaļā dzemdes kaklu ar rokām bez lubrikanta, fuuuu, kā pēc kaut kā tāda lai vispār dzīvo normāli.
Džinga @ 05.12.2024 12:47
Es saprotu, ko tu runā un arī pirms kāda laika biju nenormāli uzvilkta lasot tādus rakstus, bet visi ārsti nav vienādi un dzīt stresā grūtnieces ar nav pārāk prātīgi.
Vispār šobrīd neredzu citu variantu kā slēgt līgumus ar konkrētiem cilvēkiem, es laikam būtu diezgan nobijusies iet pie kāda sveša.
Mežezera delīrijs @ 05.12.2024 13:11
Man tagad būs pirmais bērns. Tieši pirms grūtniecības sanāca nomainīt ginekoloģi, jo manējā devās dzīvot uz ārzemēm. Jaunā gyno, par laimi, šķiet jauka un sakarīga. Bet par vecmātēm neko nezinu, nav jau arī pieredzes. Iet ar vairākām uz randiņu? Atsauksmes internetā par visām var atrast gan labas, gan sliktas. Ja abstrahējos no emocijām un domāju pragmatiski, tad laikam jau jāizvēlas maksas ķeizars - es ar komplikācijām sev tikšu galā, bet vismaz ātri, bez psiholoģiskām traumām, paredzami un bērnu nesamocīs.