Draugs pārskaita naud.

10 gadi
Reitings 2415
Reģ: 05.08.2010
Otra pusīte katru menesi man pārskaita naudu.Kopš bērna piedzimšanas skaita naudu, par bērnu, dzīvokli, komunālajiem. Maksājuma mērķī tā arī norāda.
Ja virs 10k € gadā pārskaita, tad ir jādeklerē ? Un vai man liks maksāt nodokli?
Google lasu un skaidrāks man nepaliek. Rakstīts, ja laulātais vai radinieks 3. pakāpē pārskaita naudu, tad ir jādeklerē , bet nodoklis nav jāmaksā, bet ja ne radinieks, tad ir jāmaksā, izņėmuma gadījums ir, ja par ārstēšanu vai/mācībām tiek pārskaitīta nauda.
Neatradu informāciju par kopīgu bērnu.
20.11.2024 10:07 |

Reitings 2070
Reģ: 29.10.2024
debestinaa @ 20.11.2024 13:15
neviens jau netrako? šitas ir tas pats kas ar nodokliem, kuri esot jāatmaksā ja esi mīnusā? man pazīstamajam tūkstoši tur mīnusā, šis neko nav deklarējis, un neviens par viņu nav interesējies jau 4 gadus. Strādā, pelna, maksā visu ko vajag, brauc ceļojumos, nopirka jaunu mašīnu un ne kādas vēstules no vid nav nākušas

Nē, nemaz netrako. Laulības apliecības jāuzrāda un kas vēl ne, skaidrās naudas zeķēs utml. Mīļā, sen viss visiem ir redzams un arī VID parādus, kas rodas deklarācijas, nosedz ar nākošā gada pārmaksām un tā uz riņķi. Kas zina, kā tam tavam parādniekam tur tas notiek.
Man radinieks arī domāja, ka nekas nav jāmaksā un pēc pāris gadiem saņēma ziņu no tiesu izpildītāja par parāda piedziņu.
20.11.2024 13:19 |

Reitings 2070
Reģ: 29.10.2024
Es atkal nevaru saprast, kāpēc nevar sarakstīties, ja bērnus kopā radīt gana labas esat, bet precamas neesat. Tas statuss tomēr noder daudz kur dzīvē, arī nelaimes gadījumos. Pat lieciniekus nevajag un uzvārds nav jāmaina. Tagad arī jāsaka nevienam nav, ja negribas.
Nu un tad nav jāpsiho un jādomā, kā apiet VID un bankas.
20.11.2024 13:22 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
VID pagaidīs kad varēs iekasēt nopietnu summu nodokļos un tad cels augšā šo jautājumu.
Pāris simtu dēļ nav jau jēgas.
20.11.2024 13:27 |

Patīk
Reitings 3500
Reģ: 03.11.2023
Vabole. @ 20.11.2024 13:22
Es atkal nevaru saprast, kāpēc nevar sarakstīties, ja bērnus kopā radīt gana labas esat, bet precamas neesat. Tas statuss tomēr noder daudz kur dzīvē, arī nelaimes gadījumos. Pat lieciniekus nevajag un uzvārds nav jāmaina. Tagad arī jāsaka nevienam nav, ja negribas.

Piekrītu, bet nu to jau laikam saprot tikai tad, kad notiek situācijas, kur to partnerību reāli ir vajadzība reģistrēt. Daudzi jau uztaisa bērnus un dzīvo tālāk bez laulības, neredz jēgu precēties.
Tagad gan tas ir ekstra vienkārši, nav pat "jāprecas" klasiskajā izpratnē, vienkārši piereģistrē faktu un miers.
20.11.2024 13:28 |

Patīk
Reitings 3500
Reģ: 03.11.2023
Bebermans @ 20.11.2024 13:27
VID pagaidīs kad varēs iekasēt nopietnu summu nodokļos un tad cels augšā šo jautājumu.
Pāris simtu dēļ nav jau jēgas.

nečīksti
20.11.2024 13:28 |

Reitings 2744
Reģ: 15.09.2023

Šo es arī nesaprotu, laulības reģistrācija maksā 14 eiro bez ceremonijas. Vairāk arī neko nevajag. Nevienam nav jāsaka, sarakstās divatā un miers. Atvieglos VID, bankas, slimnīcas un ar citām iestādēm saistītos jautājumus. Tagad var noslēgt arī partnerību, bet tas būs dārgāk, jo tur notāra atlīdzība iesaistīta. Neviens jau nekad nedomā to ļaunāko, bet dzīve ir pārsteigumu pilna, laulības reģistrācija var ļoti atvieglot ar pēkšņu cilvēka nāvi saistītos jautājumus mantojuma lietās.
20.11.2024 13:31 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
ar mani šeit vispār nav nekāda sakara. Man ir sava nauda, draugam sava. Mēs viens otram gada laikā pārskaitam labākā gadījumā 50 euro un to diezvai. Man pa lielam pilnīgi vienalga par šitajām deklarācijām, varēšu deklarēt savus centiņus un priecāties, bet visiem dzīvē nav tik viegli viss, varbūt pāris vēlas padzīvot kopā divus/trīs gadus un tad precēties un ko tad darīt līdz tam? Dažādas situācijas ir, ir arī pensionāri, kas dzīvo kopā un nav precējušies. Nav viss jābāž vienā maisā. Jā protams, ej piedeklarē savu summu, bet ja esi pārtērējis valsts budžetu limitu tad ko? Nodoklīti samaksā ja nē , precies?
20.11.2024 13:32 |

Reitings 430
Mashka Kakashka @ 20.11.2024 13:31

Šo es arī nesaprotu, laulības reģistrācija maksā 14 eiro bez ceremonijas. Vairāk arī neko nevajag. Nevienam nav jāsaka, sarakstās divatā un miers. Atvieglos VID, bankas, slimnīcas un ar citām iestādēm saistītos jautājumus. Tagad var noslēgt arī partnerību, bet tas būs dārgāk, jo tur notāra atlīdzība iesaistīta. Neviens jau nekad nedomā to ļaunāko, bet dzīve ir pārsteigumu pilna, laulības reģistrācija var ļoti atvieglot ar pēkšņu cilvēka nāvi saistītos jautājumus mantojuma lietās.

Kas to kur nesaprast?
Vīrietim no laulības kaudze risku. Tāpēc laulības nav.
20.11.2024 13:33 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023

Jo tagad moderni izgudrot jaunu riteni, bet zināšanas par saviem pienākumiem pret valsti ir 0.
20.11.2024 13:40 |

Reitings 1273
Bebermans @ 20.11.2024 13:33

Kas to kur nesaprast?

Hahaaa, man liekas, ka augstākā riska pakāpe jau tika sasniegta, kad sperma ieceļoja sievietes ķermenī. Bet par to neviens nesatraucās 🤦‍♂️
20.11.2024 13:42 |

Reitings 430
Diabolus @ 20.11.2024 13:42

Hahaaa, man liekas, ka augstākā riska pakāpe jau tika sasniegta, kad sperma ieceļoja sievietes ķermenī. Bet par to neviens nesatraucās ?‍♂️

Nu tur riski vismaz attaisnoti un ir šāda tāda vīrieša interese.
Bet precēties? Tas vien sievietes interesēs.
20.11.2024 13:53 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
Bebermans @ 20.11.2024 13:33

Kas to kur nesaprast?

Bērns tomēr uzliek daudz vairāk riska, nekā laulība. To var šķirt un viss. Ja papīri kārtībā, nav pat nekas jādala. Bet bērns, tomēr uzliek pienākumu vismaz maksāt uzturlīdzekļus līdz 18 gadiem, ja ne vēl ilgāk. Uz bērniem visi tik naski, papīrus sakārtot nevelk.
20.11.2024 13:58 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
debestinaa @ 20.11.2024 13:32
ar mani šeit vispār nav nekāda sakara. Man ir sava nauda, draugam sava. Mēs viens otram gada laikā pārskaitam labākā gadījumā 50 euro un to diezvai. Man pa lielam pilnīgi vienalga par šitajām deklarācijām, varēšu deklarēt savus centiņus un priecāties, bet visiem dzīvē nav tik viegli viss, varbūt pāris vēlas padzīvot kopā divus/trīs gadus un tad precēties un ko tad darīt līdz tam? Dažādas situācijas ir, ir arī pensionāri, kas dzīvo kopā un nav precējušies. Nav viss jābāž vienā maisā. Jā protams, ej piedeklarē savu summu, bet ja esi pārtērējis valsts budžetu limitu tad ko? Nodoklīti samaksā ja nē , precies?

Nu pensionāriem es ieteiktu to pašu - sakārtot papīrus. Šī paaudze rītā, vakarā piesauc savus padomju laikus, tad tie arī nebūs iemācījuši, ka galvenais papīri, papīri?
20.11.2024 14:00 |

Reitings 430
Zaiga zaigo @ 20.11.2024 13:58

Bērns tomēr uzliek daudz vairāk riska, nekā laulība. To var šķirt un viss. Ja papīri kārtībā, nav pat nekas jādala. Bet bērns, tomēr uzliek pienākumu vismaz maksāt uzturlīdzekļus līdz 18 gadiem, ja ne vēl ilgāk. Uz bērniem visi tik naski, papīrus sakārtot nevelk.

Nu labi ka uz bērniem naski. Ko darītu ja sievietēm būtu bērns jāizsit?
Tāds brīdis var pienākt.
Redz - no laulības jēgas nav tā kā tā. Ja ir laulība - tad vīrietim būs jāmaksā par katru bērnu, kas piedzims sievietei līdz 18. gadi un ilgāk.
Bet ja laulības nav, jāmaksā tikai par savējiem bērniem.
Plus visam pasaules prakse rāda ka vīrietim vēl var nākties maksāt par to ka sievietei nav veidojusies karjera tieši laulības dēļ. Bet ja laulības nav - sievietes karjera ir sievietes rokās un par to maksāt nenāksies.
Vīrietim laulībās nav neviena benefita. Tāpēc laulība jāorganizē sievietei, ja vien māk. Daudzām izdodas.
20.11.2024 14:07 |

Reitings 1273
Bebermans @ 20.11.2024 13:53

Nu tur riski vismaz attaisnoti un ir šāda tāda vīrieša interese.
Bet precēties? Tas vien sievietes interesēs.

Ja vīrietim bija interese par bērnu, tad jau vīrietis gribēja ģimeni, stabilitāti. Ja palasītu zinātnisko literatūru vai pajautātu kādam, kurš ir precējies, tad uzzinātu, ka ilgtermiņā laulība ievērojami uzlabo tieši vīrieša emocionālo stabilitāti un labklājību. Bērniem, kuri radušies laulātiem vecākiem, ir daudz labāka attīstība (es vispārinu, atsaucoties uz pētījumiem, nevajag te pieminēt to vienu skumjo gadījumu paziņu lokā).
Un par laulības riskiem - jebkurš vīrietis var palikt ar pliku pakaļu arī tad, ja nav laulības, pat bērnus nevajag. Un nebūtu jāmaksā nodoklītis par naudu, ko pārskaiti savai draudzenei par pamperiem 😂 Pagaidām nevienam nav izdevies mani pārliecināt, ka nereģistrēta kopdzīve ir labāka alternatīva laulībai.
20.11.2024 14:15 |

Reitings 430
Diabolus @ 20.11.2024 14:15

Ja vīrietim bija interese par bērnu, tad jau vīrietis gribēja ģimeni, stabilitāti. Ja palasītu zinātnisko literatūru vai pajautātu kādam, kurš ir precējies, tad uzzinātu, ka ilgtermiņā laulība ievērojami uzlabo tieši vīrieša emocionālo stabilitāti un labklājību. Bērniem, kuri radušies laulātiem vecākiem, ir daudz labāka attīstība (es vispārinu, atsaucoties uz pētījumiem, nevajag te pieminēt to vienu skumjo gadījumu paziņu lokā).
Un par laulības riskiem - jebkurš vīrietis var palikt ar pliku pakaļu arī tad, ja nav laulības, pat bērnus nevajag. Un nebūtu jāmaksā nodoklītis par naudu, ko pārskaiti savai draudzenei par pamperiem ? Pagaidām nevienam nav izdevies mani pārliecināt, ka nereģistrēta kopdzīve ir labāka alternatīva laulībai.

Nu nu... Vai tad eksistē šāda zinātniskā literatūra?
Lūdzu kādu piemēru. Bet zinātnisku nevis pasūtījuma pētījumu lai ķertu vīriešus vientiešus.
Vīriešiem pilnīgi pietiek dzīvot kopā ar sievieti, lai būtu saucamā emocionālā stabilitāte. Un zinātniskā literatūra nekritiski liek vienādības zīmi starp laulāts un dzīvo kopā.
Lai gan iespējami varianti.
Laulāts - dzīvo kopā
Laulāts - nedzīvo kopā.
Nelaulāts - dzīvo kopā
Nelaulāts - nedzīvo kopā.
Un katrā no variantiem ir plašs spektrs ar visādiem gadījumiem, kad emocionālās stabilitātes nav neskatoties uz laulību un otrādi.
Vai tad kāds klātesošais vispār ir lasījis kaut ko zinātnisku da jeb kad, neskaitot tos kas aizstāvēja disertācijas? Un ja bija disertācijas - gan jau ka ne par laulības tēmu.
Zinātniska pieeja nav lūgums kaut kādā forumā aizpildīt aptaujas lapu.
Tur jāpieiet datu kopai daudz kritiskāk. Un tas laulības un attiecību jomā vispār netiek praktizēts. Visu izzīž no pirksta. Var būt no valsts statistikas datu bāzēm.
Select count(virieši) from sirdslimnieki group by precēts - un hopā - zinātniski.
Nu jā - psihologiem tas skaitās zinātniski.
20.11.2024 14:25 |

Reitings 1273
Bebermans @ 20.11.2024 14:25

Nu nu... Vai tad eksistē šāda zinātniskā literatūra?
Lūdzu kādu piemēru. Bet zinātnisku nevis pasūtījuma pētījumu lai ķertu vīriešus vientiešus.
Vīriešiem pilnīgi pietiek dzīvot kopā ar sievieti, lai būtu saucamā emocionālā stabilitāte. Un zinātniskā literatūra nekritiski liek vienādības zīmi starp laulāts un dzīvo kopā.
Lai gan iespējami varianti.
Laulāts - dzīvo kopā
Laulāts - nedzīvo kopā.
Nelaulāts - dzīvo kopā
Nelaulāts - nedzīvo kopā.
Un katrā no variantiem ir plašs spektrs ar visādiem gadījumiem, kad emocionālās stabilitātes nav neskatoties uz laulību un otrādi.
Vai tad kāds klātesošais vispār ir lasījis kaut ko zinātnisku da jeb kad, neskaitot tos kas aizstāvēja disertācijas? Un ja bija disertācijas - gan jau ka ne par laulības tēmu.
Zinātniska pieeja nav lūgums kaut kādā forumā aizpildīt aptaujas lapu.
Tur jāpieiet datu kopai daudz kritiskāk. Un tas laulības un attiecību jomā vispār netiek praktizēts. Visu izzīž no pirksta. Var būt no valsts statistikas datu bāzēm.
Select count(virieši) from sirdslimnieki group by precēts - un hopā - zinātniski.
Nu jā - psihologiem tas skaitās zinātniski.

Diez kā citādi tu iesaki veikt pētījumus par emocijām? Pieslēgt pie galvas Patiesības mašīnu? 😂 Ja tu ievadītu Google Scholar “Relationship between marriage and emotional wellbeing”, tev izlektu tik daudz pētījumu, ka pat nezinātu, ar kuru sākt. Bet, kad ir sava, ne-faktos balstīta pārliecība, tad neviens pētījums nebūs pietiekami labs 😪
20.11.2024 14:36 |

Reitings 430
Ja vīrietim bija interese par bērnu, tad jau vīrietis gribēja ģimeni, stabilitāti
Precēšanās nedod ne ģimeni ne stabilitāti. Kā gan tur rodas stabilitāte? A ģimene ir jau radusies pirms precībām.
Sieviete neaizmuks pie cita? Pie tāda kas sasolīs papīrus sakārtot?
Nu jā - tāda lieta pastāv.
Bet vīrieši nesteidzas precēties tā kā tā. Un pētījumi zinātniskie to starp citu arī pēta.
Vajag vienkārši skatīties pareizos pētījumus lai iegūtu vēlamo rezultātu.
20.11.2024 14:45 |

Reitings 430
Diabolus @ 20.11.2024 14:36

Diez kā citādi tu iesaki veikt pētījumus par emocijām? Pieslēgt pie galvas Patiesības mašīnu? ? Ja tu ievadītu Google Scholar “Relationship between marriage and emotional wellbeing”, tev izlektu tik daudz pētījumu, ka pat nezinātu, ar kuru sākt. Bet, kad ir sava, ne-faktos balstīta pārliecība, tad neviens pētījums nebūs pietiekami labs ?

Nu meklēt jau var visu ko. Es teicu ka diez vai kāds ir lasījis.
Lūk citāts no pirmā raksta:
Early marriage—which is non-normative—could have no, or even negative, mental health consequences for young adults. Using survey data from Waves 1 and 3 of the National Longitudinal Study of Adolescent Health (N = 11,743), I find that married young adults exhibit similar levels of psychological distress as young adults who are in any kind of romantic relationship.
Šķiet ka tur nekādi laulības benefiti uz reiz nav izlēkuši.
20.11.2024 14:54 |

Reitings 124
Reģ: 26.08.2024
Nu labi ka uz bērniem naski. Ko darītu ja sievietēm būtu bērns jāizsit?
Tāds brīdis var pienākt.

Sasmīdināji. Pēc pašreizējiem demogrāfijas rādītājiem ne nu tās sievietes sitīs, nekā, mierīgi dzīvos vienas un bez bērniem vai ar vienu bērnu pašas priekš sevis, neko no vīriešiem negaidot. Un tikai soctīklos pilns ar pusmūža vīriem, kas spriež, kā piespiest tās sievietes dzemdēt, jo "Latvija izmirst".
20.11.2024 14:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits