Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Iepirkšanās LIVE - kāpēc?

Patīk
Reitings 3379
Reģ: 09.08.2016
TikTokā esmu salīdzinoši nesen, varbūt tāpēc vēl nesaprotu.😂
Man diezgan bieži izlec live, kur rāda drēbes, smaržas, tīrīšanas līdzekļus un visas tad iepērkās.
Liekas neloģiski, sarežģīti.
Varbūt kāda iepērkas un var paskaidrot, kāpēc iepērkaties live? Daudz ērtāk taču atvērt internetveikalu un 10-20 min laikā veikt pirkumu, nekā stundām sēdēt un skatīties, ko tad liks priekšā!
Varat izskaidrot šo fenomenu?
17.11.2024 09:38 |

Reitings 1519
Reģ: 15.09.2023
Es arī šo nesaprotu. Es saprastu, ja tā būtu izsole, kurš vairāk sola, tas tiek pie preces. Man šis nav saprotams ne no pircēju, ne no pārdevēju puses. Pircējam jātērē daudz lieka laika, lai varbūt ieraudzītu sev interesējošu preci. Pārdevēji pēc tam sūdzas, ka "live" laikā cilvēki pieteikušies pirkt preci, bet tad pazūd, naudu nesamaksā.
17.11.2024 10:03 |

Reitings 5319
Reģ: 23.08.2022
es saprotu to ideju no pārdevēju puses, bet absolūti nesaprotu no pircēja puses :D
ļoti bieži tur ir apšaubāmas izcelsmes preces par ļoti zemu cenu, visdrīzāk cilvēki, kuru ienākumu līmenis ir zems/ļoti zems, tur arī iepērkas.
tiktok live vispār ir fenomenāli, nespēju vien bloķēt visus tos profilus. nesaprotu, kopš kura laika haipot un ņirgt par garīgi atpalikušiem cilvēkiem/ prātu nodzērušiem jefiņiem, ir nomāli. agrās rīta stundās vispār tajos live redzamas dzīvās šausmas. pat nezinu kā lai pieklājīgāk izsakās. piemēram, tai Ingai (no ērkšķiem) 6,452 sekotāji. nu vot kāda iemesla dēļ seko viņai? man uzreiz automātiski šķiet, ka arī šiem 6,5k cilvēkiem nav kaut kas kārtībā ar galvu, nu KĀ normāls cilvēks var patērēt tādu saturu?
17.11.2024 10:08 |

Reitings 5319
Reģ: 23.08.2022
Mashka Kakashka @ 17.11.2024 10:03
Es arī šo nesaprotu. Es saprastu, ja tā būtu izsole, kurš vairāk sola, tas tiek pie preces. Man šis nav saprotams ne no pircēju, ne no pārdevēju puses. Pircējam jātērē daudz lieka laika, lai varbūt ieraudzītu sev interesējošu preci. Pārdevēji pēc tam sūdzas, ka "live" laikā cilvēki pieteikušies pirkt preci, bet tad pazūd, naudu nesamaksā.

pārdevējiem ir savs izdevīgums, ja nav kaut kāds savs veikals, tad piemēram, var bezmaksas rādīt un tirgot tās lupatas vairumā, tomēr andelē par katru vienību jāmaksā, citos portālos līdzīgi. ja ir savs veikals tad tiek piesaistīta popularitāte.
tiktok jau diezgan labi tie algoritmi, random šķirot uzduries šādam tirgotājam, par kuru reālajā dzīvē visdrizāk nebūtu uzzinājis.
līdzīgi ar kosmētiku, sadzīves tīrīšanas līdzekļiem u.c. - lielākā daļa vienkārši vairumā tiek pie tās preces, uzliek savu uzcenojumu un te viņu var notirgot, nesatraucoties par nodokļiem utt, jo kur gan citur lai tirgo, ja tev nav uzņemums, neesi pašnodarbinātais utml.
17.11.2024 10:14 |

Reitings 425
Reģ: 13.07.2024
Vislabāk man patīk tā kuras izskatās ir sapirkušas humpalas un tad tirgo .
17.11.2024 10:25 |

10 gadi
Reitings 3576
Reģ: 25.05.2009
Manuprāt šitie ‘live’ iepirkšanās pasākumi ir reāls scam un strādā uz tiem, kam ir izteiks ‘fear of missing out’ jeb FOMO. Pārdevēji tajos live rada iespaidu, ka prece ir pieejama limitētā daudzumā, visi citi pērk to preci un tā tiks tūlīt izpirkta. Tāpēc jāpērk tagad vai nekad (tā pati taktika, kas Didrihsonei, šī ar mēģina iestāstīt, ka viņas bestsellerus ar 40% atlaidi tūliņ izķers un tie vairs nebūs pieejami 😄)
17.11.2024 11:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!