Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nehormonālā spirāle

Reitings 2
Reģ: 09.11.2024
Sveikas dāmas,
Ir plānota vizīte pie ginekologa, tomēr tā ir tikai pēc vairāk kā divām nedēļām.
Pašlaik esmu nonākusi pie lēmuma, ka vēlos izbeigt hormonālās kontracepcijas lietošanu un kā variantu izskatu nehormonālo spirāli, jo grūtniecība pašlaik netiek plānota un bērnu pašlaik arī nav. Pašai ir 27 gadi un bijis viens aborts un divi spontānie.
Vēlējos noskaidrot, vai ārsti nehormonālo spirāli ievieto nedzemdējušai sievietei?
Lūdzu padalieties ar savu vai paziņu pieredzi.
Paldies mīļš.
09.11.2024 17:47 |

Reitings 1936
Reģ: 09.06.2024
Nezināmais sapnis @ 09.11.2024 17:47
Sveikas dāmas,
Ir plānota vizīte pie ginekologa, tomēr tā ir tikai pēc vairāk kā divām nedēļām.
Pašlaik esmu nonākusi pie lēmuma, ka vēlos izbeigt hormonālās kontracepcijas lietošanu un kā variantu izskatu nehormonālo spirāli, jo grūtniecība pašlaik netiek plānota un bērnu pašlaik arī nav. Pašai ir 27 gadi un bijis viens aborts un divi spontānie.
Vēlējos noskaidrot, vai ārsti nehormonālo spirāli ievieto nedzemdējušai sievietei?
Lūdzu padalieties ar savu vai paziņu pieredzi.
Paldies mīļš.
Gan jau ieliks, īpaši ja dzirdēs par tavu abortu. Neredzu iemeslu kādēļ nevarētu likt spirāli. Ja vien Tev tur viss ir kārtībā. Kas noteikti tiks noskaidrots, gan ar USG, gan analīzēm, to nu gan vajag noteikti. Spirāli nedrīkst likt ne pie mazākajām saslimšanām, es mar infekcijām dzemdē utt. Tā vismaz būtu pareizi.
09.11.2024 18:34 |

Reitings 2
Reģ: 09.11.2024
Paldies Dovana!
Saki, lūdzu, vai tā ir Tava pieredze vai tomēr viedoklis? Atceros, ka vienmēr nehormonalās ieteica tikai dzemdējušām sievietēm, tādēļ arī šāds jautājums.
09.11.2024 22:56 |

Reitings 1180
Reģ: 20.06.2023
Jā, spirāli liek arī nedzemdējušām sievietēm. Man ir.
Vienīgie mīnusi šai spirālei, kas mani ir piemeklējuši - garākas un stiprākas mēnešreizes, arī cikls vairs nav kā pēc pulksteņa, kas man bija pirms spirāles. Bet tā jau viss super.
Nekādas analīzes man nelika taisīt. Pirms ievietošanas tik paskatījās dzemdi ar USG un viss.
Paša spirāles ievietošana nebija sāpīga, bet pēc tam vienā brīdī gan locījos uz galda tā, it kā uz manis tiktu veikts eksorcisms - nezinu, ko viņa tur darīja..
10.11.2024 09:54 |

Reitings 214
Reģ: 13.02.2024
Ja Tavas mēnešreizes ir 2-3 dienas ar minimālu asiņošanu, tad nu liec, pārējos gadījumos, varēsi asiņot kā kaujama cūka 7-9 dienas. Tiešām nekādi hormoni neder?
10.11.2024 17:33 |

Reitings 1631
Reģ: 15.09.2023
Es par spirāli konsultējos ar divām ginekoloģēm (savu ilggadējo un aizgāju pie man pilnīgi svešas) un izlēmu tomēr nelikt.
Kas man nospēlēja lēmumā nelikt spirāli:
- nav 100% garantija, ka spirāle neizkrīt/neizslīd;
- palielas izmaksas vienā reizē, ja spirāle izkrīt/izslīd, nauda vējā;
- brīdināja, ka var būt spēcīgākas un ilgākas mēnešreizes;
- sāpes procedūras laikā, ne visi piedāvā anestēziju, saka "dzer Ibumentin".
Savā ziņā tā ir tāda laimes spēle ar to spirāli, jo nav garantijas kā katrai organisms reaģēs. Varbūt šis būs pārāk atklāti, bet ginekoloģes arī teica, ka aktīvāka seksa laikā, arī ja partnerim ir lielāks loceklis, ir iespējamība spirāli izkustināt un tā var izslīdēt.
10.11.2024 18:57 |

Reitings 58
Reģ: 18.12.2023
Ir bijusi gan nehormonālā, gan hormonālā. Ar nehormonālo mēnešreizes kļuva neciešamakās - spēcīgākas, sāpīgākas un ilgākas. Ar hormonālo savukārt nekādu traucējumu nebija. Noteikti detalizēti jāizrunā ar ārstu visi par un pret.
10.11.2024 21:55 |

Reitings 790
Reģ: 29.10.2024
Ar nehormonālo spirāli mēnešreizes paliks ilgākas un apjomīgās, ja tā var teikt.
11.11.2024 11:02 |

Reitings 2014
Reģ: 31.08.2022
Man ir parastā spirāle, ieliku, kad beidzu lietot tabletes. Nekādu problēmu, drīz jau gadu. Nekādas spēcīgas asiņošanas nav.
11.11.2024 12:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!