Fake apģērbs

Reitings 2067
Reģ: 03.11.2023
Meitenes, jūs pašas vai jūsu paziņas pērkat fake firmīgos apģērbus, somas, saulenes?
Andelē meklēju vienu konkrētu somiņu un izlec tikai "replika", "pakaļdarinājums" , redzēju tikai vienu oriģinālu. Tā ir normāla prakse, staigāt feikos? Man likās, ka tas ir tākā rets izņēmums, bet, uz ielas arī redzu diezgan daudz firmīgu lietu, sākot no Guess, kas varbūt ir lētais gals, līdz pat Celine un tagad domāju, vai puse no tā ir pakaļdarinājums?
Tas nav pārmetums, pērc ko gribi, man vienkārši interesē.
31.10.2024 16:52 |

Reitings 3181
Reģ: 05.09.2023
Tiem, kas pērk masu produkciju un pēc tam vienkārši izmet, īsti nav ar ko lepoties. Labāk paskaties kādu filmu par to, ko nodaram planētai. Domāt tikai par sevi šodien, bet ignorēt, ko tas maksās nākamajām paaudzēm? Lielais nope.

Pasaule nemainīsies no tā, ka trīs cilvēki izlems par labu zaļai videi. Par to jādomā valstiskā līmenī, ir jāveic kaut kādi grozijumi likumā, ir jābano visādi sheini un temu ar lētajiem sūdiem. Kolīdz tas viss netiks regulēts jau likuma ietvaros, ir gaužām bezjēdzīgi apelēt pie tā, kā augs mūsu mazbērniņi. Viņi tā arī augs.
01.11.2024 16:35 |

Reitings 186
Reģ: 20.02.2024
Jautājums, cik ilgi tās brendu lietas arī vintage veikalos pirks. Tur jau specifiska cilvēku grupa iepērkas, ar savām vērtībām. Par Levis džinsiem no viena pārdevēja dzirdēju, ka labi pērk līdz noteiktam nogrieznim kādos 80/90ajos, kamēr tos ražoja ASV un bija augsta kvalitāte, vēlāk ražotos jau daudz mazāk pērk. Citi brendi arī iet to pašu taku, kad arvien vairāk (ja ne visu) ražo Āzijā - ātrāk, lētāk, sliktāk. Tādu preci arī kāds pēc 40 gadiem var nopirkt, jo vnk grib brendu, bet nevar atļauties, bet ka šādām precēm būs augsta kvalitāte un vērtība, tāpat kā agrākās dekādēs rietumos ražotajām - ļoti šaubos.
01.11.2024 16:38 |

Reitings 21065
Reģ: 27.11.2018
tā “trīs cilvēki neko nemainīs” attieksme īsti nestrādā – viss sākas ar katru no mums. Valstīm un likumiem, protams, jādara savs darbs, bet tikai ar regulām mēs tālu netiksim. Shein, Temu ir tieši tas pats kas H&M, Zara utt modes ziņā, tie visi uzvar, jo cilvēki turpina pirkt to, ko viņi liek priekšā. Problēma nav tikai tajos brendos, bet galvās – apsēsti ar visu “jaunāko” un “lēto,” un “trendīgo” ko uzvelk pāris reizes un izmet.
Saradušie milzum daudz stilisti, kas borē, ka jābūt “on trend,” jo vinus sponsorē visu fast fashion marketings, izraisa resursu izšķiešanu, un tādā garā mēs vienkārši turpinām planētu gāzt atkritumos, lai visas tas kompanijas peldētos miljonos. True stils nav par to, ka tev ir pēdējie trendi, bet par to, ka domā ilgtermiņā un rūpējies par pasauli.
Tiem, kam patiešām rūp nākotne iesaku “The True Cost.” Sākot ar sevi un izvēloties apdomīgi, mēs visi varam būt daļa no risinājuma, nevis problēmas.
01.11.2024 16:42 |

Reitings 3181
Otiiilija @ 01.11.2024 16:42
tā “trīs cilvēki neko nemainīs” attieksme īsti nestrādā – viss sākas ar katru no mums. Valstīm un likumiem, protams, jādara savs darbs, bet tikai ar regulām mēs tālu netiksim. Shein, Temu ir tieši tas pats kas H&M, Zara utt modes ziņā, tie visi uzvar, jo cilvēki turpina pirkt to, ko viņi liek priekšā. Problēma nav tikai tajos brendos, bet galvās – apsēsti ar visu “jaunāko” un “lēto,” un “trendīgo” ko uzvelk pāris reizes un izmet.
Saradušie milzum daudz stilisti, kas borē, ka jābūt “on trend,” jo vinus sponsorē visu fast fashion marketings, izraisa resursu izšķiešanu, un tādā garā mēs vienkārši turpinām planētu gāzt atkritumos, lai visas tas kompanijas peldētos miljonos. True stils nav par to, ka tev ir pēdējie trendi, bet par to, ka domā ilgtermiņā un rūpējies par pasauli.
Tiem, kam patiešām rūp nākotne iesaku “The True Cost.” Sākot ar sevi un izvēloties apdomīgi, mēs visi varam būt daļa no risinājuma, nevis problēmas.

Muļķības. Tu vari dzīvot burbulī par labāku un zaļāku nākotni. Bet tas nekad nemainīsies, jo nevienam tas nav izdevīgi. Ceru ka tev nav savs auto un rūpīgi apdomā arī ēdienreizes, jo kaut kur Āfrikā bērni mirstot badā.
01.11.2024 17:13 |

Reitings 21065
Manuprāt, nav jānonāk galējībās vai jādzīvo “pilnīgi zaļi” un askētiski. Jā, mēs visi dzīvojam sabiedrībā, kurai patīk ērtības, bet tas nenozīmē, ka nav iespējams kaut ko mainīt ar pārdomātiem ikdienas paradumiem. Tev nav jāatsakās no auto vai jāēd tikai specifiski ēdieni, lai kaut ko uzlabotu – tas drīzāk ir par to, lai tu apzināti pieņemtu dažus, vienkāršus un ilgtspējīgākus lēmumus.
Mazie ikdienas soļi, kas prasa minimālu piepūli, kā, piemēram, izvēlēties kvalitatīvākus produktus vai mazāk pirkt lietas, kas ātri tiek izmestas, jau ir daudz vērtīgāki nekā mēģinājums dzīvot “perfekti zaļi.” Ja vairums cilvēku pieņemtu vienkāršus, ilgtspējīgākus lēmumus, tam būtu reāla ietekme.
01.11.2024 17:16 |

Reitings 3181
Otiiilija @ 01.11.2024 17:16
Manuprāt, nav jānonāk galējībās vai jādzīvo “pilnīgi zaļi” un askētiski. Jā, mēs visi dzīvojam sabiedrībā, kurai patīk ērtības, bet tas nenozīmē, ka nav iespējams kaut ko mainīt ar pārdomātiem ikdienas paradumiem. Tev nav jāatsakās no auto vai jāēd tikai specifiski ēdieni, lai kaut ko uzlabotu – tas drīzāk ir par to, lai tu apzināti pieņemtu dažus, vienkāršus un ilgtspējīgākus lēmumus.
Mazie ikdienas soļi, kas prasa minimālu piepūli, kā, piemēram, izvēlēties kvalitatīvākus produktus vai mazāk pirkt lietas, kas ātri tiek izmestas, jau ir daudz vērtīgāki nekā mēģinājums dzīvot “perfekti zaļi.” Ja vairums cilvēku pieņemtu vienkāršus, ilgtspējīgākus lēmumus, tam būtu reāla ietekme.

Es izvēlos dzīvot šodien, nevis upurēt savu labsajūtu kaut kā vārdā, kas visticamāk nepienāks un nenotiks. Un man labsajūtu sagādā katru gadu nopirkt jaunu apavu pāri nevis 7 gadus staigāt ar vienu un to pašu.
01.11.2024 17:19 |

Reitings 21065
Vai tiešām labsajūtu katru reizi saistīt ar jauniem pirkumiem? Tā bieži vien ir tikai īsa bauda, kas pēc brīža pāriet un atstāj tevi ar kaudzi lieku mantu. Ilgtermiņā labsajūtu dod rūpīgi izvēlētas lietas, kas patiesi rezonē ar tavu stilu un ir vērtīgas, jo kalpo ilgāk un paliek atmiņā. Un jā, prieks dzirdēt, ka runa ir par vienu pāri gadā, nevis par pieciem mēnesī, ko vēlāk vienkārši izmet.
01.11.2024 17:26 |

Reitings 21065
Un starp citu man ir Timberland zābaki, un tie ir patiesi iet 7 sezonu😀, un viņi joprojām izskatās labi! Nav ne nolietojušies, ne saplīst, un vispār nemaz neapnīk, un tos var kombinēt ar dazādiem stiliem.
01.11.2024 17:29 |

Reitings 3181
Otiiilija @ 01.11.2024 17:26
Vai tiešām labsajūtu katru reizi saistīt ar jauniem pirkumiem? Tā bieži vien ir tikai īsa bauda, kas pēc brīža pāriet un atstāj tevi ar kaudzi lieku mantu. Ilgtermiņā labsajūtu dod rūpīgi izvēlētas lietas, kas patiesi rezonē ar tavu stilu un ir vērtīgas, jo kalpo ilgāk un paliek atmiņā. Un jā, prieks dzirdēt, ka runa ir par vienu pāri gadā, nevis par pieciem mēnesī, ko vēlāk vienkārši izmet.

Jā, man ir prieks ko jaunu iegādāties. Un es nezinu nevienu kas dumi pērk drēbes tik tapēc lai citas izmestu. Vai arī tomēr man apkārt visi menedžē finanses vai atdod savas drēbes citiem.
01.11.2024 17:29 |

Reitings 3181
Otiiilija @ 01.11.2024 17:29
Un starp citu man ir Timberland zābaki, un tie ir patiesi iet 7 sezonu?, un viņi joprojām izskatās labi! Nav ne nolietojušies, ne saplīst, un vispār nemaz neapnīk, un tos var kombinēt ar dazādiem stiliem.

Man kaut kāds tur apdomāts stils vienkārši ir pilnīgi vienaldzīgs. Es pie tā īpaši nepiedomāju, nekombinēju un arī citos skatoties man tas neko nenozīmē. Izsaku komplimentu ja kaut kas patīk un tam nav obligāti jābūt īpaši apdomātam vai firmīgam.
Man arī stāv skapī teju 10 gadus viens kurpju pāris. Velku reti bet žēl mest ārā jo nav nonēsāts. Traki neērtas ilgstoši staigāt.
01.11.2024 17:32 |

10 gadi
Reitings 3758
Reģ: 25.05.2009
SALOMEJA @ 01.11.2024 11:16
Jā, tā ir izplatīta prakse. Ja Latvijā redzu dāmu ar brendīgu somu, uzreiz pieņemu, ka tas ir fake.
Zinu meiteni no gana turīgas ģimenes, viņa staigāja ar smalku Chanel somu. Tad piefiksēju, ka viņa Chanel somu liek uz zemes :D Esmu arī dzirdējusi baumas, ka Kristīnei Jelinskai ir fake somas. Tā kā man nav ilūziju par vidusmēra sievietēm.
Draudzeņu lokā daudzām ir fake lakati, jostas. Ir arī somas, ko pašas kautrējas nēsāt, jo viss taču būtu skaidrs. Pašai bija iespēja Turcijā nopirkt labu repliku, bet bija žēl tērēt 200 eiro par ilūziju.

Es savas dizaineru somas arī lieku uz zemes un ņemu līdzi, kad braucu ar sabiedrisko transportu 😁 Skaistas un kvalitatīvas somas pērku, lai tās lietotu, nevis auklētos ar viņām vai turētu mājās skapī. Un man vienalga, vai kāds nodomā, ka mana soma ir fake, jo es zinu, ka tā nav. Nez kāpēc Latvijā ir uzskats, ka tev var būt dizaineru lietas tikai tad, ja tev ir māja Jūrmalā un tu pārvietojies visur ar savu 2024.gada izlaiduma BMW X7. Paskatieties uz tādām modes pilsētām, kā Parīze vai Ņujorka. Tur taču lielākā daļa sabiedrības izmanto sabiedrisko transportu un arī tur var redzēt ne-fake dizaineru somiņas cilvēkiem uz pleciem.
01.11.2024 18:21 |

10 gadi
Reitings 3758
SarmaD @ 01.11.2024 15:56

Paturēt bērniem jo mošk nāks atpakaļ modē. ?

Varbūt šis bija izteikts, kā joks, bet tā šobrīd tiešām notiek! Tik toks tik pilns ar video "Shopping in my grandma's vai mom's" closet", kur jaunāka paaudze atrāda, kā viņi izvēlās no vecmāmiņu vai mammu skapjiem dizaineru lietas no 2000šajiem un vēl agrākiem gadiem. Un ziniet, ir tāda cilvēku kategorija modes pasaulē, kas cenšās atgriezties pie individuāla stila, izmantojot unikālus vintage apģērbus un aksesuārus un nevalkā to, kas main-stream tiek piedāvāts no fast fashion puses, lai neizskatītos tā kā visi uz ielas. Ar fast-fashion parādīšanos, individuālais stils ir kaut kur pazudis.
01.11.2024 18:29 |

10 gadi
Reitings 3758
gii_star @ 01.11.2024 10:05

Jā, visas viņas zinu, bet viņiem nav tādas formas kā man patīk - tote bag stila ar kantainām malām, kas brīvi stāv, ar vaļēju augšu, bet ne milzīgās shoperenes un ne mikro izmērs.
Kaut ko parasti atrodu ''The Outnet'' lapā, kas ir net-a-porter outlets.

Man ir pāris ieteikumi tote somu kategorijai:
Budžetam draudzīgāks gals:
- Torry Burch totes (piem.Perry tote)
- Coach totes (piem. Carter Carryall Bag)
Vidus gals:
- Mullberry totes (Bayswater vai Clovelly)
Un no tāda dārgāka gala:
- Givenchy Wing Tote
- LV OnTheGo
- Goyard totes- St Louis vai Artois (bet viņiem nav online veikals un šobrīd ir pārāk topā, daudz fake uz ielām 😁)
01.11.2024 19:12 |

Reitings 3181
cory @ 01.11.2024 18:29

Varbūt šis bija izteikts, kā joks, bet tā šobrīd tiešām notiek! Tik toks tik pilns ar video "Shopping in my grandma's vai mom's" closet", kur jaunāka paaudze atrāda, kā viņi izvēlās no vecmāmiņu vai mammu skapjiem dizaineru lietas no 2000šajiem un vēl agrākiem gadiem. Un ziniet, ir tāda cilvēku kategorija modes pasaulē, kas cenšās atgriezties pie individuāla stila, izmantojot unikālus vintage apģērbus un aksesuārus un nevalkā to, kas main-stream tiek piedāvāts no fast fashion puses, lai neizskatītos tā kā visi uz ielas. Ar fast-fashion parādīšanos, individuālais stils ir kaut kur pazudis.

Es joprojām velku džinsas ar šauriem galiem. 😀
01.11.2024 20:42 |

Reitings 1855
Reģ: 11.04.2023
Labu repliku dārgajiem brendiem neviens nevar atļauties tāpat, jo arī 5tk somas replika maksā virs 1tk...
Nemaz nerunājot par lētajiem brendiem, kā adidas, nike. Piemēram nesen redzēju maksimā adidas botes pa 30 eiro, kur jēga pirkt pakaļdarinājumu.
02.11.2024 10:14 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 29.01.2009
cory @ 01.11.2024 19:12

Man ir pāris ieteikumi tote somu kategorijai:
Budžetam draudzīgāks gals:
- Torry Burch totes (piem.Perry tote)
- Coach totes (piem. Carter Carryall Bag)
Vidus gals:
- Mullberry totes (Bayswater vai Clovelly)
Un no tāda dārgāka gala:
- Givenchy Wing Tote
- LV OnTheGo
- Goyard totes- St Louis vai Artois (bet viņiem nav online veikals un šobrīd ir pārāk topā, daudz fake uz ielām ?)

Paldies par iesaisti un ieteikumiem, bet,
Tory Burch ir daudzas,kas man patīk(piemēram, Mini Bon Bon zebra-print Tote Bag - Brown) , bet Perry tote ir nesmuki, plāni rokturi;
Coach Carter Carryall Bag arī tie paši neglītie rokturi un pati soma ir ļoti garlaicīga un šīs ādas faktūra nepatīk;
Mulberry un Givenchy - tas pats ar rokturiem;
LV man ļooooti nepatīk logo :D
Goyard totes- St Louis un Artois - ļoti nesmukas, izskatās lētas :D
Šobrīd vispār meklēju zamšādas toti. Google images pirmā bilde - J.Mclaughlin Tessare Woven Suede Handbag, bet arī ne līdz galam. Tādu vārētu nēsāt, bet nav tāds - oo, jā šito toč gribu! Grūti man :D
Bet es novērtēju Jūsu pūles :D ☺
02.11.2024 20:42 |

Reitings 21065
z
02.11.2024 21:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits