Otiiilija @ 01.11.2024 11:29Bagātie, kas var atļauties oriģinālus, bet izvēlas feikus, parāda, cik bezmorāli viņi ir, noniecinot pašu zīmolu un tā vērtību. Tas ir skumji, ka cilvēki, kam ir iespēja investēt kvalitatīvās lietās, dod priekšroku izlikties. Šāda rīcība liecina par iekšējo tukšumu un vēlmi izrādīties, nevis par patiesu apmierinātību ar sevi
SALOMEJA @ 01.11.2024 11:16Jā, tā ir izplatīta prakse. Ja Latvijā redzu dāmu ar brendīgu somu, uzreiz pieņemu, ka tas ir fake.
Zinu meiteni no gana turīgas ģimenes, viņa staigāja ar smalku Chanel somu. Tad piefiksēju, ka viņa Chanel somu liek uz zemes :D Esmu arī dzirdējusi baumas, ka Kristīnei Jelinskai ir fake somas. Tā kā man nav ilūziju par vidusmēra sievietēm.
Draudzeņu lokā daudzām ir fake lakati, jostas. Ir arī somas, ko pašas kautrējas nēsāt, jo viss taču būtu skaidrs. Pašai bija iespēja Turcijā nopirkt labu repliku, bet bija žēl tērēt 200 eiro par ilūziju.
Otiiilija @ 01.11.2024 13:28
Mass market apģērbi ātri nonāk atkritumos, jo tie ir veidoti ātrai modes cikliem un nav ilgtspējīgi. Faktiski nevienam nav vajadzīgas šādas drēbes. Savukārt augstas kvalitātes klasiskās drēbes ir reāla vērtība gadu desmitiem.
Piemēram, ir apģērbi, kas radīti, lai kalpotu visu mūžu. Manas vecmāmiņas skapī ir lietas lieliskā stāvoklī, jo tās ir ražotas no kvalitātes materiāliem ilgmūžībai. Pat neskatoties uz to, ka tās bieži mazgātas ar rokām un lētiem mazgāšanas līdzekļiem, tās joprojām izskatās lieliski . Vintage veikalos var atrast brīnišķīgas dizaineru drēbes no 80. gadiem, kas joprojām ir ļoti pieprasītas un pievilcīgas.
Un runājot par somām — to vērtība maz kritīs, jo tās tiek radītas no augstvērtīgiem materiāliem un ar lielu meistarību, tāpēc tās var nodot mantojumā pat mazbērniem. Pretstatā mass market lupatām, kas ātri zaudē pievilcību un nonāk atkritumos, kvalitatīvas lietas ir investīcija.
Tas ir tas "statusa simbols", kas jums kādam jārāda?Džinga @ 01.11.2024 11:42
neko jaunu nepateici
Jupiter @ 01.11.2024 14:05Tas ir tas "statusa simbols", kas jums kādam jārāda?
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 14:00
Tu acīmredzot nesaproti vārda 'investīcija' nozīmi. Ja nopirksi 5000eur somu, visu mūžu nēsāsi un nodosi mazbērniem - viņi to somu nepārdos dārgāk kā tu nopirki. Nevienam tādas vecās, dekādēm ilgi lietotās mantas nav vajadzīgas. Cilvēki grib jaunas, svaigas, modei atbilstošas lietas. Tāpat soma, kas 80ajos skaitījās ''klasiska'' mūsdienās jau izskatās dīvaina, dizainā novecojusi, jo arī klasiskie stili attīstās un iet uz priekšu. Kā jau minēji, humpalas ir pilnas ar luxury brendiem, tostarp somām, un es tādas pat par brīvu neņemtu. Tirgū par Bebermana 20eur var atrast normālāka izskata somu. Brenda krekls no 80ajiem būs labāk saglabājies nekā tās acīmredzami nonēsātās somas.
Man pašai ir mantas par kurām es pārmaksāju un drēbju kvalitāte ir faktors nenoliedzami, bet te ir vairāk tāda ar pirkstu rādīšana un kaut kādām influencerēm ar fakes un tas toč ir sekli. Mind your own business.Džinga @ 01.11.2024 14:14
Jā statusa simbols, vēl man pašai labāk patīk kā kalpo un lietojas kvalitatīva soma. Kādam tas sagādā prieku, kādam ne. Saprotu, ka tev tas liekas sekli, un droši vien tas arī ir sekli, bet kāda starpība?
Bebermans @ 01.11.2024 00:11
Ja cilvēks ir laimīgs - tad jau veiksmīgs pirkums.
Ja nopērk feiku pa mazu naudu un laimīgs - tad ir labi.
Slikti ir tad ja nopērk feiku pa lielu naudu. Bet ja laimīgs - vienalga labi.
dažiem lai būtu laimīgs jāpērk brenu pa lielu naudu - arī labi.
Un labi ir arī tas ka uz reiz uz citiem pamana ka šie par mazu naudu feiku nopirkuši. Pats sev tad var likties nozīmīgāks un pārāks. Forši.
Es gan ieteiktu somas vietā nopirkt brīvākas bikses ar lielākā kabatām no laba auduma un labi sašūtas. Pat ja feiks. Ja saprot kas ir labs audums un kas ir labs sašuvums, piegriezums - var pirkt arī feikus. Paliks vairāk naudas obligācijām un investīcijām.
Džinga @ 01.11.2024 14:15
Nu, somiņām ap 5000 tā tiešām var būt investīcija, ir somas, kuru vērtība nākotnē tikai kāpj. Bet nu tās nebūs 150 eur Michael Kors somiņas, tas gan.
Protams, ne visi luxury pirkumi ir investīcija, lielākā daļa vienkārši for fun.
Tavs viedoklis par investīcijām luksusa somās ir interesants, bet, es nepiekrītu. Luksusa zīmolu somas ir veidotas ar signature stilu, kas var kalpot gadiem. Jā, var būt, ka mazbērni tās nepārdos par augstāku cenu, bet tās var būt kā vērtīgs mantojums, nevis izmetamās mantas.Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 14:00
Tu acīmredzot nesaproti vārda 'investīcija' nozīmi. Ja nopirksi 5000eur somu, visu mūžu nēsāsi un nodosi mazbērniem - viņi to somu nepārdos dārgāk kā tu nopirki. Nevienam tādas vecās, dekādēm ilgi lietotās mantas nav vajadzīgas. Cilvēki grib jaunas, svaigas, modei atbilstošas lietas. Tāpat soma, kas 80ajos skaitījās ''klasiska'' mūsdienās jau izskatās dīvaina, dizainā novecojusi, jo arī klasiskie stili attīstās un iet uz priekšu. Kā jau minēji, humpalas ir pilnas ar luxury brendiem, tostarp somām, un es tādas pat par brīvu neņemtu. Tirgū par Bebermana 20eur var atrast normālāka izskata somu. Brenda krekls no 80ajiem būs labāk saglabājies nekā tās acīmredzami nonēsātās somas.
Otiiilija @ 01.11.2024 14:40Tavs viedoklis par investīcijām luksusa somās ir interesants, bet, es nepiekrītu. Luksusa zīmolu somas ir veidotas ar signature stilu, kas var kalpot gadiem. Jā, var būt, ka mazbērni tās nepārdos par augstāku cenu, bet tās var būt kā vērtīgs mantojums, nevis izmetamās mantas.
Modes tendences mainās, bet retro stili atgriežas. Tas, kas kādreiz bija “out”, var atkal kļūt par “must-have”. Kvalitatīvas, labā stāvoklī esošas lietas var uzrāpties atpakaļ modē, kamēr ātrā mode rada kalnus ar atkritumiem. Ne velti vintage veikali šobrīd ir tik forši un pieprasīti, bet nerunāsim par nolietotām humpalām.
Galu galā investīcija nav tikai par naudu — tā ir arī par emocionālo un estētisko vērtību un planētas nākotni. Kvalitatīvas lietas ir garderobes daļa, dzīves stila izpausme ar ilgstošu vērtību planētai, kurā dzīvos nakamas paaudzes. Tāpēc neskriesim pakaļ trendiem un ieguldīsim kaut kas, kas tiešām kalpo
Apskati arī cik kvalitatīvi, dārgi un labi izskatās
Pinkie Pie @ 01.11.2024 15:53Neredzu jēgu pirkt somu pa tūkstošiem. Ko darīt, ja pēc gada man vairs tā nepatiks?
Pinkie Pie @ 01.11.2024 15:53Neredzu jēgu pirkt somu pa tūkstošiem. Ko darīt, ja pēc gada man vairs tā nepatiks?
SarmaD @ 01.11.2024 15:56
Paturēt bērniem jo mošk nāks atpakaļ modē. ?