Fake apģērbs

Reitings 2067
Reģ: 03.11.2023
Meitenes, jūs pašas vai jūsu paziņas pērkat fake firmīgos apģērbus, somas, saulenes?
Andelē meklēju vienu konkrētu somiņu un izlec tikai "replika", "pakaļdarinājums" , redzēju tikai vienu oriģinālu. Tā ir normāla prakse, staigāt feikos? Man likās, ka tas ir tākā rets izņēmums, bet, uz ielas arī redzu diezgan daudz firmīgu lietu, sākot no Guess, kas varbūt ir lētais gals, līdz pat Celine un tagad domāju, vai puse no tā ir pakaļdarinājums?
Tas nav pārmetums, pērc ko gribi, man vienkārši interesē.
31.10.2024 16:52 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Otiiilija @ 01.11.2024 11:29
Bagātie, kas var atļauties oriģinālus, bet izvēlas feikus, parāda, cik bezmorāli viņi ir, noniecinot pašu zīmolu un tā vērtību. Tas ir skumji, ka cilvēki, kam ir iespēja investēt kvalitatīvās lietās, dod priekšroku izlikties. Šāda rīcība liecina par iekšējo tukšumu un vēlmi izrādīties, nevis par patiesu apmierinātību ar sevi

Tici man, viņi pērk to, ko grib. Neviens nedomā baigi, bet nu tomēr izvēlās oriģinālas lietas, jo tomēr apgrozās konkrētā cilvēku grupā, kur nu tiešām viss ir kārtībā.
Šie “bagātie”, kas pērk fake, viņi nav bagāti, bet izliekās par tādiem. Nesaku, ka viņiem nav nauda, bet nu ir atšķirība!
Tieši tāpat, ja braukā ar jaunāko bmw, bet dzīvo pie vecākiem.
Investēt vari, ja pērc konkrētas hermes somas, bet tās ir retums un Tev viņas piešķir pēc konkrēta laika, summas utt. Par kažokiem vēl varētu parunāt. Par pārējām lietām - krekls, apavi utt., tie zaudē vērtību!
01.11.2024 13:59 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
SALOMEJA @ 01.11.2024 11:16
Jā, tā ir izplatīta prakse. Ja Latvijā redzu dāmu ar brendīgu somu, uzreiz pieņemu, ka tas ir fake.
Zinu meiteni no gana turīgas ģimenes, viņa staigāja ar smalku Chanel somu. Tad piefiksēju, ka viņa Chanel somu liek uz zemes :D Esmu arī dzirdējusi baumas, ka Kristīnei Jelinskai ir fake somas. Tā kā man nav ilūziju par vidusmēra sievietēm.
Draudzeņu lokā daudzām ir fake lakati, jostas. Ir arī somas, ko pašas kautrējas nēsāt, jo viss taču būtu skaidrs. Pašai bija iespēja Turcijā nopirkt labu repliku, bet bija žēl tērēt 200 eiro par ilūziju.

Muļķīgs pieņēmums.
01.11.2024 14:00 |

Reitings 186
Reģ: 20.02.2024
Otiiilija @ 01.11.2024 13:28

Mass market apģērbi ātri nonāk atkritumos, jo tie ir veidoti ātrai modes cikliem un nav ilgtspējīgi. Faktiski nevienam nav vajadzīgas šādas drēbes. Savukārt augstas kvalitātes klasiskās drēbes ir reāla vērtība gadu desmitiem.
Piemēram, ir apģērbi, kas radīti, lai kalpotu visu mūžu. Manas vecmāmiņas skapī ir lietas lieliskā stāvoklī, jo tās ir ražotas no kvalitātes materiāliem ilgmūžībai. Pat neskatoties uz to, ka tās bieži mazgātas ar rokām un lētiem mazgāšanas līdzekļiem, tās joprojām izskatās lieliski . Vintage veikalos var atrast brīnišķīgas dizaineru drēbes no 80. gadiem, kas joprojām ir ļoti pieprasītas un pievilcīgas.
Un runājot par somām — to vērtība maz kritīs, jo tās tiek radītas no augstvērtīgiem materiāliem un ar lielu meistarību, tāpēc tās var nodot mantojumā pat mazbērniem. Pretstatā mass market lupatām, kas ātri zaudē pievilcību un nonāk atkritumos, kvalitatīvas lietas ir investīcija.

Tu acīmredzot nesaproti vārda 'investīcija' nozīmi. Ja nopirksi 5000eur somu, visu mūžu nēsāsi un nodosi mazbērniem - viņi to somu nepārdos dārgāk kā tu nopirki. Nevienam tādas vecās, dekādēm ilgi lietotās mantas nav vajadzīgas. Cilvēki grib jaunas, svaigas, modei atbilstošas lietas. Tāpat soma, kas 80ajos skaitījās ''klasiska'' mūsdienās jau izskatās dīvaina, dizainā novecojusi, jo arī klasiskie stili attīstās un iet uz priekšu. Kā jau minēji, humpalas ir pilnas ar luxury brendiem, tostarp somām, un es tādas pat par brīvu neņemtu. Tirgū par Bebermana 20eur var atrast normālāka izskata somu. Brenda krekls no 80ajiem būs labāk saglabājies nekā tās acīmredzami nonēsātās somas.
01.11.2024 14:00 |

Reitings 1594
Reģ: 19.05.2016
Džinga @ 01.11.2024 11:42

neko jaunu nepateici
Tas ir tas "statusa simbols", kas jums kādam jārāda?
01.11.2024 14:05 |

Reitings 2067
Jupiter @ 01.11.2024 14:05
Tas ir tas "statusa simbols", kas jums kādam jārāda?

Jā statusa simbols, vēl man pašai labāk patīk kā kalpo un lietojas kvalitatīva soma. Kādam tas sagādā prieku, kādam ne. Saprotu, ka tev tas liekas sekli, un droši vien tas arī ir sekli, bet kāda starpība?
01.11.2024 14:14 |

Reitings 2067
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 14:00

Tu acīmredzot nesaproti vārda 'investīcija' nozīmi. Ja nopirksi 5000eur somu, visu mūžu nēsāsi un nodosi mazbērniem - viņi to somu nepārdos dārgāk kā tu nopirki. Nevienam tādas vecās, dekādēm ilgi lietotās mantas nav vajadzīgas. Cilvēki grib jaunas, svaigas, modei atbilstošas lietas. Tāpat soma, kas 80ajos skaitījās ''klasiska'' mūsdienās jau izskatās dīvaina, dizainā novecojusi, jo arī klasiskie stili attīstās un iet uz priekšu. Kā jau minēji, humpalas ir pilnas ar luxury brendiem, tostarp somām, un es tādas pat par brīvu neņemtu. Tirgū par Bebermana 20eur var atrast normālāka izskata somu. Brenda krekls no 80ajiem būs labāk saglabājies nekā tās acīmredzami nonēsātās somas.

Nu, somiņām ap 5000 tā tiešām var būt investīcija, ir somas, kuru vērtība nākotnē tikai kāpj. Bet nu tās nebūs 150 eur Michael Kors somiņas, tas gan.
Protams, ne visi luxury pirkumi ir investīcija, lielākā daļa vienkārši for fun.
01.11.2024 14:15 |

Reitings 1594
Reģ: 19.05.2016
Džinga @ 01.11.2024 14:14

Jā statusa simbols, vēl man pašai labāk patīk kā kalpo un lietojas kvalitatīva soma. Kādam tas sagādā prieku, kādam ne. Saprotu, ka tev tas liekas sekli, un droši vien tas arī ir sekli, bet kāda starpība?
Man pašai ir mantas par kurām es pārmaksāju un drēbju kvalitāte ir faktors nenoliedzami, bet te ir vairāk tāda ar pirkstu rādīšana un kaut kādām influencerēm ar fakes un tas toč ir sekli. Mind your own business.
01.11.2024 14:18 |

Reitings 1099
Reģ: 13.12.2023
Bebermans @ 01.11.2024 00:11

Ja cilvēks ir laimīgs - tad jau veiksmīgs pirkums.
Ja nopērk feiku pa mazu naudu un laimīgs - tad ir labi.
Slikti ir tad ja nopērk feiku pa lielu naudu. Bet ja laimīgs - vienalga labi.
dažiem lai būtu laimīgs jāpērk brenu pa lielu naudu - arī labi.
Un labi ir arī tas ka uz reiz uz citiem pamana ka šie par mazu naudu feiku nopirkuši. Pats sev tad var likties nozīmīgāks un pārāks. Forši.
Es gan ieteiktu somas vietā nopirkt brīvākas bikses ar lielākā kabatām no laba auduma un labi sašūtas. Pat ja feiks. Ja saprot kas ir labs audums un kas ir labs sašuvums, piegriezums - var pirkt arī feikus. Paliks vairāk naudas obligācijām un investīcijām.

Tu vienkārši neesi zinošs šajā jomā, neesi iedziļinājies. Tas nevar būt veiksmīgs pirkums, jo pircējam nekādas iespējas zināt, kāds materiāls, kādas krāsvielas izmantotas. Diez kurš var izkontrolēt, vai pakaļdarinājumos nav svins vai citi bīstami metāli? Un pat nevar noskaidrot, kur tad tā prece ir ražota, jo uzrakstīts, ka itālijā 🥲
01.11.2024 14:28 |

Reitings 186
Džinga @ 01.11.2024 14:15

Nu, somiņām ap 5000 tā tiešām var būt investīcija, ir somas, kuru vērtība nākotnē tikai kāpj. Bet nu tās nebūs 150 eur Michael Kors somiņas, tas gan.
Protams, ne visi luxury pirkumi ir investīcija, lielākā daļa vienkārši for fun.

Uzkāpt vērtība var somai, kas smuki iepakota stāv mājās. Nevis tiek nēsāta līdz pasaulē nāk mazbērni, kā Otīlija grib darīt, un tad uzvārīties no somas pārpalikumu pārdošanas 😁
Ka tie pirkumi ir for fun pilnīgi piekrītu, tāpēc paliek smieklīgi, kad sāk iet runa par nonēsātu mantu kolekcionēšanu, investēšanu, u.tml. Drēbes ir domātas nēsāšanai. Pārējais jau ir kompāniju mārketings, kas mēģina pārliecināt pircējus maksāt augstas cenas, jo ķipa "investējot" 5000eur somā tev tagad soma sāks krāt %. Ja grib investēt, investē reālā uzņēmumā.
01.11.2024 14:32 |

Reitings 21065
Reģ: 27.11.2018
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 14:00

Tavs viedoklis par investīcijām luksusa somās ir interesants, bet, es nepiekrītu. Luksusa zīmolu somas ir veidotas ar signature stilu, kas var kalpot gadiem. Jā, var būt, ka mazbērni tās nepārdos par augstāku cenu, bet tās var būt kā vērtīgs mantojums, nevis izmetamās mantas.
Modes tendences mainās, bet retro stili atgriežas. Tas, kas kādreiz bija “out”, var atkal kļūt par “must-have”. Kvalitatīvas, labā stāvoklī esošas lietas var uzrāpties atpakaļ modē, kamēr ātrā mode rada kalnus ar atkritumiem. Ne velti vintage veikali šobrīd ir tik forši un pieprasīti, bet nerunāsim par nolietotām humpalām.
Galu galā investīcija nav tikai par naudu — tā ir arī par emocionālo un estētisko vērtību un planētas nākotni. Kvalitatīvas lietas ir garderobes daļa, dzīves stila izpausme ar ilgstošu vērtību planētai, kurā dzīvos nakamas paaudzes. Tāpēc neskriesim pakaļ trendiem un ieguldīsim kaut kas, kas tiešām kalpo
01.11.2024 14:40 |

Reitings 21065
Paskatoties uz vintage 80. gadu Chanel somām, piemēram, Classic Flap Clutch par 18 000 eiro, redzams, ka tās ir augstas kvalitātes un izgatavotas no dārgām izejvielām, sī konkrēti, krokodila ādas. Šādas somas saglabā vērtību gadu vai pat pieaug atkarībā no modeļa, jo tās ir ar ikoniskiem dizainiem. https://www.1stdibs.com/fashion/handbags-purses-bags/shoulder-bags/chanel-classic-flap-clutch-vintage-80s-gold-cc-closure-black-crocodile-skin-bag/id-v_9517282/
Apskati arī cik kvalitatīvi, dārgi un labi izskatās šajā vai citā vintage veikalā apğērbi un aksesuāri pēc 50 gadiem. Salīdzini ar masmarket piemēram, H&M vai ZARA,šiem apģērbiem ir zema kvalitāte un tie ātri nolietojas. Pēc 50 gadiem masveida ražojumu nebūs vērtības, tie drīz nonāks atkritumos.
01.11.2024 14:56 |

Reitings 21065
https://www.1stdibs.com/fashion/handbags-purses-bags/evening-bags-minaudieres/chanel-1988-80s-rare-black-velvet-vintage-kelly-top-handle-minaudiere-clutch-bag/id-v_23862432/
https://www.1stdibs.com/fashion/clothing/jackets/late-80s-chanel-black-wool-classic-cc-jacket-ensemble-fr40-us10/id-v_22430032/
Utt utt
01.11.2024 15:02 |

Reitings 186
Otiiilija @ 01.11.2024 14:40
Tavs viedoklis par investīcijām luksusa somās ir interesants, bet, es nepiekrītu. Luksusa zīmolu somas ir veidotas ar signature stilu, kas var kalpot gadiem. Jā, var būt, ka mazbērni tās nepārdos par augstāku cenu, bet tās var būt kā vērtīgs mantojums, nevis izmetamās mantas.
Modes tendences mainās, bet retro stili atgriežas. Tas, kas kādreiz bija “out”, var atkal kļūt par “must-have”. Kvalitatīvas, labā stāvoklī esošas lietas var uzrāpties atpakaļ modē, kamēr ātrā mode rada kalnus ar atkritumiem. Ne velti vintage veikali šobrīd ir tik forši un pieprasīti, bet nerunāsim par nolietotām humpalām.
Galu galā investīcija nav tikai par naudu — tā ir arī par emocionālo un estētisko vērtību un planētas nākotni. Kvalitatīvas lietas ir garderobes daļa, dzīves stila izpausme ar ilgstošu vērtību planētai, kurā dzīvos nakamas paaudzes. Tāpēc neskriesim pakaļ trendiem un ieguldīsim kaut kas, kas tiešām kalpo

Vintage veikali ir populāri, jo par H&M cenām var pirkt luxury brendus. To es nenoliedzu, ka dekādēm nēsātu somu varēs pārdot par lētām naudām.
Es nesalīdzinātu 80ajos Eiropā uz vietas profesionāli ražotas preces, kas tika pārdotas sabiedrības elitei un luxury brendi tiešām arī bija ekskluzīvi ar ļoti ierobežotu preču daudzumu, ar mūsdienās ražotajām, kas tiek ražotas praktiski tik pat masveidīgi kā ražo arī Zara un pārdotas parastajam vidusslānim.
Apskati arī cik kvalitatīvi, dārgi un labi izskatās

Man personīgi tā soma neizskatās ne labi, ne dārgi. Bez logo izskatītos kā parasta veca soma, kad arī nebrendu somas ražoja no labākiem materiāliem nekā tagad.
01.11.2024 15:37 |

Reitings 3181
Reģ: 05.09.2023
Lai dzīvo fast fashion. Dievinu, ka varu neraudot spilvenā izsviest lētu kreklu, ja paliek nevajadzīgs vai vecs un nebimbāt ja somai gadijusies kāda jauna švīka.
01.11.2024 15:47 |

Reitings 873
Reģ: 23.08.2016
Par Vintage veikaliem runājot, esmu apstaigājusi tādus Parīzē un Londonā. Ļoti forši. Preces par 1/10 cenas, kas tāpat ir 200+ eur. Tomēr daudz kas ir apskretis, ar lietojuma pazīmēm. Svaigas lietas patiešām izskatās maz nēsātas, un attiecīgi ir ļoti dārgas. Nav tā, ka viss būtu bijis desmitgadēm nēsāts un pēc skata jauns...
Veikali jaunu sieviešu pilni. Vintage - arī tā ir modes lieta. Pie tam sajūta, ka vari atļauties Chanel, YSL, Celine... Tomēr es nekad par šādu summu nepirktu preces tādā stāvoklī, ja nebūtu attiecīgā birka. Tas tā pavisam godīgi.
Mūsdienās lielie brendi ir modes lieta, grozies kā gribi. Pasaules sabiedrība kļūst arvien turīgāka, var atļauties nopirkt dārgākas lietas. Tādēļ arī šis preces ražo masveidā un no lētākiem materiāliem.
Katrai precei ir savs pircējs. Gan tai no Chanel veikala, gan Vintage veikalā, gan Turcijas tirgū.
01.11.2024 15:51 |

Reitings 36
Reģ: 28.10.2024
Neredzu jēgu pirkt somu pa tūkstošiem. Ko darīt, ja pēc gada man vairs tā nepatiks?
01.11.2024 15:53 |

Reitings 3181
Reģ: 05.09.2023
Pinkie Pie @ 01.11.2024 15:53
Neredzu jēgu pirkt somu pa tūkstošiem. Ko darīt, ja pēc gada man vairs tā nepatiks?

Paturēt bērniem jo mošk nāks atpakaļ modē. 😀
01.11.2024 15:56 |

Reitings 2067
Pinkie Pie @ 01.11.2024 15:53

Ja pērc par tūkstoti, tad, visticamāk kārttīgi domā līdzi savam stilam un neapniks. Vai arī tev ir tik daudz naudas, ka vienalga :D
01.11.2024 15:57 |

Reitings 2067
SarmaD @ 01.11.2024 15:56

Paturēt bērniem jo mošk nāks atpakaļ modē. ?

Starp citu, es nesen sapratu, ka mana 10 gadus vecā zamšādas jaka tagad atkal ir stilīga. Priecājos, ka neatdevu nevienam :D
01.11.2024 15:58 |

Reitings 21065
Re, 40 gadus vecām nolietotām vintage štellēm ir vērtība! Par to jau arī runa – ieguldot brendos, tu dabū reālu kvalitāti, kas savu kalpos ilgi, nevis massmarkets pussgadu.Ja labi uzturi, rupigi lieto, vērtība krītas minimāli.
Tiem, kas pērk masu produkciju un pēc tam vienkārši izmet, īsti nav ar ko lepoties. Labāk paskaties kādu filmu par to, ko nodaram planētai. Domāt tikai par sevi šodien, bet ignorēt, ko tas maksās nākamajām paaudzēm? Lielais nope.
Un sajūta, kad vari paņemt īstu brendu lietu, kurai ir savs svars un stāsts – tā ir neaizvietojama sajūta, pat ja vintage veikalā. Un iekšējis, nevis apkrauties ar logo, nope. Tāpēc feikus- No way, vai īstu vai nevajag nemaz. Ne ētiski, ne autentiski. Vispārs mans moto ir – par kvalitāti, ne kvantitāti, brends vai ne.
01.11.2024 16:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits