Fake apģērbs

Reitings 2067
Reģ: 03.11.2023
Meitenes, jūs pašas vai jūsu paziņas pērkat fake firmīgos apģērbus, somas, saulenes?
Andelē meklēju vienu konkrētu somiņu un izlec tikai "replika", "pakaļdarinājums" , redzēju tikai vienu oriģinālu. Tā ir normāla prakse, staigāt feikos? Man likās, ka tas ir tākā rets izņēmums, bet, uz ielas arī redzu diezgan daudz firmīgu lietu, sākot no Guess, kas varbūt ir lētais gals, līdz pat Celine un tagad domāju, vai puse no tā ir pakaļdarinājums?
Tas nav pārmetums, pērc ko gribi, man vienkārši interesē.
31.10.2024 16:52 |

10 gadi
Reitings 3758
Reģ: 25.05.2009
Gaby Moreno @ 01.11.2024 07:40
Bet ziniet, kas ir interesanti? dažas reizes esmu pamanījusi diezgan turīgu dāmu (pazīstu viņas dzīvē) profilus Andelē, no kuru garderobēm tiek tirgotas replikas (parasti ar norādi 1:1, lux kopija). Pie tam, replikas mēdz būt tik augstas kvalitātes, ka bez specifiskas ekspertīzes ir diezgan grūti noteikt, ir vai nav oriģināls. Ka reiz šovasar Turcijā esot, salīdzināju savu īsto LV Neverfull ar repliku (kas maksāja ap 200 eur, kas arī nav lēti)- āda, furnitūra, iespiedumi, sakrītošas šuves - viss kā vajag.

Atkarīgs, kurš Neverfull dizains tev ir. Nebrīnos, ka tur kvalitāte varētu būt daudz maz līdzīga, jo Neverfull klasiskais brūnais dizains ar monogrammu vai Damier nav āda, bet kanvas. Tikai apkārt tas saucamais ‘trim’ un rokturi ir no ādas. Kanvas ir diez gan viegli nokopēt, bet ādas izstrādājumiem kvalitāti ir diez gan grūti noviltot, īpaši to saucamo ‘caviar’ ādu, kas, piemēram, ir Chanel somiņām.
01.11.2024 09:28 |

Reitings 3181
Reģ: 05.09.2023
Man ir šajā dzīvē bijuši pāris brendi, bet negūstu no tiem prieku tapēc nepērku.
01.11.2024 09:39 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 29.01.2009
Nē, nepērku, jo man svarīga kvalitāte. Pat zīmolu apģērbiem, meklēju, lai nebūtu nekādu logo virsū. Ādas somas bez logo, vai uzkrītošām sprādzēm, zīmola apliecinājumiem - ir ļoti grūti atrast. Besī visa šī logomānija. Patīk tīras līnijas, bez apdrukām, un pirmajā vietā sastāvs un kvalitāte.
01.11.2024 09:51 |

Reitings 2067
Gaby Moreno @ 01.11.2024 07:40
Bet ziniet, kas ir interesanti? dažas reizes esmu pamanījusi diezgan turīgu dāmu (pazīstu viņas dzīvē) profilus Andelē, no kuru garderobēm tiek tirgotas replikas (parasti ar norādi 1:1, lux kopija). Pie tam, replikas mēdz būt tik augstas kvalitātes, ka bez specifiskas ekspertīzes ir diezgan grūti noteikt, ir vai nav oriģināls. Ka reiz šovasar Turcijā esot, salīdzināju savu īsto LV Neverfull ar repliku (kas maksāja ap 200 eur, kas arī nav lēti)- āda, furnitūra, iespiedumi, sakrītošas šuves - viss kā vajag.

Šis interesanti, es arī vienreiz nočekoju, ka ar feiku staigā sieviete, kas mierīgi varētu atļauties oriģinālu. Laikam jau runa par principiem, somiņu par 500 eur principa pēc nekad nepirks un viss. Kur nu vēl 2k +
01.11.2024 09:54 |

Reitings 2067
gii_star @ 01.11.2024 09:51
Nē, nepērku, jo man svarīga kvalitāte. Pat zīmolu apģērbiem, meklēju, lai nebūtu nekādu logo virsū. Ādas somas bez logo, vai uzkrītošām sprādzēm, zīmola apliecinājumiem - ir ļoti grūti atrast. Besī visa šī logomānija. Patīk tīras līnijas, bez apdrukām, un pirmajā vietā sastāvs un kvalitāte.

Zini Polene somiņas? Man ļoti patīk, gan dizains, gan kvalitāte un logo mazs, neuzkrītošs.
Un no Latvijas - Vaskala somas vispār super, man viena kalpo jau trešo gadu vispār bez nolietojuma, dizains lakonisks
01.11.2024 09:56 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 29.01.2009
Džinga @ 01.11.2024 09:56

Zini Polene somiņas? Man ļoti patīk, gan dizains, gan kvalitāte un logo mazs, neuzkrītošs.
Un no Latvijas - Vaskala somas vispār super, man viena kalpo jau trešo gadu vispār bez nolietojuma, dizains lakonisks

Jā, visas viņas zinu, bet viņiem nav tādas formas kā man patīk - tote bag stila ar kantainām malām, kas brīvi stāv, ar vaļēju augšu, bet ne milzīgās shoperenes un ne mikro izmērs.
Kaut ko parasti atrodu ''The Outnet'' lapā, kas ir net-a-porter outlets.
01.11.2024 10:05 |

Reitings 1594
Reģ: 19.05.2016
Jūs taču zināt, ka tās 10k somiņas arī nešuj itāļi ar rociņām....? Tās maksā tik daudz tāpēc, ka cilvēki ir gatavi maksāt.
01.11.2024 10:25 |

Reitings 21065
Reģ: 27.11.2018
Luksusa somas nav vienmēr pilnīgs roku darbs un nereti tiek ražotas arī ārpus Eiropas, bet tās izceļas ar top materiāliem, unikālu dizainu un kalpo gadiem. Šīm somām ir arī sava “extra” vērtība — apkopes opcijas, zīmola vēsture un tas īpašais vibe, kas daudziem dod to ekskluzivitātes sajūtu, kas nav vienkāršs aksesuārs, bet statuss.
01.11.2024 11:10 |

Reitings 873
Reģ: 23.08.2016
Jā, tā ir izplatīta prakse. Ja Latvijā redzu dāmu ar brendīgu somu, uzreiz pieņemu, ka tas ir fake.
Zinu meiteni no gana turīgas ģimenes, viņa staigāja ar smalku Chanel somu. Tad piefiksēju, ka viņa Chanel somu liek uz zemes :D Esmu arī dzirdējusi baumas, ka Kristīnei Jelinskai ir fake somas. Tā kā man nav ilūziju par vidusmēra sievietēm.
Draudzeņu lokā daudzām ir fake lakati, jostas. Ir arī somas, ko pašas kautrējas nēsāt, jo viss taču būtu skaidrs. Pašai bija iespēja Turcijā nopirkt labu repliku, bet bija žēl tērēt 200 eiro par ilūziju.
01.11.2024 11:16 |

Reitings 21065
Piemērs par feikiem tālu nav jāmeklē — Kivičliene liek storijos, kā vīrs viņu “lutinot” ar Louis Vuitton, bet skaidrs, ka tas ir lēts pakaļdarinājums neapbruņotu aci redzams. Sekotāji pamana, storijs pazūd, bet viņa turpina valkāt tos pašus “zīmola” feikus. Pa to laiku bērns staigā nepiemērotos, ne sezonai ne izmēram apavos un apģērbos, ar sapuvušiem zobiem utt. Pati – vienās botās visos gadalaikos un Sinsay kleitās. Un liekuļo, ka brendi nav svarīgi. Izlikties ar feikiem, kamēr pašu dzīvē svarīgākais paliek novārtā? Tas ir patiesi nožēlojami. Un viņa nav vienīgā.
01.11.2024 11:18 |

Reitings 21065
Bagātie, kas var atļauties oriģinālus, bet izvēlas feikus, parāda, cik bezmorāli viņi ir, noniecinot pašu zīmolu un tā vērtību. Tas ir skumji, ka cilvēki, kam ir iespēja investēt kvalitatīvās lietās, dod priekšroku izlikties. Šāda rīcība liecina par iekšējo tukšumu un vēlmi izrādīties, nevis par patiesu apmierinātību ar sevi
01.11.2024 11:29 |

Reitings 1305
Reģ: 19.01.2024
Pilnīgi vienalga par brendiem, citas vērtības dzīvē. Fake pirkšanu gan neatbalstu - tas ir sviests - orģinālu atļauties nevaru, tāpēc pirkšu fake, bet lai tomēr pārējie domā, ka varu atļauties.. Pamatskola 😁
01.11.2024 11:41 |

Reitings 2067
Jupiter @ 01.11.2024 10:25
Jūs taču zināt, ka tās 10k somiņas arī nešuj itāļi ar rociņām....? Tās maksā tik daudz tāpēc, ka cilvēki ir gatavi maksāt.

neko jaunu nepateici
01.11.2024 11:42 |

Reitings 2067
gii_star @ 01.11.2024 10:05

Jā, visas viņas zinu, bet viņiem nav tādas formas kā man patīk - tote bag stila ar kantainām malām, kas brīvi stāv, ar vaļēju augšu, bet ne milzīgās shoperenes un ne mikro izmērs.
Kaut ko parasti atrodu ''The Outnet'' lapā, kas ir net-a-porter outlets.

skaidrs, tas diezgan specifiski
Paskatīšot The Outnet 👍
01.11.2024 11:43 |

Reitings 123
Reģ: 24.09.2023
SALOMEJA @ 01.11.2024 11:16
Jā, tā ir izplatīta prakse. Ja Latvijā redzu dāmu ar brendīgu somu, uzreiz pieņemu, ka tas ir fake.
Zinu meiteni no gana turīgas ģimenes, viņa staigāja ar smalku Chanel somu. Tad piefiksēju, ka viņa Chanel somu liek uz zemes :D Esmu arī dzirdējusi baumas, ka Kristīnei Jelinskai ir fake somas. Tā kā man nav ilūziju par vidusmēra sievietēm.
Draudzeņu lokā daudzām ir fake lakati, jostas. Ir arī somas, ko pašas kautrējas nēsāt, jo viss taču būtu skaidrs. Pašai bija iespēja Turcijā nopirkt labu repliku, bet bija žēl tērēt 200 eiro par ilūziju.

Latvijā ir daudz bagātu cilvēku, lidmašīnās ir pilna biznesa klase, Jūrmala/mežparks ir apbūvēti ar mājām kuru cenas ir ar sešām nullēm, uz ielām mums ir gan jaunie porsche gan vairāki lambo/ferrari. Vienkārši tā nav tā sabiedrības daļa, kas savu dzīvi izliek ig vai par kuriem raksta delfos. Viņi drīzāk piemaksātu, lai par viņiem nerakstītu.
01.11.2024 12:16 |

Reitings 186
Reģ: 20.02.2024
Džinga @ 31.10.2024 22:15

nu ej taču prom

Te gan es piekrītu Bebermanam, pirmo reizi mūžā laikam. Ja kaut kādai drēbei ir jākrāj naudu, tad cilvēks lec augstāk par dirsu. Vai ir izdevīgi pirkt somu par 2000 eiro un nēsāt 10 gadus? Tā ir jauna 200eur soma katru gadu. Somas par tādu cenu nenonēsājas gada laikā. Par 100eur var nopirkt labu somu, kas turēsies labā izskatā vairākus gadus.
Var krāt un pirkt jebko, jo cilvēks vnk grib pirkt. Bet ir kaut kāds brīdis, kad tērēt lielu naudu uz parastām lietām jau paliek iracionāli. Dioram ne pārāk sen bija skandāls, kad par 50eur ražotas somas pārdeva par kādiem 3 tūkstošiem. Cilvēki tik pērk un kaifo no kvalitātes un statusa. Kāds brīnums, ka turki var taisīt lētas replikas, kas ir knapi atšķiramas no oriģināla?
01.11.2024 12:30 |

Reitings 2067
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 12:30

Te gan es piekrītu Bebermanam, pirmo reizi mūžā laikam. Ja kaut kādai drēbei ir jākrāj naudu, tad cilvēks lec augstāk par dirsu. Vai ir izdevīgi pirkt somu par 2000 eiro un nēsāt 10 gadus? Tā ir jauna 200eur soma katru gadu. Somas par tādu cenu nenonēsājas gada laikā. Par 100eur var nopirkt labu somu, kas turēsies labā izskatā vairākus gadus.
Var krāt un pirkt jebko, jo cilvēks vnk grib pirkt. Bet ir kaut kāds brīdis, kad tērēt lielu naudu uz parastām lietām jau paliek iracionāli. Dioram ne pārāk sen bija skandāls, kad par 50eur ražotas somas pārdeva par kādiem 3 tūkstošiem. Cilvēki tik pērk un kaifo no kvalitātes un statusa. Kāds brīnums, ka turki var taisīt lētas replikas, kas ir knapi atšķiramas no oriģināla?

Šis varbūt bija vienīgais sakarīgais arguments viņa savārstījumos :D
Bet no tā, ka man ieteiks somu pirkt par 20 nevis 200 eur diez vai manas domas mainīsies. Es labi apzinos kur un kā viss tiek ražots.
01.11.2024 12:32 |

Reitings 186
Reģ: 20.02.2024
Otiiilija @ 01.11.2024 11:29
Bagātie, kas var atļauties oriģinālus, bet izvēlas feikus, parāda, cik bezmorāli viņi ir, noniecinot pašu zīmolu un tā vērtību. Tas ir skumji, ka cilvēki, kam ir iespēja investēt kvalitatīvās lietās, dod priekšroku izlikties. Šāda rīcība liecina par iekšējo tukšumu un vēlmi izrādīties, nevis par patiesu apmierinātību ar sevi

Drēbēm neaug vērtība no nēsāšanas, drēbes nav investīcijas.
01.11.2024 12:55 |

Reitings 873
Reģ: 23.08.2016
Latvijā ir daudz bagātu cilvēku, lidmašīnās ir pilna biznesa klase, Jūrmala/mežparks ir apbūvēti ar mājām kuru cenas ir ar sešām nullēm, uz ielām mums ir gan jaunie porsche gan vairāki lambo/ferrari. Vienkārši tā nav tā sabiedrības daļa, kas savu dzīvi izliek ig vai par kuriem raksta delfos. Viņi drīzāk piemaksātu, lai par viņiem nerakstītu.

Vai tie ir vietējie? Vai dzīvo šeit patstāvīgi, vai arī uz brīdi noīrē villu un lambo? Cik biznesa klases pasažieriem lidojumu apmaksā darba devējs?
Fakts ir tāds, ka Latvijā un citās postpadomju valstīs ir pokazuhas kults. Tātad arī viltojumi ir gana izplatīti. Nesaku, ka Latvijā nav neviena īsta LV soma :D
Jā, skatoties uz ārējām izpausmēm, cilvēki te ir ļoooti turīgi. Tikai jautājums par to, kāpēc Andele ir pilna ar "augstas kvalitātes ādas 1:1 replikām".
01.11.2024 12:55 |

Reitings 21065
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 12:55

Drēbēm neaug vērtība no nēsāšanas, drēbes nav investīcijas.

Mass market apģērbi ātri nonāk atkritumos, jo tie ir veidoti ātrai modes cikliem un nav ilgtspējīgi. Faktiski nevienam nav vajadzīgas šādas drēbes. Savukārt augstas kvalitātes klasiskās drēbes ir reāla vērtība gadu desmitiem.
Piemēram, ir apģērbi, kas radīti, lai kalpotu visu mūžu. Manas vecmāmiņas skapī ir lietas lieliskā stāvoklī, jo tās ir ražotas no kvalitātes materiāliem ilgmūžībai. Pat neskatoties uz to, ka tās bieži mazgātas ar rokām un lētiem mazgāšanas līdzekļiem, tās joprojām izskatās lieliski . Vintage veikalos var atrast brīnišķīgas dizaineru drēbes no 80. gadiem, kas joprojām ir ļoti pieprasītas un pievilcīgas.
Un runājot par somām — to vērtība maz kritīs, jo tās tiek radītas no augstvērtīgiem materiāliem un ar lielu meistarību, tāpēc tās var nodot mantojumā pat mazbērniem. Pretstatā mass market lupatām, kas ātri zaudē pievilcību un nonāk atkritumos, kvalitatīvas lietas ir investīcija.
01.11.2024 13:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits