Gaby Moreno @ 01.11.2024 07:40Bet ziniet, kas ir interesanti? dažas reizes esmu pamanījusi diezgan turīgu dāmu (pazīstu viņas dzīvē) profilus Andelē, no kuru garderobēm tiek tirgotas replikas (parasti ar norādi 1:1, lux kopija). Pie tam, replikas mēdz būt tik augstas kvalitātes, ka bez specifiskas ekspertīzes ir diezgan grūti noteikt, ir vai nav oriģināls. Ka reiz šovasar Turcijā esot, salīdzināju savu īsto LV Neverfull ar repliku (kas maksāja ap 200 eur, kas arī nav lēti)- āda, furnitūra, iespiedumi, sakrītošas šuves - viss kā vajag.
Gaby Moreno @ 01.11.2024 07:40Bet ziniet, kas ir interesanti? dažas reizes esmu pamanījusi diezgan turīgu dāmu (pazīstu viņas dzīvē) profilus Andelē, no kuru garderobēm tiek tirgotas replikas (parasti ar norādi 1:1, lux kopija). Pie tam, replikas mēdz būt tik augstas kvalitātes, ka bez specifiskas ekspertīzes ir diezgan grūti noteikt, ir vai nav oriģināls. Ka reiz šovasar Turcijā esot, salīdzināju savu īsto LV Neverfull ar repliku (kas maksāja ap 200 eur, kas arī nav lēti)- āda, furnitūra, iespiedumi, sakrītošas šuves - viss kā vajag.
gii_star @ 01.11.2024 09:51Nē, nepērku, jo man svarīga kvalitāte. Pat zīmolu apģērbiem, meklēju, lai nebūtu nekādu logo virsū. Ādas somas bez logo, vai uzkrītošām sprādzēm, zīmola apliecinājumiem - ir ļoti grūti atrast. Besī visa šī logomānija. Patīk tīras līnijas, bez apdrukām, un pirmajā vietā sastāvs un kvalitāte.
Džinga @ 01.11.2024 09:56
Zini Polene somiņas? Man ļoti patīk, gan dizains, gan kvalitāte un logo mazs, neuzkrītošs.
Un no Latvijas - Vaskala somas vispār super, man viena kalpo jau trešo gadu vispār bez nolietojuma, dizains lakonisks
Jupiter @ 01.11.2024 10:25Jūs taču zināt, ka tās 10k somiņas arī nešuj itāļi ar rociņām....? Tās maksā tik daudz tāpēc, ka cilvēki ir gatavi maksāt.
gii_star @ 01.11.2024 10:05
Jā, visas viņas zinu, bet viņiem nav tādas formas kā man patīk - tote bag stila ar kantainām malām, kas brīvi stāv, ar vaļēju augšu, bet ne milzīgās shoperenes un ne mikro izmērs.
Kaut ko parasti atrodu ''The Outnet'' lapā, kas ir net-a-porter outlets.
SALOMEJA @ 01.11.2024 11:16Jā, tā ir izplatīta prakse. Ja Latvijā redzu dāmu ar brendīgu somu, uzreiz pieņemu, ka tas ir fake.
Zinu meiteni no gana turīgas ģimenes, viņa staigāja ar smalku Chanel somu. Tad piefiksēju, ka viņa Chanel somu liek uz zemes :D Esmu arī dzirdējusi baumas, ka Kristīnei Jelinskai ir fake somas. Tā kā man nav ilūziju par vidusmēra sievietēm.
Draudzeņu lokā daudzām ir fake lakati, jostas. Ir arī somas, ko pašas kautrējas nēsāt, jo viss taču būtu skaidrs. Pašai bija iespēja Turcijā nopirkt labu repliku, bet bija žēl tērēt 200 eiro par ilūziju.
Džinga @ 31.10.2024 22:15
nu ej taču prom
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 12:30
Te gan es piekrītu Bebermanam, pirmo reizi mūžā laikam. Ja kaut kādai drēbei ir jākrāj naudu, tad cilvēks lec augstāk par dirsu. Vai ir izdevīgi pirkt somu par 2000 eiro un nēsāt 10 gadus? Tā ir jauna 200eur soma katru gadu. Somas par tādu cenu nenonēsājas gada laikā. Par 100eur var nopirkt labu somu, kas turēsies labā izskatā vairākus gadus.
Var krāt un pirkt jebko, jo cilvēks vnk grib pirkt. Bet ir kaut kāds brīdis, kad tērēt lielu naudu uz parastām lietām jau paliek iracionāli. Dioram ne pārāk sen bija skandāls, kad par 50eur ražotas somas pārdeva par kādiem 3 tūkstošiem. Cilvēki tik pērk un kaifo no kvalitātes un statusa. Kāds brīnums, ka turki var taisīt lētas replikas, kas ir knapi atšķiramas no oriģināla?
Otiiilija @ 01.11.2024 11:29Bagātie, kas var atļauties oriģinālus, bet izvēlas feikus, parāda, cik bezmorāli viņi ir, noniecinot pašu zīmolu un tā vērtību. Tas ir skumji, ka cilvēki, kam ir iespēja investēt kvalitatīvās lietās, dod priekšroku izlikties. Šāda rīcība liecina par iekšējo tukšumu un vēlmi izrādīties, nevis par patiesu apmierinātību ar sevi
Latvijā ir daudz bagātu cilvēku, lidmašīnās ir pilna biznesa klase, Jūrmala/mežparks ir apbūvēti ar mājām kuru cenas ir ar sešām nullēm, uz ielām mums ir gan jaunie porsche gan vairāki lambo/ferrari. Vienkārši tā nav tā sabiedrības daļa, kas savu dzīvi izliek ig vai par kuriem raksta delfos. Viņi drīzāk piemaksātu, lai par viņiem nerakstītu.
Krišjānis Kariņš @ 01.11.2024 12:55
Drēbēm neaug vērtība no nēsāšanas, drēbes nav investīcijas.