Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Help - ko lai gatavo viesiem?

 
Reitings 67
Reģ: 08.02.2024
Rīt ciemos brauks vīra vecāki, iesakiet, ko likt galdā svētku pusdienās/ uzkodās? Lai viegli un ātri pagatavot. :) paldies
04.10.2024 18:54 |
 
Reitings 55
Reģ: 11.02.2023
Var visādas inčīgas maizītes sataisīt ar prošuto, u.tml. uzkodām.
Saldajā siera kūkas, ir arī daudzas receptes bez cepšanas, bet tad jau šodien jāsataisa, lai savelkās, sacietē. Vai arī tiramisu :)
04.10.2024 19:26 |
 
Reitings 1063
Reģ: 13.12.2023
Ņemot vērā, ka jautā 7 vakarā, es teiktu, ka pasūti no laba restorāna, pasniedz kā paštaisītu un noslēp kastes 😂
04.10.2024 21:06 |
 
Reitings 67
Reģ: 08.02.2024
Diabolus @ 04.10.2024 21:06
Ņemot vērā, ka jautā 7 vakarā, es teiktu, ka pasūti no laba restorāna, pasniedz kā paštaisītu un noslēp kastes ?

viņi brauks parīt (iepriekš pārteicos) :D
šoreiz nav tādas finanses, lai pasūtītu no restorāna. gribētos kaut ko vieglu un ātru, biju noskatījusies rimi.lv receptēs kartupeļu biezeni ar trifeļu sieru, bet izskatās, ka to sieru nevar dabūt rimi :D
04.10.2024 21:41 |
 
Reitings 1063
Reģ: 13.12.2023
Test Product @ 04.10.2024 21:41

viņi brauks parīt (iepriekš pārteicos) :D
šoreiz nav tādas finanses, lai pasūtītu no restorāna. gribētos kaut ko vieglu un ātru, biju noskatījusies rimi.lv receptēs kartupeļu biezeni ar trifeļu sieru, bet izskatās, ka to sieru nevar dabūt rimi :D

Kad man brauc ciemiņi, nav iedvesmas, bet gribas izēsties, taisu liellopa cepeti. Kopējais gatavošanas laiks ir ilgs, bet reālā piepūle ir ļoti maza.
Grūti kaut ko ieteikt, ja nezinu, kādas ir tavas gatavošanas iemaņas. Domāju, ka nav īstais brīdis eksperimentiem.
04.10.2024 22:11 |
 
Reitings 50
Reģ: 02.07.2023
Cepeškrāsns ir? Vai labs sautējamais katls? Uztaisi kādu sautētu vai cepeškrāsnī ceptu gaļas gabalu - liellopu, jēru, pīli, kaut to pašu vistu. Un klāt vieglus lapu salātus ar tomātiem, ar balzamico vai pesto mērci. Nav daudz jāpiepūlas - tikai jāierēķina laiks gaļas gatavošanai, bet tur klāt nav jāstāv. Vari izpausties ar interesantām garšu kombinācijām, bet arī latvietis-parastais būs paēdis un priecīgs, jo gaļa!
Es gan parasti gatavoju zupu, jo to ir vienkārši uzsildīt un nav jāraizējas, ja viesi kavējas, vai jādežūrē virtuvē, ja pabeidz gatavot, kad viesi jau ieradušies. Burkānu-karija-ingvera biezzupa ar garnelēm ir kā radīta rudenim! Vai franču sīpolu zupa. Vai kārtīga liellopu gulašzupa. Un paralēli uzlieku kādas siera plates ar prošuto, olīvām, maizes standziņām - viss ātri, ērti nopērkams, atliek tikai smuki izkārtot.
05.10.2024 00:04 |
 
Reitings 67
Reģ: 08.02.2024
Hilva @ 05.10.2024 00:04
Cepeškrāsns ir? Vai labs sautējamais katls? Uztaisi kādu sautētu vai cepeškrāsnī ceptu gaļas gabalu - liellopu, jēru, pīli, kaut to pašu vistu. Un klāt vieglus lapu salātus ar tomātiem, ar balzamico vai pesto mērci. Nav daudz jāpiepūlas - tikai jāierēķina laiks gaļas gatavošanai, bet tur klāt nav jāstāv. Vari izpausties ar interesantām garšu kombinācijām, bet arī latvietis-parastais būs paēdis un priecīgs, jo gaļa!
Es gan parasti gatavoju zupu, jo to ir vienkārši uzsildīt un nav jāraizējas, ja viesi kavējas, vai jādežūrē virtuvē, ja pabeidz gatavot, kad viesi jau ieradušies. Burkānu-karija-ingvera biezzupa ar garnelēm ir kā radīta rudenim! Vai franču sīpolu zupa. Vai kārtīga liellopu gulašzupa. Un paralēli uzlieku kādas siera plates ar prošuto, olīvām, maizes standziņām - viss ātri, ērti nopērkams, atliek tikai smuki izkārtot.

Cepeskrasns ir. Saut.katla nav.
Paldies par ideju. Ieinteresēja par sautēta liellopa gaļas gabalu. Varbūt vari apstāstīt +/- procesu? Kā arī cik grādos, uz cik ilgu laiku?
05.10.2024 00:16 |
 
Reitings 50
Reģ: 02.07.2023
Ieinteresēja par sautēta liellopa gaļas gabalu. Varbūt vari apstāstīt +/- procesu? Kā arī cik grādos, uz cik ilgu laiku?

Ja tev nav čuguna sautējamā katla, tad es rekomendēju izmantot cepšanas maisiņu, liec iekšā gaļu (nezinu, kādu gabalu izvēlēsies, man patīk lāpstiņa, bet noteikti, ka der arī citi gabali), kas saziesta ar sāli un garšvielām, var piemest klāt kādu selerijas kātu un sīpolu. Ja tev ir apmēram kilograms, tad cep 190-200 grādos apmēram stundu, kamēr iekšējā temperatūra sasniedz apmēram 65-70 grādus. Ja nav termometra, tad atgriez vaļā un skaties kāds vidiņš. Liellopa gaļa ir labākā pusjēla, nevis pārcepta. Ja gribi kārtīgi izceptu, tad cep kādu 1,5h. Maisiņā cepot, var cept ilgāk un joprojām saglabāt sulīgumu. Pēc tam vari atgriezt maisiņu vaļā un augstā temperatūrā (ideāli, ja ar konvekciju) apcep ārpusīti pāris minūtes. Un tad apmēram 30 min atpūtini. Var, protams, arī bez maisiņa, bet maisiņš ir tāds fool-proof veids, kā iegūt sulīgu cepeti.
05.10.2024 01:01 |
 
Reitings 1549
Reģ: 01.11.2022
Man patika ieteikums par zupu. Var pagatavot, piemēram, ķirbju biezzupu. Nav sarežģīti, samērā ātri pagatavojams un sildošs ēdiens (tieši laikā rudens drēgnumā). Pa virsu var uzbērt kādas sēkliņas, sāļa baltā siera gabaliņus. Vispirms jau paēd ar acīm, tāpēc, ja pacenšas ar skaistu ēdiena porcijas noformējumu, tas jau ir 👍. Cepeškrāsnī var uzcept kartupeļus, dažādus dārzeņus. Var uzcept karamelizētus dārzeņus un klāt zivi vai gaļu, ja to ciemiņi ēd. Ābolu plātsmaizi vai cepeškrāsnī ceptus, ar kanēli, cukuru un kādu ogu pildītus ābolus (gataviem šķīvī pieliek saldējumu vai vaniļas mērci, vai putukrējumu) var viegli pagatavot, un smaržos visa māja.
05.10.2024 01:55 |
 
Reitings 22
Reģ: 02.10.2024
Es ieteiktu cepeti. Bet, ja nav pieredzes ar šmorēšanām, paņem kakla karbonādes gabalu, jau jēlu sagriež pabiezās šķēlēs, saliec bļodā un iemarinē. Marinādei - kas ir un kas patīk. Var vnk ierīvēt adžiku, var sinepes+medus+sojas mērce+ sīpoli, var ko citu. Marinē, cik laiks atļauj, 8h vismaz būtu labi, tad maisā iekšā un cepeškrāsnī. Pa vidam izņem, apkratii to gaļu otrādāk maisā iekšā, lai vienmērīgāk. Šādā variantā gaļa nekad nebūs sausa, jo sautēsies savā sulā, nebūs problēmas glīti sagriezt, nav jāstāv pie plīts. Ar šo grūti nošaut greizi.
05.10.2024 08:30 |
 
Reitings 240
Reģ: 30.08.2024
ja jau viesi, tad vajag kaut ko interesantu, nebijušu vai sen nemēģinātu.
vai kādu firmas ēdienu, kas tev vienmēr sanāk.
Var pa lēto - nopirki cāli - ieliki cepeškrāsnī un cep. Samet klāt kartupeļus.
Kaut kādus kāpostu salātus piekapāt klāt ar tomātiem, melleņu ievārījumu un avenēm un gana. Vēl kūciņu, kaut kādu eksotiskāku sieru.
05.10.2024 13:55 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits