Cepeškrāsns ir? Vai labs sautējamais katls? Uztaisi kādu sautētu vai cepeškrāsnī ceptu gaļas gabalu - liellopu, jēru, pīli, kaut to pašu vistu. Un klāt vieglus lapu salātus ar tomātiem, ar balzamico vai pesto mērci. Nav daudz jāpiepūlas - tikai jāierēķina laiks gaļas gatavošanai, bet tur klāt nav jāstāv. Vari izpausties ar interesantām garšu kombinācijām, bet arī latvietis-parastais būs paēdis un priecīgs, jo gaļa!
Es gan parasti gatavoju zupu, jo to ir vienkārši uzsildīt un nav jāraizējas, ja viesi kavējas, vai jādežūrē virtuvē, ja pabeidz gatavot, kad viesi jau ieradušies. Burkānu-karija-ingvera biezzupa ar garnelēm ir kā radīta rudenim! Vai franču sīpolu zupa. Vai kārtīga liellopu gulašzupa. Un paralēli uzlieku kādas siera plates ar prošuto, olīvām, maizes standziņām - viss ātri, ērti nopērkams, atliek tikai smuki izkārtot.