kļūdies, var zaudēt statusu.EmilijaArm @ 29.09.2024 10:25Vai tad statusu zaudē, ja neaiziet uz NVA ikmēneša vizītē? Vai tad tik vienkārši var statusu atņemt? Tad jau nebūtu tā saukto ilgstošo bezdarbnieku...
Man likās, ka statuss anulējas līdz ar noslēgtu darba līgumu, tāpēc prasība ir par to paziņot 1 dienas laikā. Un šīs visas labvēlības dēļ šobrīd diskutē par to, ka vajadzētu saīsināt bezdarbnieka statusa pabalsta izmaksāšanas laiku, kas laikam ir 8 mēneši.
Vai kļūdos?
EmilijaArm @ 29.09.2024 10:25Vai tad statusu zaudē, ja neaiziet uz NVA ikmēneša vizītē? Vai tad tik vienkārši var statusu atņemt? Tad jau nebūtu tā saukto ilgstošo bezdarbnieku...
Man likās, ka statuss anulējas līdz ar noslēgtu darba līgumu, tāpēc prasība ir par to paziņot 1 dienas laikā. Un šīs visas labvēlības dēļ šobrīd diskutē par to, ka vajadzētu saīsināt bezdarbnieka statusa pabalsta izmaksāšanas laiku, kas laikam ir 8 mēneši.
Vai kļūdos?
EmilijaArm @ 29.09.2024 10:25Vai tad statusu zaudē, ja neaiziet uz NVA ikmēneša vizītē? Vai tad tik vienkārši var statusu atņemt? Tad jau nebūtu tā saukto ilgstošo bezdarbnieku...
Vai kļūdos?
Ami @ 29.09.2024 15:46Vai bezdarbnieks, kurš zaudē statusu, saņem pabalstu par iepriekšējo mēnesi, ja nav iesniegta darba meklējumu dienasgrāmata par iepriekšējo mēnesi?
Tā ir jāiesniedz pēc konsultācijas NVA, bet tā kā tā nav notikusi, tad vairs nav nepieciešamības to iesniegt.
Ami @ 29.09.2024 15:46Vai bezdarbnieks, kurš zaudē statusu, saņem pabalstu par iepriekšējo mēnesi, ja nav iesniegta darba meklējumu dienasgrāmata par iepriekšējo mēnesi?
Tā ir jāiesniedz pēc konsultācijas NVA, bet tā kā tā nav notikusi, tad vairs nav nepieciešamības to iesniegt.
Knita @ 29.09.2024 20:25
Vai nebija tā, ka maksā par iepriekšējo mēnesi? Tad par oktobri arī būtu jābūt.
Tas varbūt ir atkarīgs no tā uzrauga, bet es neaizgāju norādītajā datumā. Viņa man zvanīja pēc nedēļas, atbildēju, ka aizmirsu. Pierakstīja vēl pēc 2 nedēļām, tā kā neteica, ka viss - statuss būs noņemts. Jāatzīst, ka pēc tām 2 nedēļām arī neaizgāju, jo bija plānots drīz uzsākt strādāt. Pat tad viņa neatņēma statusu. Tās lapas arī es nepildīju. Bet man nebija pabalsts, varbūt tapēc tā neiespringa.
Mashka Kakashka @ 29.09.2024 20:45
Pabalstu izmaksā sākot ar 25.datumu par iepriekšējo mēnesi. Par oktobri var saņemt tikai sākot ar 25.novembri, bet tikai tādā gadījumā, ja nav atņemts bezdarbnieka statuss.
Bezdarbnieks, kurš saņem pabalstu, ir tāds pats darbinieks, kurš strādā algotā darbā, tāpēc viņam ir pienākums pildīt to dienasgrāmatu, ieraksties uz vizītēm, utt. Ja bezdarbnieks nepilda savus pienākumus, statusu atņem un pabalstu nemaksā.
Mashka Kakashka @ 29.09.2024 20:14
VSAA pabalstu izmaksā pamatojoties uz NVA sniegtajām ziņām. Tikai NVA pārziņā būs vai VSAA izmaksās pabalstu vai neizmaksās. NVA var sniegt VSAA informāciju, ka nepildat savus bezdarbnieka pienākumus un pabalstu var anulēt.
Kāpēc nevar vienkārši aiziet uz konsultāciju, atzīmēties un turpināt saņemt pabalstu? Tas nav grūti.
Ami @ 30.09.2024 07:40
Ja zaudēju bezdarbnieka statusu ar oktobri, jo neierodos uz klātienes interviju, vai vēl saņemšu bezarbnieka pabalstu par septembri?
Ami @ 30.09.2024 07:40
Ja zaudēju bezdarbnieka statusu ar oktobri, jo neierodos uz klātienes interviju, vai vēl saņemšu bezarbnieka pabalstu par septembri?
Vai kļūdos?
Yeahyeahyeahs @ 30.09.2024 10:33
Statusu mierīgi var zaudēt, neatceros, kāda tur tā sistēma bija, bet man kā bezdarbniecei bija 1 brīdinājums (sistēmā rādījās), ka tai pašā dienā, kad notika lekcija, pabrīdināju (savlaicīgi, nevis 5 min pirms), ka nevaru pieslēgties uz to (nevis konsultāciju 1:1, bet attālināto lekciju par bezdarbnieka tiesībām un pienākumiem).
Nezinu nevienu cilvēku, kurš izmantotu šo ļaunprātīgi. Gan jau kaut kādi, kas bērnu pabalstus izmanto, tādi jā. Normāliem cilvēkiem sākot ar 3.mēnesi pabalsts kļūst mazs. Piemēram, ja pelnīji 2000 uz papīra, kas ir 1463 uz rokas, tad bezdarbniekos 1.,2. saņem 1000, 3., 4. - 750, 5.,6. - 500, 7.,8. - 450. Jābūt normāliem iekrājumiem, lai dzīvotu 8 mēnešus kā mūžīgs bezdarbnieks.
Nameeta @ 01.10.2024 11:54
LV ir liela ēnu ekonomika un aplokšņu algu problēma - kādam(iem) noteikti ir izdevīgi sēdēt "bezdarbniekos" - gan konverts, gan nva bonuss vairāku mēnešu garumā...