Darbs

Reitings 260
Reģ: 11.02.2024
Kā nopelnīt daudz naudas? Man vidējā izglītība. Pašam 19. Strādājis esmu 1 mēnesi, kad vēl ieguvu izglītību. Armiju izsmādēju. Kādas darba iespējas ir ar vidējo? Ir iespēja tikt darbā, kur daudz maksā? Thank u
26.09.2024 23:02 |

Reitings 122
Reģ: 18.09.2024
MR @ 30.09.2024 10:19
Nop, iesauktajiem 300 e, brīvprātīgajiem 600 e, vairāk maksā tikai instruktoriem un citiem armijas darbiniekiem

Tiem, kuri brīvprātīgi iet, adekvāta summa 19gadīgajam, jo ēdiens, dzīvesvieta par brīvu, drēbes - forma. Ja esi tik mīksts, ka tevi jāiesauc obligātā kārtā un tāpat vēl aizskrien, tava vaina. Cik šobrīd ir tavi mēneša ienākumi, lielāki nekā 300 eur? Mammas, tēta nauda neskaitās. :D
30.09.2024 10:47 |

Reitings 122
MR @ 29.09.2024 23:44
Man plāni lieli. Vispār latvijā jau maksā smieklīgas algas. Arī armijā nieka 300 eiro maksāja, ar to pakaļu var noslaucīt. Uzrakstīju pieteikumu ārzemju reslinga kompānijai WWE un tagad gaidu atbildi. Sevi man grūti iedomāties strādājot vienkāršu darbu par vienkāršu algu, jo to nevēlos darīt. Daudz vieglāk man sevi iedomāties kā miljardieri, kurš var atļauties ko un kad vēlas.

Ja neesi trollis, tad jājautā, vai tev viss kārtībā ar galvu?
Ko tava mamma (apgādnieks) par šo domā? Nestrādā, nestudē, no armijas aizskrien, plāni - reslings asv.
30.09.2024 10:49 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
300 eur tev ir liela nauda, jo ar tevi pat dibenu nevar noslaucīt.
No tevis nekādas jēgas nav.
Vieni izdevumi un apgrūtinājumi.
30.09.2024 10:58 |

Reitings 260
Yeahyeahyeahs @ 30.09.2024 10:49

Ko tava mamma (apgādnieks) par šo domā? Nestrādā, nestudē, no armijas aizskrien, plāni - reslings asv.
Es jau biju studējis, bet glupā armija visu izjauca
30.09.2024 12:10 |

Reitings 260
Bebermans @ 30.09.2024 10:58
300 eur tev ir liela nauda, jo ar tevi pat dibenu nevar noslaucīt.
No tevis nekādas jēgas nav.
Vieni izdevumi un apgrūtinājumi.
Ja gribēji aizvainot, nesanāca 😉
30.09.2024 12:10 |

Reitings 2424
Reģ: 31.01.2023
Yeahyeahyeahs @ 30.09.2024 10:49

Tak nav šim kārtībā...galvas dēļ no armijas palaida
30.09.2024 12:18 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
MR @ 30.09.2024 12:10
Ja gribēji aizvainot, nesanāca ?

Kāpēc aizvainot?
Skaties reāli. vai tu tādam kā tu, par da jeb ko, ko tu vari izdarīt, dotu 300 eur, ja pašam tev būtu 5 000 000 ?
Pa 300 eur var veļas mašīnu nopirkt. A pats tu neproti neko adekvātā veļas mašīnas vērtībā.
Var būt māki ielas slaucīt. Bet citi to darīs lētāk un labāk pie kam ar prieku.
Bez tam ielu nemaz nav jāslauka - vējš aizpūtīs, lietus noskalos un pa velti.
300 eur ir daudz. Ar 300 eur daudz ko var nopirkt visai labā kvalitātē.
Salīdzini to ko tu māki ar to ko var nopirkt pa 300 eur. Ne tu apavus māki sataisīt pašus sūdīgākos, ne džinsu bikses sašūt. Pat sūdīgu zobu birstīti tu pa mēnesi nesataisīsi. Var būt zobu bakstāmie no koka tev sanāks, ja pacentīsies.
30.09.2024 12:38 |

Reitings 122
MR @ 30.09.2024 12:10
Es jau biju studējis, bet glupā armija visu izjauca

Kā tu varēji jau studēt, ja studiju gads nebija sācies? Ja studēji pirms tam, kāpēc neņēmi akadēmisko? Vai tikai iestājies? Ziemas uzņemšana arī būs, bet tu jau nevēlies parasto darbu. Uz ko biji iestājies?
30.09.2024 12:57 |

Reitings 11
Reģ: 17.07.2024
Kas tiem mūsdienu jauniešiem kaiš? Neko negribu darīt, viss ir grūti, bet gribu pelnīt lielo piķi... To pēc viena zināma jaunieša jau redzu. Plāni lieli, skaisti, bet izrādās, ka jāmācās, jāstrādā, lai tos plānus sasniegtu. Tad izrādās tas tomēr nepatīk un rodas atkal citi plāni, kur atkal, ka tavu brīnumu, izrādās neviens uz paplātes neko nepienes un izrādās, ka ir pašam jāpieceļ pakaļa no krēsla un kaut kas jādara. Bet tas jau ir grūti. Gribu būt miljonārs neko nedarot. Kaut kā tiem jauniešiem nepielec, lai kļūtu par miljonāru (ja neesi jau piedzimis tādā ģimenē vai laimējis loterijā), tad ir jāmācās, un jāstrādā ne tikai 8 h diennaktī, lai kaut ko sasniegtu.
30.09.2024 13:23 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
nu ir soidenas jauniesi ja tadi nespejigaki,bet nu ir ari sakarigi.Man dels jau no 14 gadiem gaja vasaras stradat tajos pasvaldibu projektos.Sogad vinam pedeja klse vidusskola,bet grib iet sarunat ja paveiksies pa brivdienam ari stradat,kur vasara stradaja.
Vins vispar teica,ka darba neesot bijis tik noguris,ka pec skolas ar trakam macibam un prasibam.
30.09.2024 13:47 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
PosaMaija @ 30.09.2024 13:23
Kas tiem mūsdienu jauniešiem kaiš? Neko negribu darīt, viss ir grūti, bet gribu pelnīt lielo piķi... To pēc viena zināma jaunieša jau redzu. Plāni lieli, skaisti, bet izrādās, ka jāmācās, jāstrādā, lai tos plānus sasniegtu. Tad izrādās tas tomēr nepatīk un rodas atkal citi plāni, kur atkal, ka tavu brīnumu, izrādās neviens uz paplātes neko nepienes un izrādās, ka ir pašam jāpieceļ pakaļa no krēsla un kaut kas jādara. Bet tas jau ir grūti. Gribu būt miljonārs neko nedarot. Kaut kā tiem jauniešiem nepielec, lai kļūtu par miljonāru (ja neesi jau piedzimis tādā ģimenē vai laimējis loterijā), tad ir jāmācās, un jāstrādā ne tikai 8 h diennaktī, lai kaut ko sasniegtu.

Tagad vēl vairs nav stilīgi iet studēt, jo var nopelnīt bez augstākās izglītības un ar crypto. Vai arī beidz studijas un visi grib saņemt vismaz 2k neto.
Darbu var atrast jebkur, maķītī mierīgi var iet strādāt, tik nebūs liela alga. Var iet pārdošanā, tur var nopelnīt ar bonusiem, bet nu tur arī būs jāstrādā, kamēr būs klientu bāze.
30.09.2024 16:50 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Izlasot komentārus, var just to, ka ir jaunības maksimālisms, ticība sev, kas ir laba lieta! Tik vienīgi mēs, kas jau ilgāk ir darba tirgū un dzīvē, saprotam realitāti. Protams, visu var sasniegt, ir tikai jāstrādā pie tā smagi. Lai kaut ko sasniegtu, ir jāsāk arī attīstīt kritiskā domāšana. Jāizvērē savas spējas un iespējas. Jāsaprot realitāte.
Ja esi uzrakstījis WWE un ceri tur būt, tad kā tieši Tu tur varēsi izturēt slodzi, ja esi pats uzrakstīji šo:
"Es NEGRIBU izturēt armiju, jo man sava mentālā veselība un emocionālā labsajūta ir svarīgāka par kaut kādām valsts iegribām 😉".
Dzīvē, protams, Tu pats nosaki, kur Tu gribi būt. Var arī mierīgi pelnīt 3k neto 25 gados, bet līdz tam ir jātiek, kā arī jābūt labam konkrētajā sfērā.
Kā arī, skatos, ka atbildi citiem jau ar uzbrukumu, kas parāda to, ka nepatīk dzirdēt iespējams patiesību, ko gan jau mamma vai tētis saka.
30.09.2024 17:16 |

Reitings 260
Yeahyeahyeahs @ 30.09.2024 12:57

Kā tu varēji jau studēt, ja studiju gads nebija sācies? Ja studēji pirms tam, kāpēc neņēmi akadēmisko? Vai tikai iestājies? Ziemas uzņemšana arī būs, bet tu jau nevēlies parasto darbu. Uz ko biji iestājies?
Es jau biju studējis psiholoģiju. Pirmo gadu un šī gada martā saņēmu pavēsti. Pat gāju par to skaidroties uz studējošo servisa centru. Tur arī teica, dīvaini, ka iesauc studentus, iedeva izziņu par to, ka studēju, bet tā izziņa jau neko nedod. Daudzi itkā baigi šokēti un pat netic, ka iesauc arī studentus, bet tā ir. Es pabeidzu visu studiju gadu un turpmākās studijas armijas dēļ izjuka. Paņēmu akadēmisko gadu pret paša gribu, jo tur jau baigi daudz opciju nebija. Arī veselības pārbaudēs viņiem bija pie kājas par manu muguras kaiti un par to, ko stāstīju, tik pateica, ka derīgs un viss. Bullshits tas, ko valsts dara.
30.09.2024 18:53 |

Reitings 260
LivaLauva1 @ 30.09.2024 17:16
Izlasot komentārus, var just to, ka ir jaunības maksimālisms, ticība sev, kas ir laba lieta! Tik vienīgi mēs, kas jau ilgāk ir darba tirgū un dzīvē, saprotam realitāti. Protams, visu var sasniegt, ir tikai jāstrādā pie tā smagi. Lai kaut ko sasniegtu, ir jāsāk arī attīstīt kritiskā domāšana. Jāizvērē savas spējas un iespējas. Jāsaprot realitāte.
Ja esi uzrakstījis WWE un ceri tur būt, tad kā tieši Tu tur varēsi izturēt slodzi, ja esi pats uzrakstīji šo:
"Es NEGRIBU izturēt armiju, jo man sava mentālā veselība un emocionālā labsajūta ir svarīgāka par kaut kādām valsts iegribām ?".
Dzīvē, protams, Tu pats nosaki, kur Tu gribi būt. Var arī mierīgi pelnīt 3k neto 25 gados, bet līdz tam ir jātiek, kā arī jābūt labam konkrētajā sfērā.
Kā arī, skatos, ka atbildi citiem jau ar uzbrukumu, kas parāda to, ka nepatīk dzirdēt iespējams patiesību, ko gan jau mamma vai tētis saka.
Nevajag salīdzināt WWE ar armiju, jo tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Es saprotu, ka dzīvē viss nenāk viegli, vienkārši plānoju vairākas iespējamās opcijas saistībā ar savu dzīvi. Par to atbildēšanu citiem ar uzbrukumu, drīzāk jau ir tā, ka uzbrūk man, nevis uzbrūku es :) Par to, ko rakstīji par jaunību - jā, tā ir. Protams, ka plānoju, izvērtēju ko un kā darīšu turpmāk, it īpaši jau tagad, kad esmu ticis vaļā no armijas. Saprotu, ka atbrīvojums var būt tikai uz kādu laiku, tāpēc tur atkal jāplāno, ko darīšu. Tā kā armijā atgriezties netaisos lai vai kas, jāsāk apsvērt plāni par valsts pamešanu
30.09.2024 19:00 |

Reitings 122
MR @ 30.09.2024 18:53
Es jau biju studējis psiholoģiju. Pirmo gadu un šī gada martā saņēmu pavēsti. Pat gāju par to skaidroties uz studējošo servisa centru. Tur arī teica, dīvaini, ka iesauc studentus, iedeva izziņu par to, ka studēju, bet tā izziņa jau neko nedod. Daudzi itkā baigi šokēti un pat netic, ka iesauc arī studentus, bet tā ir. Es pabeidzu visu studiju gadu un turpmākās studijas armijas dēļ izjuka. Paņēmu akadēmisko gadu pret paša gribu, jo tur jau baigi daudz opciju nebija. Arī veselības pārbaudēs viņiem bija pie kājas par manu muguras kaiti un par to, ko stāstīju, tik pateica, ka derīgs un viss. Bullshits tas, ko valsts dara.

Tavs stāsts nesaiet kopā, jo psihologi Latvijā nekļūst par miljonāriem. Ja paņēmi akadēmisko, tātad vēl esi students. Pat ja neesi paņēmis akadēmisko, bet esi eksmatrikulējies, tāpat vari atjaunoties, saglabājot visu iepriekš sasniegto. Muļķības, ka pēc akadēmiskā kaut ko nevar paspēt vai pabeigt.
30.09.2024 20:05 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
MR @ 29.09.2024 23:44
Man plāni lieli. Vispār latvijā jau maksā smieklīgas algas. Arī armijā nieka 300 eiro maksāja, ar to pakaļu var noslaucīt. Uzrakstīju pieteikumu ārzemju reslinga kompānijai WWE un tagad gaidu atbildi. Sevi man grūti iedomāties strādājot vienkāršu darbu par vienkāršu algu, jo to nevēlos darīt. Daudz vieglāk man sevi iedomāties kā miljardieri, kurš var atļauties ko un kad vēlas.

Ko WWE atbildēja un kad būs pirmā cīņa?
18.10.2024 14:08 |

Reitings 260
Diabolus @ 18.10.2024 14:08

Ko WWE atbildēja un kad būs pirmā cīņa?
Tie mullāpi neatbild. Nesaprot, ko pazaudē
19.10.2024 00:05 |

Reitings 1476
Reģ: 15.07.2023
MR @ 29.09.2024 23:36
Nobijos no armijas? Cik zinu, daudzi vispār pat uz iesaukumu neieradās. Es reāli stājos tam pretī un 2 mēnešus tur gāju cauri ellei. Nejau tas, ka nevaru izturēt armiju. Es NEGRIBU izturēt armiju, jo man sava mentālā veselība un emocionālā labsajūta ir svarīgāka par kaut kādām valsts iegribām ?

Spiežu roku! Ļoti cienu tādus cilvēkus, kas nesaļimst šīs vārgās sabiedrības spiediena ietekmē.
Atbildot uz jautājumu: Tev ir vairāki varianti. 1) vari apgūt kādu no nākotnes profesijām (Google tās var atrast). 2) ja ir brīvi līdzekļi, tad vari sākt ieguldīt naudu, piemēram, akcijās, lai sāktu saņemt pasīvos ienākumus (dividendes), protams, diversificējot. Vari ieguldīt arī, piemēram, fiziskajā sudrabā un/vai zeltā, lai pēc vairākiem gadiem pārdotu par daudz pieklājīgāku summu. Tikai šajā gadījumā būs 20% nodoklis un metāli jāpērk no uzticamiem avotiem. 3) Fizisku roku darbu vēl neviens pagaidām nav atcēlis. Pilnīgi jebkurš var kaut vai šodien doties uz kādu noliktavu un sākt strādāt, lai gūtu iekrājumus. Santehniķa pienākumus arī MI vēl neveic.
Lai vai kā - vienmēr turpini attīstīties vairākās jomās, jo daudziem cilvēkiem ap 30 sākas stagnācija.
19.10.2024 10:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits