Minelūše @ 24.09.2024 15:23Ai nu tie sazvērestības teoriju piekritēji un ārstu apšaubītāji nereāli krīt uz nerviem. Jūs tiešām domājat, ka studentiem, kuri ierodas universitātē 10 gadus mācīties medicīnu, ir mērķis nevis palīdzēt pacientiem atveseļoties, bet nogalināt? Ja kāds tiešām tā domā, tad ir jāārstē galva.
Pateicoties vakcīnām, pasaulē vairs nav baku, kas bija šausmīga epidēmija. Tādā pašā veidā mēs varētu tikt vaļā arī no citām slimībām, ja vien daži nebūtu tik šaurpieraini. Antivakceriem gribas pateikt - ja reiz jūs uzskatāt, ka vakcīnas ir inde, tad turieties pie savas pārliecības vienmēr. Ja apsiekalos traks lops, neskrieniet potēties - inde kā nekā.
Jā, mediķi ir tikai cilvēki, arī viņi kļūdās, tāpat kā visi. Nezin kāpēc tagad pierasts vainot ārstus visās veselības problēmās, bet ārsts nav brīnumdaris. Agrāk likās tīri normāli, ja dzemdībās nomira trešdaļa dzemdētāju un vismaz puse zīdaiņu nenodzīvoja līdz gada vecumam. Par to, cik daudzi ir izdzīvojuši tāpēc, ka medicīna attīstās un tikai pateicoties vakcinācijai mums nav poliomelīta vai baku, kaut kā aizmirst.Krišjānis Kariņš @ 25.09.2024 11:49
Nezinu neko par šo konkrēto gadījumu, bet šādi viedokļi ir tik pat naivi, cik arī oriģinālās postētājas pārliecība (varbūt, jo viņa jau rakstīja, ka daudz neskaidrības, nevis par kaut ko svēti pārliecināta). Mediķu kļūdas un neizdarības ir viens no vadošajiem nāves cēloņiem, ASV trešais pēc sirds slimībām un vēža, piemēram. Tāpat ir zināmi arī slepkavas mediķu vidū, piemēram, Lielbritānijā burtiski pirms dažiem gadiem bija ļoti skaļš gadījums, kad tiesāja medmāsu, kura mērķtiecīgi slaktēja jaundzimušos. Šī "medicīna un mediķi ir perfekti un ideāli" perspektīva nav īpaši atšķirīga no tās pretējās nometnes, kas arī bez sajēgas noliedz visu medicīnu principiāli, un ārstējas dzerot paši savus mīzalus. Mediķi ir tādi paši cilvēki kā jebkurš cits, un var pieiet darbam ar tieši tādu pašu neienteresētību, vienaldzību, paviršību, nekompetenci kā citas sfēras darbinieki.
Sapņu ķērājs @ 26.09.2024 07:47Visiem pie visa vainīgi tie nabaga ārsti, Ķīnā sākās covid, vainīgi Latvijas ārsti. Bērniņš slimnīcā nomirst no difterijas izraisītām komplikācijām, jo vecāki nevakcinēja, atkal vainīgi ārsti. Drīz būs tā, vīrs no kaimiņienes atnesīs hlamīdijas, vainos sieva ārstus. Bērns bērnu dārzā saslims, atkal būs vainīgi ārsti. Pret galdu atsitīs mazo pirkstiņu, protams vainīgi ir ārsti. Jo kuršs gan cits, jo tak ir ārsti uz kuriem vainu nolikt. Ārsti nav Dievi, viņi ir tādi paši cilvēki kā visi, un kļūdās visi....Visi! Tikai ārstiem vēl ir metāla pacietība, jo kurš vēl no lielajiem bļāvējiem universitātē var nostudēt 11 gadus. Un medicīnas studijas nav tā ka uz kursiem aizietu. Tur reāli 24/7 jāmācās.Stiprākie to visu tikai iztur.
Var jau ķērt uz BKUS kā nenormālie, bet vai ir sapratne uz to, kad iet konkurss uz rezidentu vietām, uz pediatriem vairs neviens nepiesakās. Katru gadu valsts finansē vienu vietu bērnu ķirurugs, un pat to vienu vietu neaizpilda, jo neviens nepiesakās. Nevienam ārstam to nevajag, un es pilnīgi saprotu. Jo būt par bērnu ķirurgu jau tā smagi, jo darbs ar bērniņiem, plus vēl tie jukušie vecāki. Var jau rēkt uz ārstiem, bet pēc 20 gadiem Latvijā bērnu ķirurgu būs ka vien uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt, un tie paši jau gados. Jau tagad bkus rindas, jo reāli bērnu ārstu nav, bet mēs jau to nesaprotam. Mums tikai dodiet iemeslu parēkt virsū ārstiem, pazemot tos, nomelnot u.t.t.
Un varat man likt mīnusus. Jo es tak aizstāvu ārstus. Pašai man arī dzīvē ir bijušas nepatīkamas situācijas ar bkus, bet es saprotu, ka nevar viss būt pa spalvai. Un man ļoti žēl tagad intensīvās terapijas māsiņas un ārstus, kas intensīvi cīnijās par puisīti. Vecāki tie par saviem bērniem necinās, kā to darīja mediķi.
vienīgais tā mazā daļa ir nenormāli skaļi un ar savu taisnību uzplijas visur virsū, bāžās visās spraugās un ja būtu iespēja, fiziski ietu pie Tevis uz mājām un sludinātu savu taisnību.law7 @ 26.09.2024 08:12
Neesmu ārste, uz situāciju skatos no malas. Tie brēcēji uz ārstiem patiesībā ir procentuālā izteiksmē maza sabiedrības daļa. Turklāt tā ir ku-kū daļa.
sidzha @ 26.09.2024 08:18vienīgais tā mazā daļa ir nenormāli skaļi un ar savu taisnību uzplijas visur virsū, bāžās visās spraugās un ja būtu iespēja, fiziski ietu pie Tevis uz mājām un sludinātu savu taisnību.
Man tādu dīvaiņu gan daudz, bet komunicēt vajag un šie runājot par jebkādu tēmu iespraudīt tāpat savu konspirācijas teoriju. Aizbraucu uz dzimšanas dienu, sāk kāda stāstīt par prusaku miltiem. ?
Knita @ 26.09.2024 08:34
Tā. Tagad es gribu zināt stāstu par prusaku miltiem ?
Castorella @ 26.09.2024 00:31Jā, mediķi ir tikai cilvēki, arī viņi kļūdās, tāpat kā visi. Nezin kāpēc tagad pierasts vainot ārstus visās veselības problēmās, bet ārsts nav brīnumdaris. Agrāk likās tīri normāli, ja dzemdībās nomira trešdaļa dzemdētāju un vismaz puse zīdaiņu nenodzīvoja līdz gada vecumam. Par to, cik daudzi ir izdzīvojuši tāpēc, ka medicīna attīstās un tikai pateicoties vakcinācijai mums nav poliomelīta vai baku, kaut kā aizmirst.
law7 @ 26.09.2024 08:12
Neesmu ārste, uz situāciju skatos no malas. Tie brēcēji uz ārstiem patiesībā ir procentuālā izteiksmē maza sabiedrības daļa. Turklāt tā ir ku-kū daļa.
Aizspogulia @ 26.09.2024 14:40
Jā, tā ir maza daļa. Bet ja tev visu nedēļu viss normāli, sapratīgi vecāki un pēdējā darba dienā pirms brīvdienām atnāks tas viens. Visa darba nedēļa sabojāta. Un tā nedēļu, caur nedēļu. Protams, ka tie traki vecāki izceļās un ikdienas fona. Arī tie divi mēnesī.
sidzha @ 26.09.2024 08:49
Tas Rain Forest alliance, kas ir vardītes simbols, lai lietus mežus saudzīgi izturētos, uz ilgtermiņa attīstību un kakao pupiņu ievākšana būt ievērojot mazo saimniecību intereses utt., cilvēki strādā ne pa 3$ nedēļā, bet labāki apstākļi, tas ir uz šokolādēm un uz banāniem. Laikam kaut kad bija viens no sponsoriem tiem fondiem VIŅŠ!!- Bils Geits un viss tagad tas ir Geita vai sievas projekts, lai mūs visus indētu, jo pievieno prusaku miltus, banānus apsmidzina utt.
netišām īkšķis uz leju, piedodSezam @ 26.09.2024 21:11Tas, ka vecākiem nav pilns 100 galvā ir acīmredzams, specifiskai reliģijai, būtībā sektai, šādi dīvainīši ir kā saldais ēdiens.
Ja jau autore un māte saka, ka ārsti “noārstēja” līdz nāvei.. tad kāpēc šis “veselais” bērns nonāca intensīvajā terapijā? Māte pati taču atzīst, ka bērnam bija ļoti slikti. Ģā pa taisno nosūtīja uz Madonas slimnīcu un no turienes tajā vai nākamajā dienā uz BKUS. Un tur ārsti ir tiešām augstā līmenī, Dievs dod pieaugušajiem beidzot tik labi būtu.
Un kā te min, ka miršanas apliecībā melots par nāves cēloni-miršanas apliecībā raksta tikai miršanas vietu un laiku. Viss.
Un kamēr māte nepubliskos šo itkā viltoto slēdzienu, neticēšu.
Tas, ka attieksme nebija laba kā prer antivakseriem, tam gan es ticu.
TuunEs @ 23.09.2024 22:49Kāds sakars? Jūs interviju skatījāties?
Kas man nedrīkst būt jautājumi?
Es šeit negāju par vakcīnām runāt!
Minelūše @ 23.09.2024 22:50Nevaru ciest cilvēkus, kuri acīmredzot domā, ka ārsti tik daudz gadus veltījuši medicīnas studijām tāpēc, lai cilvēkiem nevis palīdzētu, bet kaitētu. Nopietni?
law7 @ 26.09.2024 20:40
Varbūt, taču parasti profesionāļiem, kuri strādā ar cilvēkiem dažādās situācijās, nervi ir norūdīti. Tā ir arī mana personiskā pieredze, darot dažādus darbus savā jomā, kuros negatīvās emocijas, kas vērstas pret darba darītāju, noteikti ir biežāk sastopamas nekā BKUS ārstiem.
bet kur tur prusaku milti???Marta007 @ 26.09.2024 21:19
Vispār jau pārdesmit gadus to nozīmē marķējums FAIRTRADE. Ar zilu un zaļu krāsu. Tā varde ir kas cits, lielās korporācijas kā nestle un citi, kas visaktīvāk izcirta lietus mežus savām palmu eļļas plantācijām tagad lielie dabas aizstāvji ?
sidzha @ 26.09.2024 08:49
Tas Rain Forest alliance, kas ir vardītes simbols, lai lietus mežus saudzīgi izturētos, uz ilgtermiņa attīstību un kakao pupiņu ievākšana būt ievērojot mazo saimniecību intereses utt., cilvēki strādā ne pa 3$ nedēļā, bet labāki apstākļi, tas ir uz šokolādēm un uz banāniem. Laikam kaut kad bija viens no sponsoriem tiem fondiem VIŅŠ!!- Bils Geits un viss tagad tas ir Geita vai sievas projekts, lai mūs visus indētu, jo pievieno prusaku miltus, banānus apsmidzina utt.