Jāmūk no mazpilsētām?

Reitings 105
Reģ: 22.05.2024
Gribēju te dzirdēt citu cilvēku viedokli. Tās nav noslēpums ka jau gadiem, cilvēki brauc prom no mazpilsētām un pārsvarā pārvācas uz skudru pūzni - Rīgu. Arī pats esmu sen jau esmu pamanījis ka mana pilsēta (Dobele) kļust arvien tukšāka, jo katra jaunā paaudze kas pabeidz skolu, pie pirmās izdevības sakravā mantas un aizbrauc. Citi pat uzvedās tā, itkā viņiem ir kauns no pilsētas kurā ir uzaudzināti. (kā piemērs der arī "influencere" Sindija Bokāne)
Nesen garāžas kaimiņš, kurš mācas pēdējā kursā amatskolā arī minēja pa 98% no viņa kursa, tikko kā pabeigs skolu un pārvāksies uz Rīgu. Bet dīvainākais ir tas ka nejau, jo Dobelē ir darba trūkums. šī ir industriāla pilsēta, darbu šeit atrast nav problēmu. Viņu iemesls pilsētas pamešanai ir vienkārši bāru, klubu un dzertuvju trūkums. Tā arī pasaka: "Rīgā vismaz ir kur ietusēt un iepazīties ar cilvēkiem"
Reāli vai tiešām cilvēkiem tā dzeršana, tusēšanās un seksošana apkārt ir tik ļoti svarīga, ka jāmaina dzīves vieta?
15.09.2024 16:36 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
queen2820 @ 16.09.2024 10:34

Tas gan , nezinu arī nevienu kas caurām naktīm pa klubiem , bāriem tusētu , ja glāze kokteiļa jau ap 10 eiro maksā Vecrīga .

+/- jau visur tā maksā, dzīvojot Rīgā jau pierod pie šādām cenām. 10 eur par kokteili ir ok, citur var iegādāties jau par 15 eur.
16.09.2024 10:42 |

Reitings 105
Džinga @ 16.09.2024 10:22

Es īsti nesaprotu, ka tev grauž / kaiš? Ko uztraucies par ekstrovertiem? Kāpēc pārmet citiem viņu dzīves izvēles? Nu labāk jūtas cilvēkos, slikti jūtas mazā pilsētā, kas tev tajā besī?
un ko tu visu laiku piesienies ka man kautkas grauž?es vienkarši palasu komentārus un izsaku savu viedokli
16.09.2024 11:53 |

Reitings 105
queen2820 @ 16.09.2024 10:34

Tas gan , nezinu arī nevienu kas caurām naktīm pa klubiem , bāriem tusētu , ja glāze kokteiļa jau ap 10 eiro maksā Vecrīga .
tu domā, ka tie kas no laukiem brauc uz rīgu tusēties, apmeklē vecrīgas glaunos bārus? Aizbrauc uz purčika feņķi un ir labi. Ja brauc uz klubu tad jau laicīgi paņem cēsu 14% vai lodes pudeles pielejās un iet iekšā klubā.
16.09.2024 11:58 |

Reitings 1491
Reģ: 29.04.2021
Min91 @ 16.09.2024 11:58
tu domā, ka tie kas no laukiem brauc uz rīgu tusēties, apmeklē vecrīgas glaunos bārus? Aizbrauc uz purčika feņķi un ir labi. Ja brauc uz klubu tad jau laicīgi paņem cēsu 14% vai lodes pudeles pielejās un iet iekšā klubā.

Kāda jēga tad braukt , var taču arī savā mazpilsētā sēdēt un azartspēles spēlēt .
16.09.2024 12:07 |

Patīk
Reitings 3502
Reģ: 03.11.2023
Min91 @ 16.09.2024 11:53
un ko tu visu laiku piesienies ka man kautkas grauž?es vienkarši palasu komentārus un izsaku savu viedokli

Bet kā var nepiesieties? Ja pats veido šādu diskusiju, tad paskaidro, kur tas viss rodas
16.09.2024 12:09 |

Patīk
Reitings 3502
Reģ: 03.11.2023
Min91 @ 16.09.2024 11:58

Mani māc stipras šaubas vai tas, ko tu stāsti tiešām reāli notiek tavā draugu lokā
16.09.2024 12:10 |

Reitings 434
Reģ: 20.02.2024
Jauniešiem pārsvarā patīk lielākas pilsētas, kur vairāk kaut kas notiek, vairāk cilvēku, vairāk izklaižu, utt. Ar vecumu daudzus sāk vilkt atpakaļ uz mierīgu dzīvi mazpilsētās vai pat laukos. Man arī tā ir. Pēc vidusskolas biju laimīga aiztīties uz Rīgu, tagad 30+ esmu atēdusies un labprāt dzīvotu arī citur.
16.09.2024 13:30 |

Reitings 23
Reģ: 05.07.2024
Arī esmu ieprecējusies Rīgā no mazpilsētas. Nedzīvoju centrā, bet mikrorajonā, kur blakus gan mežs, gan ezeri, tāpēc tā lielās pilsētas burzma sanāk tikai no rīta un vakarā uz/no darba, kad visi pārņemti ar savām problēmām par citiem neliekas ne zinis (un tas man patīk). Kāpēc uz Rīgu? Laikam jau sākotnēji darba iespējas un pēc tam tikai viss pārējais. Kaut gan - Rīgā varbūt algas ir lielākas, bet arī dzīvošana ir dārgāka (cik garš, tik plats). Tomēr, piesakoties bērniem, saprotu, ka dažādu pakalpojumu pieejamība - tas ir tas, kas Rīgā labāk nekā mazpilsētā - kā paklausos par problēmām pierakstīties, piem., pie zobārsta, tā priecājos, ka mūsu gadījumā viens zvans un max nedēļa jāgaida (ja nav nekas steidzams). Jauniešiem gan jau citi motīvi. :)
16.09.2024 14:35 |

Reitings 1427
Reģ: 19.07.2019
Tāda sajūta, ka autoram ir kaut kādas problēmas ar paziņu un draugu loku, kur galvenais mērķis ir atrast vietu, kur lēti piedzerties. Manā pieredzē praktiski visi cilvēki pārceļas uz lielāku pilsētu, lai iegūtu izglītību un labu darbu.
Mazpilsētā liels pluss ir miers un klusums, bet ar laiku arī tas var kļūt apnicīgs. Man patīk just to, ka apkārt ir dzīvība, cilvēki, notiek kustība. Mazpilsētā liekas, ka laiks rit lēnāk.
Plus vēl arī lielākā pilsētā ir vairāk iespēju, vietu, ko apmeklēt. Tie ir ne tikai bāri, klubi, bet kaut vai parasti veikali. Piemēram, mazpilsētā tie parasti ir kādi 3-4 lielāki pārtikas veikaliņi, pāris mazie, pāris apģērbu veikali un daži, kur pārdod kaut ko specifiskāku. Ja gribi nopirkt apģērbu, tad izvēle nav diez ko plaša. Arī medicīnas pakalpojumi ir pieejami šaurākā klāstā, kaut vai, piemēram, diennakts aptiekas.
Ir tikai normāli, ka cilvēki grib izbaudīt kaut ko jaunu, vieglāk pieejamu.
16.09.2024 16:05 |

Reitings 962
Reģ: 13.06.2024
Min91 @ 16.09.2024 10:21
jo paši tā arī pasaka ka grob tuset apkart. Un kā jau teicu, jums ekstravertiem cilvekiem dzīve ir grūta laikam, ka nepārtraukti vajag cilvēku kontaktus multikulturālismus un vēl sazin ko

Oi, nē, es nu gan neesmu ekstraverts cilvēks. Tieši pretēji. Bet, kā jau te vienā komentārā minēja, kā introverts daudz labāk jūtos, dzīvodama lielā pilsētā. Neviens mani nepazīst, neievēro, mierīgi varu iejukt pūlī un dzīvot savu dzīvi. Mazpilsētā man bija daudz grūtāk. Visi viens otru pazīst, teju uz katra stūra redzama kāda pazīstama seja, visu laiku kāds grib aprunāties. Plus, ja kaut mazliet izskata un stila ziņā atšķiries no citiem, mazpilsētā tā uzmanība no apkārtējiem ir nenormāla. Reizēm skatās kā uz cirka mērkaķi. Lielpilsētās šādas problēmas pa lielam izpaliek.
16.09.2024 16:27 |

Patīk
Reitings 63338
Reģ: 12.10.2022
Min91 @ 15.09.2024 23:05
ko man piedzīvot? Un dzīvošana mazpilsētā nenozīmē degradāciju, Rīga arī ir pilna ar degredētiem cilvēkiem.
Ja būtu apmierināts ar esošo dzīvi, tad tev nerastos tādas pārdomas. Varbūt tomēr laiks kaut ko pamainīt.
16.09.2024 16:30 |

Reitings 73
Reģ: 24.09.2023
Min91 @ 15.09.2024 20:29
Tas esmu es. Kāds es biju 2008. gadā 16 gados tāds es esmu tagad, tikai skolas vietā darbs, un motorollera vietā motocikls...
Nekas slikts tas nav, cilvēkam nav jāmaina sava personība un raksturs tikai tāpēc ka kļust vecāks. Kā viens man pazīstams, piemēram neskatās jau gadiem komēdijas, jo komēdijas esot priekš bērniem, nevis pieaugušajiem. pēdējo reizi ar velosipēdu braukāja 21 gada vecumā, tad pārtrauca, jo vienkārši braukāt pa pilsētu ar riteni esot bērnišķigi.
katrs pats sev nosaka standartus, kas ir bērnišķīgi un kas nav bērnišķīgi. Tik pat labi šokolādes konfektes arī nevaram ēst pieaugušā vecumā jo tak bērnībā daudz garšoja konfektes.
16.09.2024 16:35 |

Reitings 73
Min91 @ 15.09.2024 23:05
ko man piedzīvot? Un dzīvošana mazpilsētā nenozīmē degradāciju, Rīga arī ir pilna ar degredētiem cilvēkiem.

Tieši tā es piekrītu autoram! Rīga ir pārpilna degradēto dzērāju, turētāju nekauņas un sīkie noziedznieki. Man tur ir pretīgi spert savu kāju
16.09.2024 16:45 |

Reitings 73
Džinga teksts @ 15.09.2024 23:42[/quote noteikti ar tto ka viņš citiem cilvēkiem netrauce dzīvot. Dzivo mierīgi savā burbulī kā kurmis alā un viss.
16.09.2024 16:46 |

Reitings 235
Reģ: 06.02.2023
Es domàju, ka autora/-res novērotās tendences ir raksturīgas vienam noteiktam vecumposmam vai dzīves posmam t.i. studijas, jaunības maksimālisms, taču 30+ vecuma grupā, ap 33 un uz augšu ir jau cita aina. Jā, ir momenti, kad visi tiecas uz Rīgu, bet ir arī pietiekami liela kustība pretējā virzienā.
16.09.2024 17:33 |

Reitings 105
ronnie @ 16.09.2024 16:27

Oi, nē, es nu gan neesmu ekstraverts cilvēks. Tieši pretēji. Bet, kā jau te vienā komentārā minēja, kā introverts daudz labāk jūtos, dzīvodama lielā pilsētā. Neviens mani nepazīst, neievēro, mierīgi varu iejukt pūlī un dzīvot savu dzīvi. Mazpilsētā man bija daudz grūtāk. Visi viens otru pazīst, teju uz katra stūra redzama kāda pazīstama seja, visu laiku kāds grib aprunāties. Plus, ja kaut mazliet izskata un stila ziņā atšķiries no citiem, mazpilsētā tā uzmanība no apkārtējiem ir nenormāla. Reizēm skatās kā uz cirka mērkaķi. Lielpilsētās šādas problēmas pa lielam izpaliek.
Nav jau ar visiem jāčupojās tajās mazpilsētās. Piemēram man ejot pa ielu, visi arī šeit ir svešinieki. Protams ir cilvēki ko esmu ievērojis dodoties savās dienas gaitas un noteikti ir cilvēki kas ir ievērojuši ka es tāds esmu ejot katru dienu vienu un to pašu maršrutu. Bet man tie cilvēki ir un paliks svešinieki - vienkārši pretīmnācēji. Netaisos ne runāt ne iepazīties, neko tādu. Tāpat arī darba vietā. no 54 cilvēkiem man kontakts ir ar kādiem pieciem, pārējie man ir vienaldzīgi svešinieki, nekas ka strādājam zem viena jumta.
Vairāk jau liekas ka tieši tie pilsētnieki cenšās būt draudzīgi un okopēt citu personīgās telpas. Piemēram, man saulainos un siltos vakaros patīk aizbraukt ar moci uz miestu Nākotne. Tur Viršos parasti paņemu hamburgeru ar frī, sēžu ārā blakus mocim un ēdu. Vietējie par mani neliekās vispar ne zinis arī es ignorēju viņus, bet tie kas grib izteikt kādus komentārus un mani patraucēt ir tieši caurbraucēji, kas brauc, pieņemu no Jelgavas. Arī slimnīcā man ir pieredze, Esmu braucis uz pārsiešanām uz Rīgu, mikroķirurģijas centru, tur tās māsiņas tieši grib uzsākt kautkādus "small talk" kamēr Dobeles slimnīcā bez vārdiem visu izdara, uzredzēšanos un viss. Tākā gluži nav tā, ka mēs mazpilsētu lauķi esam tie kas grib vienmēr klačoties un zināt visu par visiem.
16.09.2024 22:15 |

Reitings 105
EveEve @ 16.09.2024 17:33
Es domàju, ka autora/-res novērotās tendences ir raksturīgas vienam noteiktam vecumposmam vai dzīves posmam t.i. studijas, jaunības maksimālisms, taču 30+ vecuma grupā, ap 33 un uz augšu ir jau cita aina. Jā, ir momenti, kad visi tiecas uz Rīgu, bet ir arī pietiekami liela kustība pretējā virzienā.
Nu tā arī bija, jo parasti jau lielākā daļa cilvēku pamet savas dzimtās pilsētas tieši tajos 19 gados vai 20to gadu sākumā.
16.09.2024 22:16 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
Nav tur nekādas mukšanas. Dzimtā pilsēta pati izgrūž laukā jauniesus, līdzīgi kā augi sēklas. Tad nu sēklas meklē auglīgu zemi. Sēklām tāpēc jau ir spārniņi.
Tā vienmēr ir bijis. Tāpēc Amerika, Austrālija ir apdzīvota.
17.09.2024 08:56 |

Reitings 3719
Reģ: 11.04.2023
Autoram atkal sāpe par seksa trūkumu spiežas cauri 😁
Cilvēku aizplūšana no mazpilsētām ir ļoti sena problēma, pašam jau 35+ gadi, bet jau manos 14 gados redzēju, kā liela daļā pēc skolas aizbrauc uz Rīgu vai ārzemēm.
Iemesli dažādi, bet neviens no tiem sekss un dzeršana 😁
Seksu arī mazpilsētās varēja un var dabūt, protams izvēle mazāka, bet visi jākļi un maukas sejā zināmi. Arī ar dzeršanu nekādu problēmu, vietējo klubu, bāru funkciju pilda spēļu zāle, vasaras sezonā visa veida zaļumballes u.c āra pasākumi. Ja nauda mazāk, tad dzer pie kāda mājās.
17.09.2024 09:09 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
ronnie @ 16.09.2024 16:27

Tik interesanti, ka ir tik dažādi introverti cilvēki, jo, būdams introverts, man tieši patīk tas, ka atbraucot uz savu dzimto pilsētu, neviena tur praktiski nav. Ja ir kāds pazīstamais, tad bez stresa varu pateikt "čau". Rīga bieži vien mani nogurdina, pārāk daudz cilvēki, skaļums, mana iekšējā baterija izlādējās ļoti ātri, tādēļ interesanti, ka ir tādi introverti, kam patīk lielas pilsētas. :D
17.09.2024 09:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits