Min91 @ 15.09.2024 20:29Tas esmu es. Kāds es biju 2008. gadā 16 gados tāds es esmu tagad, tikai skolas vietā darbs, un motorollera vietā motocikls...
Nekas slikts tas nav, cilvēkam nav jāmaina sava personība un raksturs tikai tāpēc ka kļust vecāks. Kā viens man pazīstams, piemēram neskatās jau gadiem komēdijas, jo komēdijas esot priekš bērniem, nevis pieaugušajiem. pēdējo reizi ar velosipēdu braukāja 21 gada vecumā, tad pārtrauca, jo vienkārši braukāt pa pilsētu ar riteni esot bērnišķigi.
20 000+ skaitas maz? Mums Dobelē knapi 9000 iedzivotāji, ja vēl atskaita tos kuru šeit itkā deklarēti bet dzīvo vispar citur, tad tad skaitlis ir vēl mazāks.law7 @ 15.09.2024 19:47
Zinu dažas manas 30+ vienaudzes, tagadējās rīdzinieces, kas varbūt ne gluži kaunās, bet stingri noskalda, ka konkrētās pilsētās ar 20000+ iedzīvotājiem, kurā viņas uzaugušas, nekā laba neesot.
Laikam jau grūti būt ekstravertam cilvēkam kuram visu laiku vajag čupoties ar citiem...Otiiilija @ 15.09.2024 20:52Reāli, dzīve mazpilsētā vienkārši ir garlaicīga. Jaunieši grib piedzīvojumus, iespējas un vietas, kur socializēties. Nav runa tikai par dzeršanu vai tusiņiem, bet par to, ka lielpilsētā viss notiek. Laukos – nekā. Tāpēc visi brauc prom.
lntrovertam ir vieglāk sēdēt 4 sienās?Min91 @ 15.09.2024 21:21Laikam jau grūti būt ekstravertam cilvēkam kuram visu laiku vajag čupoties ar citiem...
jā, jo neko citu neprasās nemaz.CallMeAnnika @ 15.09.2024 21:40lntrovertam ir vieglāk sēdēt 4 sienās?
Nav bail, ka pēc 10-20-30 gadiem atskatīsies uz savu dzīvi un neko nebūsi piedzīvojis, redzējis? Un šeit nav runa tikai par Rīgu, bet kopumā. Sēžot vienā vietā var ātri degradēties, jo pēc tevis rakstītā tev šķiet, ka Rīgā var tikai tusēt un dzert.Min91 @ 15.09.2024 22:03jā, jo neko citu neprasās nemaz.
ko man piedzīvot? Un dzīvošana mazpilsētā nenozīmē degradāciju, Rīga arī ir pilna ar degredētiem cilvēkiem.CallMeAnnika @ 15.09.2024 22:18Nav bail, ka pēc 10-20-30 gadiem atskatīsies uz savu dzīvi un neko nebūsi piedzīvojis, redzējis? Un šeit nav runa tikai par Rīgu, bet kopumā. Sēžot vienā vietā var ātri degradēties, jo pēc tevis rakstītā tev šķiet, ka Rīgā var tikai tusēt un dzert.
Min91 @ 15.09.2024 23:05ko man piedzīvot? Un dzīvošana mazpilsētā nenozīmē degradāciju, Rīga arī ir pilna ar degredētiem cilvēkiem.
Pati nāku no mazpilsētas, padzīvoju Rīgā, pārvārcos atpakaļ. Redzu, ka tie, kas pēc skolas šeit palika un nepamainīja vidi ir savā ziņā iesprūduši kaut kādā vienā sevis versijā. Nesaku, ka visi, bet daudzi gan. Runas veids, uzskati, attieksme, tas pamainās, ja maina vidi.
ronnie @ 16.09.2024 00:29
Pilnībā piekrītu. Pati uzreiz pēc vidusskolas beigšanas pametu savu mazpilsētu, pārcēlos uz Rīgu. Ar laiku sāku just, ka arī Rīga jau sāk kļūt par mazu, tāpēc beigu beigās vispār pametu Latviju. Man patīk tas, ka dzīvoju vietā, kurā varu iepazīt dažādus cilvēkus, apmeklēt gan tos pašus bārus, gan arī muzejus, parkus, izstādes, dažnedažādus kultūras pasākumus, koncertus, teātra izrādes. Tāda ir dzīve lielās pilsētās. Taču, kad ik pa laikam apciemoju dzimto mazpilsētu, runājot ar tur palikušajiem cilvēkiem, ļoti izteikti var just to, ka cilvēki nekad nav neko daudz dzīvē redzējuši, piedzīvojuši, nav ceļojuši un guvuši jaunus iespaidus. Tas ļoti atspoguļojas runas veidā, dzīves uztverē, attieksmē un pasaules redzējumā.
Bebermans @ 16.09.2024 08:47Te uzskatāmi var redzēt ka mazpilsētās dzīvo dumāki ļaudis.
Tātad dzer un seksot var jebkurā Latvijas apdzīvotajā vietā. Visur ir pieejams alkohols un seksa partneri.
Jā Rīgā vairāk bāru. Bet dzeršana bāros ir daudz dārgāka. Ja tu samaksāsi par īri, staigāsi uz darbu parasto - aiziet uz bāru un atdot naudu par 50 gramiem, kur sanāk vesela pudele - nemaz negribēsies. Un vēl jākrāj pirmajai hipo iemaksai. Atkal nekāda dzeršana nespīd. Un arī sex ne visai spīd, jo Rīgas mamzelēm lielāka apetīte un šādus lupatlašus brāķēs.
Uz krogiem Rīgā iet nevis dzert bet gan kompānija aprunāties pie glāzītes, apspriest kaut ko. Un jāiet uz krogu tāpēc ka nav kur citur iet. Parkos trenkā policija, pie sevis mājās tāāāāds ūķis, ka nevar neko taisīt un kaimiņi sauks policiju, ja vakaros trokšņos.
Tā ka aiziet uz krogu padzert var vien pāris reizes gadā. Bet pāris reizes uz Rīgu padzert var atbraukt arī no mazpilsētas. Bez tam - ja pameklē - vienmēr var atrast vietu kur dzert.
jo paši tā arī pasaka ka grob tuset apkart. Un kā jau teicu, jums ekstravertiem cilvekiem dzīve ir grūta laikam, ka nepārtraukti vajag cilvēku kontaktus multikulturālismus un vēl sazin koronnie @ 16.09.2024 01:49Jāpiebilst, ka nevienam neko nepārmetu. Cilvēki ir dažādi. Ja kādam ir labi un gribas savā mazpilsētā pavadīt visu dzīvi, lai jau. Tas, kas besī, ir tas, ka nereti šie paši cilvēki sāk pārmest tiem, kuri no dzīves vēlas ko vairāk. Tad no tiem cilvēkiem ārā nāk visādas replikas par blandīšanos apkārt pa pasauli, nespēju atrast savas mājas, pārmetumi par vieglas dzīves tīkošanu un ko tik vēl ne. Šī diskusija pierāda to pašu. Ja jau diskusijas autoram ir labi savā mazpilsētā, nu lai taču dzīvo cepuri kuldams. Bet, tiklīdz sākas teksti par to, ka cilvēkiem, kuri izvēlas pamest savu mazpilsētu, interesē tikai "dzeršana, tusēšanās un seksošana apkārt", jāatzīst, ka izklausās, ka tiem, kuri tā arī palikuši savās mazpilsētās, iekšā tomēr sēž kaut kāda dziļa sāpe un aizvainojums pret tiem, kuri devušies prom.
Min91 @ 16.09.2024 10:21jo paši tā arī pasaka ka grob tuset apkart. Un kā jau teicu, jums ekstravertiem cilvekiem dzīve ir grūta laikam, ka nepārtraukti vajag cilvēku kontaktus multikulturālismus un vēl sazin ko
Bebermans @ 16.09.2024 08:47Te uzskatāmi var redzēt ka mazpilsētās dzīvo dumāki ļaudis.
Tātad dzer un seksot var jebkurā Latvijas apdzīvotajā vietā. Visur ir pieejams alkohols un seksa partneri.
Jā Rīgā vairāk bāru. Bet dzeršana bāros ir daudz dārgāka. Ja tu samaksāsi par īri, staigāsi uz darbu parasto - aiziet uz bāru un atdot naudu par 50 gramiem, kur sanāk vesela pudele - nemaz negribēsies. Un vēl jākrāj pirmajai hipo iemaksai. Atkal nekāda dzeršana nespīd. Un arī sex ne visai spīd, jo Rīgas mamzelēm lielāka apetīte un šādus lupatlašus brāķēs.
Uz krogiem Rīgā iet nevis dzert bet gan kompānija aprunāties pie glāzītes, apspriest kaut ko. Un jāiet uz krogu tāpēc ka nav kur citur iet. Parkos trenkā policija, pie sevis mājās tāāāāds ūķis, ka nevar neko taisīt un kaimiņi sauks policiju, ja vakaros trokšņos.
Tā ka aiziet uz krogu padzert var vien pāris reizes gadā. Bet pāris reizes uz Rīgu padzert var atbraukt arī no mazpilsētas. Bez tam - ja pameklē - vienmēr var atrast vietu kur dzert.