Jāmūk no mazpilsētām?

Reitings 105
Reģ: 22.05.2024
Gribēju te dzirdēt citu cilvēku viedokli. Tās nav noslēpums ka jau gadiem, cilvēki brauc prom no mazpilsētām un pārsvarā pārvācas uz skudru pūzni - Rīgu. Arī pats esmu sen jau esmu pamanījis ka mana pilsēta (Dobele) kļust arvien tukšāka, jo katra jaunā paaudze kas pabeidz skolu, pie pirmās izdevības sakravā mantas un aizbrauc. Citi pat uzvedās tā, itkā viņiem ir kauns no pilsētas kurā ir uzaudzināti. (kā piemērs der arī "influencere" Sindija Bokāne)
Nesen garāžas kaimiņš, kurš mācas pēdējā kursā amatskolā arī minēja pa 98% no viņa kursa, tikko kā pabeigs skolu un pārvāksies uz Rīgu. Bet dīvainākais ir tas ka nejau, jo Dobelē ir darba trūkums. šī ir industriāla pilsēta, darbu šeit atrast nav problēmu. Viņu iemesls pilsētas pamešanai ir vienkārši bāru, klubu un dzertuvju trūkums. Tā arī pasaka: "Rīgā vismaz ir kur ietusēt un iepazīties ar cilvēkiem"
Reāli vai tiešām cilvēkiem tā dzeršana, tusēšanās un seksošana apkārt ir tik ļoti svarīga, ka jāmaina dzīves vieta?
15.09.2024 16:36 |

Patīk
Reitings 3502
Reģ: 03.11.2023
Min91 @ 15.09.2024 20:29
Tas esmu es. Kāds es biju 2008. gadā 16 gados tāds es esmu tagad, tikai skolas vietā darbs, un motorollera vietā motocikls...
Nekas slikts tas nav, cilvēkam nav jāmaina sava personība un raksturs tikai tāpēc ka kļust vecāks. Kā viens man pazīstams, piemēram neskatās jau gadiem komēdijas, jo komēdijas esot priekš bērniem, nevis pieaugušajiem. pēdējo reizi ar velosipēdu braukāja 21 gada vecumā, tad pārtrauca, jo vienkārši braukāt pa pilsētu ar riteni esot bērnišķigi.

Nu, sava svētība ir tajā, ka nezini kā tas ir, ja ir citādāk. Tiklīdz kā pamēģini un uzzini, tad grūti saprast kā vispār būtu bijis iespējams palikt tur, kur esi.
15.09.2024 20:56 |

Reitings 105
law7 @ 15.09.2024 19:47

Zinu dažas manas 30+ vienaudzes, tagadējās rīdzinieces, kas varbūt ne gluži kaunās, bet stingri noskalda, ka konkrētās pilsētās ar 20000+ iedzīvotājiem, kurā viņas uzaugušas, nekā laba neesot.
20 000+ skaitas maz? Mums Dobelē knapi 9000 iedzivotāji, ja vēl atskaita tos kuru šeit itkā deklarēti bet dzīvo vispar citur, tad tad skaitlis ir vēl mazāks.
15.09.2024 21:05 |

Reitings 105
Otiiilija @ 15.09.2024 20:52
Reāli, dzīve mazpilsētā vienkārši ir garlaicīga. Jaunieši grib piedzīvojumus, iespējas un vietas, kur socializēties. Nav runa tikai par dzeršanu vai tusiņiem, bet par to, ka lielpilsētā viss notiek. Laukos – nekā. Tāpēc visi brauc prom.
Laikam jau grūti būt ekstravertam cilvēkam kuram visu laiku vajag čupoties ar citiem...
15.09.2024 21:21 |

Patīk
Reitings 63338
Reģ: 12.10.2022
Min91 @ 15.09.2024 21:21
Laikam jau grūti būt ekstravertam cilvēkam kuram visu laiku vajag čupoties ar citiem...
lntrovertam ir vieglāk sēdēt 4 sienās?
15.09.2024 21:40 |

Reitings 105
CallMeAnnika @ 15.09.2024 21:40
lntrovertam ir vieglāk sēdēt 4 sienās?
jā, jo neko citu neprasās nemaz.
15.09.2024 22:03 |

Patīk
Reitings 63338
Reģ: 12.10.2022
Min91 @ 15.09.2024 22:03
jā, jo neko citu neprasās nemaz.
Nav bail, ka pēc 10-20-30 gadiem atskatīsies uz savu dzīvi un neko nebūsi piedzīvojis, redzējis? Un šeit nav runa tikai par Rīgu, bet kopumā. Sēžot vienā vietā var ātri degradēties, jo pēc tevis rakstītā tev šķiet, ka Rīgā var tikai tusēt un dzert.
15.09.2024 22:18 |

Reitings 25894
Reģ: 27.11.2018
Čupoties ar cilvēkiem ir normāli, jo tā notiek dzīve – tu veido kontaktus, iegūsti pieredzes un attīsties. Ja kādam liekas, ka ir labāk nosēdēt visu jaunību, neko nepiedzīvojot, tad viņš vienkārši iznieko laiku. Ne jau tāpēc cilvēki pārvācas uz lielpilsētām, lai vienkārši dzertu. Rīgā ir iespējas, perspektīvas, attīstība – viss, kas mazpilsētās trūkst. Tāpēc jā, ja kādam pietiek ar nekā nedarīšanu un eksistenci savā burbulī, tad droši vien nav ko pārmest, bet tas arī viss, ko viņš iegūs.
15.09.2024 22:24 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
es dievinu Rigu.agrak dzivoju Vidzeme,bet ciest tur nevareju,kaut gan normala itka pilseta.
Man Riga patik ar to,ka es ka introverts varu iejukt puli un but viena cilveku bara un visiem pa mani ir pofig.Ne ka mazpilsetas visi zin,kad tu nopirdies😀
15.09.2024 22:45 |

Reitings 105
CallMeAnnika @ 15.09.2024 22:18
Nav bail, ka pēc 10-20-30 gadiem atskatīsies uz savu dzīvi un neko nebūsi piedzīvojis, redzējis? Un šeit nav runa tikai par Rīgu, bet kopumā. Sēžot vienā vietā var ātri degradēties, jo pēc tevis rakstītā tev šķiet, ka Rīgā var tikai tusēt un dzert.
ko man piedzīvot? Un dzīvošana mazpilsētā nenozīmē degradāciju, Rīga arī ir pilna ar degredētiem cilvēkiem.
15.09.2024 23:05 |

Patīk
Reitings 3502
Min91 @ 15.09.2024 23:05
ko man piedzīvot? Un dzīvošana mazpilsētā nenozīmē degradāciju, Rīga arī ir pilna ar degredētiem cilvēkiem.

Tāpar varu tev jautàt, kāpēc šķībi skaties uz tiem, kas pārvācas uz Rīgu iepazīties un ballēties? Ar ko tavs dzīvesveids ir labāks?
15.09.2024 23:42 |

Reitings 962
Reģ: 13.06.2024
Pati nāku no mazpilsētas, padzīvoju Rīgā, pārvārcos atpakaļ. Redzu, ka tie, kas pēc skolas šeit palika un nepamainīja vidi ir savā ziņā iesprūduši kaut kādā vienā sevis versijā. Nesaku, ka visi, bet daudzi gan. Runas veids, uzskati, attieksme, tas pamainās, ja maina vidi.

Pilnībā piekrītu. Pati uzreiz pēc vidusskolas beigšanas pametu savu mazpilsētu, pārcēlos uz Rīgu. Ar laiku sāku just, ka arī Rīga jau sāk kļūt par mazu, tāpēc beigu beigās vispār pametu Latviju. Man patīk tas, ka dzīvoju vietā, kurā varu iepazīt dažādus cilvēkus, apmeklēt gan tos pašus bārus, gan arī muzejus, parkus, izstādes, dažnedažādus kultūras pasākumus, koncertus, teātra izrādes. Tāda ir dzīve lielās pilsētās. Taču, kad ik pa laikam apciemoju dzimto mazpilsētu, runājot ar tur palikušajiem cilvēkiem, ļoti izteikti var just to, ka cilvēki nekad nav neko daudz dzīvē redzējuši, piedzīvojuši, nav ceļojuši un guvuši jaunus iespaidus. Tas ļoti atspoguļojas runas veidā, dzīves uztverē, attieksmē un pasaules redzējumā.
16.09.2024 00:29 |

Reitings 962
Reģ: 13.06.2024
Jāpiebilst, ka nevienam neko nepārmetu. Cilvēki ir dažādi. Ja kādam ir labi un gribas savā mazpilsētā pavadīt visu dzīvi, lai jau. Tas, kas besī, ir tas, ka nereti šie paši cilvēki sāk pārmest tiem, kuri no dzīves vēlas ko vairāk. Tad no tiem cilvēkiem ārā nāk visādas replikas par blandīšanos apkārt pa pasauli, nespēju atrast savas mājas, pārmetumi par vieglas dzīves tīkošanu un ko tik vēl ne. Šī diskusija pierāda to pašu. Ja jau diskusijas autoram ir labi savā mazpilsētā, nu lai taču dzīvo cepuri kuldams. Bet, tiklīdz sākas teksti par to, ka cilvēkiem, kuri izvēlas pamest savu mazpilsētu, interesē tikai "dzeršana, tusēšanās un seksošana apkārt", jāatzīst, ka izklausās, ka tiem, kuri tā arī palikuši savās mazpilsētās, iekšā tomēr sēž kaut kāda dziļa sāpe un aizvainojums pret tiem, kuri devušies prom.
16.09.2024 01:49 |

Reitings 38
Reģ: 25.06.2024
Piekrītu, ka vismaz studiju gados jādodas prom no mazpilsētas un jāizbauda dzīve citā vidē, nav obligāti jāsēž dzertuvēs. Pēc tam teorētiski var atgriezties.
Man pašai gan mazpilsētas nav piemērotas, nepatīk, ka visapkārt paziņas, nevari no mājas iziet kādu nesatiekot. Turklāt man patīk pastaigāties - gan pa pilsētu, gan veikaliem, gan nomalēs, kur jau tuvāk dabai, bet kur to mazpilsētā darīt? Riņķot ap māju, katru dienu iet vienu un to pašu maršrutu? Nē taču.
Un nav obligāti jādzīvo Rīgā, ir arī citas pietiekami lielas pilsētas.
16.09.2024 06:31 |

Reitings 1491
Reģ: 29.04.2021
ronnie @ 16.09.2024 00:29

Pilnībā piekrītu. Pati uzreiz pēc vidusskolas beigšanas pametu savu mazpilsētu, pārcēlos uz Rīgu. Ar laiku sāku just, ka arī Rīga jau sāk kļūt par mazu, tāpēc beigu beigās vispār pametu Latviju. Man patīk tas, ka dzīvoju vietā, kurā varu iepazīt dažādus cilvēkus, apmeklēt gan tos pašus bārus, gan arī muzejus, parkus, izstādes, dažnedažādus kultūras pasākumus, koncertus, teātra izrādes. Tāda ir dzīve lielās pilsētās. Taču, kad ik pa laikam apciemoju dzimto mazpilsētu, runājot ar tur palikušajiem cilvēkiem, ļoti izteikti var just to, ka cilvēki nekad nav neko daudz dzīvē redzējuši, piedzīvojuši, nav ceļojuši un guvuši jaunus iespaidus. Tas ļoti atspoguļojas runas veidā, dzīves uztverē, attieksmē un pasaules redzējumā.

Varu tikai piekrist , neredzu neko tur sliktu , ka jaunības dienās gribas izskrieties , gūt jaunus iespaidus, padzīvot citur.
16.09.2024 07:17 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Ja būtu iespēja manā pilsētā dabūt darbu savā nozarē, es labprāt būtu palikusi savā dzimtajā pilsētā, bet tā kā, nerunājot jau par atalgojumu, nav pat konkrētā nozarē darbs, ir jābrauc uz Rīgu. Darbu var atrast, bet ja vēlies konkrētā nozarē strādāt, tad ir kā ir. Protams, parādās vakances, bet nu ļoti reti.
Tas pats ar studijām, ja esi no Valmieras, Jelgavas, Daugavpils vai no Ventspils, tur vēl ir augstskolas, bet ja esi no kādas citas pilsētas, jābrauc studēt uz Rīgu.
Tie, kas kaunās par savu pilsētu ir interesanti cilvēki, nezinu, kādēļ ir jākaunās no tā, ka nenāc no Rīgas?
16.09.2024 08:45 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
Te uzskatāmi var redzēt ka mazpilsētās dzīvo dumāki ļaudis.
Tātad dzer un seksot var jebkurā Latvijas apdzīvotajā vietā. Visur ir pieejams alkohols un seksa partneri.
Jā Rīgā vairāk bāru. Bet dzeršana bāros ir daudz dārgāka. Ja tu samaksāsi par īri, staigāsi uz darbu parasto - aiziet uz bāru un atdot naudu par 50 gramiem, kur sanāk vesela pudele - nemaz negribēsies. Un vēl jākrāj pirmajai hipo iemaksai. Atkal nekāda dzeršana nespīd. Un arī sex ne visai spīd, jo Rīgas mamzelēm lielāka apetīte un šādus lupatlašus brāķēs.
Uz krogiem Rīgā iet nevis dzert bet gan kompānija aprunāties pie glāzītes, apspriest kaut ko. Un jāiet uz krogu tāpēc ka nav kur citur iet. Parkos trenkā policija, pie sevis mājās tāāāāds ūķis, ka nevar neko taisīt un kaimiņi sauks policiju, ja vakaros trokšņos.
Tā ka aiziet uz krogu padzert var vien pāris reizes gadā. Bet pāris reizes uz Rīgu padzert var atbraukt arī no mazpilsētas. Bez tam - ja pameklē - vienmēr var atrast vietu kur dzert.
16.09.2024 08:47 |

Patīk
Reitings 3502
Bebermans @ 16.09.2024 08:47
Tātad dzer un seksot var jebkurā Latvijas apdzīvotajā vietā. Visur ir pieejams alkohols un seksa partneri.
Jā Rīgā vairāk bāru. Bet dzeršana bāros ir daudz dārgāka. Ja tu samaksāsi par īri, staigāsi uz darbu parasto - aiziet uz bāru un atdot naudu par 50 gramiem, kur sanāk vesela pudele - nemaz negribēsies. Un vēl jākrāj pirmajai hipo iemaksai. Atkal nekāda dzeršana nespīd. Un arī sex ne visai spīd, jo Rīgas mamzelēm lielāka apetīte un šādus lupatlašus brāķēs.
Uz krogiem Rīgā iet nevis dzert bet gan kompānija aprunāties pie glāzītes, apspriest kaut ko. Un jāiet uz krogu tāpēc ka nav kur citur iet. Parkos trenkā policija, pie sevis mājās tāāāāds ūķis, ka nevar neko taisīt un kaimiņi sauks policiju, ja vakaros trokšņos.
Tā ka aiziet uz krogu padzert var vien pāris reizes gadā. Bet pāris reizes uz Rīgu padzert var atbraukt arī no mazpilsētas. Bez tam - ja pameklē - vienmēr var atrast vietu kur dzert.

Man jau galva sāp no tevis :D
16.09.2024 10:16 |

Reitings 105
ronnie @ 16.09.2024 01:49
Jāpiebilst, ka nevienam neko nepārmetu. Cilvēki ir dažādi. Ja kādam ir labi un gribas savā mazpilsētā pavadīt visu dzīvi, lai jau. Tas, kas besī, ir tas, ka nereti šie paši cilvēki sāk pārmest tiem, kuri no dzīves vēlas ko vairāk. Tad no tiem cilvēkiem ārā nāk visādas replikas par blandīšanos apkārt pa pasauli, nespēju atrast savas mājas, pārmetumi par vieglas dzīves tīkošanu un ko tik vēl ne. Šī diskusija pierāda to pašu. Ja jau diskusijas autoram ir labi savā mazpilsētā, nu lai taču dzīvo cepuri kuldams. Bet, tiklīdz sākas teksti par to, ka cilvēkiem, kuri izvēlas pamest savu mazpilsētu, interesē tikai "dzeršana, tusēšanās un seksošana apkārt", jāatzīst, ka izklausās, ka tiem, kuri tā arī palikuši savās mazpilsētās, iekšā tomēr sēž kaut kāda dziļa sāpe un aizvainojums pret tiem, kuri devušies prom.
jo paši tā arī pasaka ka grob tuset apkart. Un kā jau teicu, jums ekstravertiem cilvekiem dzīve ir grūta laikam, ka nepārtraukti vajag cilvēku kontaktus multikulturālismus un vēl sazin ko
16.09.2024 10:21 |

Patīk
Reitings 3502
Min91 @ 16.09.2024 10:21
jo paši tā arī pasaka ka grob tuset apkart. Un kā jau teicu, jums ekstravertiem cilvekiem dzīve ir grūta laikam, ka nepārtraukti vajag cilvēku kontaktus multikulturālismus un vēl sazin ko

Es īsti nesaprotu, ka tev grauž / kaiš? Ko uztraucies par ekstrovertiem? Kāpēc pārmet citiem viņu dzīves izvēles? Nu labāk jūtas cilvēkos, slikti jūtas mazā pilsētā, kas tev tajā besī?
16.09.2024 10:22 |

Reitings 1491
Reģ: 29.04.2021
Bebermans @ 16.09.2024 08:47

Tas gan , nezinu arī nevienu kas caurām naktīm pa klubiem , bāriem tusētu , ja glāze kokteiļa jau ap 10 eiro maksā Vecrīga .
16.09.2024 10:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits