Džinga @ 29.08.2024 08:20“Psihoterapeits ir teicis, ka iespējams tā ir mammas trauma, bet nepaskaidroja neko sīkāk.”
Nu interesants terapeits, kurš izmet apgalvojumu, bez paskaidrojumuem. ?
ratched @ 29.08.2024 09:24Paldies par ieteikumiem un skatījumiem.
Par psihoterapeitu- nē teica, tikai to, ka man pašai esot jāsaprot, kāpēc vai kādas traumas rezultātā tas varētu būt noticis, lai izskatu mātes jautājumu.
Bet es tajā lauciņā neko nevaru sazīmēt, jo ar mammu ir bijušas labas attiecības un nekādi traģiskie notikumi nav bijuši.
Par citām meitenēm runājot, man tiešām grūti paskaidrot to sajūtu, ikdienā runājoties, es nedomāju pie sevis - kāda muļķe, vai cik neglīti izskatās vai ko tādu, bet kad kāda meitene grib uzsākt dziļāku kontaktu, aiziet pusdienās, parunāt divatā, aiziet uz tēju, es nespēju, man gribas bēgt no tām emociju izpausmēm, kuras sekos. Es spēju iztēloties scenāriju, sēžu pie galdiņa, man ko stāsta un ir mans laiks smieties vai atbildēt uz kaut kādiem jautājumiem un galvā ir vienkārši tukšums, neviena emocija, viss sanāk tā uzspīlēti, jo mani pat neinteresē, ko kāda ir izjutusi, vai kas kurai atgadījies. Pietam, tā pārspīlētā pievēršanās izskatam- matu taisnošana, ģērbšanās utt., ko es līdz galam nesaprotu.
fioanaa @ 29.08.2024 09:41
Man liekas, ka nav sevi jāmaina, lai tikai normalizētu standartu. Ja kopumā bez tādām sieviešu-paziņu tikšanām jūties labi un tev neprasās kontakts, tad labāk ir būt savā komforta zonā.
Greizs tas uzskats, ka obligāti jākāpj ārā no komforta zonas. Kālab? Kam ko pierādīsi? Tava pašsajūta uz doto etapu ir svarīgākā, priekš kam lieki pakļaut sevi neērtībām?
Drīzāk tad tev jāpieņem līdz galam, ka tā tas vienkārši ir un atlaid to domu. Ja gadījumā radīsies kāds kontakts ar sievieti un ar interesi, tad tas nāks dabiski, nevis tā uzspīlēti sevi cenšoties pārveidot par to, kas neesi.
arī man besī sievietes- un es besiju vinam. Manī redz sānsenci, savus trūkumus! Man -Personīgi riebjas un ir problēma tikai ar zemākas “kastas “ sivietēm-gan izglītībā, gan finansiāli, gan mentāli/ emocionāli. Ar sievietēm, kuras ir ar kaut ko pārākas par mani - man problēmu nav! Man vinas netraucē un es vinām ne tik. Tas izskaidro tikai to, ka cienu šādas sievietes un vinam pasham nav laika “tiranizet” citas. Bet kas attieicas uz “zemākām” man vinas visas gribētos izsūtīt, jo šī ir tā suga , kas visu laiku rej un aprej visus un visur.ratched @ 28.08.2024 16:29Sveiki,
Zinu, ka tā ir problēma no bērnības, bet man izteikti nepatīk citas sievietes. Nevaru pat to sajūtu izskaidrot, tas nav ne skaudība, ne noniecināšana, bet tāda kā nepatika pret savu dzimumu.
Psihoterapeits ir teicis, ka iespējams tā ir mammas trauma, bet nepaskaidroja neko sīkāk.
Jau no bērnības man nekad nav interesējušas citu sieviešu domas, intereses un esmu tās uzskatījusi par varen muļķīgām, bet ar puišiem vienmēr ir bijis labs kontakts, daudz vairāk kopīgu tēmu, puiši ir likušies daudz dziļāki.
Tagad pieaugušā vecumā, saprotu, ka tā vairs nevar, darba dēļ, bet arī komunicēt ar sievietēm es nevaru, tas sanāk tā neveikli, jo man lielākā daļa liekas seklas, emocionālas un pelēkas. Un nē, es neesmu sadomājusies, ka esmu baigi atšķirīgā - iedomīgā.
Es ļoti gribu pamainīt savu viedokli šajā jautājumā un sākt normāli draudzēties ar meitenēm, bet nezinu pat ar ko sākt. Varbūt ir kādi ieteikumi, kādai ir bijis līdzīgi? Ar ko sākt, kā pārvar\et to nepatiku?
abbie @ 29.08.2024 13:31Man arī tā ir bijis!
Man palīdzēja atziņa, ka viss, ko vēlās katrs cilvēks, arī sieviete, ir būt laimīgam. Var mēģināt empatizēt, saskatīt viņas motivāciju: kāpēc viņa pieaudzē matus, piepumpē lūpas un fanatiski piemēklē jaunu tēlu? Viņa vēlās justies pārliecināta, skaista, iepatikties vīrietim un būt apprecēta! Varbūt lūpas sanāk pārāk lielas un apģērba meklēšana pārvēršās par skriešanu bez apstāšanas, un viņa pazaudē iekšēko mieru pa ceļam, bet to var saprast un piedot, jo mēs esam neideāli un ejam savu pielnveidošanas ceļu.
Tomēr, kad sievietes sanāk barā, man pašai zūd spējas komunicēt sieviešu kolektivā- viņas paliek neželīgas! Kaut kur esmu redzējusi “girlfriend friendship” goals bildi: viena otrai veic masāžu ar enerģetikas terapijas elementiem - kad var draudzēties pāri mantiskām interesēm. Es pagaidām pat ar māsu nevaru šādi komunicēt. Varbūt jāpameklē jogas kolektīvā, kaut gan bail ka arī būs pseido-garīgas jogotājas. Mani ļoti atbaida sieviešu īgnums un empātijas trūkums, sacensību gars, kura nu foršāka.
Bet šī nepatika pret sieviešu enerģiju rūpes par skaistumu jau ir pārgājuši.
LivaLauva1 @ 29.08.2024 12:57Bet paskat, Tu raksti šeit, meklē padomu, tādēļ nav jau tā, ka Tev neinteresētu, ko citas sievietes raksta! Tas jau ir labi!
Iespējams, ka neesi vēl satikusi sievieti, ar kuru Tev sakrīt domas un viedoklis. Ir ļoti grūti vispār atrast kopīgu valodu, it īpaši arī zinot to, cik daudz sievietes smaida sejā, bet aiz muguras noliek.
Ja jūti to, ka nebūs, tad nu neko darīt.
ratched @ 29.08.2024 14:31
iespējams 'jā, izdomāju uzrakstīt, jo kur gan citur vērsties pie padoma?
Es gan arī super ļoti apzinos, cik mana problēma ir dīvaina un tizla. Iespējams, tā aizmugures smaidīšana utt., izgājieni, ka nevar tiešām uzticēties, ir tas, kas mani tajās attiecībās atgrūž.
cik daudz sievietes smaida sejā, bet aiz muguras noliek.
akul12 @ 30.08.2024 15:17
Sievietes mēdz būt skaudīgas klaču tarbas no kā izriet visas problēmas.
Bet vīriešu draudzība nav mazāk toksiska.
Bieži draudzība nav platoniska, kā sākotnēji liekas un agri vai vēlu seko piedāvājums pa draugam pārgulēt.