Buža @ 14.08.2024 16:15Tas vecums vienkārši ir jāpāraug un viss.
Kafijas krūze @ 14.08.2024 16:14Tuvojas tas laiks,kad mazulis jāsāk laist uz bērnudārzu un man jāatgriežas darbā.Bet šausmīgi bail no tām biežajām slimošanām,cik dzird riņķī lielākajai daļai tā ir.Ir kādi ieteikumi kā no tā var izvairīties vai tas nav reāli?
Lola12345 @ 15.08.2024 13:01
Ne visi slimo daudz un katru mēnesi. Mans bērns salīdzinoši reti slimo, bet mēs arī ikdienā daudz esam ārā, no dzimšanas gājām katru dienu neskatoties uz laikapstākļiem. No pavasara līdz rudenim ir plikas kājas. Arī auksts laiks nav iemesls neiet ārā. Rudens/ziema/pavasaris visu dienu varam pa āru. Pazīstamas mammas saviem bērniem neļauj ilgāk par 30min ārā aukstajā sezonā un tad brīnās, kāpēc bērns visu ziemu ar klepu. Tāpat ikdienā plūškoku sīrups, tēja, veselīgs uzturs un cik vien var izvairīties no zālēm, pūšamajiem un elpojamajiem. Tad arī tā imūnsistēma būs labāka. Šis noteikti nestrādā, ja ir hroniskas slimošanas/alerģijas, bet ja līdz šim ir bijis ok, tad cajadzētu arī turpmāk būt labi. Vēl lieliski palīdz peldēšana, bet ziemā ne visiem ir iespēja to regulāri darīt.
Lola12345 @ 15.08.2024 13:01
Ne visi slimo daudz un katru mēnesi. Mans bērns salīdzinoši reti slimo, bet mēs arī ikdienā daudz esam ārā, no dzimšanas gājām katru dienu neskatoties uz laikapstākļiem. No pavasara līdz rudenim ir plikas kājas. Arī auksts laiks nav iemesls neiet ārā. Rudens/ziema/pavasaris visu dienu varam pa āru. Pazīstamas mammas saviem bērniem neļauj ilgāk par 30min ārā aukstajā sezonā un tad brīnās, kāpēc bērns visu ziemu ar klepu. Tāpat ikdienā plūškoku sīrups, tēja, veselīgs uzturs un cik vien var izvairīties no zālēm, pūšamajiem un elpojamajiem. Tad arī tā imūnsistēma būs labāka. Šis noteikti nestrādā, ja ir hroniskas slimošanas/alerģijas, bet ja līdz šim ir bijis ok, tad cajadzētu arī turpmāk būt labi. Vēl lieliski palīdz peldēšana, bet ziemā ne visiem ir iespēja to regulāri darīt.
Inna86 @ 16.08.2024 14:35Man vieni radi rūdīja bērnus, slimo tāpat kā visi. Tik viņi neiespringt un slimus arī ved uz bd. Iesaku laicīgi apsvērt dažādas b opcijas. Jau laicīgi atrast kādu sos aukli, izrunāt ar vīrieti kā dalīsiet b lapas. Tas vismaz nebūs tāds stress.
Klimpa @ 17.08.2024 02:42Ahh, kā man besī tie vecāki, kuri ved tiešām slimus bērnus uz dārziņu - zaļš puņķis līdz zemei un klepus tāds, ka liekas, ka visas plaušas izklepos.
Kad man saslimst kāds no bērniem, cenšos vēl kādu dienu paturēt mājās, lai kaut cik imunitāte atkal nostabilizējās, bet dēļ šiem gudrīšiem, kuri ved galīgi slimus, brīžiem nolaižas rokas, jo neilgi pēc atgriešanās dārziņā jau atkal kāds bacilis tiek noķerts.
"Smieklīgi" liekas tad, kad jau audzinātājas kopējā čatiņā ieraksta, ka varbūt dažiem vecākiem (nesakot konkrēti kuri) vajadzētu paskatīties tomēr, kāda bērnam veselība, jo daži pat paēst, pagulēt nevar dēļ iesnām, klepus...un tad seko ziņās "Jānītis, Anniņa rīt nebūs dārziņā". Tā teikt, kad caur puķēm nokaunina publiski, tad aizdomājas, ka tādam bēram būtu jāpaliek mājās.