Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Es tāds vienīgais?

 
Reitings 75
Reģ: 22.05.2024
Pagājušo sestdienu tēvs izdomāja ka grib lai aizvedu viņu uz jūru. Negribēju, bet biju plānojis viņu vest te pat netālu uz Kauguriem. Tam sagribējās ka vajag tieši uz Enguri. Pastijos GPS attālumu, labi ar sakostiem zobiem piekritu - plāns bija tāds pats, ātri turp, ātri atpakaļ. Vidēji pa 120 - 130 km/h braucu lai ātrāk to lietu izdarītu. Pa ceļam viņš vēl man borēja ka nedrīkst būt tāds kāds es esmu vajag atpūsties, vajag cilvēkos iziet u.t.t. Es viņam vairākas reizes biju atkārtojis ka mana atpūta ir tieši vienātnē, savā ierastajā vidē. Labi, aizvedu uz to Enguri, bišķi pastaigājām, tēvs ielīda jūrā, Es protams nē, ne es peldēt protu, ne man interesē kāju spert ūdenī. Izlīda ārā, domāju viss, labi - lidosim mājās. Nē, tas vēl pasaka aizbraucam tagad uz Roju pēc kūpīnātām zivīm un tad pie reizes uz Kolkas ragu. Protams es pacēlu balsi teicu ka nebraukšu tik tālu, protams es dusmīgs, viņš dusmīgs un apvainojies. Abiem diena sabojāta.
Viņš man teica ka ar mani ir ļoti grūti, nesaprot kā es miesīgs dēls viņam nēesmu ar tādām pašām interesēm kā viņam. Protams tā nav, ka tēvam un dēlam jābūt vienādām interesēm un vienādiem veidiem kā atpūsties Bet es nedaudz aizdomājos. Piemēram ja paskatos citu cilvēku bildes, vai tajos pašos iepazīšanās saitos visiem cilvēkiem patīk kautkur ceļot, visiem cilvēkiem ir tā, kā brīvdienas, tā uzreiz kautkur prom no mājām, ja ne uz citu valsti, tad vismaz uz Latvijas otru galu. Man atkal ir tāda riebuma sajūta, diskomforts ja man ir jāizbrauc arpus sava mazā miesta. Arī ja lietas jāpērk, kas šeit nav pieejamas, es sūtu uz pakomātu vai ar kurjeru uz mājām, lai pašam nav jākratās piemēram uz Rīgu pēc tās lietas kas man vajadzīga.
Liekas jau ka laikam es tiešām tāds viens dīvainis esmu 😀
Un starpcitu ar tēvu viss kārtībā, nomierinājušies, komunicējam.
30.07.2024 22:17 |
 
Reitings 692
Reģ: 28.01.2023
Kad tu biji mazs un nīdēji, ka gribu iet uz rotaļu laukumu, ar tevi gāja un virsū par to nebļāva. Kad ziemā gribēji 10x šļūkt pa vienu un to pašu kalnu, lai gan vecākiem auksts un kājas jau slapjas, viņi uz tevi nebļāva. Kad tu tirgū nīdēji, ka gribi iet uz tākāko tirgus stūri tieši pēc tās bulkas, uz tevi nebļāva.
Padomā par to. Vecāki mums ir vieni, ar laiku viņi paliek vecāki, sākas saslimšanas, viņiem ir grūtāk gan fiziski, gan emocionāli, jo nāk apziņa, ka tik daudz vairs nevar paši izdarīt, ka bērni izauguši un viņi palikuši vieni, ka dzīves lielākie notikumi jau notikuši.
Varēji saņemties un pavadīt normālu dienu ar tēvu, ielīst gan tai ūdenī , gan aizbraukt pēc tām zivīm. Dienas beigās pašam būtu patīkama sajūta, ka dienā kaut kas noticis un esi pavadījies laiku ar kādu, kas tev kādreiz vairs nebūs:(
30.07.2024 22:33 |
 
Reitings 692
Reģ: 28.01.2023
Diezgan bēdīgi, ja ir normāli vecāki nevis kaut kādi alkoholiķi, narkomāni vai sitēji bijuši. Varu iedomāties kā tavs tēvs jutās iekšēji.
Ieteiktu atvainoties, sarūpet kaut ko gardu vai kopā kaut ko padarīt, uzcept gaļu, pacopēt vai paskatīties kādu sporta veidu(kas interesē pašiem).
30.07.2024 22:36 |
 
Reitings 146
Reģ: 06.02.2023
Jap es arī esmu tāda,tpc man ir gruti sadzivot ar citiem cilvēkiem. Mīlu dabu ,savu klātbūtni,nemīlu cilvēkus,iznemot savu ģimeni! Radi tas ir par traku,pectam nedēļu mocos ar galvas sāpēm .
30.07.2024 22:40 |
 
Reitings 205
Reģ: 13.06.2024
Cilvēki ir ļoti dažādi. Ir gan ekstraverti, gan introverti. Ir tādi, kuri grib dauzīties apkārt pa pasauli un ir tādi, kuriem labāk savā vietā, savā komforta zonā. Un tas ir pilnīgi normāli. Tas, kas tracina, ir tas, ka citi mēģina ielīst cita cilvēka dvēselē un mācīt, kā šim cilvēkam labāk dzīvot. Es vispār jau no agras bērnības esmu drausmīga vienpate. Vienatne mani nenogurdina, tieši pretēji. Vislabāk jūtos tad, kad esmu viena. Bērnībā, kamēr citi bērni ārā rotaļājās, es sēdēju savā istabā un lasīju grāmatas. Tīņu gados arī īpaši ne ar vienu nedraudzējos, dzīvoju pati savā pasaulē. Tagad viena pati blandos apkārt pa pasauli, mīlu ceļot, taču nealkstu citu cilvēku kompāniju. Kad vēl dzīvoju Latvijā, tā laika kolēģi bieži centās mani izvilkt ārā no mājām, bet katru reizi, kā kaut kur aizgāju kopā ar viņiem, nejutos savā ādā. Nepatika visa tā piespiedu socializēšanās, cilvēku pūļi, visādi izklaides pasākumi. Beigu beigās kaut kādā brīdī vienkārši izdomāju, ka beidzot jādzīvo tā, kā gribu dzīvot. Aizgāju no darba, visu savu dzīvi ievietoju vienā mugursomā un devos pasaulē laimi meklēt. Daudzi joprojām nesaprot, taču kas gan man par daļu gar citiem.
Respektīvi, tēvs gan jau grib tikai to labāko. Prieks lasīt, ka komunicējat. Es atdotu visu, lai vēl reizi parunātu ar savu tēti. Taču tajā pašā laikā Tava dzīve ir Tava dzīve, un Tev nav jādara nekas no tā, ko nevēlies darīt. Vari vienkārši atbildēt: "Tēt, paldies par rūpēm, bet man patīk mana dzīve tāda, kāda tā ir." Kā jau teicu, cilvēki ir dažādi un katrs dzīvo tā, kā vēlas. Ja pats esi laimīgs ar to dzīvi, kāda Tev tā ir, tad tas arī viss, kas ir svarīgs. Pārējam nav nozīmes.
30.07.2024 22:45 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 4220
Reģ: 31.10.2010
1. Izklausies pēc nereāli garlaicīga cilvēka. Pasaule ir ļoti plaša un skaista. Neredzēt neko citu, izņemot savu miestu, ir izniekota dzīve. 2. Tavs tēvs ir veltījis visu savu dzīvi, lai tevi izaudzinātu. Aizvest viņu tur, kur viņš vēlas, ir mazākais, kā vari izrādīt pateicību.
30.07.2024 22:47 |
 
Reitings 205
Reģ: 13.06.2024
Lasu komentārus un, jā, piekrītu tam, ka ir jāpavada ar saviem tuvākajiem pēc iespējas vairāk laika, jo reiz pienāks tāds brīdis, kad tāda iespēja vairs nebūs. Es to ļoti labi saprotu, jo pati nesen zaudēju savu tēti un tagad atdotu visu, lai tikai varētu vēl kaut vienu dienu pavadīt kopā ar viņu. Taču tai pat laikā cilvēki ir dažādi un ne visi jūtas komfrotabli darot to, ko nevēlas darīt. Ja arī viņš būtu ielīdis tajā ūdenī vai aizbraucis pēc tām zivīm, tas tik un tā nenāktu no sirds, bet caur piespiešanos, lai tikai tēti darītu laimīgu. Un tas taču arī nebūtu forši, ne tā? Uzskatu, ka šajā situācijā tēmas autoram vienkārši vajadzētu parunāt ar savu tēti un atrast kaut ko, kas interesētu abus un ļautu abiem pavadīt kopā vairāk laika. Respektīvi, atrast tādu atpūtas veidu, kas sagādātu prieku ne tikai tētim, bet arī dēlam, tā lai abi justos komfortabli, nevis darītu to, ko negrib darīt tikai tāpēc, ka vajag.
30.07.2024 22:58 |
 
Reitings 205
Reģ: 13.06.2024
1. Izklausies pēc nereāli garlaicīga cilvēka. Pasaule ir ļoti plaša un skaista. Neredzēt neko citu, izņemot savu miestu, ir izniekota dzīve. 2. Tavs tēvs ir veltījis visu savu dzīvi, lai tevi izaudzinātu. Aizvest viņu tur, kur viņš vēlas, ir mazākais, kā vari izrādīt pateicību.

Atļaušos mazliet iebilst. Par pirmo punktu runājot, katram no mums ir dota tikai viena dzīve, tāpēc vēlams to nodzīvot tā, kā to vēlamies mēs paši, nevis kāds cits. Ja man nāktos palikt savā dzimtajā miestā un nebūtu iespēja ceļot un redzēt pasauli, arī man liktos, ka tādā veidā esmu izniekojusi savu dzīvi. Taču cilvēkam, kurš savā dzimtajā miestā jūtas labi un ir laimīgs, fakts, ka viņš nav apceļojis pasauli, nerada nožēlu, jo šis cilvēks savu dzīvi nodzīvo tā, kā vēlas to nodzīvot. Šajā gadījumā - savā miestā. Ne mums spriest par to, kura cilvēka dzīve skaitās izniekota un kura - ne. Man personīgi liekas, ka arī to cilvēku, kuri rada bērnus un veido ģimenes, dzīves ir izniekotas. Un ko tagad? Nevienam vairs neradīt bērnus un neveidot ģimenes tāpēc, ka es to uzskatu par izniekotu dzīvi? Protams, ka ne. Kā jau teicu, katram savas vēlmes dzīvē un sava izpratne par to, kas ir vai kas nav izniekota dzīve.
Par otro punktu runājot, bērniem nav nekāds pienākums kaut ko atlīdzināt saviem vecākiem par to, ka tie ir viņus audzinājuši, jo tieši tāds arī ir bijis šo vecāku pienākums - audzināt bērnu, kuru paši izvēlējušies radīt. Ja mēs, kā pieaugušie, palīdzam saviem vecākiem, par viņiem rūpējamies utt., tad tā ir mūsu izvēle, taču teikt, ka mums kaut kas ir jādara tikai tāpēc, ka vecāki mums veltījuši savu dzīvi, ir absurdi, jo es personīgi neliku saviem vecākiem radīt sevi un pēc tam veltīt man visu savu dzīvi. Es neizvēlējos piedzimt.
30.07.2024 23:38 |
 
Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Ja nenāc no nelabvēlīgas ģimenes, ja vecāki labi pret tevi izturējušies, ļoti skumji. Kaut ko ņemties par introvertumu, atrunas tikai, jo aizbraukt uz jūru ar tēvu nav doties ekspedīcijā uz otru pasaules malu ar daudziem svešiem cilvēkiem. Esi iejūtīgāks, saprotošāks pret vecākiem.
30.07.2024 23:56 |
 
Reitings 11381
Reģ: 05.03.2020
es tevi pilnībā saprotu, es arī uzlādējos esot vienatnē, bet bieži vien tie cilvēki, kuriem patīk atrasties cilvēkos, kuri uzlādējas no citiem cilvēkiem - to vienkārši nevar saprast. tas, ka aizbraucāt kopā uz Enguri - tas jau ir apsveicami, bet tālāk izdabāt otram un klausīties pārmetumus, ka esi citādāks - nu nezinu, man tas šķiet nepareizi. nevajag nodalīt - vecāks/ne vecāks - katram ir jāciena citu cilvēku izvēles un raksturs. vecākiem nebūtu jādzen kompleksos cilvēks tikai tādēļ, ka viņš ir citādāks. bet tā ir daudzu īpaši vecāka gada gājuma cilvēku problēma - nespēt pieņemt citādāk domājošos cilvēkus un uzskatīt, ka tieši viņu reakcijas un domas ir vienīgās pareizās, šajā gadījumā vienkāršs piemērs - ekstraverts māca introvertam dzīvot. tas, ka tu vēlies mazāk komunicēt - tas NAV nepareizi, lai arī tavi vecāki tā var domāt. tev šīs komunikācijas apjoms ir pietiekošs un tāds, kas neizraisa diskomfortu, respektē savas vēlmes un nemainies citu cilvēku dēļ, jo citādāk spiežot darīt to, ko negribi - tāpat laimīgs nebūsi.
31.07.2024 08:21 |
 
Reitings 945
Reģ: 13.12.2023
Neesi vienīgais, paskaties, cik tev daudz atbalstītāju 😀
Bet nu jocīga reakcija. Tēvs gribēja ar tevi parunāties, jo acīmredzot viņu uztrauc tas, kā tu dzīvo. Arī dzīvot tikai savos mazajos komforta rāmjos liekas tāda vienmuļa dzīve. Bet, tā kā mani tas neskar, tad tā tik turpini.
31.07.2024 08:32 |
 
Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
Nē, tu neesi tāds vienīgais.
Nerunāšu par konkrēto tēva situāciju, bet ir kaudze cilvēki, kas labprāt netriecas katru nedēļas nogali prom no mājām,kam tīri labi patīk nedēļas nogalē pavadīt mājās, savā vidē, ar savu ģimeni, pa mierīgo...nav visiem jātriecas katrā brīvajā brīdī kaut kur prom.
Arī dzīvot tikai savos mazajos komforta rāmjos liekas tāda vienmuļa dzīve

Katram ir tiesības dzīvot dzīvi, kāda patīk. Ir introverti un ekstraverti cilvēki. Kas vienam skaitās vienmuļš, tas otram ir pašā laikā.
31.07.2024 09:01 |
 
Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
Kad tu biji mazs un nīdēji, ka gribu iet uz rotaļu laukumu, ar tevi gāja un virsū par to nebļāva. Kad ziemā gribēji 10x šļūkt pa vienu un to pašu kalnu, lai gan vecākiem auksts un kājas jau slapjas, viņi uz tevi nebļāva. Kad tu tirgū nīdēji, ka gribi iet uz tākāko tirgus stūri tieši pēc tās bulkas, uz tevi nebļāva.

😁😁😁😁Ko tu zini - bļāva vai nebļāva un vai veda uz laukumiem vai neveda...
31.07.2024 09:03 |
 
Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
Visdrīzāk jau tēvs gribēja tevi izklaidēt, jo uzskata, ka tev tā vajag, nevis, ka viņš zivi nav ēdis vai jūrā bijis...ieteiktu paskaidrot, ka tev patīk tava dzīve un tu jūties labi savā vidē. Gan jau vecie domā, ka tev nav ar ko un neviens ar tevi nebrauc un tad nu metas tev meklēt izklaides.
31.07.2024 09:07 |
 
Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
bērniem nav nekāds pienākums kaut ko atlīdzināt saviem vecākiem par to, ka tie ir viņus audzinājuši, jo tieši tāds arī ir bijis šo vecāku pienākums - audzināt bērnu, kuru paši izvēlējušies radīt. Ja mēs, kā pieaugušie, palīdzam saviem vecākiem, par viņiem rūpējamies utt., tad tā ir mūsu izvēle, taču teikt, ka mums kaut kas ir jādara tikai tāpēc, ka vecāki mums veltījuši savu dzīvi, ir absurdi, jo es personīgi neliku saviem vecākiem radīt sevi un pēc tam veltīt man visu savu dzīvi. Es neizvēlējos piedzimt.

Pilnīgi piekrītu.
Ir jāpavada laiks ar ģimeni un jāpalīdz un reizēm jāpiezvana tāpat vien, bet ne jau tagad jājūtas parādā, jo bērnībā skrēja pēc bulkas un nebļāva uz tevi, jo tev gribējās ēst 😀 Neba tāpēc tagad jājūtas parādā.
31.07.2024 09:15 |
 
Reitings 2876
Reģ: 05.09.2023
Tu vnk esi šausmīgi neinteresants cilvēks un nīkulis. Ja jūties tā labi tad ok. Vienīgi tā arī nosprāgsi viens un neko neredzējis.
31.07.2024 09:15 |
 
Reitings 38
Reģ: 20.10.2023
Saprotu un akceptēju, ka cilvēki ir dažādi un tāpēc ģimenes attiecībās var būt nianses. Bet, ja mamma zvana, es vienmēr uzklausu, pat ja ne vienmēr ir interesanti, un ja tētis aicina ciemos piekārtot šķūni, es nekad neatsaku, pat ja labprātāk darītu ko citu. Kāpēc? Jo mani vecāki manā bērnībā darīja tieši tāpat, un man personīgi pretējais variants šķistu dziļi nepareizi.
31.07.2024 09:19 |
 
Reitings 120
Reģ: 20.02.2024
Lola Lō @ 31.07.2024 09:03

????Ko tu zini - bļāva vai nebļāva un vai veda uz laukumiem vai neveda...

Arī to pašu gribēju rakstīt. Parasti jau šādas vēsas un neieinteresētas attiecības starp bērniem un vecākiem sāk veidoties jau bērnībā, kad bērns kaut ko grib un vecāks regulāri liek mīksto. Vai arī vispār nav nekur tuvumā atrodams, jo sēž darbā/dīvānā/ar čomiem, ej nu sazin kur. Un tad pieaugušā vecumā bērnam arī par vecāka vēlmēm ir pa lielam vienalga - jo viņš vienkārši tika tieši tā arī audzināts.
Tas, ka dēls atsakās pēkšņi braukt uz Roju vai kur, un tēvs par to ''dusmīgs un apvainojies'' arī neko labu par tēvu neliecina.
31.07.2024 09:21 |
 
Reitings 216
Reģ: 29.01.2020
introvertiem ir introvertu hobiji kas neprasa baigo socializēšanos, un kā cilvēki var būt tik pat interesanti kā ekstroverti, tikai mēs ar to baigi neplātamies soc tīklos. Salasījušies te grib noēst čali bez sāls, jo neaizveda pēc tām zivīm.
31.07.2024 09:43 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 4220
Reģ: 31.10.2010
Te drīzāk ir runa par pretīgo attieksmi pret savu tēvu. Pieļauju, ka ne jau katru dienu tēvs lūdz dēlam uz jūru aizvest. Attaisnoties ar introvertumu šajā gadījumā ir bulšits. Nekas slikts introvertajam nenotiks, ja laiku pa laikam pārkāps savam introvertumam pāri, lai izdarītu ko jauku tuvam cilvēkam un neburkšķētu kā aizsūtīts sūdus mēzt.
Es arī esmu introverta un nevaru iedomāties, ka varētu tā psihot par vienkāršu vecāku lūgumu.
31.07.2024 09:53 |
 
Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
Minelūše @ 31.07.2024 09:53
Te drīzāk ir runa par pretīgo attieksmi pret savu tēvu. Pieļauju, ka ne jau katru dienu tēvs lūdz dēlam uz jūru aizvest. Attaisnoties ar introvertumu šajā gadījumā ir bulšits. Nekas slikts introvertajam nenotiks, ja laiku pa laikam pārkāps savam introvertumam pāri, lai izdarītu ko jauku tuvam cilvēkam un neburkšķētu kā aizsūtīts sūdus mēzt.
Es arī esmu introverta un nevaru iedomāties, ka varētu tā psihot par vienkāršu vecāku lūgumu.

Nepārspīlē.
Nav jau tā, ka dēls tēvu nekur neaizveda un pateica - ej, dirst, vecais!
Aizveda uz jūru taču. un pabija ar tēvu. Tēvam jau nebija svarīgi būt ar dēlu, jo tad būtu derējusi arī dēla izvēlētā vieta un nevajadzētu īpašo vietu....
Viņš man teica ka ar mani ir ļoti grūti, nesaprot kā es miesīgs dēls viņam neesmu ar tādām pašām interesēm kā viņam.

Man šķiet, ka ar šo teikumu ir pateikts gana daudz. Tēvam gribētos, lai dēls būtu kā viņš un nebar pieņemt to, ka tā nav.
31.07.2024 10:05 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)