Aiziešana no armijas

Reitings 260
Reģ: 11.02.2024
Čau! Mani pret paša gribu iesauca armijā un tagad esmu dienestā. Ja patvaļīgi aizeju prom, aizbraucot uz citu valsti un sāku jaunu dzīvi. Kas notiks? Kādas tam būs sekas? Thanks.
26.07.2024 15:51 |

Patīk
Reitings 3498
Reģ: 03.11.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 19:51

2018. gadā kredītam vajadzēja galvotāju. Un es beidzu 2018. gadā. Izvēlējos RTU, jo tur budžeta vietas. Par atbirumu mani neinformēja pat sagatavošanas kursos.
Uz LU devos pēc RTU. Bioloģijā man sekmes bija labas. CE rezultāti latviešu valodā, krievu valodā, bioloģijā augsti. Matemātikā viduvēji, bet virs vidējā valstī. Tiku klausītājos, jo nebija angļu valodas eksāmena. Man ļāva studēt ar visiem, bet par dārgāku KP cenu. Un es nesaņēmu studenta atlaidi e-talonam un celiākijas pabalstu. Vienkārši mani skolā neizglītoja, ka vidējā atzīme visiem, kas sāk studēt ir ap 8 ballēm. Un ka angļu valoda ir zinātnes valoda. Un krievu valoda ir nekas. Šo mācību es apguvu uz savas ādas. Man angļu valoda ir A līmenī. Tas ir slikti. Jābūt B2 līmenī vai C1, jo man bija studiju kursi, kur vieslekcijas bija angliski. It kā studēju latviski, bet bibliotēkā viss angliski.

Bet kā tu vispār vari mūsdienās vainot sistēmu, ka tā prasa angļu valodu? Man liekas pilnīgi loģiski, ka šobrīd ir ļoti grūti studēt bez angļu valodas.
Nesaprotu kā var izbraukt ar krievu valodas eksāmeniem un cerēt, ka būs viss čikeniekā.
28.07.2024 20:22 |

Reitings 455
Reģ: 25.02.2024
Džinga @ 28.07.2024 20:22

Bet kā tu vispār vari mūsdienās vainot sistēmu, ka tā prasa angļu valodu? Man liekas pilnīgi loģiski, ka šobrīd ir ļoti grūti studēt bez angļu valodas.
Nesaprotu kā var izbraukt ar krievu valodas eksāmeniem un cerēt, ka būs viss čikeniekā.

Es nevienu nevainoju. Man sakarā ar dzīves situāciju sanāca robi angļu valodas zināšanās. Tu no manis mālē pastulbu, pusjukušu rašistu. Skolā es neapzinājos, ka augstskolā latviski grāmatu nebūs, viss būs angliski. Un kad man ir pilna studiju slodze, man nav spēka apgūt to, ko skolā nesanāca apgūt. Es nožēloju to, ka protu krieviski.
28.07.2024 20:38 |

Reitings 455
Džinga @ 28.07.2024 20:22

Mani vecāki ir invalīdi bez angļu valodas zināšanām. No kurienes viņiem zināt visas LU BF aktualitātes? Es ar to aplauzos. Un cietu kārtīgus materiālos zaudējumus.
28.07.2024 20:39 |

Reitings 455
Džinga @ 28.07.2024 20:19

Vispār nekādas jēgas nav vainot svešus cilvēkus tajā, ka tu nesaņēmi kaut kādus pabalstus un atzinību. nulle.
Izklausās, ka tu nekā nevari samierināties, ka dzīvē paši varam vainot sevi vien un nevar savas neveiksmes norakstīt vai attaisnot. Pats teici kā tev klibo valodas un kas tur vēl, ja būtu izcils students, esmu pilnīgi pārliecināta, ka būtu dabūjis arī stipendijas.
Izbeidz te vazāt un vainot nabaga meiteni un viņas ģimeni. Sākumā likās, ka esi vienkārši savāds, tagad jau pretīgi paliek.

Nav nabaga. Mātes alga 20 000 eiro bruto + tēvs kaut ko pelna. Man ar bakauru uz šo algu necerēt.
28.07.2024 20:41 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Kurš 21 gs nav sapratis, ka pats ir savas laimes kalējs un NEVIENS NEKO TEV NAV PARĀDĀ. Gribi? Ej dari, vienalga kā, strādā DUS pa naktīm, mazgā grīdas, ej par pārdevēju.
Iestajies pa jaunu rtu vai kur, nesanāk ar to ķīmiju, vienalga, izvēlies jebkuru citu studiju programmu, kaut vai būvtehniķis. Starpcitu, metinātāji pelna ļooooti labi, jā darbs netīrs un nav tas labākais, bet naudas ziņā pilnīgi neviens labs metinātājs nav sūdzējies.
Kāda starpība kā tas skuķis tika tur kur tika? Katram savs ceļš ejams. Neredzu neko sliktu ka vecāki var kaut vai to atļauties vai vienalga no kādas naudas to segt, ja pašu bērns mācās un redz labāku dzīvi. Tas ir jebkura vecāka instinkts bērnam dot labāko. Sorri, tavi vecāki nevarēja, pasaki paldies ka ēdis biji un narkomāni nebija vai seksuāli tevi neizmantoja.
Tev vajadzetu kadu labu psihoterapeitu, jo tevī sēž ļoti daudz aizvainojuma un pārdzīvojuma par lietām, kuras nevar mainīt, kuras notikušas pagātnē.
28.07.2024 20:44 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:41

Nav nabaga. Mātes alga 20 000 eiro bruto + tēvs kaut ko pelna. Man ar bakauru uz šo algu necerēt.
pļūti tālāk nopietni, es pati studēju rsu jau 5 gadus , rotācija, cīnījos, beigās visus studiju gadus biju uz budžeta un turpinu vēl mācīties.
Čīkstulis. Āmen baznīcā. 😆
28.07.2024 20:49 |

Patīk
Reitings 3498
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:39

Mani vecāki ir invalīdi bez angļu valodas zināšanām. No kurienes viņiem zināt visas LU BF aktualitātes? Es ar to aplauzos. Un cietu kārtīgus materiālos zaudējumus.

Jā jā, tu vidusskolā nenojauti, ka angļu valoda būs svarīga studējot, nemuldi.
Nu un arī ja tā bija, tak mācies, pārliec eksāmenu, mēģini vēlreiz.
Un vēlreiz atkārtošos, liec mierā to mieteni un beidz čīkstēt. Citādāk sāk izklausīties, ka tev ir pa ceļam ar psrs ideoloģiju, kur visi bagātnieki ir budži un sliktie, kas atņem pārējiem laimi.
28.07.2024 20:54 |

Reitings 105
Reģ: 22.05.2024
debestinaa @ 28.07.2024 01:24
nevis Latvijas politiķus un viņu glaunos auto, bet pirmkārt savas sievietes, bērnus, mammas un tētus, vecmammas un vectēvus, savu māju un zemi , kultūru, visu to skaisto.
Šitas nevarēs neko izdarīt skaidrs. Mamma labu gribēdama auklēja un aijāja līdz 18 un šeit ir rezultāts
Nesmīdini mani... Tā savu tuvinieku aiztāvēšana ir vienkārši aitu zombēšana lai klausītu valdības pavēlēm un propagandām. Tici man, ja krievi nāktu, man manu ģimeni aiztāvēt nevajadzētu, Ne es esmu svarīga persona šajā zemē, ne mana ģimene ir svarīgas personas. Mēs visi esam parasti strādnieki, un kara gadījumā parasti strādnieki nav militārs mērķis. Toties visi tie lielie "šiškas" vietējie biznesmeņi - miljonāri, deputāti, tiem gan būtu lodes sagatavotas ar viņu vārdiem virsū, tieši tāpēc viņiem arī tik ļoti vajag tos jauniešus, lai tie ziedo savas dzīvibas, šišku drošības vārdā.
28.07.2024 20:56 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Min91 @ 28.07.2024 20:56
Nesmīdini mani... Tā savu tuvinieku aiztāvēšana ir vienkārši aitu zombēšana lai klausītu valdības pavēlēm un propagandām. Tici man, ja krievi nāktu, man manu ģimeni aiztāvēt nevajadzētu, Ne es esmu svarīga persona šajā zemē, ne mana ģimene ir svarīgas personas. Mēs visi esam parasti strādnieki, un kara gadījumā parasti strādnieki nav militārs mērķis. Toties visi tie lielie "šiškas" vietējie biznesmeņi - miljonāri, deputāti, tiem gan būtu lodes sagatavotas ar viņu vārdiem virsū, tieši tāpēc viņiem arī tik ļoti vajag tos jauniešus, lai tie ziedo savas dzīvibas, šišku drošības vārdā.

Tici man, ja krievi nāktu, man manu ģimeni aiztāvēt nevajadzētu, Ne es esmu svarīga persona šajā zemē, ne mana ģimene ir svarīgas personas. Mēs visi esam parasti strādnieki, un kara gadījumā parasti strādnieki nav militārs mērķis.
😀😀😀😀😀
28.07.2024 21:02 |

Reitings 52
debestinaa @ 28.07.2024 20:44
Kurš 21 gs nav sapratis, ka pats ir savas laimes kalējs un NEVIENS NEKO TEV NAV PARĀDĀ. Gribi? Ej dari, vienalga kā, strādā DUS pa naktīm, mazgā grīdas, ej par pārdevēju.
Iestajies pa jaunu rtu vai kur, nesanāk ar to ķīmiju, vienalga, izvēlies jebkuru citu studiju programmu, kaut vai būvtehniķis. Starpcitu, metinātāji pelna ļooooti labi, jā darbs netīrs un nav tas labākais, bet naudas ziņā pilnīgi neviens labs metinātājs nav sūdzējies.
Kāda starpība kā tas skuķis tika tur kur tika? Katram savs ceļš ejams. Neredzu neko sliktu ka vecāki var kaut vai to atļauties vai vienalga no kādas naudas to segt, ja pašu bērns mācās un redz labāku dzīvi. Tas ir jebkura vecāka instinkts bērnam dot labāko. Sorri, tavi vecāki nevarēja, pasaki paldies ka ēdis biji un narkomāni nebija vai seksuāli tevi neizmantoja.
Tev vajadzetu kadu labu psihoterapeitu, jo tevī sēž ļoti daudz aizvainojuma un pārdzīvojuma par lietām, kuras nevar mainīt, kuras notikušas pagātnē.

Visam piekrītu!
28.07.2024 21:03 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:41

Es negribu apspriest šo meiteni un viņas vecākus, bet gribu tev atvērt acis.
20 000 bruto gadā ir 1147.50 neto mēnesī. Cilvēkam pēc 50 ar augstāko izglītību un darba pieredzi tas ir maz. Tā noliec ierēdņus, bet privātajā jomā ar šādu izglītību un pieredzi varētu saņemt krietni vairāk.
Ja kļūdies un 20 000 ir tomēr neto, tad sanāk laba alga (1666 neto), bet tā nav bagātnieku alga. Tā ir sasniedzama alga cilvēkam, kas uzņemas atbildību par savu dzīvi, ir ieguvis izglītību, darba pieredzi, nečīkst.
Ar šo cerams, ka beigsi vazāt šo meiteni un viņas ģimeni internetā. Neviens cits nav vainīgs pie tā, ka tev tā neiet dzīvē.
28.07.2024 21:15 |

Reitings 260
Reģ: 11.02.2024
Nekad nesapratīšu tos, kam patīk armija. Jums patīk, ka jūs regulē? Jums patīk, ka kāds cits jums nosaka, ko darīt? Patīk čakarēt savu veselību bez jēgas? Ja tā, tad neesat normāli.
28.07.2024 21:44 |

Reitings 962
Reģ: 13.06.2024
Būšu skarba, bet tēmas autoram teikšu to, ko domāju: varbūt beidzot pienācis laikt pieaugt, beigt ņerksēt un sākt izturēties kā pienākas izturēties vīrietim, nevis kaut kādai bābai. Nu, goda vārds. Jau agrāk forumā ievēroju tēmas autora diskusijas un komentārus par atriebību un par to, ka autors ir ļaunatminīgs, gadiem ilgi sevī tur aizvainojumu, plāno kā atriebties pāridarītajiem, kaut gan kopš konkrētajiem notikumiem pagājuši jau daudzi gadi. Daudziem cilvēkiem dzīvē nācies iziet cauri visādiem sūdiem, man tajā skaitā. Vajag izaugt, nevis dzīvot mūžīgā aizvainojumā un atriebības kārē, kā tādam mazam bērnam, kuram kāds atņēmis konfekti. Nu, un tad vēl visi komentāri šajā diskusijā... Istabas biedri slikti, nekas nepielec, nabadziņš nevar pat aiztaisīt apkakli un cepuri uzlikt. Vai, vai, vai. Mūsu senči, kuri atdeva dzīvības par valsts un mūsu visu brīvību, šo dzirdot, no kauna gan jau zemē ielīstu. Īsti veči atdeva savas dzīvības par to, lai tādiem infantiliem tirliņiem kā tēmas autors tagad būtu iespēja sēdēt sieviešu forumos un ņerkstēt par savu "grūto" dzīvi. Šajā gadījumā armija cerams nāks tieši par labu, jo varbūt vismaz kaut nedaudz piespiedīs šo indivīdu kļūt par vīrieti, nevis tādu nīkuli, kā tagad.
28.07.2024 22:32 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
MR @ 28.07.2024 21:44
Nekad nesapratīšu tos, kam patīk armija. Jums patīk, ka jūs regulē? Jums patīk, ka kāds cits jums nosaka, ko darīt? Patīk čakarēt savu veselību bez jēgas? Ja tā, tad neesat normāli.

A tev patīk būt nīkulim?
29.07.2024 06:35 |

Reitings 3464
Reģ: 06.12.2023

Es ceru, ka Gulbenē esi vienīgais tāds pusijs.. sportošana ir veselības čakarēšana? Bravo, kuru palīgskolu absolvēji?
29.07.2024 11:18 |

Patīk
Reitings 3498

eh, nu man veljoprojām liekas, ka tev ir potenciāls būt par sakarīgu džeku, tikai saņemies mazliet. Esot tur iemācies visu ko vari, paņem labākās lietas, neiznieko savu laiku besoties un čīkstot.
Istabas biedriem dod iespēju, varbūt izrādīsies, ka losis biji tu nevis viņi un dabūsi vel draugus.
29.07.2024 11:59 |

Reitings 5147
Reģ: 11.08.2022
Iespiedies kā sivēns sētā ar to savu ķīmiju. Tajā pašā RTU ir daudzas programmas, kur nevar aizpildīt budžeta vietas (lasīt - studiju procesā ir daudz pretimnākšanas, lai būtu absolventi).
Un krievu valodas zināšanas tehniskās jomās ir liels +, nevis trūkums, jo ir ļoti plašs noderīgas literatūras klāsts.
Saprotu, ka ir bijis un ir grūti, bet katram savs krusts nesams, neesi īpašs.
29.07.2024 14:47 |

Reitings 455
u.62f4c0e0df85e @ 29.07.2024 14:47
Iespiedies kā sivēns sētā ar to savu ķīmiju. Tajā pašā RTU ir daudzas programmas, kur nevar aizpildīt budžeta vietas (lasīt - studiju procesā ir daudz pretimnākšanas, lai būtu absolventi).
Un krievu valodas zināšanas tehniskās jomās ir liels +, nevis trūkums, jo ir ļoti plašs noderīgas literatūras klāsts.

Es tev neticu. RTU vienkārši cītīgi, konsekventi slēpj savu studentu atbirumu citās studiju programmās. Pats zinu. Cēsu RTU filiāles pārstāvji māk cukuru skolēniem ausīs bērt par stipendijām un budžeta vietām. Stipendijas praktiski tiek vien RTU inženiervidusskolas izcilniekiem, kas ir unikāli bērni, jo ir par pakāpi gudrāki nekā Cēsu Valsts ģimnāzijas vai Cēsu Draudzīgā aicinājuma ģimnāzijas absolventi. Šie bērni regulāri startē starptautiskajās olimpiādēs dabaszinātnēs, un vel iemanās vidusskolas posmā apgūt kādu no universitātes studiju kursiem. Piemēram, augstāko matemātiku vai fiziku. Unikāli, ģeniāli bērni no labām, vidusšķiras ģimenēm. Šo niansi noklusē. Parastam vidusskolas absolventu uz stipendiju RTU necerēt. Un jaunieši pavelkas uz melīgiem solijumiem par budžeta vietu, stipendiju un darbu studiju laikā. RTU attīstības fonds sniedz ļoti ierobežotu prakses vietu skaitu. Ne visi varēs kaut kur strādāt laboratorijā un naudiņu par ko kojas vai dzīvokli apmaksāt. Tā kā RTU pārstāvji ir prot labi mānīties un ir apveltīti ar izteiktu koučinga talantu. Cukurs ausīs. Ja gribās to ķīmiju pabeigt, tad ir LU ar divreiz lielāku absolventu skaitu pie tā paša budžeta vietu skaita. Ja negribās mocīties ir dabaszinātnes: bioloģija, ģeogrāfija utml.. Diemžēl es šīs atziņas sapratu pašam ejot akadēmiskās dzīves brikšņiem cauri.
30.07.2024 17:11 |

Reitings 455
u.62f4c0e0df85e @ 29.07.2024 14:47

Krievu valodu nekur neizmanto. Lietot krievu valodu pēc 2022. gada 24. februāra kursa darbā vai diplomdarbā nav labais tonis. Diplomdarbs vispār ir PRIMO bibliotēkā publiski skatāms. Un negribās izskatīties pēc rašista ar to krievu valodu. Tāpat zinātniskie žurnāli un akadēmiskā literatūra ir angliski. Skolēniem to nemāca. Tagad vismaz krievu valodu skolās izņēma no aprites. Tas ir apsveicami. Vismaz citi jaunieši neuzkāps uz maniem grābekļiem un nedabūs maksāt, tad kad maksāt vispār nevajagot. Man to angļu valodu lauku skolā vien no 3. klases mācīja. Krievu valoda zinātnē nav vajadzīga. Un mani 82% CE krievu valodā ir kauna traips. Pats atzīstu to.
30.07.2024 17:18 |

Reitings 455
Džinga @ 29.07.2024 11:59

eh, nu man veljoprojām liekas, ka tev ir potenciāls būt par sakarīgu džeku, tikai saņemies mazliet. Esot tur iemācies visu ko vari, paņem labākās lietas, neiznieko savu laiku besoties un čīkstot.
Istabas biedriem dod iespēju, varbūt izrādīsies, ka losis biji tu nevis viņi un dabūsi vel draugus.

Problēma ar armiju. Puisis, kuru iesauca no LU BF obligātajā iesaukumā, paņēma akadēmisko gadu, tā vietā lai daļu bioloģijas studiju kursu docētu viņam attālināti. LUIS e-studiju vide ļauj docēt tos kursus, kuros nav laboratorijas darbu, attālinātā režīmā. Bet šo opciju nedod. Tā ir iespēja laicīgi pabeigt bakalaurus. Nu, vienīgi diplomdarbu sanāks aizstāvēt rudenī, nevis pavasarī. Tas ir sīkums. Ja jaunietis ir no vidusšķiras, tad problēmu ar mitekli Rīgā šādam jaunietim nav un ir iespēja darbu nostrādāt kādā zinātniskajā institūtā, nevis katedrā. Tur var pat pa vasaru darboties.
Zināmā mērā militārais dienests ir izaicinājums tiem, kuru izvēlētā specialitāte ir nenormāli sarežģīta. Tur dienests valsts labā nozīmē izkrišanu.
30.07.2024 17:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits