Latvian pagan @ 28.07.2024 19:51
2018. gadā kredītam vajadzēja galvotāju. Un es beidzu 2018. gadā. Izvēlējos RTU, jo tur budžeta vietas. Par atbirumu mani neinformēja pat sagatavošanas kursos.
Uz LU devos pēc RTU. Bioloģijā man sekmes bija labas. CE rezultāti latviešu valodā, krievu valodā, bioloģijā augsti. Matemātikā viduvēji, bet virs vidējā valstī. Tiku klausītājos, jo nebija angļu valodas eksāmena. Man ļāva studēt ar visiem, bet par dārgāku KP cenu. Un es nesaņēmu studenta atlaidi e-talonam un celiākijas pabalstu. Vienkārši mani skolā neizglītoja, ka vidējā atzīme visiem, kas sāk studēt ir ap 8 ballēm. Un ka angļu valoda ir zinātnes valoda. Un krievu valoda ir nekas. Šo mācību es apguvu uz savas ādas. Man angļu valoda ir A līmenī. Tas ir slikti. Jābūt B2 līmenī vai C1, jo man bija studiju kursi, kur vieslekcijas bija angliski. It kā studēju latviski, bet bibliotēkā viss angliski.
Džinga @ 28.07.2024 20:22
Bet kā tu vispār vari mūsdienās vainot sistēmu, ka tā prasa angļu valodu? Man liekas pilnīgi loģiski, ka šobrīd ir ļoti grūti studēt bez angļu valodas.
Nesaprotu kā var izbraukt ar krievu valodas eksāmeniem un cerēt, ka būs viss čikeniekā.
Džinga @ 28.07.2024 20:22
Bet kā tu vispār vari mūsdienās vainot sistēmu, ka tā prasa angļu valodu? Man liekas pilnīgi loģiski, ka šobrīd ir ļoti grūti studēt bez angļu valodas.
Nesaprotu kā var izbraukt ar krievu valodas eksāmeniem un cerēt, ka būs viss čikeniekā.
Džinga @ 28.07.2024 20:19
Vispār nekādas jēgas nav vainot svešus cilvēkus tajā, ka tu nesaņēmi kaut kādus pabalstus un atzinību. nulle.
Izklausās, ka tu nekā nevari samierināties, ka dzīvē paši varam vainot sevi vien un nevar savas neveiksmes norakstīt vai attaisnot. Pats teici kā tev klibo valodas un kas tur vēl, ja būtu izcils students, esmu pilnīgi pārliecināta, ka būtu dabūjis arī stipendijas.
Izbeidz te vazāt un vainot nabaga meiteni un viņas ģimeni. Sākumā likās, ka esi vienkārši savāds, tagad jau pretīgi paliek.
pļūti tālāk nopietni, es pati studēju rsu jau 5 gadus , rotācija, cīnījos, beigās visus studiju gadus biju uz budžeta un turpinu vēl mācīties.Latvian pagan @ 28.07.2024 20:41
Nav nabaga. Mātes alga 20 000 eiro bruto + tēvs kaut ko pelna. Man ar bakauru uz šo algu necerēt.
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:39
Mani vecāki ir invalīdi bez angļu valodas zināšanām. No kurienes viņiem zināt visas LU BF aktualitātes? Es ar to aplauzos. Un cietu kārtīgus materiālos zaudējumus.
Nesmīdini mani... Tā savu tuvinieku aiztāvēšana ir vienkārši aitu zombēšana lai klausītu valdības pavēlēm un propagandām. Tici man, ja krievi nāktu, man manu ģimeni aiztāvēt nevajadzētu, Ne es esmu svarīga persona šajā zemē, ne mana ģimene ir svarīgas personas. Mēs visi esam parasti strādnieki, un kara gadījumā parasti strādnieki nav militārs mērķis. Toties visi tie lielie "šiškas" vietējie biznesmeņi - miljonāri, deputāti, tiem gan būtu lodes sagatavotas ar viņu vārdiem virsū, tieši tāpēc viņiem arī tik ļoti vajag tos jauniešus, lai tie ziedo savas dzīvibas, šišku drošības vārdā.debestinaa @ 28.07.2024 01:24nevis Latvijas politiķus un viņu glaunos auto, bet pirmkārt savas sievietes, bērnus, mammas un tētus, vecmammas un vectēvus, savu māju un zemi , kultūru, visu to skaisto.
Šitas nevarēs neko izdarīt skaidrs. Mamma labu gribēdama auklēja un aijāja līdz 18 un šeit ir rezultāts
Min91 @ 28.07.2024 20:56Nesmīdini mani... Tā savu tuvinieku aiztāvēšana ir vienkārši aitu zombēšana lai klausītu valdības pavēlēm un propagandām. Tici man, ja krievi nāktu, man manu ģimeni aiztāvēt nevajadzētu, Ne es esmu svarīga persona šajā zemē, ne mana ģimene ir svarīgas personas. Mēs visi esam parasti strādnieki, un kara gadījumā parasti strādnieki nav militārs mērķis. Toties visi tie lielie "šiškas" vietējie biznesmeņi - miljonāri, deputāti, tiem gan būtu lodes sagatavotas ar viņu vārdiem virsū, tieši tāpēc viņiem arī tik ļoti vajag tos jauniešus, lai tie ziedo savas dzīvibas, šišku drošības vārdā.
debestinaa @ 28.07.2024 20:44Kurš 21 gs nav sapratis, ka pats ir savas laimes kalējs un NEVIENS NEKO TEV NAV PARĀDĀ. Gribi? Ej dari, vienalga kā, strādā DUS pa naktīm, mazgā grīdas, ej par pārdevēju.
Iestajies pa jaunu rtu vai kur, nesanāk ar to ķīmiju, vienalga, izvēlies jebkuru citu studiju programmu, kaut vai būvtehniķis. Starpcitu, metinātāji pelna ļooooti labi, jā darbs netīrs un nav tas labākais, bet naudas ziņā pilnīgi neviens labs metinātājs nav sūdzējies.
Kāda starpība kā tas skuķis tika tur kur tika? Katram savs ceļš ejams. Neredzu neko sliktu ka vecāki var kaut vai to atļauties vai vienalga no kādas naudas to segt, ja pašu bērns mācās un redz labāku dzīvi. Tas ir jebkura vecāka instinkts bērnam dot labāko. Sorri, tavi vecāki nevarēja, pasaki paldies ka ēdis biji un narkomāni nebija vai seksuāli tevi neizmantoja.
Tev vajadzetu kadu labu psihoterapeitu, jo tevī sēž ļoti daudz aizvainojuma un pārdzīvojuma par lietām, kuras nevar mainīt, kuras notikušas pagātnē.
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:41
Nav nabaga. Mātes alga 20 000 eiro bruto + tēvs kaut ko pelna. Man ar bakauru uz šo algu necerēt.
MR @ 28.07.2024 21:44Nekad nesapratīšu tos, kam patīk armija. Jums patīk, ka jūs regulē? Jums patīk, ka kāds cits jums nosaka, ko darīt? Patīk čakarēt savu veselību bez jēgas? Ja tā, tad neesat normāli.
MR @ 28.07.2024 21:44Nekad nesapratīšu tos, kam patīk armija. Jums patīk, ka jūs regulē? Jums patīk, ka kāds cits jums nosaka, ko darīt? Patīk čakarēt savu veselību bez jēgas? Ja tā, tad neesat normāli.
u.62f4c0e0df85e @ 29.07.2024 14:47Iespiedies kā sivēns sētā ar to savu ķīmiju. Tajā pašā RTU ir daudzas programmas, kur nevar aizpildīt budžeta vietas (lasīt - studiju procesā ir daudz pretimnākšanas, lai būtu absolventi).
Un krievu valodas zināšanas tehniskās jomās ir liels +, nevis trūkums, jo ir ļoti plašs noderīgas literatūras klāsts.
Saprotu, ka ir bijis un ir grūti, bet katram savs krusts nesams, neesi īpašs.
u.62f4c0e0df85e @ 29.07.2024 14:47Iespiedies kā sivēns sētā ar to savu ķīmiju. Tajā pašā RTU ir daudzas programmas, kur nevar aizpildīt budžeta vietas (lasīt - studiju procesā ir daudz pretimnākšanas, lai būtu absolventi).
Un krievu valodas zināšanas tehniskās jomās ir liels +, nevis trūkums, jo ir ļoti plašs noderīgas literatūras klāsts.
Saprotu, ka ir bijis un ir grūti, bet katram savs krusts nesams, neesi īpašs.
Džinga @ 29.07.2024 11:59
eh, nu man veljoprojām liekas, ka tev ir potenciāls būt par sakarīgu džeku, tikai saņemies mazliet. Esot tur iemācies visu ko vari, paņem labākās lietas, neiznieko savu laiku besoties un čīkstot.
Istabas biedriem dod iespēju, varbūt izrādīsies, ka losis biji tu nevis viņi un dabūsi vel draugus.