Latvian pagan @ 28.07.2024 18:32
Nedali cilvēkus mīkstajos un cietajos. Var atspēlēties.
Nereālā @ 28.07.2024 18:33
Bet tagad kredīti ir. Kur problēma studēt šobrīd? Nestudēsi jau pagātnē, bet šodien.
rtu diplomu pārvērst par koledžas diplomu? Iesi no augstāka uz zemāku? Kas par sviestu?Latvian pagan @ 28.07.2024 18:47
Es jau pabeidzu. Mani aizskāra informācija, ka studentus var ņemt armijā pret pašu gribu.
Rūgtums. Maģistrus nevaru fiziski, ekonomiski un morāli pavilkt. Un prasās vieta, kur puspabeigto RTU diplomu pārvērst par koledžas diplomu. Tad man viss būs kārtībā.
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:47
Es jau pabeidzu. Mani aizskāra informācija, ka studentus var ņemt armijā pret pašu gribu.
Rūgtums. Maģistrus nevaru fiziski, ekonomiski un morāli pavilkt. Un prasās vieta, kur puspabeigto RTU diplomu pārvērst par koledžas diplomu. Tad man viss būs kārtībā.
debestinaa @ 28.07.2024 19:09rtu diplomu pārvērst par koledžas diplomu? Iesi no augstāka uz zemāku? Kas par sviestu?
Esi pabeidzis ko tad čīksti? Kas tev tagad ir problēma stradat un pelnīt naudu iznemot tavi ieksejie pārdzīvojumi kuri nevienu neinteresē?
Kadas sudzibas sobrid??
Beidz tak irst, nudien. Ja esi stulbs un slinks, kāds sakars ar citiem? Tūkstoši pabeidz studijas, no vienkāršām ģimenēm nākuši. Bet tu īdi kā lūzeris, viss tev slikti. Nejēdz studēt, ej strādāt. Kas tur pie vainas? Minēšu - visur slikti priekšnieki, briesmīgi kolēģi, algu nemaksā. Bez blata nekur. 🥱Latvian pagan @ 28.07.2024 18:36
Man nebūtu bijis jāmaksā. Bet mani pakēra uz to, ka angļu valodu es zināju slikti, bet krievu labi. Mana kļūda. Skolā pievērsu tai valodai uzmanību, kura man gāja vieglāk. Un centos dabūt maksimāli lielu vidējo atzīmi. Bet. Universitātē vien kritērijs nav izpildīts nozīmē, ka tu tur būsi klausītājs, kuram uz beigām vajadzēs nokārtot CE angļu valodā, lai tiktu pie studenta statusa un diploma. Tik viens KP maksā 100€. Blakām būs budžetnieki un stipendiju saņēmēji. Daži no ierēdņu ģimenēm/dinastijām.
debestinaa @ 28.07.2024 19:09rtu diplomu pārvērst par koledžas diplomu? Iesi no augstāka uz zemāku? Kas par sviestu?
Esi pabeidzis ko tad čīksti? Kas tev tagad ir problēma stradat un pelnīt naudu iznemot tavi ieksejie pārdzīvojumi kuri nevienu neinteresē?
Kadas sudzibas sobrid??
LuckyStrike @ 28.07.2024 19:18Beidz tak irst, nudien. Ja esi stulbs un slinks, kāds sakars ar citiem? Tūkstoši pabeidz studijas, no vienkāršām ģimenēm nākuši. Bet tu īdi kā lūzeris, viss tev slikti. Nejēdz studēt, ej strādāt. Kas tur pie vainas? Minēšu - visur slikti priekšnieki, briesmīgi kolēģi, algu nemaksā. Bez blata nekur. ?
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:36
Man nebūtu bijis jāmaksā. Bet mani pakēra uz to, ka angļu valodu es zināju slikti, bet krievu labi. Mana kļūda. Skolā pievērsu tai valodai uzmanību, kura man gāja vieglāk. Un centos dabūt maksimāli lielu vidējo atzīmi. Bet. Universitātē vien kritērijs nav izpildīts nozīmē, ka tu tur būsi klausītājs, kuram uz beigām vajadzēs nokārtot CE angļu valodā, lai tiktu pie studenta statusa un diploma. Tik viens KP maksā 100€. Blakām būs budžetnieki un stipendiju saņēmēji. Daži no ierēdņu ģimenēm/dinastijām.
Latvian pagan @ 28.07.2024 19:20
Tātad Alisei Siliņai pasaki to. Un Rasai Siliņai no Cēsu domes. Nav naudas. Neubago! Ej Maximā XX strādāt!
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:30
Kad es uzsāku, kredītu nebija. Man vecāki iekrāja naudu. To es izlietoju.
Sekmes man skolā bija labas. Padiskutēšu ar LU, vai man ir tiesības no kāda no fondiem dabūt naudu. Un dabūt atlaidi, t.i., naudas atmaksu. Domāju, man neatteiks. Citādi par daudz es maksāju. Es uzrāvos uz birokrātijas. Krievu valoda nav valoda. Nepareizi nokārtots CE man kļuva klupšanas akmens.
Aminoskabe @ 28.07.2024 19:39
Tu te rakstīji, ka tev ir zem 27 gadiem. Ko melo, ka kredītus tad nedeva? Studiju kredīti ir bijuši pat tiem, kam tagad ir 40 gadi.
Aminoskabe @ 28.07.2024 19:23
Kādu sviestu tu te dzen? Ir budžets, ir maksas vietas. Maksas vietām daudzi ņem kredītus. Kādi vispār klausītāji? Klausītāji ir tad, ja noklausās atsevišķus kursus, nevis pilnvērtīgi studē. Augstskola vainīga, ka stulbs esi? Citur rakstīji - varēja pievērt acis, ka nemāki angļu valodu? Kāpēc kādam jāpiever acis uz to, ka vidusskolā nemācījies?
Ierēdņu bērnus ņem? Būtu labāk paskatījies, cik tie ierēdņi saņem. Parasts speciālists vai zemākā, vidējā līmeņa vadītājs valsts, pašvaldību iestādēs saņem maz. Vienīgā atšķirība no tavas ģimenes - ierēdņu bērni tiek budžetā, jo labi pabeidz vidējo izglītību, vai paņem kredītu.
LuckyStrike @ 28.07.2024 19:18Beidz tak irst, nudien. Ja esi stulbs un slinks, kāds sakars ar citiem? Tūkstoši pabeidz studijas, no vienkāršām ģimenēm nākuši. Bet tu īdi kā lūzeris, viss tev slikti. Nejēdz studēt, ej strādāt. Kas tur pie vainas? Minēšu - visur slikti priekšnieki, briesmīgi kolēģi, algu nemaksā. Bez blata nekur. ?
Latvian pagan @ 28.07.2024 19:51
2018. gadā kredītam vajadzēja galvotāju. Un es beidzu 2018. gadā. Izvēlējos RTU, jo tur budžeta vietas. Par atbirumu mani neinformēja pat sagatavošanas kursos.
Uz LU devos pēc RTU. Bioloģijā man sekmes bija labas. CE rezultāti latviešu valodā, krievu valodā, bioloģijā augsti. Matemātikā viduvēji, bet virs vidējā valstī. Tiku klausītājos, jo nebija angļu valodas eksāmena. Man ļāva studēt ar visiem, bet par dārgāku KP cenu. Un es nesaņēmu studenta atlaidi e-talonam un celiākijas pabalstu. Vienkārši mani skolā neizglītoja, ka vidējā atzīme visiem, kas sāk studēt ir ap 8 ballēm. Un ka angļu valoda ir zinātnes valoda. Un krievu valoda ir nekas. Šo mācību es apguvu uz savas ādas. Man angļu valoda ir A līmenī. Tas ir slikti. Jābūt B2 līmenī vai C1, jo man bija studiju kursi, kur vieslekcijas bija angliski. It kā studēju latviski, bet bibliotēkā viss angliski.
Aminoskabe @ 28.07.2024 19:28
Tev tā meitene kurvīti iedeva un nespēj pārdzīvot? Acīmredzami talantīga meitene, ja veiksmīgi pabeigusi 3 kursus Londonā un turpina, sasniedz panākumus utt. Nav tur mammas kaut kāda tevis izdomātā ietekme vai Cēsu domes nepilnu 2 tūkstošu nopelns.
Tik slims cilvēks esi, ka liekas, ka troļļo forumu.
Aminoskabe @ 28.07.2024 20:05
Galvotājs varēja būt ar minimālo algu. Ja nevarēji dabūt galvotāju ar minimālo, tad varēji ņemt kredītu tad, kad noņēma prasību par galvotāju (ja noņēma). Ja nenoņēma, varēji aizbraukt uz ārzemēm uz gadu zemenes lasīt un atgriezties ar studiju maksu. Vajadzēja domāt ar galvu pirms 12.klasē izvēlējies likt CE krievu valodā, nevis angļu. Ja reiz saprati, ka to vajag tikai pēc tam, tad varēji nākamgad likt angļu valodas CE (CE vismaz iepriekš varēja pieteikties arī, ja nemācies 12.klasē vairs). Kā tu dabūji A līmeni mācoties angļu valodu 3.-12.klasei?? Būdams jaunietis turklāt, nevis vidējā paaudzē.
Tiem, kuri grib, variantu ir daudz, bet tiem, kas negrib, tiem traucē viss.
Valsts iestādēs 3000, ko tu gribētu no VAD, noteikti nesaņem. :)
Aminoskabe @ 28.07.2024 20:05
Galvotājs varēja būt ar minimālo algu. Ja nevarēji dabūt galvotāju ar minimālo, tad varēji ņemt kredītu tad, kad noņēma prasību par galvotāju (ja noņēma). Ja nenoņēma, varēji aizbraukt uz ārzemēm uz gadu zemenes lasīt un atgriezties ar studiju maksu. Vajadzēja domāt ar galvu pirms 12.klasē izvēlējies likt CE krievu valodā, nevis angļu. Ja reiz saprati, ka to vajag tikai pēc tam, tad varēji nākamgad likt angļu valodas CE (CE vismaz iepriekš varēja pieteikties arī, ja nemācies 12.klasē vairs). Kā tu dabūji A līmeni mācoties angļu valodu 3.-12.klasei?? Būdams jaunietis turklāt, nevis vidējā paaudzē.
Tiem, kuri grib, variantu ir daudz, bet tiem, kas negrib, tiem traucē viss.
Valsts iestādēs 3000, ko tu gribētu no VAD, noteikti nesaņem. :)
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:08
Lai Alise Siliņa un Rasa Siliņa lasa zemenes vai lai Meža kapu mūri Cēsīs mūrē par simts latiem. Garmoņistus nevienam nevajag.