Bet, ja man rakstīts, ka līdz 25.jūlijam, vēlākais līdz 27.jūlijam izmaksās?
Vizbulītes trakums @ 26.07.2024 09:55Bet, ja man rakstīts, ka līdz 25.jūlijam, vēlākais līdz 27.jūlijam izmaksās?
MINCĪTE @ 18.08.2024 11:47Mani vispār šoķē tā visa sistēma. Es ar esmu bezdarbniekos. Tagad tur vēl attālināti jāklausās lekcijas par to kā sagatavoties darba intervijai u.tt. Ja nepildi viņu uzstādītās prasības viņi tev atņem statusu. Tās informācijas bij' tik daudz un es vienu lekciju palaidu garām. Pie aģentes atnākot viņa to man izstāstīja. Bet kā viņi man var kko atņemt, ja es maksāju nodokļus, kad strādāju. Pabalsts arī vienkārši nekāds. No bruto algas 50% nogriež un vēl izskaita no tās puses 80% pirmajā mēnesī. vēlāk mazāk un mazāk . Tu reāli saņem 1/3 no bijušās algas. pirmos 2 mēnešus... Ņirgāšanās. Aplēš kā var cilvēkus.?
Sociālo nodokli 10,5% maksā arī darba ņēmējs.Mashka Kakashka @ 18.08.2024 21:29
Bezdarbnieku pabalsta nosacījumi ir tieši tādi kādiem tiem jābūt, lai cilvēki ilgstoši nesēdētu valstij uz kakla. Tas, ka esi maksājusi nodokļus, nenozīmē, ka vari saņemt baigās privilēģijas, nodokļi tiek sadalīti uz dažādām jomām. Un nodokļus maksā nevis tu, bet tavs darba devējs. ?
CallMeAnnika @ 18.08.2024 22:34Sociālo nodokli 10,5% maksā arī darba ņēmējs.
Ja cilvēks strādājis un maksājis nodokļus un zaudē darbu, tad sistēma ir nepateicīga. Un tad ir tādi, kas dzīvo tikai no pabalstiem un pat nevēlas strādāt.
Runa nav par pateicību vai nē! Jā cilvēks strādā par 3 vienā darba vietā un saņem atalgojumu kā par vienu, viņš vēlas atrast ko labāku. Darba devējs pat atvaļinājumā viņu nelaiž, jo nav kam strādāt, viņš attiecīgi ir izdedzis un iet prom pēc abpusējās. Iestājas bezdarbniekos, lai būtu laiks mainīt savu dzīvi un veltīt arī laiku drusku ģimenei. Viņš no valsts dabū kapeikas un atkal ir spiests iet vergot, jo ar to naudu pat pus mēnesi nepavilksi. Protams situācija katram sava .Mashka Kakashka @ 19.08.2024 00:25
To nodokli tāpat maksā darba devējs. Darba devējs ir tas kurš nodrošina darba vietu un visus sociālos nodokļus. Neviens darba ņēmējs Latvijā nerēķina algu no bruto, visi balstās uz neto algu. Ja cilvēku atlaiž no darba, darba devēja dēļ, viņam izmaksā kompensāciju, papildus var saņemt bezdarbnieka pabalstu. Ja darba ņēmējs sataisa ziepes, viņu atlaiž, viņam pienākas bezdarbnieka pabalsts ar trešo mēnesi. Es neuzskatu, ka sistēma ir nepateicīga. Sistēma ir nepateicīga tikai pret tiem, kuri nevēlas strādāt un grib sēdēt uz pabalstiem. Agrāk, pirms izmainīja likumu, bija tā saucamie "vasaras" darbu darītāji, sezonas darbinieki, kuri nostrādāja attiecīgos mēnešus un tad sēdēja uz pabalsta, papildus vēl strādājot nelegāli, saņemot algu aploksnē.