Pīpmaņi

10 gadi
Reitings 376
Reģ: 16.05.2014
Kā lai tiek galā ar pīpmaņiem, kuri smēķē pie loga un ne par kapeiku nevēlās saprast, ka viņi nav vienīgie karaļi, kas dzīvo šajā mājā un, ka jāciena ir citi iedzīvotāji?
Dzīvojam ģimene (nepīpmaņi) savā privātajā dzīvoklī. Blakus dzīvoklī dzīvo īrnieki pīpmaņi, kuri ik pa 30-40min pīpē. Protams tā smirdoņa gāžās iekšā manā dzīvojamajā platībā. Divi zemāk dzīvojošie kaimiņi arī pīpē, ar viņiem ir runāts un tur viss kārtībā, cilvēcīgi saprot un viņiem nav problēma pīpēt iet ārā, paldies viņiem! Bet šitie smerdeļi tēlo no sevis kaut kādus gaiļus, sūta d*rst, saka ja nepatīk, lai taisot savus logus ciet, viņiem traucējot smaka, kad kāds zivi gatavo... piedodiet atvainojiet ēdienu smaržas nav veselībai kaitīgas atšķirībā no cigarešu dūmiem. Man pašai ir astma un ir arī mazs bērns, kuram tā smirdoņa ir jāelpo. Un nevaru es vasaras laikā, kad tā jau dzīvoklī nav zemāk par 26-28° vēl logus turēt ciet. Vaitad man nav tiesības uz svaigi gaisu???
Zinu, ka likums atļauj pie loga pīpēt, bet aizliedz uz balkoniem un lodžijām, bet vai to nevar traktēt, piemēram par kaitniecību cilvēka veselībai? Ir video ieraksti par to kā pīpē, par to, kā cenšamies runāt, skaidrot, bet tie tik pasūta d*rst un aizver durvis.
Ir iesaistījies arī mājas pārvaldnieks, bet tiem viss vienalga, sēž kā tītari sūdu čupas galā. Īres līgumā viņiem ir punkts, ka nedrīkst dzīvoklī pīpēt. Kad mājas pārvaldnieks manas sūdzības nodeva dzīvokļa īpašniecei tad viņa piedraudēja, ka izmetīs viņus ārā, bet tas darbojās uz mēnesi tikai. Mēnesi kā mīlīši čāpoja ārā pīpēt, bet pēc tam atkal visam nikolaju uzlika.
Visi pīpmaņi, kuri neciena apkārt dzīvojošos un teiks aizver savus logus, paciet utt. Varat nemaz nerakstīt un neizteikties. Nesmēķējošam cilvēkam ir tiesības uz svaigu gaisu savā dzīvojamajā platībā!!!
25.07.2024 10:04 |

10 gadi
Reitings 376
kaulitza ja smēķē uz balkona vai lodžijas tad droši var saukt policiju. Pie loga smēķēt drīkst. Tāds ir likums. Pilnīga bezloģika
25.07.2024 14:29 |

Patīk
Reitings 2806
Reģ: 08.05.2022
Raksti vien dzīvokļa īpašniecei, neko nezaudēsi mēģinot.
25.07.2024 14:29 |

10 gadi
Reitings 376
debestinaa ne, ne dzīvoklis viņiem ir līdz pēdējai vīlei savilcies. Mums savelkās izkārtās izmazgātās drēbes, aizkari, guļamistabā gultas veļa.
Tā pārstāve teica, ka vajagot jaunu svaigus video par to, ka pīpē pie loga un tad es teicu, ka tur nekādus pierādījumus nevajag, lai atbrauc apseko to izīrēto dzīvokli, tur no tā tvana apkritīs kā muša
25.07.2024 14:32 |

10 gadi
Reitings 376
IceCream es reiz viņiem teicu, ka lai aiztaisa logus kad pīpē, lai tā smirdoņa nenāk man iekšā un lai paši to smirdoņu osta. Tad atcirta man, lai es savus logus aizstaisu. Viņi protams jā, savus logus atrauj vaļā, pašiem nepatīk, vēdina, a citiem jāpacieš un jāosta
25.07.2024 14:35 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Jā, šis ir tik pretīgi. Neciena citus.
Man arī kaimiņi, kas atnāk zem mana dzīvokļa loga un pīpē. Katru dienu vai katru otro. Un neko nevar padarīt.
Kā arī tas pats notiek ar mašīnu - viņiem mašīna stāv blakus logam, un tad, kad viņi iedarbina motoru, tas motors rūc diezgan ilgi un smirdina gaisu pie mūsu loga.
Tas ir vnk ārprāts! Un man pie tam ir elpošanas problēmas. Grrrr 😡
25.07.2024 14:40 |

Reitings 730
Reģ: 07.09.2018
Bea_ @ 25.07.2024 14:35
IceCream es reiz viņiem teicu, ka lai aiztaisa logus kad pīpē, lai tā smirdoņa nenāk man iekšā un lai paši to smirdoņu osta. Tad atcirta man, lai es savus logus aizstaisu. Viņi protams jā, savus logus atrauj vaļā, pašiem nepatīk, vēdina, a citiem jāpacieš un jāosta

THIS! Viņi drīkst visu, bet cietējiem tiesību nav!
25.07.2024 14:41 |

10 gadi
Reitings 5411
Reģ: 29.01.2009
Kā es Tevi saprotu! Es arī nevaru ciest, kad paliekam pie drauga vecākiem citā pilsētā, viņiem kaimiņu pārītis uz balkona apsēžas un pīpē vienu pēc otras. Pat 4os no rīta. Tajos brīžos gribas vnk nosist viņus.
25.07.2024 15:01 |

Patīk
Reitings 3497
Reģ: 03.11.2023
Man arī stāvu zemāk pīpē uz balkona māte, kam ir pāris gadus vecs bērns mājās. Liekas, ka šad tad nāk arī pa ventilāciju augšā no dzīvokļa iekšpuses. Itkā liekas normāla meitene, bet šis tāds wtf?
Es vispār brīnos kā nav visi, kam zem 40 pārgājuši uz Iqos vai kaut kādiem smaržīgajiem.
25.07.2024 15:59 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
SarmaD @ 25.07.2024 13:01
Privātmāja ir brīnišķīgs risinājums. ?

Arī privātmājā dzīvojot, var ieberzties ar neciešamiem kaimiņiem. Un ko tad? Pārvākties uz bunkuru? Citu valsti? 😂 Domāšana tev vieglajā režīmā.
25.07.2024 16:12 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Diabolus @ 25.07.2024 16:12

Arī privātmājā dzīvojot, var ieberzties ar neciešamiem kaimiņiem. Un ko tad? Pārvākties uz bunkuru? Citu valsti? ? Domāšana tev vieglajā režīmā.

"Vissirslikti" cilvēkiem problēmas būs vienmēr. Arī dzīvojot mežā kur nevienas dzīvas dvēseles 20km rādiusā. 😀
25.07.2024 16:15 |

Reitings 3512
Džinga @ 25.07.2024 15:59
Man arī stāvu zemāk pīpē uz balkona māte, kam ir pāris gadus vecs bērns mājās. Liekas, ka šad tad nāk arī pa ventilāciju augšā no dzīvokļa iekšpuses. Itkā liekas normāla meitene, bet šis tāds wtf?
Es vispār brīnos kā nav visi, kam zem 40 pārgājuši uz Iqos vai kaut kādiem smaržīgajiem.

Tpc ka tie smaržīgie ir huiņa. Esmu mēģinājusi. Liekas ka reāli kurī kkādu logu šķidrumu. Un es esmu tāda svētdienas pīpētāja. Izdomāju vienkārši pamēģināt un sapratu, ka labāk normālu cigareti.
25.07.2024 16:16 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
debestinaa @ 25.07.2024 13:46
Vispār daudzdzīvokļu māju problēmas ir bijušas un būs visu dzīvi un ar to ir jāsamierinās. Man piemēram laikam tik traki nekaitina cigarešu smaka, cik piemeram kad blakus dzīvokļiem ir nosucēji un tā smaka tiek izlaista ārā un tad manā dzīvoklī smird pēc zivīm, gaļām sautētām un vēl nezin kā, pēdējās dienas smird ļoti jo liekas ka kāds apkārt šmorē gadam?
Tāpat daudzdzīvokłu dzīvokļus vienmēr būs kādi svētki , kad sanāk ciemiņi un arī var dzirdēt troksni no mūzikas, skaļas runāšanas, man augšā dzīvo traks bērns kurš nonstop skraida apkārt un bļauj un graujas, svētdiena 8 no rīta un sākas, blakus dzīvoklī ompene nenormāli skaļi skatās tv ka citreiz sit pāri manējam pat? taka neko tur nevar padarīt un uzskatu, ka ir jāsamierinās ar tām neertībām.
Runā ar dzīvokļa īpašnieci, sauc kaut vai policiju katru reizi, uzliks sodu bet nu viņi speciāli turpinās smēķēt taka jā, neapskaužami

Nu gan salīdzināji. Cepta zivs vēl nevienam nav izraisījusi plaušu vēzi. Es nezinu, tev laikam nav vispār nekāda mugurkaula vai nekad neesi dzīvojusi normālā sabiedrībā, ja cigarešu dūmi tev ir kaut kas tāds, ar ko “vienkārši jāsamierinās”. Nevienam nav jāpacieš neadekvāti kaimiņi, kuri, velns parāvis, ir spējīgi vnk iziet ārā uzpīpēt. Pasīvā plekste.
25.07.2024 16:16 |

Reitings 3512
Lorra @ 25.07.2024 13:11

Nu jā, speciāli pīpmaņu dēļ iegādāsies privātmāju. Vot kā autore par šo neiedomājās ātrāk. ???

Ja gribas lai 5km rādiusā ir tikai savi likumi un noteikumi, tad nekas cits neatliek kā iegādāt savu īpašumu laukos. Tur arī gaiss svaigāks, nāks par labu visiem.
25.07.2024 16:18 |

Patīk
Reitings 3497
SarmaD @ 25.07.2024 16:16

Tpc ka tie smaržīgie ir huiņa. Esmu mēģinājusi. Liekas ka reāli kurī kkādu logu šķidrumu. Un es esmu tāda svētdienas pīpētāja. Izdomāju vienkārši pamēģināt un sapratu, ka labāk normālu cigareti.

huiņa ta huiņa, bet vismaz nesmird pēc tālbraucēj šofera
25.07.2024 16:57 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Aij, ej drst. Tādiem kā Tu vienmēr kaut kas traucēs.
25.07.2024 17:30 |

10 gadi
Reitings 4611
Reģ: 29.01.2009
SarmaD @ 25.07.2024 16:18

Ja gribas lai 5km rādiusā ir tikai savi likumi un noteikumi, tad nekas cits neatliek kā iegādāt savu īpašumu laukos. Tur arī gaiss svaigāks, nāks par labu visiem.

Nē, nu mums lauku mājā reāli meža vidū sēņotāji iebrauc un nomet mašīnu durvju priekšā.
Privātmājā Jāņu vakarā kaimiņš krievs visā skaļumā uzlika Shamanu, jo viņam besī viss, kas ar latviešu tradīcijām saistīts.
Visa sāls ir nevis dzīves vietā, bet padomāt cik ar savām darbībām tu traucē citam. Nevis ar normālām, ikdienišķām, bet tieši traucējošām, kas jau skaitās piesārņošana - vai nu gaisa, vai nu zemes, vai vizuālā.
25.07.2024 17:49 |

Patīk
Reitings 3497
Jupiter @ 25.07.2024 17:30
Aij, ej drst. Tādiem kā Tu vienmēr kaut kas traucēs.

Par ko šis?
25.07.2024 18:04 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Diabolus @ 25.07.2024 16:16

Nu gan salīdzināji. Cepta zivs vēl nevienam nav izraisījusi plaušu vēzi. Es nezinu, tev laikam nav vispār nekāda mugurkaula vai nekad neesi dzīvojusi normālā sabiedrībā, ja cigarešu dūmi tev ir kaut kas tāds, ar ko “vienkārši jāsamierinās”. Nevienam nav jāpacieš neadekvāti kaimiņi, kuri, velns parāvis, ir spējīgi vnk iziet ārā uzpīpēt. Pasīvā plekste.
😂labāk čakaret savus nervus un stresot un cepties nto laiku ilgi. Es jau sen labāk būtu nopirkusi kondišku ar ventilāciju+ vasarā nebūs karsts, kā saož dūmus aizvērt logus ciet. Var jau iet un brēkt pa visu pagastu, bet diemžēl jāsaprot, ka cilvēki ir dažādi, varbut lejā dzīvojošiem kaimiņiem kaitina autores sīcis kas skraida pa dzīvokli(lejā dzivojišiem to var dzirdēt nenormāli). Un jā jā kondiškām arī ir savi mīnusi, bet var salikt režīmus saudzējošos, sava miera dēļ es labāk izvēlos tādu variantu nekā lamāties ar lohiem😂
Autore kaimiņiem pateikusi, tie ir stulbi skaidrs, padarīt neko nevar, likums ir likums, ja dzīvokļa izirētaju viss apmierina, neko nevar padarīt. Arī policija bezspecīga ja smēķē no dzīvokļa.
25.07.2024 20:01 |

Reitings 965
Reģ: 13.06.2024
Uz balkona smēķēt nedrīkst, jo tad, redz, policiju sauks. Dzīvoklī smēķēt, neskatoties uz to, ka tas nav aizliegts, arī nedrīkst, jo kādam traucēs, ka pa ventilācijas šahtām dūmi ceļos no viena dzīvokļa uz otra. Pie loga smēķēt, lai arī tas nav aizliegts, arī tomēr nevar, jo, redz, traucē. Visus, kuri grib uzpīpēt, sūta ārā, bet, redz, iziet tas cilvēks ārā un atkal kādam traucē, jo no āra dzīvoklī smakas nāk. Paies tas cilvēks nostāk no mājas, atkal kādam traucēs, jo smēķēs pa tuvu kāpņutelpai/bērnu laukumam vai vēl nez kam. Goda vārds, tādos brīžos nebrīnos, ka kaimiņi uzliek mīksto, jo es arī, visticamāk, pateiktu, lai ejat vienkārši dirst. 😀 Pie loga smēķēt nav aizliegts un savā dzīvoklī tas cilvēks var darīt, ko grib. Kāpēc gan viņiem visu laiku iet pīpēt ārā, ja var to nedarīt? Tas, ka kādam traucē? Nu, man arī daudz kas traucē. Piemēram, tādi kaimiņi, kuriem nekas nekad nav labi - tad smēķētāji traucē, tad mašīnu izpūtes gāžu smakas pa logu iet istabā, tad vēl nez kas. Laipni lūgti dzīvē sabiedrībā, kur apkārt ir visdažādākie cilvēki! Kā jau te pareizi minēja, ja gribas mieru, svaigu gaisu un dzīvi bez kaimiņiem, vienmēr var pārcelties uz dzīvi mežā. 🙃
25.07.2024 23:09 |

Patīk
Reitings 3497
ronnie @ 25.07.2024 23:09
Uz balkona smēķēt nedrīkst, jo tad, redz, policiju sauks. Dzīvoklī smēķēt, neskatoties uz to, ka tas nav aizliegts, arī nedrīkst, jo kādam traucēs, ka pa ventilācijas šahtām dūmi ceļos no viena dzīvokļa uz otra. Pie loga smēķēt, lai arī tas nav aizliegts, arī tomēr nevar, jo, redz, traucē. Visus, kuri grib uzpīpēt, sūta ārā, bet, redz, iziet tas cilvēks ārā un atkal kādam traucē, jo no āra dzīvoklī smakas nāk. Paies tas cilvēks nostāk no mājas, atkal kādam traucēs, jo smēķēs pa tuvu kāpņutelpai/bērnu laukumam vai vēl nez kam. Goda vārds, tādos brīžos nebrīnos, ka kaimiņi uzliek mīksto, jo es arī, visticamāk, pateiktu, lai ejat vienkārši dirst. ? Pie loga smēķēt nav aizliegts un savā dzīvoklī tas cilvēks var darīt, ko grib. Kāpēc gan viņiem visu laiku iet pīpēt ārā, ja var to nedarīt? Tas, ka kādam traucē? Nu, man arī daudz kas traucē. Piemēram, tādi kaimiņi, kuriem nekas nekad nav labi - tad smēķētāji traucē, tad mašīnu izpūtes gāžu smakas pa logu iet istabā, tad vēl nez kas. Laipni lūgti dzīvē sabiedrībā, kur apkārt ir visdažādākie cilvēki! Kā jau te pareizi minēja, ja gribas mieru, svaigu gaisu un dzīvi bez kaimiņiem, vienmēr var pārcelties uz dzīvi mežā. ?

Jā, tas visur traucēs, jo tā ir faking smēķēšana, kas ir kaitīga, smirdīga, nevajadzīga lieta. :D Es saprastu čīkstienu, ja visiem traucētu, ka tu skaties telefonā vai dzer fantu, bet smēķēšana ir kaut kas cits tomēr.
Džīzas, klasiskais smēķētājs izklausās pēc baigā egoista vispār, jāļauj smirdēt, kur gribu, un ja kaut kas nepatīk ej dirst. Nu es sākšu zāli visur kurīt vai pūst dezodorantu autobusā, un ejiet dirst visi, kam nepatīk. :D
26.07.2024 00:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits