Zilais Valis @ 23.07.2024 10:11Lūdzu, nepārveido sacīto pa savam. Tā rodas baumas. Dekriminalizēt nenozīmē legalizēt!!!!!!
Minelūše @ 23.07.2024 15:45Nekam, kā iedarbība aizmiglo saprātu, loģisko domāšanu un spriestspēju, nekad nevajadzētu būt legālam.
Diabolus @ 23.07.2024 17:44Es idejiski saprotu, ka dekriminalizēšanas gadījumā cilvēkiem nebūtu bail meklēt medicīnisko palīdzību. No otras puses, man nav skaidrs, kā tieši tas ierobežotu narkotisko vielu apriti. Mēs noveltu atbildību no lietotāja un visu atbildību uzveltu dīlerim, lai gan dīleris kā tāds eksistē tikai tādēļ, ka ir pieprasījums. Šķiet, ka dekriminalizācija tieši veicinātu vieglprātīgu lietošanu. Nezinu, man šķiet, ka atkarības kā tādas ir bīstami normalizēt.
Un par alkoholu runājot, jā, ideālā pasaulē arī alkoholam vajadzētu būt aizliegto vielu sarakstā.
Džinga @ 23.07.2024 16:28
Arī alkaholam?
Velta Kukarāne @ 23.07.2024 19:18cik alkoholiķu ir zagļi, procentuāli ?
bet narkomāniem šis procents nez kapēc ir x reizes lielāks
tas arī viss, par alko vs narko kaitīgumu
Diabolus @ 23.07.2024 20:12
Es domāju, ka tas varētu būt saistīts ar cenu. Piem, Spirits&Wine, kas skaitās labs alko veikals, lētākais spirts maksā aptuveni €0,15,/l. Šaubos, ka uz ielas kaut ko varētu tik lēti dabūt.
Jebkurā gadījumā šis ir off-topic. Alkohola kaitīgums nemazina narkotiku problēmu, un otrādi.
Reiboņa @ 23.07.2024 20:31
Patiesībā, ir aizliegtās dabīgās vielas, kas risina citas atkarības. Arī alkohola, cigarešu un veģetatīvās distonijas, depresijas, demences problēmas... bet tā nav interesanti. Vajag tak cirku, moralizēšanu, mirušos, jukušos, sistēmu, biznesu, ārstēšanu utt.
Pati aizgāji offtopic, bet ir gan tādas vielas...netaisos šeit neko reklamēt, bet youtube interesentiem varēs palīdzēt. Ir tādi brīnumi, kas ir pamēģinājuši gandrīzvai visu...Diabolus @ 23.07.2024 22:05
Kāds tam sakars ar tēmu?
Nav nekādas brīnumzāles, kas izbeidz atkarību. Tā vienkārši ir lēkšana no vienas atkarības citā.
gii_star @ 24.07.2024 08:43https://failiem.lv/u/gf6p3pkfkw
Vispār jau šobrīd kriminālatbildība par lietošanu nemaz nedraud. Vari droši saukt ātros un nebaidīties. Tā kā es nesaprotu ko viņi īsti taisās bīdīt ar šo priekšlikumu.
P.S. bilžu ievietošana ir murgs.