Jupiter @ 19.07.2024 13:06Kāds man var izskaidrot kāpēc pārdots vai dāvināts īpašums var tikt apstrīdēts? Tas taču vairs nepieder personai X bet pavisam citai personai.
Nu, jā, bet kamēr es esmu dzīva, piemēram, es kādam atdodu savas mantas - pēkšņi pēc manas nāves mani radi ies pie tiem cilvēkiem atprasīt daļas no manām mantām? Tas ir dīvaini.Inna86 @ 19.07.2024 13:20
Ja ir dāvinājuma līgums, neatraidāmie mantinieki var apstrīdēt. CL tas ir atrunāts, ja dāvinājums izdarīts tādā apmērā, ka dāvinātāja neatraidāmiem mantiniekiem neatliek pat viņu neatņemamās daļas, tad viņi var prasīt no apdāvinātā, lai izdod viņiem šīs daļas.
Ja, būs pirkuma līgums, par ko reāli tiks samaksāts, tāpat var apstrīdēt, bet reāli bezcerīgi ko panākt. Vienīgi, ja pirkuma maksa ir noteikta simboliska, tad tiesa to traktēs kā dāvinājumu.
Jupiter @ 19.07.2024 13:06Kāds man var izskaidrot kāpēc pārdots vai dāvināts īpašums var tikt apstrīdēts? Tas taču vairs nepieder personai X bet pavisam citai personai.
Jupiter @ 19.07.2024 13:22Nu, jā, bet kamēr es esmu dzīva, piemēram, es kādam atdodu savas mantas - pēkšņi pēc manas nāves mani radi ies pie tiem cilvēkiem atprasīt daļas no manām mantām? Tas ir dīvaini.
Diabolus @ 19.07.2024 13:53
Es arī esmu neizpratnē. Kāda tad jēga no, piemēram, testamenta, ja tas ir apstrīdams? Sanāk, ka mana griba, iespējams, tāpat netiks pildīta?
Tā diemžēl ir!Diabolus @ 19.07.2024 13:53
Es arī esmu neizpratnē. Kāda tad jēga no, piemēram, testamenta, ja tas ir apstrīdams? Sanāk, ka mana griba, iespējams, tāpat netiks pildīta?
Abava @ 19.07.2024 13:33Paldies! Nebiju par pirkuma līgumu aizdomājusies. Bet pie kā tur ir, ka radinieks radiniekam pārdod? Tas jau nav pierādījums tam, ka fiktīvs darījums?
Ilze179 @ 19.07.2024 17:55
Uz to īpaši neskatās. Pirkuma līguma gadījumā skatīsies summu, kāda ir ierakstīta pirkuma līgumā, ja tā būs pārāk zema (piemēram, 5000 eiro, ja īpašuma kadastrālā vērtība ir 20 tūkstoši eiro), tad to var atzīt par dāvinājumu par atlīdzību (tādā gadījumā mantinieki varēs sniegt prasību, lai atzītu šo darījumu par dāvinājumu, un pēc tam prasīt neatņemamo daļu).