Dzīve un tās vērtība

Reitings 14
Reģ: 27.04.2024
Sveikas dievietes.
Dalos savās dzīves pārdomās, meklējumos. Varbūt kāda mani sadzirdēs, sapratīs, iedos uzmundrinājumu vai kādu labu padomu, pie kura turēties.
Dzīve man kā dzīve. Strādāju ārzemēs naudas dēļ un zinu, ka kādu dienu atgriezīšos mājās. Ir vīrs, bērnu vietā kaķis. Dotajā brīdī atvaļinājums, esmu atbraukusi uz dzimteni ciemoties un izdarīt arī svarīgas lietas. Šķiet ka pietrūkst kaut kādas dzīves vērtības. Laimes. Gribu dzīvot Latvijā, radīt savu ģimeni - tas nozīmē bērnus. Reāli saprotu ka vajadzētu vel mazliet pastrādāt, pakrāt naudiņu. Vīram ir sapnis par māju Latvijā kas pamazām tiek realizēts. Man ir dzīvoklītis Latvijā, kas tulīt jau dosies uz izīrēšanu. It kā viss notiek, vai ne? Bet nav laikam tas ko dvēseliski prasās. Zinu ka atvaļinājums drīz galā, atkal būsim darbu jūgā tur tālumā un viss būs atkal par un ap praktisko. Tad domāju kad pienāks manu sapņu realizācijas laiks? Ja jau pērkam māju.... puse ir jau sava, otra puse no bankas. Atmaksāt var, bomži nebūsim arī ar bērnu klēpī, un tomēr, visa tā saruna ved uz to, ka man jāpagaida, jāpaciešas. Šķiet mazliet negodīgi, varbūt man par maz pacietības. Viņš vairāk redz dzīves praktisko daļu, rūpējas par to. Man arī daudz palīdzējis ar praktisku padomu, finansēm, lietām kurām pats gājis cauri un ir zinošāks. Man prieks, taču gribas dzīvot arī tagad, ne kaut kad nākotnē. Brīžiem liekas ka esmu tāds kā augonis uz kakla, bīdāma.
12.07.2024 13:10 |

Reitings 14
Džinga @ 13.07.2024 10:37

Man liekas, ka tu arī vari kaut ko nolemt par jūsu kobdzīvi, nevis visus lēmumus atstāt viņam.

Jā, man arī tā šķiet. Tapēc arī tā intensīvi runāju par dzīvi Latvijā, par ģimeni. Pa cik nav tā, ka viņš arī grib dzīvot Latvijā un ģimenes pieaugumu, es kaut kā arī pielāgojos viņam jo nav jau arī tā, ka tas viss ko viņš dara tagad ir tikai priekš viņa paša.
akul12 @ 13.07.2024 11:20

Tas būtu pāris mēnešu jautājums ?
Gan jau vīram būs citi attaisnojumi, jo nav vēl vienkārši gatavs bērniem.

Principā jā, tie varētu būt pāris mēneši. Es paredzu ka tad kad viss būs skaidrāks, izdosies salikt ciparus kopā un saprast, kas tad paliek mums pašiem. Bet tad visticamāk būs arguments, ka vajadzētu raut cik var, lai var nomaksāt un tad doties uz LV, kas attiecīgi nozīmē ka bērnam nav vietas.
Pa cik es viņu diezgan labi pazīstu, nav tā, ka viņš nav gatavs bērnam. Pirms pāris gadiem tiešām nebija. Tagad mēs par to runājam, viņš pats par to ieminas, taču jūtu, ka lielāks uzsvars ir uz praktiskās puses nodrošināšanu primāri un tad uz ģimenisko. Tā māja jau pēc savas būtības jau arī ir mums, ja viņš nedomātu par ģimeni, es šaubos ka viņš priekš sevis pirktu māju, viens jau tur nedzīvotu.
13.07.2024 11:41 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
akul12 @ 13.07.2024 11:20

Tas būtu pāris mēnešu jautājums ?
Gan jau vīram būs citi attaisnojumi, jo nav vēl vienkārši gatavs bērniem.

Neko par šo pāri nezinot, man gan šķiet normāli vispirms precīzi saprast, kā izskatīsiss ģimenes budžets. Lai gan… arī tas, cik vajag bērnam, ir ļoti subjektīva summa. Var visu pirkt jaunu, itāļu ādas ratus, utt, bet var arī atrast labas lietotas mantas. Mums bija tā, ka sākumā vīrs arī krietni pārspīlēja ar nepieciešamo summu mēnesī. Tagad jau gadi pagājuši un redzam, ka nav tik traki.
13.07.2024 12:47 |

Reitings 14
Diabolus @ 13.07.2024 12:47

Neko par šo pāri nezinot, man gan šķiet normāli vispirms precīzi saprast, kā izskatīsiss ģimenes budžets. Lai gan… arī tas, cik vajag bērnam, ir ļoti subjektīva summa. Var visu pirkt jaunu, itāļu ādas ratus, utt, bet var arī atrast labas lietotas mantas. Mums bija tā, ka sākumā vīrs arī krietni pārspīlēja ar nepieciešamo summu mēnesī. Tagad jau gadi pagājuši un redzam, ka nav tik traki.

Bērnu mums abiem nav un līdz ar to nav tādas labas izpratnes par to, ko bērns prasa finansiāli. Man gan liekas, ka uz mazu bērnu šikot nevajag. It īpaši tapēc, ka bērniņš izaug gana ātri. Turklāt ir lietas, kurām var izdot vairāk, bet ir funkcionālas. Tie paši rati. Es gan neesmu dotajā brīdī pētijusi un jaunajām māmiņām taujājusi, uz ko būtu jāvērš uzmanība ratu iegādē, bet man šķiet, ka svarīgi ir tas, lai viss ir praktiski un par vidēji labu cenu. Drēbītes, it īpaši mājās nēsājamās vienmēr var ieķert par lētu naudu un ieguldīt vairāk tādās ilgspējīgās lietās. Lai gan tādam mazam un augošam bēbim ilgspējīgs īsti tur nav nekas, māmiņas mani noteikti te var izglītot un palabot.
13.07.2024 12:52 |

Reitings 103
Reģ: 09.08.2024
Phara,
sāc jau tagad dzert prenagālos vitamīnus, jo jāuzkrāj folijaskābes krājumus organismā vismaz 3 mēnešus pirms ieņemšanas. Arī viņam ir vērts dzert to pašu folijskābi, kaut gan to neuzsver ieteikumus, vai piem., Welllman Conception, kas uzlabo spermas kvalitāti.
Šis pietuvinās tevi tuvāk vēlamai reālitātei, jo, būtībā jau sāksiet tos nepieciešamus 3 mēnešus iziet pirms lielās lietas. 🫶🏻
Man līdzīga situācija bija! tāpēc daudz lasīju un folijskābe un tie 3 mēn ir zelta likums visos avotos. Wellman Conception arī rūpīgi atlasīts starp multivitamīniem Latvijas aptiekās.
Un tie Pre-Natal vitamīni ar grūtniecies attēlu uz iepakojuma mierinās tevi, ka jau notiek process. Es gan pērku atsevišķi jo man vajadzēja lielākas folijskābes devas, nekā multivitamīnos.
11.08.2024 04:35 |

Reitings 70
Reģ: 24.07.2024
Cik Jums šobrīd gadu? It kā jau pašiem jāiemācās risināt savas problēmas. Sveša cilvēka padoms šeit nelīdzēs, jāuzticas pašu lēmumiem.
11.08.2024 08:11 |

Reitings 216
Reģ: 08.03.2024
Dzīve jau ir šeit un tagad! Esi pat atvaļinājumā, ir mērķi, ir plāns, sex, mīlestība, dzīvnieks. Izbaudi! Nevajag gaidīt, ka kāds cits atnāks un sakārtos Tev to galvu. Un laime neslēpjas kārtējā jaunajā lietā vai pat bērnā, bet gan katrā mirklī! Ja Tu nemāki baudīt, tad vienmēr būs saviebtu ģīmi, pat tad kad sapņi realizēsies.
11.08.2024 09:17 |

Reitings 103
Reģ: 09.08.2024
Reiboņa @ 11.08.2024 09:17
Dzīve jau ir šeit un tagad! Esi pat atvaļinājumā, ir mērķi, ir plāns, sex, mīlestība, dzīvnieks. Izbaudi! Nevajag gaidīt, ka kāds cits atnāks un sakārtos Tev to galvu. Un laime neslēpjas kārtējā jaunajā lietā vai pat bērnā, bet gan katrā mirklī! Ja Tu nemāki baudīt, tad vienmēr būs saviebtu ģīmi, pat tad kad sapņi realizēsies.

Tiešām, dzīvot šeit un tagad ir atbilde visādam trauksmēm! Bet kad lieta sāk skart bērna vēlēšanos, nepacietība paliek tāda dziļa, eksistenciālā - laikam piemaisās klāt mātes, vairošanās instinkti. Arī, kaklā tikšķ bioloģiskais pulkstenis. Tāpēc ļoti saprotu autores neapmierinātību!
Parasti pie nepacietības iesaka paļauties visumam, ka viss notiks, kad tam jānotiek. Varētu līdzēt arī meditācijas: aktīvi jāprogrammē sava apziņa, ka viss nokārtosies piemērotā laikā. Protams, prakstiskos soļus mērķa piepildīšanai arī spert, tomēr visums pats līgumus neparaksta.)
11.08.2024 13:18 |

Reitings 14
Paldies par atbildēm. Jā, kaut kur caurmērā nemāku baudīt mirkli, pakausī elpo tas, ka jāstrādā darbu kurš riebjas, jāpaciešas, kaut kad jau būsim Latvijā. Tā nu tas varbūt zog to prieku.
Par bērnu... vakar tieši runājām. Saku ka man trešdien jāsāk dzert hormonālās, prasu ko tad man darīt. Viņš saka ka būtu labi vispār saprast ko banka mums piedāvās kā atmaksas plānu un tad skatīties ko tālāk. Respektīvi nekā nepareiza nesaka, sakārtot to mājas lietu vajadzētu. Vienīgi tās ilgas tādas dziļas, kā jau te teica. Sajūta atkal tāda, ka mana vēlme otršķirīga. Izteicu ka gribēšu redzēt kas sekos aiz hipotēkas izmaksas. Kas būs nākamā prioritāte dzīvē. Siltumsūknis? Grīdas ieliešana? Jauns jumts, jo tur pagaidām šīferis? Darīt tur būs daudz ko. Kā tas risināsies man nav ne jausmas. Tāda smaga sajūta, liekas ka visu laiku mani atstāj gaidīšanas režīmā.
12.08.2024 08:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits