VEĢETATĪVĀ DISTONIJA

Reitings 13
Reģ: 09.07.2024
Sveiki visiem!
Būšu pateicīga, ja šeit būs veselīgas sarunas par šo mūsdienu kaiti. Manas domas ir, ka vēljoprojām par šo tiek runāts ļoti maz..
Ja kāds/a vēlas, droši dalieties kāda ir Jūsu pieredze ar veģetatīvo distoniju, trauksmi, panikas lēkmēm..
Es personīgi šobrīd dzeru AD, baudu brīvdienas un baidos atgriezties darbā..
Jautājums no manas puses - vai ir iespējams ar šo kaiti iegūt grupu vai ko tādu? Es reāli nevarētu nemaz pastrādāt normālu darbu, ar normālu darba laiku vai piemēram fizisku darbu. Šobrīd darbs ir tāds, ka strādāju to miera vējos, darbs patīk, bet atalgojums visai niecīgs..
10.07.2024 23:04 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
stīgā @ 11.07.2024 16:11

Es ar savām sajūtām sākumā daudz laika pavadīju ātrajos un uzņemšanās, jo, kad sākas panikas lēkme, tad sajūtas ir vienkārši biedējošas..
Es daudz ko neatceros kā man gājis pa šiem 10 gadiem, tik zinu, ka dzīves kvalitāte ir stipri mazinājusies, no visa kā ir bail.. bieži atsaku kaut kur izbraukt uz kādu izklaidi..
Bet pēdējie 3 gadi ir vienkārši šausmas, dzīvoju trauksmē, kura mijas ar panikas lēkmēm!
Aizgāju no iepriekšējā darba, jo neizturēju fizisku slodzi.. šobrīd darbs ir diezgan OK, bet tāpat apciemo trauksme! Dzeru arī AD, šobrīd iet trešais mēnesis.. pirmo mēnesi jutos ļoti labi, enerģija bija un viss tik forši, bet nu atkal jau kādu laiku iet diezgan traki..
Simptomi mainās tik bieži, bet pie ārsta iet kauns..
Tātad analīzes ir labas.. esmu bijusi pie kardiologa un uz eho, jo bija sūdzības par sāpēm sirds rajonā, bet viss OK! Tā tas notiek, aizej pie ģimenes ārsta ar sūdzībām, tieku nosūtīta pie attiecīgā ārsta, viss ir ok, tad var nonākt pie slēdziena - VEĢETATĪVĀ DISTONIJA?
tātad ntos gadus cīnies ar kaut kādu mistisku VD , bet neesi vēl kārtīgi veikusi visus izmeklējumus? Analīzes-kādas? Pilna asins aina un standarta bioķīmija šeit neder. Vai ir izmeklēti virsnieru dziedzeri, uztaisīts magnēts galvai? Gan eho , gan ekg? Pie ginekologa ir būts un nododtas visas analīzes uz visiem prolaktīniem, estrogēniem, kad tur 3x jātaisa cikla 1. / 14. /21 dienā?
Ja nē,tad lūdzu ej pie ārsta un vispār atrodi kādu ļoti labu klīniku kā dienas stacionāru kur veiks tev pilnīgu izmeklēšanu , savādāk ripas rīt var mūžīgi.
12.07.2024 13:18 |

Reitings 127
Reģ: 10.06.2024
Ja nē,tad lūdzu ej pie ārsta un vispār atrodi kādu ļoti labu klīniku kā dienas stacionāru kur veiks tev pilnīgu izmeklēšanu , savādāk ripas rīt var mūžīgi.

Mana ģ.ā teica, ka tāda iespēja ir Rīgas 1.slimnīcā, var tikt arī ar ārsta nosūtījumu par salīdzinoši mazām naudiņām(pacienta līdzmaksājums). Iestājas dienas stacionārā un meklē cēloņus sliktajai pašsajūtai. https://www.1slimnica.lv/lv/pacientu-ieveribai/pakalpojumu-veidi/
12.07.2024 14:23 |

Reitings 15
Reģ: 12.07.2024
Ja par pulsu virs 100, tad man bija ātrs pulss vienu vasaru ikdienā, jutu pati, kā sirds skrien pat miera stāvoklī. Sakrita, ka operācijas dēļ uztaisīju EKG, nekā slikta nebija, tik pulss ātrs, taču neviens nepievērsa tam uzmanību. Pēc tam vēl pusgadu mocījos ar pulsu (nebija parāta mājas, nezinu, cik), sāka papildus sāpēt galva, aptiekā izmērīja, ka spiedieniņš esot. Tad pie kardiologa aizgāju, izstāstīju visu, paskatījās, ka pirms pugada sirdij ne vainas, vairogdz. analīzes arī pirms operācijas bija normā, nevarot tik ātri tas nojukt, lai izsauktu tahikardiju. Kardioloģe saprata, ka viss no nerviem jeb laikam VD izpausmes, ieteica nomierinošas dabas zālītes- jeb dabiskos AD, kā teica. Jā, bija līdz tam arī lēkmes man, kad likās- nogāzīšos tūlīt, naktīs sirds kūleņi rāva augšā neļāva iemigt, kājas ļenganas, vate galvā, galvas reiboņi utml. Vienīgi bēdīgi bija, ka tuvinieki nesaprata manu slito pašsajūtu, bailes par veselību- neatzina tādu VD, teica- jāsaņemas un jāiet darbos. Bet grūti strādāt, kad galva reibst, kājas jokainas, taču gāju darbā, mājās atgūlos, kad lēkme nāca, atkal cēlos uzreiz un darīju. Arī teica- depresija un VD sliņķu slimība. Arī bērni pirmsskolas vecumā bija. Tagad VD tomēr ik gadu pa periodiņam izlec ar kaut ko jaunu, reizēm vecu. Cīnos. Jā, piekrītu tām, kuras saka- jāpārbauda organisms, vai nav kāda cita kaite, kas izsauc simptomus.
12.07.2024 16:10 |

Reitings 963
Reģ: 13.06.2024
Ariete @ 11.07.2024 15:27
Sveika! Kventiax miegam?

Sveika! Lietoju konkrēti šīs zāles:
Sākotnēji tās tika izrakstītas tieši nomierinošam efektam un tam, lai labāk aizmigtu, bet pēc tam sāku just, ka noņem arī visus pārējos simptomus ar kuriem mocījos ikdienā. Nu lietoju šīs zāles jau kādus 3 gadus un vismaz man ļoti palīdz, jo beidzot atkal jūtos kā cilvēks.
12.07.2024 17:30 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
Jautājums jums, kuras cieš no VD: jūs arī terapeitu regulāri apmeklējat? Jo tikai ar zāļu dzeršanu jūs tāpat neko ilgtermiņā nepanāksiet. To ārsti atzīst jebkurā rakstā par šo slimību.
Un man arī šķiet jocīgi, ka cilvēki te meklē padomus par veselību, lai gan itkā regulāri dodas pie ārstiem. Jautājumi par veselību, par to, kas ir vai nav normāli, ir jāuzdod ārstējošam ārstam, nevis kaut kādā anonīmā forumā
12.07.2024 19:56 |

Reitings 92
Reģ: 04.04.2020
mazakaija @ 12.07.2024 16:10
Ja par pulsu virs 100, tad man bija ātrs pulss vienu vasaru ikdienā, jutu pati, kā sirds skrien pat miera stāvoklī. Sakrita, ka operācijas dēļ uztaisīju EKG, nekā slikta nebija, tik pulss ātrs, taču neviens nepievērsa tam uzmanību. Pēc tam vēl pusgadu mocījos ar pulsu (nebija parāta mājas, nezinu, cik), sāka papildus sāpēt galva, aptiekā izmērīja, ka spiedieniņš esot. Tad pie kardiologa aizgāju, izstāstīju visu, paskatījās, ka pirms pugada sirdij ne vainas, vairogdz. analīzes arī pirms operācijas bija normā, nevarot tik ātri tas nojukt, lai izsauktu tahikardiju. Kardioloģe saprata, ka viss no nerviem jeb laikam VD izpausmes, ieteica nomierinošas dabas zālītes- jeb dabiskos AD, kā teica. Jā, bija līdz tam arī lēkmes man, kad likās- nogāzīšos tūlīt, naktīs sirds kūleņi rāva augšā neļāva iemigt, kājas ļenganas, vate galvā, galvas reiboņi utml. Vienīgi bēdīgi bija, ka tuvinieki nesaprata manu slito pašsajūtu, bailes par veselību- neatzina tādu VD, teica- jāsaņemas un jāiet darbos. Bet grūti strādāt, kad galva reibst, kājas jokainas, taču gāju darbā, mājās atgūlos, kad lēkme nāca, atkal cēlos uzreiz un darīju. Arī teica- depresija un VD sliņķu slimība. Arī bērni pirmsskolas vecumā bija. Tagad VD tomēr ik gadu pa periodiņam izlec ar kaut ko jaunu, reizēm vecu. Cīnos. Jā, piekrītu tām, kuras saka- jāpārbauda organisms, vai nav kāda cita kaite, kas izsauc simptomus.
Man nepāriet visu nedēļu sirds sūdzības, man sirdij ir tas ritms, ka viņa aizķeras vienā momentā sitoties, nav tā, ka sitas pa sitienam, tā ir rā divainība ko pamanīju pāris gadus, man viņa stipri kūļeno un tagad aizķeras sitoties vēl biežāk, sajūta ka sirdij trūktu skābeklis, elpa trūkst tieši dēļ spiedošās sajūtas uz sirdi, un zems asinspiediens, agrāk man bija normāls asinspiediens, nebija zemais, nezinu pat ko iesākt 🙁
12.07.2024 20:43 |

10 gadi
Reitings 980
Reģ: 17.12.2010
Man pēc bērna dzimšanas sākās visādas dīvainas lietas, viss sākās ar reiboņiem. Biju pie daudziem ārstiem, visus izmeklējumus uztaisīju, arī magnētu galvai, neko sliktu neatrada, neieologs teica, ka man ir VD un es neticēju, jo tie reiboņi likās tik fiziski, kā arī mentāli jutos labi un biju laimīgs cilvēks. Nebiju arī ne pārstrādājusies, ne izdegusi, nekādas depresijas, viss bija labi. Tālāk man sākās panikas lēkmes, modos naktī augšā un likās, ka mirstu nost, man parādījās milzu trauksme un bailes par vīru, par bērnu. Par visu mūsu veselību. Kā ziņās bija kāds raksts par to, ka kādam ir vēzis, miris avārijā vai kas tads, man palika fiziski slikti un likās, ka nomiršu. Saucu ātros, uz slimnīcu neveda, uztaisīja kardiogrammu, viss ok.
Tad vienā reizē man notirpa visa seja, lūpas, visa kreisā puse sirds rajonā un pa roku uz leju, domāju nu viss, infarkts, insults. Aizbraucu uz uzņemšanu, protams viss labi. Vēl man sāka tā tirpt rokas, sēdēju mēnesi uz lapas, jo nevarēju pastrādāt pie datora necik. Tad sāku iet pie visādiem psihiatriem, dzēru ntās zāles, no dažām bija 0 efekts, no citām savukārt biju kā dārzenis.
Apmeklēju kādus 5 ārstus, nekas nelīdzēja. Un tad paziņa ieteica vienus AD, paprasīju ģimenes ārstei, izrakstīja un sāku justies daudz daudz labāk. Nezinu, kas būs, kad tie būs jaatmet. Diezgan traki šis viss ir un bojā dzīves kvalitāti 🙁
12.07.2024 21:10 |

10 gadi
Reitings 11450
Reģ: 17.09.2009
ronnie @ 12.07.2024 17:30

Sākotnēji tās tika izrakstītas tieši nomierinošam efektam un tam, lai labāk aizmigtu, bet pēc tam sāku just, ka noņem arī visus pārējos simptomus ar kuriem mocījos ikdienā. Nu lietoju šīs zāles jau kādus 3 gadus un vismaz man ļoti palīdz, jo beidzot atkal jūtos kā cilvēks.
Paldies! Es arī lietoju, bet tikai pirms miega, jo pat pus tablete vienkārši izslēdz mani. 😁 Tu lieto no rīta?
14.07.2024 03:19 |

10 gadi
Reitings 11450
Reģ: 17.09.2009
ronnie @ 12.07.2024 17:30

Un vai šīs zāles neizraisa apetīti? Es bieži pa nakti gribu iet ēst kad viņas lietoju.
14.07.2024 03:24 |

Reitings 92
Reģ: 04.04.2020
Vakar bija tik stipra lēkme, ka spieda sirds apvidū ļoti stipri, un nevarēju ievilkt elpu, bija sajūta , ka smoku… bet izturēju nakti, šodien vēl ir spiedīga sajūta, jau 3 dienas izteikti ir šādi, atlaiž pa retam brīdim uz pāris minūtēm, bet ja esmu izturējusi, tad laikam tā ir distonija, visi tuvie cilvēki saka, ka nevajag slimnīcu, tā ir distonija un visu laiku cenšos to sev ieskaidrot, bet tik stipras sajūtas man ir pirmo reizi ar sirdi ☹️
14.07.2024 13:19 |

Patīk
Reitings 3463
Reģ: 03.11.2023
GodsIRbūt @ 14.07.2024 13:19
Vakar bija tik stipra lēkme, ka spieda sirds apvidū ļoti stipri, un nevarēju ievilkt elpu, bija sajūta , ka smoku… bet izturēju nakti, šodien vēl ir spiedīga sajūta, jau 3 dienas izteikti ir šādi, atlaiž pa retam brīdim uz pāris minūtēm, bet ja esmu izturējusi, tad laikam tā ir distonija, visi tuvie cilvēki saka, ka nevajag slimnīcu, tā ir distonija un visu laiku cenšos to sev ieskaidrot, bet tik stipras sajūtas man ir pirmo reizi ar sirdi ☹️

Nu aizbrauc gan uz slimnīcu
14.07.2024 14:13 |

Reitings 15
Reģ: 12.07.2024
Mums ar VD svarīgi reizēm parunāties ar līdzīgiem, lasot citu pieredzi, sajūtas, gūsti nedaudz mieru, ka nemirsi uzreiz, ka viss no nerviem, ka jācenšas arī pašai ko darīt sevis labā. Es arī daudz informācijas guvu forumos, kur pieredze, lai nav tā, ka ar katru jaunu VD izlecienu atkal skrietu pie ārsta. Bet sākumā es gan gāju pa ārstiem, kad bija bail par sirdi, par dažādiem vēderdūrieniem (gan ķirugu mocīju, ka man varbūt apendicīts, gan ginekologu USG, ka varbūt olnīcas, pat likās, ka aknas sāp un temperatūra pat bija , acu sāpes uzradās- arī atkal skrēju)- neko neatrada- tas vien mani nomierināja, un dažu dienu laikā mazinājās. Domāju, ka Tev vajag sirdi pārbaudīt utml., tas Tevi nomierinās, ka fiziski viss ok, tad būs vieglāk uzvarēt VD. Kamēr dzīvo bailēs, nevar sekmīgi cīnīties ar VD. Tikko mana paziņa ar tādām sirds nakts lēkmēm mocījās, domāja, ka viņai tur vaina, bet ģim.ārsts, apskatot neseno kardiogrammu un asinsainu, teica, ka tur viss labi, gan jau nervi. Sāka lietot visu ko nomierinošu, pat korvalolu lēkmju laikā, pamazām kļuva labāk, tas vien jau viņu nomierināja, pāris nedēļu laikā savācās. Bet pati teica, ka vai mira nost jau, ātros gribēja saukt, arī nekad nebijia bijis tā ar sirdi. Vai Tev nav iespēja pārbaudīt sirdi? Arī man ir spiedis sirds apvidū, elpas trūcis, cenšos piespiest elpot mierīgi un dziļi, pat dažas glāzes vēsa ūdens palīdz lielā trauksmē.
14.07.2024 14:17 |

Reitings 440
Reģ: 01.04.2023
Džinga @ 14.07.2024 14:13

Nu aizbrauc gan uz slimnīcu

Nav jēgas braukt uz slimnīcu ar veģetatīvo. Lieki tērēt savus un slimnīcas resursus. Jāārstē celonus, nevis jācīnās ar sekām.
14.07.2024 14:49 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
GodsIRbūt @ 14.07.2024 13:19
pie tādām sūdzībām vajadzētu taisīt koronogrāfiju un izmeklēties nopietni, ja uz ekg nav nekā, tad varbūt jātaisa Holtera monitorēšana. Jāatrod labs kardiologs un jāizmeklējas. Kāda starpība ko saka tuvinieki, ja ir fiziski slikti. Starpcitu infarkts rodas lielāko ties tieši miera stāvokļos/ pa nakti guļot.
Nevajag visus fiziskos simptomus novelt tikai uz VD
14.07.2024 15:33 |

Patīk
Reitings 3463
Reģ: 03.11.2023
sandrute @ 14.07.2024 14:49

Nav jēgas braukt uz slimnīcu ar veģetatīvo. Lieki tērēt savus un slimnīcas resursus. Jāārstē celonus, nevis jācīnās ar sekām.

Kā tu zini, ka viņao vispār tā ir VD
14.07.2024 16:22 |

Reitings 963
Reģ: 13.06.2024
Ariete @ 14.07.2024 03:19
Paldies! Es arī lietoju, bet tikai pirms miega, jo pat pus tablete vienkārši izslēdz mani. ? Tu lieto no rīta?

Jā, es arī viņas lietoju tikai pirms gulētiešanas. Reizēm ir bijis tā, ka naktī jūtu izsalkumu, bet nekad īsti nebiju aizdomājusies par to, ka pie vainas varētu būt zāles. Tagad, kad Tu to pieminēji, varbūt, ka tā arī ir. Bet, kad pamostos, parasti lielā ēstgriba jau pārgājusi.
14.07.2024 22:32 |

Reitings 2
Reģ: 10.07.2024
Diabolus @ 12.07.2024 19:56
Jautājums jums, kuras cieš no VD: jūs arī terapeitu regulāri apmeklējat? Jo tikai ar zāļu dzeršanu jūs tāpat neko ilgtermiņā nepanāksiet. To ārsti atzīst jebkurā rakstā par šo slimību.
Un man arī šķiet jocīgi, ka cilvēki te meklē padomus par veselību, lai gan itkā regulāri dodas pie ārstiem. Jautājumi par veselību, par to, kas ir vai nav normāli, ir jāuzdod ārstējošam ārstam, nevis kaut kādā anonīmā forumā

Lielākā daļa cilvēku, pat nopietni speciālisti, kuri paši nekad nav saskārušies ar VD uzskata, ka VD cēlonis ir stress un to var pilnībā atrisināt ar psihoterapiju. Jebkurai saslimšanai ir bioloģiskais aspekts, kuru runāšana neatrisinās. Tu nevari aizsūtīt šizofrēniķi uz psihoterapiju un cerēt, ka viņa saslimšana ejot terapijā pēkšņi izdzisīs.
Atbildot uz otru, ārsti nav dievi un viņi nav kompetenti visos jautājumos. Tu nevari būt 100% kompetents kaut kur, ja tu pats neesi tam nekad gājis cauri un saskāries ar daudz, dažādiem slimības aspektiem. Tāpēc jautāt cilvēkiem, kuri tiešām ir gājuši kaut kam cauri un zin kas tas ir, jautāt ir pilnīgi okay.
14.07.2024 23:45 |

Reitings 3797
Reģ: 09.06.2024
Sveika. AD ir adaptols? Neesmu ārsts, bet ilgstoši vai regulāri lietot neiesaku. Ar veģetatīvo distoniju jāstrādā pašai tikai un vienīgi pašai. Ar galvu un nerviem, saku pēc pieredzes. Man noteica to vairākus gadus iepriekš pēc avārijas viņa jau bija. Izrakstīja čupu zāļu kuras jālieto, bet es riktīgi saņēmos un visu mēģināju galvā salikt pa plauktiņiem. Galvenais nelaizt apziņā negatīvismu. Nemiers, bailes, panika, elpas trūkums, nespēja koncentrēties utt. Ir smagi, nezinu vai zāles to ārstē ir tiešām no galvas jāizdzen tas izmisums. Nav viegli viņa nepazūd, bet jāstrādā tieši pašam ar galvu. Tas mans stāsts, nezinu vai Tev tieši tas noderēs.
15.07.2024 07:21 |

Reitings 3797
Reģ: 09.06.2024
ronnie @ 11.07.2024 00:38

Wow. Protams, vēl pasaki, ka arī depresija neeksistē un "viss ir tikai galvā". Goda vārds, parasti cilvēkiem nevēlu neko sliktu, jo zinu, ka tas viss var pēc tam nākt atpakaļ, taču, tā kā pati jau gadiem ilgi cīnos ar VD, tad iesaku pašai uz savas ādas "izbaudīt" visus tās simptomus un pēc tam pateikt, ka tā ir "sliņķu slimība".
Ja par mani pašu, tad ar VD cīnos jau gadiem ilgi. Ir piedzīvots teju viss iespējamais: kamols kaklā, kuru fiziski jutu katru reizi, kad noriju siekalas un kurš nepazuda un nepazuda, un visu laiku bija tur, neskatoties uz to, ka visi analīžu rezultāti un izmeklējumi bija ideāli. Panikas lēkmes, kuras sākās pēkšņi. Reizēm tik stipras, ka ir nācies ar pēdējo vilcienu braukt no savas pilsētas uz pilsētu, kurā dzīvo ģimene, jo ir bijušas briesmīgas bailes palikt vienai. Panikas lēkmes, kuru laikā ir sajūta, ka tūlīt nomirsi. Vēdera sāpes, kuras nepāriet un nepāriet, un, neskatoties uz to, ka visi izmeklējumi neko neuzrāda, tās tik un tā ir klātesošas un migrē no vienas vēdera malas uz citu. Un tā visu laiku. O, jā, un tad vēl sajūta, ka galva ir kā piebāzta ar vati. Un tā katru dienu. Reāli katru dienu. Katru sasodīto dienu pamosties un jūties tā it kā būtu smagas paģiras, jo prāts visu laiku ir neskaidrs un sajūtas ir tādas it kā atrastos nepārtraukta reibuma stāvoklī. Reizēm aiz izmisuma histēriski raudāju, jo vairs nespēju izturēt to, ka visu laiku jutos apdullusi. Reizēm vienkārši gribēju sev padarīt galu, lai tās sajūtas beidzot beigtos. Tā es varētu uzskaitīt vēl neskaitāmas lietas ar kurām esmu cīnījusies pēdējo gadu laikā. Kad ārsts beidzot izrakstīja "Kventiax" zāles, sāku justies kā cilvēks. Bet pirms tam nelīdzēja nekas - ne darbs, ne hobiji, ne atpūta. Biju kā zombijs. Ne dzīvoju, bet eksistēju.
Tieši tas kamols kaklā un sāpes starp krūtīm vispār ir ļoti nepanesami smags faktors. Ir tā, ka ndvar ne parunāt, ne roku pakustināt. Valodas traucējumi ir izteikti ļoti.
15.07.2024 07:27 |

Reitings 127
Reģ: 10.06.2024
Man nepāriet visu nedēļu sirds sūdzības, man sirdij ir tas ritms, ka viņa aizķeras vienā momentā sitoties, nav tā, ka sitas pa sitienam, tā ir rā divainība ko pamanīju pāris gadus, man viņa stipri kūļeno un tagad aizķeras sitoties vēl biežāk, sajūta ka sirdij trūktu skābeklis, elpa trūkst tieši dēļ spiedošās sajūtas uz sirdi, un zems asinspiediens, agrāk man bija normāls asinspiediens, nebija zemais, nezinu pat ko iesākt

Ferritīnu un dzelzi esi pārbaudījusi? Tieši šos. Jo var būt normāls hemoglobīns arī ja ferritīns un dzelzs līmenīs ir zems. Ārsti mēdz atzīmēt asins ainā hemoglobīnu, bet ferritīnu pat nepārbauda. Un, ja tas ir pie apakšējās robežas, sirds var šādi uzvesties. Es sāku dzert dzelzi un paliek labāk.
15.07.2024 10:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)