VEĢETATĪVĀ DISTONIJA

Reitings 13
Reģ: 09.07.2024
Sveiki visiem!
Būšu pateicīga, ja šeit būs veselīgas sarunas par šo mūsdienu kaiti. Manas domas ir, ka vēljoprojām par šo tiek runāts ļoti maz..
Ja kāds/a vēlas, droši dalieties kāda ir Jūsu pieredze ar veģetatīvo distoniju, trauksmi, panikas lēkmēm..
Es personīgi šobrīd dzeru AD, baudu brīvdienas un baidos atgriezties darbā..
Jautājums no manas puses - vai ir iespējams ar šo kaiti iegūt grupu vai ko tādu? Es reāli nevarētu nemaz pastrādāt normālu darbu, ar normālu darba laiku vai piemēram fizisku darbu. Šobrīd darbs ir tāds, ka strādāju to miera vējos, darbs patīk, bet atalgojums visai niecīgs..
10.07.2024 23:04 |

Patīk
Reitings 3463
Reģ: 03.11.2023
Diabolus @ 11.07.2024 11:26

Tu mums te esi kaut kāda komentāru policija? ? Pat autore atbildēja, ka pieņem VISUS viedokļus. Neesmu lietas kursā par jūsu kašķi “slavenību” aprunāšanas diskusijā, bet šķiet, ka tev jāpaņem pauze un kādreiz jāpalasa kādu normālu lasāmvielu. Varbūt tad arī veselība uzlabotos?

pati meties iekšā svešā diskusijā un saki, ka kādai citai esot jāatslābst? :D
ok, es neesmu labāka, bet nu come on, citi nevar būt komentāru policija, bet ko tu pati dari? chillax, meitenes
11.07.2024 12:24 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Diezgan skumīgi palika, ja tā padomā, kad izlasīju komentāru, kur rakstīts, ka viss ir izdomāts, jo man ir ļoti tuvs draugs, kam ir veģetatīvā distonija. Tas nav joks un nav izdomāta kaite. Esmu redzējusi, kas notiek ar cilvēku trauksmes un lēkmes laikā, joki mazi.
Saprotams no kā šis viedoklis tiek ņemts, jo ir tiešām tādi, kas sevi paši, bez ārsta, nolemj to, ka ir vai nu depresija vai nu veģetatīvā distonija, bet šis tiešām nav joks, ir ļoti jāstrādā ar sevi.
11.07.2024 13:20 |

Reitings 1273
Reģ: 13.12.2023
Džinga @ 11.07.2024 12:24

pati meties iekšā svešā diskusijā un saki, ka kādai citai esot jāatslābst? :D
ok, es neesmu labāka, bet nu come on, citi nevar būt komentāru policija, bet ko tu pati dari? chillax, meitenes

Ko?? 😂
11.07.2024 13:31 |

10 gadi
Reitings 1463
Reģ: 10.01.2012
LivaLauva1 @ 11.07.2024 13:20
Diezgan skumīgi palika, ja tā padomā, kad izlasīju komentāru, kur rakstīts, ka viss ir izdomāts, jo man ir ļoti tuvs draugs, kam ir veģetatīvā distonija. Tas nav joks un nav izdomāta kaite. Esmu redzējusi, kas notiek ar cilvēku trauksmes un lēkmes laikā, joki mazi.
Saprotams no kā šis viedoklis tiek ņemts, jo ir tiešām tādi, kas sevi paši, bez ārsta, nolemj to, ka ir vai nu depresija vai nu veģetatīvā distonija, bet šis tiešām nav joks, ir ļoti jāstrādā ar sevi.
tak nenem galvā to jukušo sievieti! Es ceru , ka vinai no šīs dienas VD pieklauvēs pie tukšā smadzenju podina!
11.07.2024 13:57 |

10 gadi
Reitings 11450
Reģ: 17.09.2009
Es tavā vietā baidītos šādi rakstīt. Karma var parādīt kas ir VD.
11.07.2024 15:26 |

10 gadi
Reitings 11450
Reģ: 17.09.2009
ronnie @ 11.07.2024 00:38

Wow. Protams, vēl pasaki, ka arī depresija neeksistē un "viss ir tikai galvā". Goda vārds, parasti cilvēkiem nevēlu neko sliktu, jo zinu, ka tas viss var pēc tam nākt atpakaļ, taču, tā kā pati jau gadiem ilgi cīnos ar VD, tad iesaku pašai uz savas ādas "izbaudīt" visus tās simptomus un pēc tam pateikt, ka tā ir "sliņķu slimība".
Ja par mani pašu, tad ar VD cīnos jau gadiem ilgi. Ir piedzīvots teju viss iespējamais: kamols kaklā, kuru fiziski jutu katru reizi, kad noriju siekalas un kurš nepazuda un nepazuda, un visu laiku bija tur, neskatoties uz to, ka visi analīžu rezultāti un izmeklējumi bija ideāli. Panikas lēkmes, kuras sākās pēkšņi. Reizēm tik stipras, ka ir nācies ar pēdējo vilcienu braukt no savas pilsētas uz pilsētu, kurā dzīvo ģimene, jo ir bijušas briesmīgas bailes palikt vienai. Panikas lēkmes, kuru laikā ir sajūta, ka tūlīt nomirsi. Vēdera sāpes, kuras nepāriet un nepāriet, un, neskatoties uz to, ka visi izmeklējumi neko neuzrāda, tās tik un tā ir klātesošas un migrē no vienas vēdera malas uz citu. Un tā visu laiku. O, jā, un tad vēl sajūta, ka galva ir kā piebāzta ar vati. Un tā katru dienu. Reāli katru dienu. Katru sasodīto dienu pamosties un jūties tā it kā būtu smagas paģiras, jo prāts visu laiku ir neskaidrs un sajūtas ir tādas it kā atrastos nepārtraukta reibuma stāvoklī. Reizēm aiz izmisuma histēriski raudāju, jo vairs nespēju izturēt to, ka visu laiku jutos apdullusi. Reizēm vienkārši gribēju sev padarīt galu, lai tās sajūtas beidzot beigtos. Tā es varētu uzskaitīt vēl neskaitāmas lietas ar kurām esmu cīnījusies pēdējo gadu laikā. Kad ārsts beidzot izrakstīja "Kventiax" zāles, sāku justies kā cilvēks. Bet pirms tam nelīdzēja nekas - ne darbs, ne hobiji, ne atpūta. Biju kā zombijs. Ne dzīvoju, bet eksistēju.
Sveika! Kventiax miegam?
11.07.2024 15:27 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Visiem tiem kam ir VD- kādus patoloģiskus procesus ārsts ir atklājis jūsu organismā? Sliktas analīzes, samazināti hormoni dažādi vai kas? Uz ko balstās tā saslimšana? Uz savām sajūtām ka ir slikti?
11.07.2024 15:30 |

Patīk
Reitings 3463
debestinaa @ 11.07.2024 15:30
Visiem tiem kam ir VD- kādus patoloģiskus procesus ārsts ir atklājis jūsu organismā? Sliktas analīzes, samazināti hormoni dažādi vai kas? Uz ko balstās tā saslimšana? Uz savām sajūtām ka ir slikti?

Tikko šeit komentētāja teica, ka sirdsdarbība paātrināta un ir izrakstītas zāles.
Redzu, ka gribi "ķert uz muļķi", lai meitenes aplaužas, ka reālu traucējumu jau nav. Tur jau tā lieta, ka VD sākas galvā, un reālu simptomu bez sirds un vēdera darbības traucējumiem bieži nevar novērot.
Nav jau starpība, vai to sauc par VD vai par general anxiety (nezinu kā latviski skaitās pareizi), bet tie ir traucējumi nevis kkas izdomāts.
11.07.2024 15:58 |

Reitings 831
Džinga @ 11.07.2024 15:58

Tikko šeit komentētāja teica, ka sirdsdarbība paātrināta un ir izrakstītas zāles.
Redzu, ka gribi "ķert uz muļķi", lai meitenes aplaužas, ka reālu traucējumu jau nav. Tur jau tā lieta, ka VD sākas galvā, un reālu simptomu bez sirds un vēdera darbības traucējumiem bieži nevar novērot.
Nav jau starpība, vai to sauc par VD vai par general anxiety (nezinu kā latviski skaitās pareizi), bet tie ir traucējumi nevis kkas izdomāts.
nu vispār jau jautāju ar tādu nolūku, lai saprastu, vai ir veikti nepieciešami izmeklējumi nevis izdomā vot man ir un tagad dzeršu ripas. Ne vienmēr šādi VD simptomi liecina par pašu VD bet iespejami citiem traucējumiem.
11.07.2024 16:02 |

Patīk
Reitings 3463
debestinaa @ 11.07.2024 16:02
nu vispār jau jautāju ar tādu nolūku, lai saprastu, vai ir veikti nepieciešami izmeklējumi nevis izdomā vot man ir un tagad dzeršu ripas. Ne vienmēr šādi VD simptomi liecina par pašu VD bet iespejami citiem traucējumiem.

Tikai apstiprināji to, ko es tev teicu
11.07.2024 16:06 |

Reitings 13
Reģ: 09.07.2024
debestinaa @ 11.07.2024 15:30

Es ar savām sajūtām sākumā daudz laika pavadīju ātrajos un uzņemšanās, jo, kad sākas panikas lēkme, tad sajūtas ir vienkārši biedējošas..
Es daudz ko neatceros kā man gājis pa šiem 10 gadiem, tik zinu, ka dzīves kvalitāte ir stipri mazinājusies, no visa kā ir bail.. bieži atsaku kaut kur izbraukt uz kādu izklaidi..
Bet pēdējie 3 gadi ir vienkārši šausmas, dzīvoju trauksmē, kura mijas ar panikas lēkmēm!
Aizgāju no iepriekšējā darba, jo neizturēju fizisku slodzi.. šobrīd darbs ir diezgan OK, bet tāpat apciemo trauksme! Dzeru arī AD, šobrīd iet trešais mēnesis.. pirmo mēnesi jutos ļoti labi, enerģija bija un viss tik forši, bet nu atkal jau kādu laiku iet diezgan traki..
Simptomi mainās tik bieži, bet pie ārsta iet kauns..
Tātad analīzes ir labas.. esmu bijusi pie kardiologa un uz eho, jo bija sūdzības par sāpēm sirds rajonā, bet viss OK! Tā tas notiek, aizej pie ģimenes ārsta ar sūdzībām, tieku nosūtīta pie attiecīgā ārsta, viss ir ok, tad var nonākt pie slēdziena - VEĢETATĪVĀ DISTONIJA🙈
11.07.2024 16:11 |

Reitings 92
Reģ: 04.04.2020
Sveikas, varbūt kāda var man dot padomu, jo man pēdējo mēnesi miera stāvoklī ir pulss 116.. vai kādai no VD ir bijis tik augsts? Tā sajūta ir neciešama, jo spiež uz sirdi un tik ātri sitās…
11.07.2024 16:59 |

10 gadi
Reitings 1463
Reģ: 10.01.2012
GodsIRbūt @ 11.07.2024 16:59
Sveikas, varbūt kāda var man dot padomu, jo man pēdējo mēnesi miera stāvoklī ir pulss 116.. vai kādai no VD ir bijis tik augsts? Tā sajūta ir neciešama, jo spiež uz sirdi un tik ātri sitās…
labāk doties izmeklēties . Ja tas ir lēkmeē, attaisi logu, apsēdies un lēnām elpo caur muti. Seju var ielikt aukstā udens blodā.. bet 116 bez lēkmes NAV OK. Vērsies lie aarsta.
11.07.2024 19:03 |

Reitings 92
Aprīlī es taisīju ehokardiogrāfiju, tad tur neko tādu neatrada, bet mēnesi vēlāk man sākās šādas sūdzības, agrāk bija pa retam, bet tagad gandrīz katru dienu, protams, man ikdienā ir daudz stresa, un es to cenšos norakstīt uz VD, jo ārsts man tādu bija secinājis pirms pāris gadiem, bet ir bijis viens sirds ārsts, kas teica, ka man ir aritmija, tāpēc cenšos noskaidrot, vai kādai miera stāvoklī ir pēkšņi uznācis līdzīgi tik ļoti augsts pulss, un pēc kāda laika nokrities, un pēc dienas atkal uznācis pats no sevis ☹️
11.07.2024 19:22 |

Reitings 92
Tiešām nevienai pie distonijas nav bijis pulss virs 100?
12.07.2024 09:45 |

Patīk
Reitings 3463
GodsIRbūt @ 11.07.2024 19:22
Aprīlī es taisīju ehokardiogrāfiju, tad tur neko tādu neatrada, bet mēnesi vēlāk man sākās šādas sūdzības, agrāk bija pa retam, bet tagad gandrīz katru dienu, protams, man ikdienā ir daudz stresa, un es to cenšos norakstīt uz VD, jo ārsts man tādu bija secinājis pirms pāris gadiem, bet ir bijis viens sirds ārsts, kas teica, ka man ir aritmija, tāpēc cenšos noskaidrot, vai kādai miera stāvoklī ir pēkšņi uznācis līdzīgi tik ļoti augsts pulss, un pēc kāda laika nokrities, un pēc dienas atkal uznācis pats no sevis ☹️

Ja tev ārsts ir pateicis, ka aritmija, tad tiešām nenoraksti uz VD un aizej labāk uztaisīt vēl izmeklējumus
12.07.2024 10:07 |

Reitings 92
Džinga @ 12.07.2024 10:07

Ja tev ārsts ir pateicis, ka aritmija, tad tiešām nenoraksti uz VD un aizej labāk uztaisīt vēl izmeklējumus
Sirds spiediens man ir 52 šodien, zems un spiež uz sirdi, lasīju ka normāli otrajam mērījumam spiediena jābūt 80, vai tas ir slikti?
12.07.2024 10:47 |

Patīk
Reitings 3463
GodsIRbūt @ 12.07.2024 10:47
Sirds spiediens man ir 52 šodien, zems un spiež uz sirdi, lasīju ka normāli otrajam mērījumam spiediena jābūt 80, vai tas ir slikti?

Patiešām sazinies ar ārstu. Arī, ja kāds te atbildēs, ka tas ir normāli un ganjau VD simptomi, tāpat tevi grauzīs doma vai viss ir okei. Pārbaudies kārtīgi.
12.07.2024 11:12 |

Reitings 203
Reģ: 18.07.2023
Ja ir tādi simptomi, kādi šajā diskusijā sarakstīti, ļoti iesaku sekot uzmanīgi līdzi vairogdziedzerim. Izteikta trauksme, apātija, "brain fog", grūtības koncentrēties, netipiska sirdsdarbība, miega traucējumi, ļoti liels enerģijas trūkums, nogurums, nespēja izturēt pat diezgan vieglu fizisko slodzi, svara izmaiņas utt. – tie visi var būt vairogdziedzera simptomi. Ja ir spiediens vai tāds kā kamols kaklā (vai kakls apakšpusē pa vidu izskatās uzblīdis), tad vispār ar steigu jāskrien pie ārsta. Tas var būt ļoti nopietni.
12.07.2024 11:14 |

Reitings 831
GodsIRbūt @ 11.07.2024 16:59
jātaisa ekg steidzami vēlams
12.07.2024 13:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!