Kļava @ 01.07.2024 11:08Interesanti, kāpēc par skropstu pieaudzēšanu nav šādas diskusijas? Tur gan esat gatavas maksāt 50€ un uz augšu??
Kļava @ 01.07.2024 11:08Interesanti, kāpēc par skropstu pieaudzēšanu nav šādas diskusijas? Tur gan esat gatavas maksāt 50€ un uz augšu??
Hermiine89 @ 01.07.2024 06:13Nu nezinu, man ir meistare, pie kuras eju jau gadu. Labā salonā centrā. Dara to ļoti kvalitatīvi. Viss turas lieliski. Cena €35 Ne reizi nav pacēlusi cenu. Online pieraksts, vienmēr tieku, kad vēlos. Laikam man dikti paveicies ar viņu. Par €50 ietu galīgas bezizejas situācijā. Tā cena man šķiet pārmērīgi uzpūsta.
Otiiilija @ 01.07.2024 22:22Ja meistare saņem 50 eiro par manikīru, kas aizņem 1,5 stundas, un strādā 8 stundas dienā, 20 dienas mēnesī, viņa nopelna aptuveni 5000 eiro mēnesī bruto.
Lielākoties meistari maksā nodokļus kā pašnodarbinātie, kas ir aptuveni 150 eiro mēnesī. Kabineta īre mazā salonā, kas nav Rīgas centrā, varētu būt ap 300 eiro mēnesī. Materiālu izmaksas nav ļoti lielas, it īpaši ar profesionālām atlaidēm, un materiāli izlietojas lēni. Dezinfekcijas līdzekļi arī nav īpaši dārgi.
Daudzi meistari vēlas labu dzīvi, taču ir svarīgi ņemt vērā, ka vidējā alga Latvijā ir ievērojami zemāka. Salīdzinājumam, citās profesijās, lai sasniegtu līdzīgu algu līmeni, bieži vien ir nepieciešamas īpašas un specializētas prasmes un ilggadēja pieredze.
Kaut kā neticās, ka normāls salons lej Aliexpress draņķus citās pudelītēs, un normāliem saloniem arī ir normālas izmaksas. Bet ja kaktu kanotris parastā dzīvoklī prasa 40-50 eur, tad es šķībi skatītos, jā.
SALOMEJA @ 01.07.2024 23:35
Es arī neticēju, bet izrādās, ka pat smukos centra salonos notiek zili brīnumi. Un tas attiecas ne tikai uz manīkīriem, bet arī skropstām, injekcijām, pat frizieriem (Tigi un Olaplex pudelēs lej lētučus). Diemžēl Latvijā skaistumkopšanas nozare ir baigajā brīvsolī, līdz ar to jābūt lielai uzticībai izvēlētajā meistarā un viņa izmantotajos līdzekļos. Lielākoties nekas slikts nenotiks, bet ja kas gadīsies, ej nu sazini, kas uz tevis lietots. Pirms pāris gadiem draudzeņu lokā bija gadījums ar apdedzinātām nagu plātnītēm. Notika vienā instagrammigā salonā.
Ir, protams, super labi un godīgi meistari, negribu visus mest vienā katlā. Bet pēdējā laikā esmu atteikusies no vairākām procedūrām tieši kvalitātes dēļ. Kaut kā šķiet, ka viss pēc pandēmijas ir kļuvis ne savas cenas vērts un bieži sanāk maksāt par haltūru.
Kā zini, ka tādas lietas tiek darītas?
manai draudzenei tas notika pagājušajā gadā un ielaida tik traki. Pirmkārt dabūja nagu sēnīti un pēc tam vēl apdedzināja.SALOMEJA @ 01.07.2024 23:35
Es arī neticēju, bet izrādās, ka pat smukos centra salonos notiek zili brīnumi. Un tas attiecas ne tikai uz manīkīriem, bet arī skropstām, injekcijām, pat frizieriem (Tigi un Olaplex pudelēs lej lētučus). Diemžēl Latvijā skaistumkopšanas nozare ir baigajā brīvsolī, līdz ar to jābūt lielai uzticībai izvēlētajā meistarā un viņa izmantotajos līdzekļos. Lielākoties nekas slikts nenotiks, bet ja kas gadīsies, ej nu sazini, kas uz tevis lietots. Pirms pāris gadiem draudzeņu lokā bija gadījums ar apdedzinātām nagu plātnītēm. Notika vienā instagrammigā salonā.
Ir, protams, super labi un godīgi meistari, negribu visus mest vienā katlā. Bet pēdējā laikā esmu atteikusies no vairākām procedūrām tieši kvalitātes dēļ. Kaut kā šķiet, ka viss pēc pandēmijas ir kļuvis ne savas cenas vērts un bieži sanāk maksāt par haltūru.
LV kvalitatīvas skropstu līmes ir dārgas. Lielākā daļa meistaru pasūta no Ķīnas. Uzliek tikai savu uzlīmi un pat tirgo tālāk..sla @ 01.07.2024 11:25
Es tā iemesla dēļ beidzu arī pieaudzēt. Sāka tikai celt cenas, un ar katru reizi palika sliktāk, neturējās labi. Taisīju salonā, nomainīju meistari, cita meistare teica ka pielīmēts ar sūda aliexpress līmi, tāpēc kvalitāte sāka pieklibot. :D
tač neviena neuzrāda tādu summu, savādāk būtu alga sev jāmaksā..Džinga @ 01.07.2024 22:53
nodokļi no tiem 5000 gan varētu būt ap 1000, nav mums vairs patentmaksas, kur varēja salīdzinoši kapeikas maksāt, tagad tie ir vismaz 25%. Tas tā ļoti aptuveni, dažādi režīmi iespējami.
Vārdotāja @ 02.07.2024 00:05tač neviena neuzrāda tādu summu, savādāk būtu alga sev jāmaksā..
debestinaa @ 01.07.2024 10:02Strapcitu nesen nomainīju meistari, pie iepriekšējās galīgi sāka neapmierināt kvalitāte un laikam arī meistares attieksme. Ļoti familiāra, darba laikā sāka bez nekādas prasîšanas smēķēt elektroniskās cigaretes, papildus tam, visu laiku rakstīja un prasīja, kad tagad iešu un, kad ilgāku laiku nebiju bijusi, raksta vairākas reizes un prasa kur esmu pazudusi un kad tagad iešu? Kā tā maigi un pieklājīgi pateikt nu ka paldies, bet nu vairs neiešu??
nuuu. Ja pakalpojums maksā 50 eiro, kaut pieņem 6as klientes dienā, tad sanāk 6000 par 20 darba dienām… nav pārspīlētiDžinga @ 02.07.2024 07:48
Nu tie 5k izklausās ļoti pārspīlēti
Vārdotāja @ 02.07.2024 10:52nuuu. Ja pakalpojums maksā 50 eiro, kaut pieņem 6as klientes dienā, tad sanāk 6000 par 20 darba dienām… nav pārspīlēti