Kāpēc dzīve ir tāda?

Reitings 259
Reģ: 11.02.2024
Gadiem ejot, aizvien vairāk uz dzīvi esmu noskaņots negatīvi. Vēlos saprast, vai man vienīgajam tā ir? Es dusmojos uz dievu, vainoju viņu par dzīves pārbaudījumiem, laiku pavadu vienatnē. Besī, ka dzīves salauzti cilvēki gribēja izčakarēt Manu dzīvi un nekad par to nesaņēma sodu. Esmu beidzis ticēt labajam, pēc visa tā ļaunā, kas manā dzīvē noticis. Plus vēl saņēmu iesaukumu armijā. Liekas, ka paliek tikai sliktāk. Kā jūs skatāties uz dzīvi? Kāpēc reizēm dzīve ir tāda maita? Patlaban, pārliecinoši varu teikt, ka pats uz dzīvi skatos ļoti negatīvi, bet still netaisos padoties.
25.06.2024 03:09 |

Reitings 259
Min91 @ 27.06.2024 14:22
pirmkārt tā tava ticība dievam ir viens no iemesliem kāpēc tu esi tāds. Jo tu dzive kautko gaidi un paļaujies uz kādu iedomu tēlu nevis ņem visu pats savās rokās.
Otrkārt iesaukums armijā ir laba lieta, vismaz kā vīrietim pienākās, kautko dzīvē iemācīsies. Plus vēl modernais dienests Ādažos nav tāda sūdu bedre kā runas par to, kāda bija padomju obligātā armija. Sapazisies ar cilvēkiem un paliksi pozitīvāks.
Tici man, es dzīvē esmu pārvarējis tādas grūtības, kādas tu pat nevari iedomāties. Pietam, es protu stāties pretī izaicinājumiem un ne jau tas, ka es baidītos no armijas, vienkārši tas, ka uzskatu tā domāta cilvēkiem ar vāju disciplīnu, gribasspēku, kuriem vajag rūdījumu. Man to tiešām nevajag, jo ko gan man armija var dot? Man ir fiziskais un mentālais spēks, neatlaidība, gribasspēks, piemīt milzīga disciplīna, uzsākto protu novest līdz galam. Soo, neredzu jēgu tur iet, jo ko gan es tur iegūšu un kāpēc man tur vajadzētu iet, tas man nav saprotams.
27.06.2024 18:16 |

Reitings 259
mrthkjj @ 27.06.2024 16:57
Man skumji, ka tu aizstāvēt savu zemi uztver kā kaut kādu slogu.
Pašlaik, viss tevis rakstītais izklausās pēc čīkstēšanas. Visiem cilvēkiem ( ne tikai tev0 ir dažādas problēmas, notikumi, kurus tienekontrolē un lietas ar kurām jātiek galā.
Aizstāvēt tuvos cilvēkus? Jā. Mirt latvijas dēļ? NOP
27.06.2024 18:17 |

Reitings 1227
Reģ: 13.12.2023
MR @ 27.06.2024 18:16
Tici man, es dzīvē esmu pārvarējis tādas grūtības, kādas tu pat nevari iedomāties. Pietam, es protu stāties pretī izaicinājumiem un ne jau tas, ka es baidītos no armijas, vienkārši tas, ka uzskatu tā domāta cilvēkiem ar vāju disciplīnu, gribasspēku, kuriem vajag rūdījumu. Man to tiešām nevajag, jo ko gan man armija var dot? Man ir fiziskais un mentālais spēks, neatlaidība, gribasspēks, piemīt milzīga disciplīna, uzsākto protu novest līdz galam. Soo, neredzu jēgu tur iet, jo ko gan es tur iegūšu un kāpēc man tur vajadzētu iet, tas man nav saprotams.

Vai, ku brašs jaunietis! Vai tēmu pieteica tavs ļaunais dvīnis?
Kāpēc doties armijā? Nu, piemēram, tāpēc, ka tev atnāca pavēste 🥲
27.06.2024 19:11 |

Reitings 1227
MR @ 27.06.2024 18:17
Aizstāvēt tuvos cilvēkus? Jā. Mirt latvijas dēļ? NOP

Starp citu, neesi aizdomājies, ka tās prasmes, ko tev dienestā iemācīs, noderēs, lai aizstāvētu ģimeni, un, ka tava ģimene dzīvo teritorijā, kura vajadzības gadījumā būtu jānosargā? 🤦‍♂️
27.06.2024 19:13 |

Patīk
Reitings 2913
Reģ: 03.11.2023
Man šķiet nav vispār būtiski moralizēt par kaut kādu cēlu valsts aizstāvēšanu, jo tas viss ir šahs un spēlītes, bet nevar noliegt, ka tu tur, ļoti iespējams, satiksi jaunus draugus, iemācīsies prasmes, varbūt iegūsi jaunu skatījumu tālākajai dzīvei.
27.06.2024 21:54 |

Reitings 259
Diabolus @ 27.06.2024 19:11

Vai, ku brašs jaunietis! Vai tēmu pieteica tavs ļaunais dvīnis?
Kāpēc doties armijā? Nu, piemēram, tāpēc, ka tev atnāca pavēste ?
Nu bet mani, piemēram, besī, ka visur apkārt plātās, cik latvija ir brīva valsts, lai arī patiesībā tie ir lies, ja jau grib ar varu likt cilvēkiem iet armijā.
Diabolus @ 27.06.2024 19:13

Starp citu, neesi aizdomājies, ka tās prasmes, ko tev dienestā iemācīs, noderēs, lai aizstāvētu ģimeni, un, ka tava ģimene dzīvo teritorijā, kura vajadzības gadījumā būtu jānosargā? ?‍♂️
Vajadzības gadījumā, var arī vienkārši aizbraukt projām no valsts 😉
27.06.2024 22:04 |

Reitings 38
Reģ: 25.06.2024
Nevajag būt naiviem, iedomājoties sevi par baigo tēvzemes un ģimenes sargu. Kara gadījumā vislabāk ir visiem kopā aizbraukt, kas gandrīz nebūs iespējams, ja būs pakļauts mobilizācijai.
27.06.2024 22:09 |

Patīk
Reitings 2913
Meredita @ 27.06.2024 22:09
Nevajag būt naiviem, iedomājoties sevi par baigo tēvzemes un ģimenes sargu. Kara gadījumā vislabāk ir visiem kopā aizbraukt, kas gandrīz nebūs iespējams, ja būs pakļauts mobilizācijai.

nomierinies, ne par to ir šī tēma
27.06.2024 22:22 |

Reitings 1227
Džinga @ 27.06.2024 21:54
Man šķiet nav vispār būtiski moralizēt par kaut kādu cēlu valsts aizstāvēšanu, jo tas viss ir šahs un spēlītes, bet nevar noliegt, ka tu tur, ļoti iespējams, satiksi jaunus draugus, iemācīsies prasmes, varbūt iegūsi jaunu skatījumu tālākajai dzīvei.

Laikam jāpiekrīt. Šeit nekāda aizstāvēšana nesanāks, bet man tomēr interesanti sekot līdzi jaunieša domu gājienam.
Tik izturīgs un mentāli nesalaužams, bet tomēr dzīvē viss negatīvi. Fiziski pat pārāk stiprs, bet apelē pie diska trūces. Gatavs glābt ģimeni, lai gan neredz jēgu apgūt prasmes, lai to paveiktu. Vajadzības gadījumā vienkārši aizbrauks no valsts, bet pat miera laikos nekur netiek.
Sorry puika, neapvainojies, mana vājā vieta ir kognitīvā disonanse. 🙏
27.06.2024 22:50 |

Reitings 259
Diabolus @ 27.06.2024 22:50

Laikam jāpiekrīt. Šeit nekāda aizstāvēšana nesanāks, bet man tomēr interesanti sekot līdzi jaunieša domu gājienam.
Tik izturīgs un mentāli nesalaužams, bet tomēr dzīvē viss negatīvi. Fiziski pat pārāk stiprs, bet apelē pie diska trūces. Gatavs glābt ģimeni, lai gan neredz jēgu apgūt prasmes, lai to paveiktu. Vajadzības gadījumā vienkārši aizbrauks no valsts, bet pat miera laikos nekur netiek.
Sorry puika, neapvainojies, mana vājā vieta ir kognitīvā disonanse. ?
Pat netaisos apvainoties. Es sāku sarunu, lai veidotos kārtīga diskusija. Par to dzīvi, visiem jau dzīvē ir melnie brīži, taču atšķiras tas, kā katrs ar tiem tiek galā. Diska trūce ikdienā netraucē, bet nu negribas muguru vēl vairāk sačakarēt armijā, nop, not today or any other day.
27.06.2024 23:07 |

Reitings 1227
MR @ 27.06.2024 23:07
Pat netaisos apvainoties. Es sāku sarunu, lai veidotos kārtīga diskusija. Par to dzīvi, visiem jau dzīvē ir melnie brīži, taču atšķiras tas, kā katrs ar tiem tiek galā. Diska trūce ikdienā netraucē, bet nu negribas muguru vēl vairāk sačakarēt armijā, nop, not today or any other day.

Forši, ka neapvainojies 👍
Būtu interesanti pēc ilgāka laika lasīt ierakstu par tavu dzīvi Ādažos, ja tomēr neizspruksi :)
27.06.2024 23:30 |

Patīk
Reitings 2913
MR @ 27.06.2024 23:07

Tu izklausies tiešām sakarīgs, man liekas tev viss būs labi vienalga ko izdomāsi darīt. Vienkārši saasinātas sajūtas šobrīd, bet viss sakārtosies
27.06.2024 23:37 |

Reitings 36465
Reģ: 21.08.2023
Saki lūdzu, kad Tev jādodas uz Ādažiem? Tagad vasarā vai rudenī?
28.06.2024 01:54 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
ja autor,ja tevi panem toc armija,ludzu uztaisi pec tam diskusiju ka tev tur iet.Mani jau biski ari baida,ka dels nakosgad pats grib iet pieteikties.
un mani uztrauc sis punkts
Kādas būs iesaukto saistības pēc VAD apgūšanas?
No valsts aizsardzības militārā dienesta atvaļināto rezerves karavīru piecus gadus pēc VAD pabeigšanas var iesaukt uz kārtējām militārajām mācībām reizi gadā uz laiku līdz septiņām dienām. Pēc piecu gadu notecējuma no valsts aizsardzības militārā dienesta atvaļināto rezerves karavīru var iesaukt uz militārajām mācībām atbilstoši vispārējai kārtībai, kāda noteikta rezerves karavīriem.
Valsts aizsardzības civilo dienestu beigušās personas tiks ieskaitītas rezervistos un turpmāk viņas varēs iesaukt uz kārtējām un pārbaudes civilā dienesta mācībām iegūto zināšanu un iemaņu uzturēšanai un pilnveidošanai.
sanak,ka pat beidzot to dienestu,visu laiku vini neliks tapat miera.Nu murgs.Visu laiku kautkur sauks kautkadas macibas.
28.06.2024 06:36 |

Reitings 259
Biezlape @ 28.06.2024 01:54
Saki lūdzu, kad Tev jādodas uz Ādažiem? Tagad vasarā vai rudenī?
Vasarā, jūlijā
28.06.2024 11:55 |

Reitings 1425
Reģ: 19.07.2019
Aj, nu uzbruka te visas puisim. It kā nevienai nav gadījies par kaut ko sakreņķēties, pačīkstēt, visas ir vienmēr laimīgas.
Galu galā gads nav maz. Studijas sanāks pabeigt vēlāk, plānu maiņa, nākas pielāgoties jauniem apstākļiem. No malas viegli teikt, ka nevajag čīkstēt, ja pašu neiesauc armijā, turklāt emocijas šādā brīdī ir saasinātas.
Vienīgā izeja šobrīd ir nomierināties, nedaudz ievilkt elpu un rast kādu pozitīvu niansi tajā visā. Diemžēl citu risinājumu īsti nav.
29.06.2024 00:42 |

Reitings 259
TimeToDream @ 29.06.2024 00:42
Aj, nu uzbruka te visas puisim. It kā nevienai nav gadījies par kaut ko sakreņķēties, pačīkstēt, visas ir vienmēr laimīgas.
Galu galā gads nav maz. Studijas sanāks pabeigt vēlāk, plānu maiņa, nākas pielāgoties jauniem apstākļiem. No malas viegli teikt, ka nevajag čīkstēt, ja pašu neiesauc armijā, turklāt emocijas šādā brīdī ir saasinātas.
Vienīgā izeja šobrīd ir nomierināties, nedaudz ievilkt elpu un rast kādu pozitīvu niansi tajā visā. Diemžēl citu risinājumu īsti nav.
Iedomājos vienu pieeju, kas neslikti nomierina. Brīžos, kad noticis kas slikts, laikam jādomā, kas vēl sliktāks varēja notikt, taču nenotika un jāpriecājas, ka tas nenotika. Žēl, ka tikai tagad šī pieeja man ienāca prātā. Jo kad padomāju, ka manā dzīvē daudz kas varēja būt trakāk, nekā ir, tas reāli sniedz zināmu atvieglojumu.
29.06.2024 01:08 |

Patīk
Reitings 2913
TimeToDream @ 29.06.2024 00:42

Man liekas, ka te visas diezgan pieklājīgi runāja un bija labi ja 2 uzbraucieni 🤷‍♀️
29.06.2024 12:06 |

Reitings 22
Reģ: 13.06.2023
Pirmām kārtām, jāizkāpj no upura pozīcijas, ka visi slikti, darījuši pāri, netaisnīgi un jāuzņemas atbildība par savu dzīvi un tālākajiem lēmumiem. Tad pārējais jau secīgi
30.06.2024 01:35 |

Reitings 259
Tiffany18 @ 30.06.2024 01:35
Pirmām kārtām, jāizkāpj no upura pozīcijas, ka visi slikti, darījuši pāri, netaisnīgi un jāuzņemas atbildība par savu dzīvi un tālākajiem lēmumiem. Tad pārējais jau secīgi
Teikšu kā ir, sevi nekādīgi neuzskatu par upuri. Kā jau teicu, lai vai kas dzīvē bijis, nekad neesmu sācis slīkt depresijā vai arī dienu no dienas par visu raudājis. Protams, reizēm par dzīvi pasūdzos, tā tas ir, bieži arī dusmojos uz dzīvi, taču kā jau teicu, esmu stiprs cilvēks, taču tas nenozīmē, ka man dzīvē negadās ne tik viegli brīži. Katru rītu mostos ar domām par visu savu vēlmju īstenošanu, izdevušos nākotni, milzīgiem panākumiem. Skaidri zinu, ka krietni atšķiros gan no upura, gan no čīkstuļa.
30.06.2024 12:04 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits