Tici man, es dzīvē esmu pārvarējis tādas grūtības, kādas tu pat nevari iedomāties. Pietam, es protu stāties pretī izaicinājumiem un ne jau tas, ka es baidītos no armijas, vienkārši tas, ka uzskatu tā domāta cilvēkiem ar vāju disciplīnu, gribasspēku, kuriem vajag rūdījumu. Man to tiešām nevajag, jo ko gan man armija var dot? Man ir fiziskais un mentālais spēks, neatlaidība, gribasspēks, piemīt milzīga disciplīna, uzsākto protu novest līdz galam. Soo, neredzu jēgu tur iet, jo ko gan es tur iegūšu un kāpēc man tur vajadzētu iet, tas man nav saprotams.Min91 @ 27.06.2024 14:22pirmkārt tā tava ticība dievam ir viens no iemesliem kāpēc tu esi tāds. Jo tu dzive kautko gaidi un paļaujies uz kādu iedomu tēlu nevis ņem visu pats savās rokās.
Otrkārt iesaukums armijā ir laba lieta, vismaz kā vīrietim pienākās, kautko dzīvē iemācīsies. Plus vēl modernais dienests Ādažos nav tāda sūdu bedre kā runas par to, kāda bija padomju obligātā armija. Sapazisies ar cilvēkiem un paliksi pozitīvāks.
Aizstāvēt tuvos cilvēkus? Jā. Mirt latvijas dēļ? NOPmrthkjj @ 27.06.2024 16:57Man skumji, ka tu aizstāvēt savu zemi uztver kā kaut kādu slogu.
Pašlaik, viss tevis rakstītais izklausās pēc čīkstēšanas. Visiem cilvēkiem ( ne tikai tev0 ir dažādas problēmas, notikumi, kurus tienekontrolē un lietas ar kurām jātiek galā.
MR @ 27.06.2024 18:16Tici man, es dzīvē esmu pārvarējis tādas grūtības, kādas tu pat nevari iedomāties. Pietam, es protu stāties pretī izaicinājumiem un ne jau tas, ka es baidītos no armijas, vienkārši tas, ka uzskatu tā domāta cilvēkiem ar vāju disciplīnu, gribasspēku, kuriem vajag rūdījumu. Man to tiešām nevajag, jo ko gan man armija var dot? Man ir fiziskais un mentālais spēks, neatlaidība, gribasspēks, piemīt milzīga disciplīna, uzsākto protu novest līdz galam. Soo, neredzu jēgu tur iet, jo ko gan es tur iegūšu un kāpēc man tur vajadzētu iet, tas man nav saprotams.
MR @ 27.06.2024 18:17Aizstāvēt tuvos cilvēkus? Jā. Mirt latvijas dēļ? NOP
Nu bet mani, piemēram, besī, ka visur apkārt plātās, cik latvija ir brīva valsts, lai arī patiesībā tie ir lies, ja jau grib ar varu likt cilvēkiem iet armijā.Diabolus @ 27.06.2024 19:11
Vai, ku brašs jaunietis! Vai tēmu pieteica tavs ļaunais dvīnis?
Kāpēc doties armijā? Nu, piemēram, tāpēc, ka tev atnāca pavēste ?
Vajadzības gadījumā, var arī vienkārši aizbraukt projām no valsts 😉Diabolus @ 27.06.2024 19:13
Starp citu, neesi aizdomājies, ka tās prasmes, ko tev dienestā iemācīs, noderēs, lai aizstāvētu ģimeni, un, ka tava ģimene dzīvo teritorijā, kura vajadzības gadījumā būtu jānosargā? ?♂️
Meredita @ 27.06.2024 22:09Nevajag būt naiviem, iedomājoties sevi par baigo tēvzemes un ģimenes sargu. Kara gadījumā vislabāk ir visiem kopā aizbraukt, kas gandrīz nebūs iespējams, ja būs pakļauts mobilizācijai.
Džinga @ 27.06.2024 21:54Man šķiet nav vispār būtiski moralizēt par kaut kādu cēlu valsts aizstāvēšanu, jo tas viss ir šahs un spēlītes, bet nevar noliegt, ka tu tur, ļoti iespējams, satiksi jaunus draugus, iemācīsies prasmes, varbūt iegūsi jaunu skatījumu tālākajai dzīvei.
Pat netaisos apvainoties. Es sāku sarunu, lai veidotos kārtīga diskusija. Par to dzīvi, visiem jau dzīvē ir melnie brīži, taču atšķiras tas, kā katrs ar tiem tiek galā. Diska trūce ikdienā netraucē, bet nu negribas muguru vēl vairāk sačakarēt armijā, nop, not today or any other day.Diabolus @ 27.06.2024 22:50
Laikam jāpiekrīt. Šeit nekāda aizstāvēšana nesanāks, bet man tomēr interesanti sekot līdzi jaunieša domu gājienam.
Tik izturīgs un mentāli nesalaužams, bet tomēr dzīvē viss negatīvi. Fiziski pat pārāk stiprs, bet apelē pie diska trūces. Gatavs glābt ģimeni, lai gan neredz jēgu apgūt prasmes, lai to paveiktu. Vajadzības gadījumā vienkārši aizbrauks no valsts, bet pat miera laikos nekur netiek.
Sorry puika, neapvainojies, mana vājā vieta ir kognitīvā disonanse. ?
MR @ 27.06.2024 23:07Pat netaisos apvainoties. Es sāku sarunu, lai veidotos kārtīga diskusija. Par to dzīvi, visiem jau dzīvē ir melnie brīži, taču atšķiras tas, kā katrs ar tiem tiek galā. Diska trūce ikdienā netraucē, bet nu negribas muguru vēl vairāk sačakarēt armijā, nop, not today or any other day.
MR @ 27.06.2024 23:07Pat netaisos apvainoties. Es sāku sarunu, lai veidotos kārtīga diskusija. Par to dzīvi, visiem jau dzīvē ir melnie brīži, taču atšķiras tas, kā katrs ar tiem tiek galā. Diska trūce ikdienā netraucē, bet nu negribas muguru vēl vairāk sačakarēt armijā, nop, not today or any other day.
Vasarā, jūlijāBiezlape @ 28.06.2024 01:54Saki lūdzu, kad Tev jādodas uz Ādažiem? Tagad vasarā vai rudenī?
Iedomājos vienu pieeju, kas neslikti nomierina. Brīžos, kad noticis kas slikts, laikam jādomā, kas vēl sliktāks varēja notikt, taču nenotika un jāpriecājas, ka tas nenotika. Žēl, ka tikai tagad šī pieeja man ienāca prātā. Jo kad padomāju, ka manā dzīvē daudz kas varēja būt trakāk, nekā ir, tas reāli sniedz zināmu atvieglojumu.TimeToDream @ 29.06.2024 00:42Aj, nu uzbruka te visas puisim. It kā nevienai nav gadījies par kaut ko sakreņķēties, pačīkstēt, visas ir vienmēr laimīgas.
Galu galā gads nav maz. Studijas sanāks pabeigt vēlāk, plānu maiņa, nākas pielāgoties jauniem apstākļiem. No malas viegli teikt, ka nevajag čīkstēt, ja pašu neiesauc armijā, turklāt emocijas šādā brīdī ir saasinātas.
Vienīgā izeja šobrīd ir nomierināties, nedaudz ievilkt elpu un rast kādu pozitīvu niansi tajā visā. Diemžēl citu risinājumu īsti nav.
TimeToDream @ 29.06.2024 00:42Aj, nu uzbruka te visas puisim. It kā nevienai nav gadījies par kaut ko sakreņķēties, pačīkstēt, visas ir vienmēr laimīgas.
Galu galā gads nav maz. Studijas sanāks pabeigt vēlāk, plānu maiņa, nākas pielāgoties jauniem apstākļiem. No malas viegli teikt, ka nevajag čīkstēt, ja pašu neiesauc armijā, turklāt emocijas šādā brīdī ir saasinātas.
Vienīgā izeja šobrīd ir nomierināties, nedaudz ievilkt elpu un rast kādu pozitīvu niansi tajā visā. Diemžēl citu risinājumu īsti nav.
Teikšu kā ir, sevi nekādīgi neuzskatu par upuri. Kā jau teicu, lai vai kas dzīvē bijis, nekad neesmu sācis slīkt depresijā vai arī dienu no dienas par visu raudājis. Protams, reizēm par dzīvi pasūdzos, tā tas ir, bieži arī dusmojos uz dzīvi, taču kā jau teicu, esmu stiprs cilvēks, taču tas nenozīmē, ka man dzīvē negadās ne tik viegli brīži. Katru rītu mostos ar domām par visu savu vēlmju īstenošanu, izdevušos nākotni, milzīgiem panākumiem. Skaidri zinu, ka krietni atšķiros gan no upura, gan no čīkstuļa.Tiffany18 @ 30.06.2024 01:35Pirmām kārtām, jāizkāpj no upura pozīcijas, ka visi slikti, darījuši pāri, netaisnīgi un jāuzņemas atbildība par savu dzīvi un tālākajiem lēmumiem. Tad pārējais jau secīgi