AMUNA DĀVIS UN ZIEDOJUMI JANĪNEI

10 gadi
Reitings 1463
Reģ: 10.01.2012
ZIEDOJUMI AP JANĪNI UN DĀVI.
20.06.2024 19:11 |

Patīk
Reitings 3022
Reģ: 03.11.2023
Danuta @ 19.08.2024 20:58
Neperos. Mani interesē likumiskā puse. Tad kāda jēga ziedot.lv iestādei? Ja pietiek, ka ieliek kontu ziedojumiem privātpersona?

Nuu, Dāvis vāc naudu, lai pats var nestrādāt un palīdzēt Jānim. Nav īsti zināms kur tieši visu saziedoto iztērē. Nu, un? Tie, kas ziedoja taču dara to brīvprātīgi, varbūt viņiem vienalga kā tieši tiek tas tērēts.
Man grūti saprast šito :D
19.08.2024 21:31 |

Reitings 73
Reģ: 09.11.2022
Par to ka Jānim visticamāk nebija apdrošināšana no darba. Iespējams, nezinu. Bet atkal, kur tad strādā, ja darba nespēj nodrošināt adekvātu atalgojumu un visas sociālās garantijas un apdrošināšanu.
Es kad studēju ar strādāju kafenē. Nevienam nebija oficiāla alga un apdrošināšana. Aizgāju pie priekšnieka un pateicu, ka visu gribu oficiāli uz konta un apdrošināšanu. Man bija gan oficiāli ienākumi, gan apdrošināšana(kaut gan apdrošināšana bija tikai ofisa darbiniekiem). Visiem pārējiem maniem kolēģiem nebija.
Cik ilgi ļausim paši par sevi ņirgāties. Pašiem jāiet un jāpastāv par savām vērtībām, tad arī beidzot ēnu ekonomika mazināsies.
Ja ar Jums kas notiks, kurš par to maksās darba vieta? Segs ārstēšanos, pabaros bērnus, nosegs mājokli utt.
Ā nē mūsdienās to dara ziedotāji.
Dzīvības un traumu apdrošināšana ir visai manai ģimenei. Man, vīram un dēlam. Tas nemaksā daudz, bet ja nu kas ļoti vērtīgi.
20.08.2024 01:47 |

Patīk
Reitings 3022
Ieva12345 @ 20.08.2024 01:47
Par to ka Jānim visticamāk nebija apdrošināšana no darba. Iespējams, nezinu. Bet atkal, kur tad strādā, ja darba nespēj nodrošināt adekvātu atalgojumu un visas sociālās garantijas un apdrošināšanu.
Es kad studēju ar strādāju kafenē. Nevienam nebija oficiāla alga un apdrošināšana. Aizgāju pie priekšnieka un pateicu, ka visu gribu oficiāli uz konta un apdrošināšanu. Man bija gan oficiāli ienākumi, gan apdrošināšana(kaut gan apdrošināšana bija tikai ofisa darbiniekiem). Visiem pārējiem maniem kolēģiem nebija.
Cik ilgi ļausim paši par sevi ņirgāties. Pašiem jāiet un jāpastāv par savām vērtībām, tad arī beidzot ēnu ekonomika mazināsies.
Ja ar Jums kas notiks, kurš par to maksās darba vieta? Segs ārstēšanos, pabaros bērnus, nosegs mājokli utt.
Ā nē mūsdienās to dara ziedotāji.
Dzīvības un traumu apdrošināšana ir visai manai ģimenei. Man, vīram un dēlam. Tas nemaksā daudz, bet ja nu kas ļoti vērtīgi.

Nu malacīte, aplausi tev 👏
Cerams Jānis ņems padomu un atgriezīsies atpakaļ laikā, lai parunātu ar darba devēju.
Un visiem pārējiem, ka strādā bulku bodēs noteikti visi priekšnieki iedos apdrošināšanas, ganjau pirms tam vienkārši neiedomājās 🙌
20.08.2024 09:36 |

Reitings 88
Reģ: 17.08.2024
Džinga @ 20.08.2024 09:36

Nu malacīte, aplausi tev ?
Cerams Jānis ņems padomu un atgriezīsies atpakaļ laikā, lai parunātu ar darba devēju.
Un visiem pārējiem, ka strādā bulku bodēs noteikti visi priekšnieki iedos apdrošināšanas, ganjau pirms tam vienkārši neiedomājās ?

+++
Man piedāvāja darbu birojā vienā no populārākajām slimnīcām, veselības apdrošināšanas nav ne ārstiem, ne biroja darbiniekiem. Viņu slimnīcas ietvaros var ātrāk tikt pie ārsta, ja kāds pacients atsakās. Atlaides viņu slimnīcas ietvaros dod ar stāžu. Jautāju, kāpēc nav? Atbildēja, ka nav pievilcīgi apdrošinātājiem un tiek uzlikta augsta cena. Atteicos no piedāvājuma. Pirms kāda laika bija daudzi sludinājumi it kā sakarīgās vietās, bet bez apdrošināšanas.
20.08.2024 09:50 |

Patīk
Reitings 3912
Reģ: 09.08.2016
Jā, māsa tikko pabeigusi 9. Klasi noteikti ļoti daudz var piemest

Jānim ģimenē ir 4 bērni. Lielā māsa pati ar bērnu ratiņiem stūmās uz slimnīcu pie viņa un vēl brālis. Abi ir vecumā pir 30 gadiem.
Tā ir liela ģimene, ja būsim precīzi. :)
20.08.2024 09:53 |

Reitings 88
Danuta @ 19.08.2024 20:58
Neperos. Mani interesē likumiskā puse. Tad kāda jēga ziedot.lv iestādei? Ja pietiek, ka ieliek kontu ziedojumiem privātpersona?

No 1 personas var saņemt līdz 1425 eiro gadā, ja vairāk - jāmaksā nodoklis.
Banka ziņo VID, ja personas apgrozījums gadā pārsniedz 15 000 eiro.
Es neziedoju uz privātpersonas kontu, jo ziedot.lv dod drošāku sajūtu par ziedojuma vajadzību un izlietojumu, turklāt var atgūt no ziedojuma kaut ko, ieliekot attaisnotajos izdevumos. Ziedoju bez ziedot.lv, ja tā ir uzticama organizācija.
20.08.2024 10:14 |

Reitings 73
Džinga @ 20.08.2024 09:36

Nu malacīte, aplausi tev ?
Un visiem pārējiem, ka strādā bulku bodēs noteikti visi priekšnieki iedos apdrošināšanas, ganjau pirms tam vienkārši neiedomājās ?

Nevis jāatgriežas laikā, bet jādomā tad, kad vēl nekas nav noticis. Protams, cilvēki domā ai mēs jauni, kas tad ar mums var notikt. Slimo un ārstus vajag tikai veciem cilvēkiem.
Ne diemžēl tā nav, nelaime nešķiro jauns vai vecs. Slimības nešķiro jauns vai vecs.
Tāpēc jādomā tagad.
Latvieši ir kūtri. Kauns prasīt, uzbāzties un še ir rezultāts.
Es katru gadu eju darba devējam prasu algas pielikumu. Zinu savu izglītību, regulāri attīstos, mācos. Zinu, ko spēju dot uzņēmumam.
Arī ar vīru esam izveidojuši drošības spilvenu 12 mēnešu apmērā. Vidējās mēneša izmaksas x12. Ja nu kas ar mums notiek vismaz gadu varam neuztraukties par rēķiniem un ko ēst. Vismaz laiks, lai saprastu kā dzīvot tālāk.
20.08.2024 10:18 |

Reitings 88
Ieva12345 @ 20.08.2024 10:18

Nevis jāatgriežas laikā, bet jādomā tad, kad vēl nekas nav noticis. Protams, cilvēki domā ai mēs jauni, kas tad ar mums var notikt. Slimo un ārstus vajag tikai veciem cilvēkiem.
Ne diemžēl tā nav, nelaime nešķiro jauns vai vecs. Slimības nešķiro jauns vai vecs.
Tāpēc jādomā tagad.
Es katru gadu eju darba devējam prasu algas pielikumu. Zinu savu izglītību, regulāri attīstos, mācos. Zinu, ko spēju dot uzņēmumam.
Arī ar vīru esam izveidojuši drošības spilvenu 12 mēnešu apmērā. Vidējās mēneša izmaksas x12. Ja nu kas ar mums notiek vismaz gadu varam neuztraukties par rēķiniem un ko ēst. Vismaz laiks, lai saprastu kā dzīvot tālāk.

Es pastāstīju pieredzi par slimnīcu. Ko par to teiksi? Es beigās tur nestrādāju, bet citi strādā bez apdrošināšanas un diez vai mēs kā sabiedrība dzīvotu labi, ja visi uzmestu šo darba devēju. Domāju, ka ne viens vien cilvēks tur ir jautājis pēc apdrošināšanas. Manuprāt, tas nav cilvēka cienīgi, bet tāda ir realitāte, ka ne visur piedāvā apdrošināšanu un ar pajautāšanu tur nelīdzēs.
20.08.2024 10:21 |

Reitings 8748
Reģ: 13.04.2022

Tāpēc jādomā tagad.

Nu bet ej paņem plauktā cepumiņu, kādi jūs ar vīru malacīši 🤦🏼‍♀️
Atnāci paspīdēt diskusijā kur kādam jau ir notikusi nelaime?
20.08.2024 10:24 |

Reitings 73
Nevis paspīdēt, bet šo situāciju var paņemt kā mācību.
Protams, Jānim saziedots. Dāvis ir diezgan zināms cilvēks Latvijā. Viņš māk arī iznest to tā, ka cilvēki saziedos. Un nav žēl, lai Dāvis tiešām to naudiņu izmanto par visiem 100 procentiem Jāņa veselībai.
Bet ne visi Latvijā ir tik atpazīstami, ka tagad ziedos ntos tūkstošus veselībai, atlabšanai, ēšanai un dzīvokļa apmaksai. Tapec katram ir jādomā par sevi, par savu nākotni. Ja kadijumā kas notiek, vai spēšu tikt ar visu galā.
20.08.2024 10:31 |

Patīk
Reitings 3022
Ieva12345 @ 20.08.2024 10:31
Nevis paspīdēt, bet šo situāciju var paņemt kā mācību.
Protams, Jānim saziedots. Dāvis ir diezgan zināms cilvēks Latvijā. Viņš māk arī iznest to tā, ka cilvēki saziedos. Un nav žēl, lai Dāvis tiešām to naudiņu izmanto par visiem 100 procentiem Jāņa veselībai.
Bet ne visi Latvijā ir tik atpazīstami, ka tagad ziedos ntos tūkstošus veselībai, atlabšanai, ēšanai un dzīvokļa apmaksai. Tapec katram ir jādomā par sevi, par savu nākotni. Ja kadijumā kas notiek, vai spēšu tikt ar visu galā.

Nu man gan izskatās pēc paspīdēšanas, jo tie, kas seko līdzi šiem notikumiem, tāpat par šo visu aizdomājas. Tu tikai smērē sejā savu labo situāciju cilvēkiem, kuriem darba devējs nav piekritis apdrošināšanai un, kas nevar atļauties atlikt iekrājumus.
20.08.2024 11:02 |

Patīk
Reitings 11244
Reģ: 18.09.2021

Tāpēc jādomā tagad.

Manuprāt, ļoti vērtīgs komenārs par tālredzīgu domāšanas veidu un darbībām, bet tā nereti ir, ka tieši šādus komentārus šeit samīnuso un vēl uzraksta bērnišķīgas atbildes - kaut ko no sērijas "skauž" vai šajā gadījumā "paspīdēt" ;)
20.08.2024 11:27 |

Reitings 88
Apple of my eye @ 20.08.2024 11:27

Manuprāt, ļoti vērtīgs komenārs par tālredzīgu domāšanas veidu un darbībām, bet tā nereti ir, ka tieši šādus komentārus šeit samīnuso un vēl uzraksta bērnišķīgas atbildes - kaut ko no sērijas "skauž" vai šajā gadījumā "paspīdēt" ;)

Es piekrītu, ka centās paspīdēt - man ir apdrošināšana un 12 mēnešu uzkrājumi -, jo cilvēki tāpat zina, ka forši, ja ir apdrošināšana un uzkrājumi. :) Neviens jau speciāli neatsakās no apdrošināšanas, algas, no kuras var atlikt utt. Ir apstākļi, kad tas nav iespējams - darba devējs nenodrošina apdrošināšanu un viss, vai alga ir tādā līmenī, ka grūti izveidot 12 mēnešu iekrājumus. Šie cilvēki, kam tā ir, tāpat zina savu stāvokli un kas ir jāuzlabo, lai dabūtu lielāku algu, ja tas vispār tajā profesijā ir iespējams, jo ir profesijas, kuras vienkārši slikti apmaksātas. Ideja, ka bulciņotavā strādājošam jāaiziet pajautāt par apdrošināšanu un lielāku algu un viņš to dabūs ir utopiska. Varbūt šim cilvēkam jāiesaka meklēt labāku darbu vai iegūt citu izglītību, bet tas nemaina to, ka apdrošināšanas šobrīd nav.
20.08.2024 11:32 |

Patīk
Reitings 3022
Apple of my eye @ 20.08.2024 11:27

Un tev šķiet, ka neviens, pirms tā komentāra izlasīšanas neiedomājās, ka būtu forši, ja būtu apdrošināšana un uzkrājums? Jā, tad jāmaina nozari, jādara kaut ko lietas labā ... nu bet tas taču ir skaidrs tāpat, izdodas vai nē tas ir cits jautājums. Un ja neizdodas, tad ir baigi neforši lasīt kā citas te spīd ar saviem sasniegumiem.
Tās ir lietas, kuras atsevišķās nozarēs var būt diezgan grūti sasniedzamas. Un nākt svešiem cilvēkiem mācīt, rādīt, re cik man labi iet, kāpēc tu tā nedari? - nu tas ir muļķīgi. Vēl jo vairāk, ja runa ir par cilvēku, kuram jau nelaime ir notikusi un laiku taču atpakaļ nepagriezīs.
20.08.2024 11:52 |

Reitings 8748
Reģ: 13.04.2022
Kas tad tas ir, ja ne paspīdēšana?
Nevienam nav noslēpums, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarē apdrošināšanas nav izplatītas, un kā jau minēju - tur pat ne visa alga vienmēr ir oficiāla.
Ja mūsu “es ar vīru malači” dāma cīnītos par visu nozari, piedalītos sabiedriskajās apspriešanās, sūtītu ieteikumus ministrijām utt., tad varētu gudroties. A tā - vienkārši atnāca, pastāstīja kāds malacis viņa ir un gaida pīrāgus no mums.
Visi taču saprot, ka apdrošināšana un iekrājumi ir labi, bet darba tirgus ir tāds kāds tas ir.
Ārstiem arī nav apdrošināšanu - ko viņiem ieteiksiet?
20.08.2024 12:11 |

Reitings 73
Džinga @ 20.08.2024 11:02

Nu man gan izskatās pēc paspīdēšanas, jo tie, kas seko līdzi šiem notikumiem, tāpat par šo visu aizdomājas. Tu tikai smērē sejā savu labo situāciju cilvēkiem, kuriem darba devējs nav piekritis apdrošināšanai un, kas nevar atļauties atlikt iekrājumus.

Ja gribētu paspīdēt, ieliktu vārdu uzvārdu, Vīra vārdu uzvārdu. Bankas konta izrakstu, Facebook, Instagram profilu.
Vienkārši aizdomāties, ka dzīvē notiek visādi.
Protams, ne visās sfērās var nopelnīt lielāku naudiņu. Bet var padomāt, kur var mācīties, kādas zināšanas nepieciešamas lai varētu nopelnīt savā profesijā vairāk, ja iespējams.
Mums ar nenāca nekas viegli. Pēc studijām saku strādāt savā profesijā. Plus pēc darba braucu tīrīt ofisus līdz 00/01 naktī. Virs strādāja papildus projektus līdz 02/03 naktī. Paralēli vēl ņēma haltūrās uz datoru labošanu.
Mūsu mērķis bija drošības spilvens plus pirmā iemaksa. Paralēli abi vēl studējam un pabeidzam maģistrantūru. Tā divu gadu garumā. Protams ilgstoši tas nav iespējams. Mēs tā rukājām, lai sapelnītu mērķim un pēc tam pieteicās bērns un strādājam parastu darba laiku. Tajā pašā laikā ļoti plānojam finanses. Kur ko tērējam. Cik daudz varam atļauties dzimšanas dienas ballītes/ svētkus, koncertus un restorānus. Kādu mēnesi vairāk kādu nemaz.
20.08.2024 12:15 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024
amoreamore @ 20.08.2024 12:11
Kas tad tas ir, ja ne paspīdēšana?
Nevienam nav noslēpums, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarē apdrošināšanas nav izplatītas, un kā jau minēju - tur pat ne visa alga vienmēr ir oficiāla.
Ja mūsu “es ar vīru malači” dāma cīnītos par visu nozari, piedalītos sabiedriskajās apspriešanās, sūtītu ieteikumus ministrijām utt., tad varētu gudroties. A tā - vienkārši atnāca, pastāstīja kāds malacis viņa ir un gaida pīrāgus no mums.
Visi taču saprot, ka apdrošināšana un iekrājumi ir labi, bet darba tirgus ir tāds kāds tas ir.
Ārstiem arī nav apdrošināšanu - ko viņiem ieteiksiet?
Nevienam medicīnas darbiniekam nav. Ne slimnīcās, ne ātrajā palīdzībā. Jauki, ka ir tādas maģiskās vienradžu darba vietas, kur Tu aizej, pasaki “man vajag” un Tev visu noliek uz paplātes, bet tagad atgriežamies skarbajā realitātē, kur pat cilvēkiem, kuri riskē ar savām dzīvībām, lai glābtu mūs, darba devējs nevar nodrošināt apdrošināšanu un tur neviens neko nevar izdarīt.
20.08.2024 12:18 |

Reitings 1130
Reģ: 18.08.2022
brunettte @ 20.08.2024 12:18
Nevienam medicīnas darbiniekam nav. Ne slimnīcās, ne ātrajā palīdzībā. Jauki, ka ir tādas maģiskās vienradžu darba vietas, kur Tu aizej, pasaki “man vajag” un Tev visu noliek uz paplātes, bet tagad atgriežamies skarbajā realitātē, kur pat cilvēkiem, kuri riskē ar savām dzīvībām, lai glābtu mūs, darba devējs nevar nodrošināt apdrošināšanu un tur neviens neko nevar izdarīt.

Tās nav maģiskās vietas, bet lielākā daļa darba vietu, kaut ar minimālu apdrošināšanas paketi. It sevišķi, tā palika pieprasīta pēc Covida.
20.08.2024 15:37 |

Patīk
Reitings 3022
mrthkjj @ 20.08.2024 15:37

Tās nav maģiskās vietas, bet lielākā daļa darba vietu, kaut ar minimālu apdrošināšanas paketi. It sevišķi, tā palika pieprasīta pēc Covida.

Maģiskās vietas ir tās, kuras pašas šo iespēju nepiedāvā, bet pēc pajautāšanas uzreiz piekrīt apdrošināt.
20.08.2024 15:40 |

Patīk
Reitings 3022
Ārpus tēmas, bet informācijai - Latvijā apmēram 50-60% darba devēju piedāvā saviem darbiniekiem veselības apdrošināšanu. Precīzs procents var atšķirties atkarībā no nozares un uzņēmuma lieluma. Lielāki uzņēmumi biežāk nodrošina veselības apdrošināšanu kā daļu no darbinieku labumu paketes, savukārt mazāki uzņēmumi to var piedāvāt retāk.
20.08.2024 15:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!