Danuta @ 19.08.2024 20:58Neperos. Mani interesē likumiskā puse. Tad kāda jēga ziedot.lv iestādei? Ja pietiek, ka ieliek kontu ziedojumiem privātpersona?
Ieva12345 @ 20.08.2024 01:47Par to ka Jānim visticamāk nebija apdrošināšana no darba. Iespējams, nezinu. Bet atkal, kur tad strādā, ja darba nespēj nodrošināt adekvātu atalgojumu un visas sociālās garantijas un apdrošināšanu.
Es kad studēju ar strādāju kafenē. Nevienam nebija oficiāla alga un apdrošināšana. Aizgāju pie priekšnieka un pateicu, ka visu gribu oficiāli uz konta un apdrošināšanu. Man bija gan oficiāli ienākumi, gan apdrošināšana(kaut gan apdrošināšana bija tikai ofisa darbiniekiem). Visiem pārējiem maniem kolēģiem nebija.
Cik ilgi ļausim paši par sevi ņirgāties. Pašiem jāiet un jāpastāv par savām vērtībām, tad arī beidzot ēnu ekonomika mazināsies.
Ja ar Jums kas notiks, kurš par to maksās darba vieta? Segs ārstēšanos, pabaros bērnus, nosegs mājokli utt.
Ā nē mūsdienās to dara ziedotāji.
Dzīvības un traumu apdrošināšana ir visai manai ģimenei. Man, vīram un dēlam. Tas nemaksā daudz, bet ja nu kas ļoti vērtīgi.
Džinga @ 20.08.2024 09:36
Nu malacīte, aplausi tev ?
Cerams Jānis ņems padomu un atgriezīsies atpakaļ laikā, lai parunātu ar darba devēju.
Un visiem pārējiem, ka strādā bulku bodēs noteikti visi priekšnieki iedos apdrošināšanas, ganjau pirms tam vienkārši neiedomājās ?
Jā, māsa tikko pabeigusi 9. Klasi noteikti ļoti daudz var piemest
Danuta @ 19.08.2024 20:58Neperos. Mani interesē likumiskā puse. Tad kāda jēga ziedot.lv iestādei? Ja pietiek, ka ieliek kontu ziedojumiem privātpersona?
Džinga @ 20.08.2024 09:36
Nu malacīte, aplausi tev ?
Cerams Jānis ņems padomu un atgriezīsies atpakaļ laikā, lai parunātu ar darba devēju.
Un visiem pārējiem, ka strādā bulku bodēs noteikti visi priekšnieki iedos apdrošināšanas, ganjau pirms tam vienkārši neiedomājās ?
Ieva12345 @ 20.08.2024 10:18
Nevis jāatgriežas laikā, bet jādomā tad, kad vēl nekas nav noticis. Protams, cilvēki domā ai mēs jauni, kas tad ar mums var notikt. Slimo un ārstus vajag tikai veciem cilvēkiem.
Ne diemžēl tā nav, nelaime nešķiro jauns vai vecs. Slimības nešķiro jauns vai vecs.
Tāpēc jādomā tagad.
Latvieši ir kūtri. Kauns prasīt, uzbāzties un še ir rezultāts.
Es katru gadu eju darba devējam prasu algas pielikumu. Zinu savu izglītību, regulāri attīstos, mācos. Zinu, ko spēju dot uzņēmumam.
Arī ar vīru esam izveidojuši drošības spilvenu 12 mēnešu apmērā. Vidējās mēneša izmaksas x12. Ja nu kas ar mums notiek vismaz gadu varam neuztraukties par rēķiniem un ko ēst. Vismaz laiks, lai saprastu kā dzīvot tālāk.
Nevis jāatgriežas laikā, bet jādomā tad, kad vēl nekas nav noticis. Protams, cilvēki domā ai mēs jauni, kas tad ar mums var notikt. Slimo un ārstus vajag tikai veciem cilvēkiem.
Ne diemžēl tā nav, nelaime nešķiro jauns vai vecs. Slimības nešķiro jauns vai vecs.
Tāpēc jādomā tagad.
Es katru gadu eju darba devējam prasu algas pielikumu. Zinu savu izglītību, regulāri attīstos, mācos. Zinu, ko spēju dot uzņēmumam.
Arī ar vīru esam izveidojuši drošības spilvenu 12 mēnešu apmērā. Vidējās mēneša izmaksas x12. Ja nu kas ar mums notiek vismaz gadu varam neuztraukties par rēķiniem un ko ēst. Vismaz laiks, lai saprastu kā dzīvot tālāk.
Ieva12345 @ 20.08.2024 10:31Nevis paspīdēt, bet šo situāciju var paņemt kā mācību.
Protams, Jānim saziedots. Dāvis ir diezgan zināms cilvēks Latvijā. Viņš māk arī iznest to tā, ka cilvēki saziedos. Un nav žēl, lai Dāvis tiešām to naudiņu izmanto par visiem 100 procentiem Jāņa veselībai.
Bet ne visi Latvijā ir tik atpazīstami, ka tagad ziedos ntos tūkstošus veselībai, atlabšanai, ēšanai un dzīvokļa apmaksai. Tapec katram ir jādomā par sevi, par savu nākotni. Ja kadijumā kas notiek, vai spēšu tikt ar visu galā.
Tāpēc jādomā tagad.
Apple of my eye @ 20.08.2024 11:27
Manuprāt, ļoti vērtīgs komenārs par tālredzīgu domāšanas veidu un darbībām, bet tā nereti ir, ka tieši šādus komentārus šeit samīnuso un vēl uzraksta bērnišķīgas atbildes - kaut ko no sērijas "skauž" vai šajā gadījumā "paspīdēt" ;)
Apple of my eye @ 20.08.2024 11:27
Manuprāt, ļoti vērtīgs komenārs par tālredzīgu domāšanas veidu un darbībām, bet tā nereti ir, ka tieši šādus komentārus šeit samīnuso un vēl uzraksta bērnišķīgas atbildes - kaut ko no sērijas "skauž" vai šajā gadījumā "paspīdēt" ;)
Džinga @ 20.08.2024 11:02
Nu man gan izskatās pēc paspīdēšanas, jo tie, kas seko līdzi šiem notikumiem, tāpat par šo visu aizdomājas. Tu tikai smērē sejā savu labo situāciju cilvēkiem, kuriem darba devējs nav piekritis apdrošināšanai un, kas nevar atļauties atlikt iekrājumus.
Nevienam medicīnas darbiniekam nav. Ne slimnīcās, ne ātrajā palīdzībā. Jauki, ka ir tādas maģiskās vienradžu darba vietas, kur Tu aizej, pasaki “man vajag” un Tev visu noliek uz paplātes, bet tagad atgriežamies skarbajā realitātē, kur pat cilvēkiem, kuri riskē ar savām dzīvībām, lai glābtu mūs, darba devējs nevar nodrošināt apdrošināšanu un tur neviens neko nevar izdarīt.amoreamore @ 20.08.2024 12:11Kas tad tas ir, ja ne paspīdēšana?
Nevienam nav noslēpums, ka sabiedriskās ēdināšanas nozarē apdrošināšanas nav izplatītas, un kā jau minēju - tur pat ne visa alga vienmēr ir oficiāla.
Ja mūsu “es ar vīru malači” dāma cīnītos par visu nozari, piedalītos sabiedriskajās apspriešanās, sūtītu ieteikumus ministrijām utt., tad varētu gudroties. A tā - vienkārši atnāca, pastāstīja kāds malacis viņa ir un gaida pīrāgus no mums.
Visi taču saprot, ka apdrošināšana un iekrājumi ir labi, bet darba tirgus ir tāds kāds tas ir.
Ārstiem arī nav apdrošināšanu - ko viņiem ieteiksiet?
brunettte @ 20.08.2024 12:18Nevienam medicīnas darbiniekam nav. Ne slimnīcās, ne ātrajā palīdzībā. Jauki, ka ir tādas maģiskās vienradžu darba vietas, kur Tu aizej, pasaki “man vajag” un Tev visu noliek uz paplātes, bet tagad atgriežamies skarbajā realitātē, kur pat cilvēkiem, kuri riskē ar savām dzīvībām, lai glābtu mūs, darba devējs nevar nodrošināt apdrošināšanu un tur neviens neko nevar izdarīt.
mrthkjj @ 20.08.2024 15:37
Tās nav maģiskās vietas, bet lielākā daļa darba vietu, kaut ar minimālu apdrošināšanas paketi. It sevišķi, tā palika pieprasīta pēc Covida.