AMUNA DĀVIS UN ZIEDOJUMI JANĪNEI

10 gadi
Reitings 1463
Reģ: 10.01.2012
ZIEDOJUMI AP JANĪNI UN DĀVI.
20.06.2024 19:11 |

10 gadi
Reitings 6140
Reģ: 09.07.2011
Visa šī situācija ar Jāņa traumu, protams, ir ļoti briesmīga, taču mani kaut kā nepamet sajūta, ka Dāvis šo laiku pat izbauda. Var pataistīt sevi par cietēju, caurām dienām čīkstēt kamerā un filmēt kārtējos video, kamēr strādāt ikdienas darbu vairs nevajag (jo klienti taču tā riebjas, kā izrādās) un var dzīvot no ziedojumiem. Domāju, ka viņš pat neapzinās, ka īstā drauga aprūpe sāksies tikai tagad. Lai gan Jāņa stāvokli nevar pat salīdzināt ar daudziem citiem negadījumu upuriem, kuri visu atlikušo mūžu ir nekustīgi un nemaz nerunā, bet ģimene un draugi viņus tāpat aprūpē un neprasa ziedojumus katru nedēļu
17.08.2024 20:36 |

Patīk
Reitings 3022
Reģ: 03.11.2023
garsigs_persiks @ 17.08.2024 20:36
Visa šī situācija ar Jāņa traumu, protams, ir ļoti briesmīga, taču mani kaut kā nepamet sajūta, ka Dāvis šo laiku pat izbauda. Var pataistīt sevi par cietēju, caurām dienām čīkstēt kamerā un filmēt kārtējos video, kamēr strādāt ikdienas darbu vairs nevajag (jo klienti taču tā riebjas, kā izrādās) un var dzīvot no ziedojumiem. Domāju, ka viņš pat neapzinās, ka īstā drauga aprūpe sāksies tikai tagad. Lai gan Jāņa stāvokli nevar pat salīdzināt ar daudziem citiem negadījumu upuriem, kuri visu atlikušo mūžu ir nekustīgi un nemaz nerunā, bet ģimene un draugi viņus tāpat aprūpē un neprasa ziedojumus katru nedēļu

Jā tā varētu būt, bet nu Jāņa dēļ tāpat labi, ka ir vismaz tāds Dāvis, kurš uzņemās rūpes.
17.08.2024 20:55 |

Reitings 268
Reģ: 11.11.2021
Nu jau Tu "sabiezi krāsas". Pati esmu pēc bērnu piedzimšanas nesusi našķus medpersonālam, jo kaut kā gribējās pateikt paldies.
Ar savu rakstīto biju domājusi, ka dažs labs pat elementāru cieņu pret pacientu dažkārt nezina, ja vien nav kabatā iebāzta TIEŠI nauda.
17.08.2024 21:26 |

Reitings 1576
Reģ: 09.01.2024
Jūs policistiem arī nestu tējiņas un končas par to, ka palīdzēja? 😅 katrs saņem savu algu, šitā kukuļošanās man atgādina psrs. “Paldies” pateikt var arī ar vārdiem, tas pat ir daudz sirsnīgāk, nekā nauda aploksnē.
17.08.2024 21:30 |

Reitings 3015
Reģ: 07.03.2022
Neatbalstu šo končošanos, jo ar vārdisku paldies pilnīgi pietiek. Tas ir viņu darbs un viņi par to saņem algu.
17.08.2024 23:23 |

Reitings 16913
Reģ: 18.08.2024
susla @ 17.08.2024 11:51

Viņam nav jāatskaitas par katru centu. Tie ir privātie ziedojumi. Negribi, neziedo. Viss ir arī redzams. Slimnīcas rēķini ir mežonīgi, pārtika, kādu veda Jānim, dārga. Apmaksā arī Jāņa dzīvokļa īri, komunālos. Jūs tiešām domājat, ka ir saziedoti entie tūkstoši, lai tagad Dāvis nodarbotos ar krāpniecību? Pēc sevis spriežat, ka neuzticaties? Esat kādreiz apmaksājušas ilgstošu uzturēšanos slimnīcā? Neviens no Jāņa radiniekiem nespētu apmaksāt ārstēšanās izdevumus ilglaicīgi, par pašu Jāni nerunājot. Tāpēc, paldies dievam, ka ir tāds Dāvis, kurš nekautrējas lūgt palīdzību un palīdz tie, kuri zina, cik tas viss maksā un ko tas nozīmē finansiāli.

Nu nav viņam bijis jamaksā par slimnīcu ntie tūkstoši! Kaut kāds neliels līdzmaksājums jā, bet tak Jānis pirms tam ir strādājis..tiek atvērta slimības lapa, ir pabalsti utt. Un slimnīcā Jāni apkops sanitāri. Tas, ka viņs aizgāja un nomazgāja draugu tās reizes, tas nav tas pats, kas kopt viņu komas un gultas režīma laikā..
Pareizi te viena jau minēja, ka līdz ko video sākas runa par ziedojumiem, tā džeks sāk glaudīt matus un acis novērš. Skaidrs, ka saziedoja daudz un Dāvis visu savu ikdienas nestrādājošo dzīvi pieskaita pie "esmu noguris, man vajag atpūsties, Jānis tā gribētu".
18.08.2024 12:52 |

Reitings 1306
Reģ: 11.08.2022
Pienàks laiks un “Jànis gribès” jaunu pakaļu un slaidàku vidukli😁 Dàvim, protams.
18.08.2024 13:18 |

Reitings 73
Reģ: 09.11.2022
Ja nekas nav mainījies, tad par slimnicu ir jamaksā 10 eur dienā. Zinot to, ka Jānis strādāja pirms negadījuma, tad viņam visticamāk ir apdrošināšana. Tad tā arī visu segs. Protams, izies valsts apmaksātās, piešķirtās rehabilitācijas kursus. Iespējams to visu turpināt būs nepieciešams iet par maksu.
Bet nav tā, ka Jānim vispār nav nekādas finanses. Tāpat viņam maksā slimības lapu. Ja ir bijusi dzīvības apdrošināšana, tad arī tur kādu naudiņu, apdrošinātāji samaksās balstoties uz traumu nopietnību.
Protams, lūgt līdzcilvēku palīdzību nav nekas slikts. Bet es, ja ziedotu gribētu zināt kur kas aizgāja, kas tika Jānim nopirkt utt.
Ja Dāvis kaut vai reizi 2 nedēļās izrakstītu.
Hei draugi. Par 2 nedēļām kopā saziedoti piemēram 700 eur, kopā līdz šim ir saziedoti 5000.
Daļu naudiņas esmu izlietojis tam un tam. Tad vēl esmu samaksājis par to un to. Pārejā naudiņa tiek novirzīta uz nākotnes rehabilitācijā, jo nezinām cik daudz tādas būs nepieciešamas.
Piemēram ziedot lv ar atskaitās. Ieejot mājas lapā, var redzēt cik šodien saziedots, cik pa mēnesi, cik pa gadu. Utt.
18.08.2024 21:40 |

Patīk
Reitings 3022
Reģ: 03.11.2023
Ieva12345 @ 18.08.2024 21:40
Ja nekas nav mainījies, tad par slimnicu ir jamaksā 10 eur dienā. Zinot to, ka Jānis strādāja pirms negadījuma, tad viņam visticamāk ir apdrošināšana. Tad tā arī visu segs. Protams, izies valsts apmaksātās, piešķirtās rehabilitācijas kursus. Iespējams to visu turpināt būs nepieciešams iet par maksu.
Bet nav tā, ka Jānim vispār nav nekādas finanses. Tāpat viņam maksā slimības lapu. Ja ir bijusi dzīvības apdrošināšana, tad arī tur kādu naudiņu, apdrošinātāji samaksās balstoties uz traumu nopietnību.
Protams, lūgt līdzcilvēku palīdzību nav nekas slikts. Bet es, ja ziedotu gribētu zināt kur kas aizgāja, kas tika Jānim nopirkt utt.
Hei draugi. Par 2 nedēļām kopā saziedoti piemēram 700 eur, kopā līdz šim ir saziedoti 5000.
Daļu naudiņas esmu izlietojis tam un tam. Tad vēl esmu samaksājis par to un to. Pārejā naudiņa tiek novirzīta uz nākotnes rehabilitācijā, jo nezinām cik daudz tādas būs nepieciešamas.
Piemēram ziedot lv ar atskaitās. Ieejot mājas lapā, var redzēt cik šodien saziedots, cik pa mēnesi, cik pa gadu. Utt.

Zini, ir ļoooti liela iespēja, ka apdrošināšanas viņam nebija. Tomēr laikam bija mazā darba vietā nevis lielā uzņēmumā, tādi neaizraujas ar darbinieku labklājību
18.08.2024 21:43 |

Reitings 2022
Reģ: 21.04.2024

Dzīvokļa īre un komunālie arī paši samaksājas, vai ne?
Nu tu te sarakstījusi pasaku pasakas. Cik daudziem vispār ir dzīvības apdrošināšana? Jānis nestrādāja nekādā mega uzņēmumā arī. Un būšana pieslēgtam pie aparātiem komā, nemaksā 10 eiro dienā.
Gribi tik ļoti naudas izlietojumu zināt, tad pieklājīgi aizraksti Dāvim, aprunājies un pajautā.
18.08.2024 22:32 |

Reitings 16913
Reģ: 18.08.2024
susla @ 18.08.2024 22:32

Dzīvokļa īre un komunālie arī paši samaksājas, vai ne?
Nu tu te sarakstījusi pasaku pasakas. Cik daudziem vispār ir dzīvības apdrošināšana? Jānis nestrādāja nekādā mega uzņēmumā arī. Un būšana pieslēgtam pie aparātiem komā, nemaksā 10 eiro dienā.
Gribi tik ļoti naudas izlietojumu zināt, tad pieklājīgi aizraksti Dāvim, aprunājies un pajautā.

Lūk, saite no NVD https://www.vmnvd.gov.lv/lv/pacienta-lidzmaksajumi-1
Tur diezgan sīki ir aprakstīts viss. Cik ir max pacienta līdzmaksājums par uzturēšanos slimnīcā utt. Spried pati..
18.08.2024 23:17 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024
Es nesaprotu, Dāvis Jums personīgi prasa naudu? Ko tieši jūs nevarat pārdzīvot? Negribi - NEziedo! Punkts. Ar putām uz lūpām te meklē, cik maksā slimnīca, lien kaut kādās Jāņa darba apdrošināšanās, kam jums tas viss? Miegs labāks vakarā?
18.08.2024 23:35 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024
Ja jūs kaut nedaudz kaut ko zinātu par apdrošināšanām darba vietā, tad arī zinātu, ka tā summa nav bezizmēra un ne viss vienmēr tiek iekļauts apdrošināšanas polisē, viņam darba vieta noteikti neapdrošināja dzīvību, jo kafejnīca nav tā bīstamāmā vieta, kur strādāt. Kā arī tas nav ātrs process, tik pie izmaksām. Fakts, ka Dāvis tur no pirmās dienas jau gāja, pirka viņam higiēnas preces, apstādināja savu darbu, pirka pārtiku, planšeti, tas viss maksā naudu, kāpēc tā ir tik liela problēma, ja viņš to visu par saziedoto naudu iegādājās? Jums žēl?
18.08.2024 23:40 |

10 gadi
Reitings 1576
Reģ: 13.01.2011

100% tajā darba vietā nav apdrošināšanas. Zinu šo, jo man pašai ir bijusi saaistība gan ar šo darba vietu, gan īpašnieku.
18.08.2024 23:53 |

Reitings 8748
Reģ: 13.04.2022
Džinga @ 18.08.2024 21:43

Zini, ir ļoooti liela iespēja, ka apdrošināšanas viņam nebija. Tomēr laikam bija mazā darba vietā nevis lielā uzņēmumā, tādi neaizraujas ar darbinieku labklājību

Nu par to apdrošināšanu jau te baigi fantazē. Tieši cik kaut kādās kafenēs ir apdrošināti darbinieki?
Šajā biznesā nodokļus maksā negribīgi, a jūs par apdrošināšanu :D
Labi vēl, ja visu algu maksāja oficiāli un sanāks normāla B lapa.
19.08.2024 00:31 |

Reitings 3131
Reģ: 15.09.2023
Ko jūs varat fantazēt par lielām naudas summām par slimnīcas rēķiniem? Nebūs tur nekādas kosmiskas summas. Cilvēks, kurš cieš negadījumā, tiek atbrīvots no visām lielajām maksām, jāmaksā pats minimums. Papildus tam, Jāni notrieca autovadītājs, kuram bija OCTA, caur OCTA pieprasa segt pat pacienta līdzmaksājuma summas un visus pārējos izdevumus, tai skaitā rehabilitāciju un visu pārējo. Jānis pieprasa no OCTA kompānijas, kompānija izmaksā visu, balstoties uz čekiem. Tālāk jau apdrošinātāji piedzīs no vainīgā. Beidziet fantazēt, ka Dāvim ir mega izdevumi attiecībā uz Jāni.
Tas, ka Dāvis ceļ haipu un taisa realitātes šovu no visa šī, tas ir atsevišķš stāsts. Es tādu draugu sev negribētu, kurš visu publisko, labi zinot, ka man nepatīk publicitāte.
19.08.2024 00:37 |

Reitings 2022
Reģ: 21.04.2024
Eldbruka @ 18.08.2024 23:17

Lūk, saite no NVD https://www.vmnvd.gov.lv/lv/pacienta-lidzmaksajumi-1
Tur diezgan sīki ir aprakstīts viss. Cik ir max pacienta līdzmaksājums par uzturēšanos slimnīcā utt. Spried pati..

Tad dzīvokļa īre un pārējie izdevumi paši samaksājas, ja?
19.08.2024 00:50 |

Reitings 3131
Reģ: 15.09.2023
susla @ 19.08.2024 00:50

Tad dzīvokļa īre un pārējie izdevumi paši samaksājas, ja?

Kāpēc svešiem cilvēkiem ir jāapmaksā dzīvokļa un komunālo maksājumu maksājumi? It sevišķi, ja nav zināms, kad persona būs rīcībspējīga viena atgriezties dzīvot patstāvīgi? Tas var būt pēc pusgada, vai gada, vai nenotikt nekad. Dāvis saka, ka Jānim ir apkārt daudz labu draugu, ir ģimene, vai tad visi nevar samesties mēnesī par 50 eiro, lai uzturētu Jāņa dzīvesveidu?
Veiksmi Dāvim, visu šo skaidrojot VID. Ja Dāvis pēc gada gaudos, ka VID pieprasa no viņa skaidrojumus par ziedojumiem un nespēju uzrādīt visus čekus, kur būs jāmaksā nodoklis, tad arī piemetīsi Dāvim?
19.08.2024 00:57 |

Reitings 12481
Reģ: 19.09.2023
Mashka Kakashka @ 19.08.2024 00:37
Ko jūs varat fantazēt par lielām naudas summām par slimnīcas rēķiniem? Nebūs tur nekādas kosmiskas summas. Cilvēks, kurš cieš negadījumā, tiek atbrīvots no visām lielajām maksām, jāmaksā pats minimums. Papildus tam, Jāni notrieca autovadītājs, kuram bija OCTA, caur OCTA pieprasa segt pat pacienta līdzmaksājuma summas un visus pārējos izdevumus, tai skaitā rehabilitāciju un visu pārējo. Jānis pieprasa no OCTA kompānijas, kompānija izmaksā visu, balstoties uz čekiem. Tālāk jau apdrošinātāji piedzīs no vainīgā. Beidziet fantazēt, ka Dāvim ir mega izdevumi attiecībā uz Jāni.
Tas, ka Dāvis ceļ haipu un taisa realitātes šovu no visa šī, tas ir atsevišķš stāsts. Es tādu draugu sev negribētu, kurš visu publisko, labi zinot, ka man nepatīk publicitāte.

Ja iet pa valsts naudu, tad gada laikā iztērētie griesti ir 570€, tālāk viss ir bezmaksas un nemaksā ne poliklīnikā, nekur. Tātad slimnīcas rēķins var būt maksimums 570€, kaut vai guli visu gadu, dari da jeb ko.
Par 570€ gadā vairāk nav jāmaksā par veselības aprūpi. Nekādi tūkstoši tur vienkārši nevar būt.
19.08.2024 07:54 |

Patīk
Reitings 3912
Reģ: 09.08.2016
Visa problēma ir tā, ka Dāvis ziedojumus vāc vākšanas pēc. Tāpēc, ka ir atpazīstams, “ir taču daudz labu draugu”.
Kad vāc ziedojumus, vienmēr ir norādīta konkrēta summa cik nepieciešams. Un parasti ir update, ka nepieciešamā summa ir savākta(!)
Latvieši vienmēr ir ļoti atbalstoši un ātri savāc lielas summas dažu dienu laikā. Dāvis ar savu atpazīstamību un to, ka viņa kontu vēl pārpublicēja dzeltenie portāli, savāca iespaidīgu summu! Tur sanāktu nevis dzīvokļa īre dažiem mēnešiem, bet pats dzīvoklis.
Principā par šiem ziedojumiem jūs uzturat nabaga Dāvīti, kuram ir tik grūti. Jo Jānim tādas izmaksas nav (kā jau augstāk rakstīja).
19.08.2024 08:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!