AMUNA DĀVIS UN ZIEDOJUMI JANĪNEI

10 gadi
Reitings 1463
Reģ: 10.01.2012
ZIEDOJUMI AP JANĪNI UN DĀVI.
20.06.2024 19:11 |

10 gadi
Reitings 9273
Reģ: 17.09.2009
Zinu vientuļo māmiņu kas audzina bērnu invalīdu 20 (!) gadus! Gan mazgā, gan ved pastaigās, pilnīgi visu dzīvi atdevusi bērnam. Lūk tur ir noguris cilvēks.
12.08.2024 21:01 |

10 gadi
Reitings 9273
Ariete @ 12.08.2024 21:01
Zinu vientuļo māmiņu kas audzina bērnu invalīdu 20 (!) gadus! Gan mazgā, gan ved pastaigās, pilnīgi visu dzīvi atdevusi bērnam. Lūk tur ir noguris cilvēks.
Tā kā Dāvi, vari nepļūtīt, ka tev ir slikti dēļ Jāņa. Pats jau gadus atpakaļ teici, ka lieto miega zāles. Tātad problēmas Tev bija jau sen. Un Jānis tur nav pie vainas.
12.08.2024 21:03 |

Reitings 3587
Reģ: 03.06.2023
Es pat sasmējos,kad viņš stāstīja,ka aizmirsis par pierakstu,bet tā esot bijusi mīļā kliente,šis esot pateicis,lai pagaidot parkā,kamēr viņš piecelsies,savāksies. Tā kliente taču bija jau aiz durvīm,kāpēc nevarēja ielaist viņu dzīvoklī uzgaidīt,Ja jau labi zināma,tā vietā lika iet prom un sēdēt parkā 🙊😄 un tad vēl stāsta,ka riebjas savi klienti. Īsta reklāma meistaram!
12.08.2024 21:12 |

Reitings 73
Reģ: 09.11.2022
Prieks redzēt, ka Jānim paliek labāk.
Bet par ziedojumiem runājot, tagad tie ziedojumu lūdzēji ir palikusi tik daudz. Kā kaut kas tā konta Nr, lai ziedo.
Protams, katra paša darīšana, grib ziedo, negrib neziedo.
Es un vīrs tomēr smagi strādājam, un savu nopelnīto naudiņu negribu atdod tā pa labi un kreisi. Tomēr izvērtēju. Ja ģimenei tiešām tuvi cilvēki, protams jā. Pārējiem nē. Tāpat regulāri, noziedojam ziedot.lv. Tur tomēr ir jāuzrāda dokumenti par ārstēšanos un tā naudiņa nonāk tieši pie pakalpojuma sniedzējiem.
13.08.2024 00:24 |

Reitings 3131
Reģ: 15.09.2023
Zandinaja @ 12.08.2024 16:54
bljaaaa viņš ieliek video, kur mazgā Jāni un stāv apenēs un krata savu lielo dirsu ? vnk whyyy ? Pats video bija par sevi sirsnīgs līdz pakaļas brīdim , nu fuj ?

Tikko noskatījos. 😕 Fuj! Šis ir reāli slimi! Dāvim galva jāiet ārstēt. Viņam ir totāls uzmanības deficīts, tāpēc visu šo skumjo notikumu pataisījis par realitātes šovu ar balagāna piesitienu.
13.08.2024 11:10 |

Reitings 1089
Reģ: 13.07.2024
Mashka Kakashka @ 13.08.2024 11:10

Tikko noskatījos. ? Fuj! Šis ir reāli slimi! Dāvim galva jāiet ārstēt. Viņam ir totāls uzmanības deficīts, tāpēc visu šo skumjo notikumu pataisījis par realitātes šovu ar balagāna piesitienu.

Precīzi manas domas !!!
13.08.2024 11:13 |

Reitings 532
Reģ: 07.03.2016
Tas, ka ir trakāki varianti, taču nenozīmē uzreiz, ka ir nožēlojami Dāvim justies nogurušam un iztukšotam.. tas ir tikai cilvēcīgi tā justies pēc tā, kad vienā dienā tiec kā izmests no laivas. Tomēr esam visi dzīvi cilvēki ar emocijām.
Ja var salīdzināt tādu lietu kā nogurums, vai būtu ok salīdzināt prieku/laimi un pārmest kādam, ka priecājas, jo ir taču lielākas/mazākas laimes?!
Piekrītu gan, ka vajadzētu lielāku skaidrību par ziedojumiem, bet citādi respect par to, ko Jānis dara un arī darīs, uzņemot Janīni pie sevis.
13.08.2024 21:09 |

Reitings 251
Reģ: 03.08.2024
Dāvis šodien: es darīšu visu, lai Jānis atgrieztos dzīvē. Ja vajadzēs, iešu uz Lienes ielu. Es dabūšu tik naudas, cik vajadzēs.
Dāvis pirms pāris dienām: man riebjas mani klienti, esmu noguris, visa par daudz, negribu strādāt
Neviens te nesaka, ka situācija ir viegla, bet tie šodienas ntie storiji ar “man, es” tiešām sabesīja. Jāaizpilda dokumenti - pasaules gals. Jānoklausās, ko dakteri stāsta - TIK daudz informācijas. Tā ir dzīve, Dāvi. Pieaugušo dzīve, kurā ir pienākumi un atbildības. Šobrīd viņa pilnas slodzes darbs ir Jānis. Viņam nav citu pienākumu. Tā ir milzīga privilēģija, kuru tas izlutinātais un ar sevi apsēstais jauneklis nenovērtē. + arī dokumentu aizpildīšanai un citu formalitāšu nokārtošanai viņš varētu konstruktīvi lūgt pieredzējušu sekotāju palīdzību, nevia vienk gaudot kko, cik daudz viņam jādara.
14.08.2024 21:52 |

10 gadi
Reitings 9273
Es vairs nespēju klausīties to: " Es, es. Man, man." 🤯
14.08.2024 23:16 |

Reitings 3131
Ariete @ 14.08.2024 23:16
Es vairs nespēju klausīties to: " Es, es. Man, man." ?

Njaa.. Nekas nemainās, Dāvis kā bija attention whore, tā arī tāds ir palicis. Kas par murgu, maksāt vēl 4 mēnešus par Jāņa dzīvokli? Jānis varbūt nekad vairs nebūs spējīgs viens dzīvot. Cik var pieķerties materiālām lietām? Var tak pēc tam atrast citu dzīvokli, kurā salikt savus svečturus, tējkannas, utt.
15.08.2024 01:37 |

Reitings 3131
Aicināt cilvēkus uz Ziedoņdārzu, lai satiktu Jāni, kad viņš brauc no slimnīcas uz starpposmu dzīvot pie Dāvja? WTF?! Dāvis no sevis iedomājies kaut kādu Kimu Kardašjanu? Un tas teksts par dāvanām, satiekot Jāni. Dāvis dzīvo kaut kādā paralēlā iedomu pasaulē.
15.08.2024 01:41 |

10 gadi
Reitings 6140
Reģ: 09.07.2011
Mashka Kakashka @ 15.08.2024 01:37

Njaa.. Nekas nemainās, Dāvis kā bija attention whore, tā arī tāds ir palicis. Kas par murgu, maksāt vēl 4 mēnešus par Jāņa dzīvokli? Jānis varbūt nekad vairs nebūs spējīgs viens dzīvot. Cik var pieķerties materiālām lietām? Var tak pēc tam atrast citu dzīvokli, kurā salikt savus svečturus, tējkannas, utt.

Par to dzīvokli tiešām tīrākais murgs. Labi, saprotu vēl pirmo mēnesi vai divus var samaksāt uz priekšu, kamēr neko vēl īsti nevarēja saprast, kas ar Jāni tālāk notiks, bet nu tagad, kad ir skaidrs, ka vismaz 4 mēnešus viņš dzīvos pie Dāvja un tad vēl nenoteiktu laiku pa sanatorijām, maksāt vēl otru īri par naudu, kas noderētu reālai rehabilitācijai, ir vairāk nekā stulbi. Iespējams, Jānis nekad nevarēs vairs tajā 4. vai kurā tur stāva dzīvoklī viens atgriezties. Vai tiešām tam šobrīd ir tik liela nozīme, ka par katru cenu vajag to īres dzīvokli? Bet nu, ja pašam no savas kabatas nav jāmaksā, tad jau kas nekait, protams. Jūs tikai ziedojiet, pundurcūcenes, kamēr nogurušais nabadziņš atpūšas, jo strādāt taču riebjas!
15.08.2024 09:19 |

Reitings 3345
Reģ: 11.04.2023
Interesanti, ar ko Jānis nodarbojās pirms nelaimes gadījuma?
Laikam algotu darbu nav strādājis un pirms negadījuma dzīvojis uz kaut kādiem ziedojumiem, nekādu iekrājumu arī nav.
Būtu strādājis vismaz algotu darbu saņemtu slimības lapas naudu vismaz 6 mēnešus vēlāk varētu stāties bezdarbniekos saņemot vēl 9 mēnešus naudu.
15.08.2024 09:44 |

Patīk
Reitings 3912
Reģ: 09.08.2016
Un tas teksts par dāvanām, satiekot Jāni.

Kas tur bija par dāvanām?
Nespēju klausīties tos garos palagus.
15.08.2024 09:50 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
akul12 @ 15.08.2024 09:44
Laikam algotu darbu nav strādājis un pirms negadījuma dzīvojis uz kaut kādiem ziedojumiem, nekādu iekrājumu arī nav.
Būtu strādājis vismaz algotu darbu saņemtu slimības lapas naudu vismaz 6 mēnešus vēlāk varētu stāties bezdarbniekos saņemot vēl 9 mēnešus naudu.

Es saprotu, ka darbs Jānim bija, jo tieši no darba bija zvanīts Dāvim, ka Jānis nav ieradies darbā nelaimes dienā un Jānis tā nekad nedarot. Ar neierašanos darbā jau tas viss sākās, cik atceros.
15.08.2024 10:00 |

Reitings 2771
Reģ: 04.07.2024
Man pirms daudziem gadiem bija smaga trauma, ne tik smaga galvas trauma kā Jānim, bet slimnīcā pavadīju ilgu laiku, daudz operācijas un smags atveseļošanās periods. Es tajā periodā veselu gadu atrados uz slimības lapas, jo pēc pusgada invalidātes komisija pagarina slimības lapas periodu vēl uz pusgadu. Plus man piešķīra uz to periodu 2 grupas invaliditāti, es kā maksāju pirms tam nodokļus, arī grupas pensija bija ļoti laba. Varbūt smieklīgi izklausīsies, bet naudiņas pēc traumas bija vairāk, nekā pirms, un man neviens nekādus ziedojumus nedeva, arī pat neiedomājos prasīt. Protams es pat ļaunākajam ienaidniekam nenovēlu kļūt par invalīdu, tas ir smagi netikai fiziski, bet morāli. Jānis vēl emocionāli labi turās, jo es biju smagā depresijā un ar mani strādāja psihologs, ko starpcitu apmaksā valsts. Par slimības naudu turpināju maksāt dzīvokli un pārējos izdevumus, man pietika. Tamdēļ skatoties to kentauru, kas runājot par ziedojumiem novērš acis no kameras un sāk nervozi glāstīt savus matus (tas liecina par to ka cilvēks melo), mani reāli trigero tie meli un reāla naudas kāšanas programma. Vienīgais ko šis nemelo, ka uz rehabilitāciju ir rindas, jā ir un visi gaida rindas -Visi! Nav labāka cilvēka vai sliktāka, visiem rindas kārtībā pienākas. Es kad gaidīju rindu uz rehabilitāciju Vaivaros, tajā periodā pati mājas strādāju ar sevi. Man jau slimnīcā pilnīgi bez maksas fizioterapeits sastādīja individuālo programmu pēc kuras man mājās bija jāvingro.
Te amuna stāsta ka grib mājās fizioterapeitu, sūtiet naudu. Varbūt vienkāršāk ir publiski palūgt kādu fizioterapeitu, kas varētu pastaigāt pie Jāņa uz mājām. Ņemot vērā kentaura lielo auditoriju soc tīklos 100% atrastos kāds fizioterapeits kuršs vēlētos reklāmu un pastrādātu ar Jāni caur sadarbību.
Pretīgs tas dāvis, sūtiet davai naudu tik. Viņš slauc cilvēkus, bet nezkapēc kauns ir man.
15.08.2024 10:04 |

Reitings 5218
Reģ: 30.07.2023
akul12 @ 15.08.2024 09:44

Man liekas, ka Jānis strādāja par tortes cepēju.
Jo sākumā Dāvis teica, ka no Jāņa darba aiznesa māsiņām kūciņas.
15.08.2024 10:07 |

Reitings 3345
Reģ: 11.04.2023
Buža @ 15.08.2024 10:00

Es saprotu, ka darbs Jānim bija, jo tieši no darba bija zvanīts Dāvim, ka Jānis nav ieradies darbā nelaimes dienā un Jānis tā nekad nedarot. Ar neierašanos darbā jau tas viss sākās, cik atceros.

Tad kur problēma nosegt ikdienas maksājumus bez ziedojumiem. B slimības lapas nauda sanāk aptuveni tas pats, ko saņem algā pēc nodokļiem.
Ārstēšanu un rehabilitāciju arī var saņemt, ka vienkāršie cilvēki rindas kārtībā ar nosūtījumu no speciālista.
15.08.2024 10:07 |

Reitings 5218
Reģ: 30.07.2023
Atkal Dāvis ielicis storiju par tiem ziedojumiem. Un atkal tiek pieminēts dzīvoklis.
Really? Cilvēki ir kkādi muļķi, ka ziedos kaut kādam dzīvoklim?
Cilvēki noziedo 1 reizi , bet ne jau katru mēnesi skaitīs Jāņa dzīvoklim.
Es smagi strādāju un netaisos kādam uzturēt pilnīgi tukšu dzīvokli.
Un uzsaktu, ka Dāvim ir jāparāda visi maksājumi kas ir tikuši maksāti par Jāni.
+ dzīvokli var atrast jaunu (šobrīd Jānim tā būtu mazākā problēma)
15.08.2024 11:22 |

10 gadi
Reitings 6140
Reģ: 09.07.2011
akul12 @ 15.08.2024 10:07

Tad kur problēma nosegt ikdienas maksājumus bez ziedojumiem. B slimības lapas nauda sanāk aptuveni tas pats, ko saņem algā pēc nodokļiem.
Ārstēšanu un rehabilitāciju arī var saņemt, ka vienkāršie cilvēki rindas kārtībā ar nosūtījumu no speciālista.

Tur jau tā lieta, ka ir gan valsts apmaksātie pakalpojumi, gan slimības lapas nauda, gan arī apdrošināšana un vēl pēc tam kompensācijas, ko piedzen no vainīgās puses. Uz ielas un bez palīdzības Jānis jebkurā gadījumā nepaliktu, tāpēc tās runas par ziedojumiem katru dienu tiešām uzdzen dusmas. Tā vietā lai beidzot saņemos un kā jebkurš garbspējīgs cilvēks ietu strādāt un pats atbalstītu savu draugu, Dāvis labāk izmantos katru iespēju pačīkstēt un paspiest uz sekotāju jūtām. To, ka viņam nepatīk pat pirkstu kustināt un vieglāk ir sēdēt uz citu kakla un ziedojumiem, mēs jau viņa muguras epopejas laikā sapratām. Bet galvenais, ka savām pakaļas operācijām un tauku atsūkšanām gan vienmēr naudas pietiek
15.08.2024 11:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits