chihiro @ 20.05.2024 13:58
Nu nav humanitārās vieglāk absolvēt. Statistiku nepētīju un pierādījumus nelikšu galdā, bet to, ka cel visu laiku eksaktos un saki, ka humanitārie ir vienkārši - tā nav.
Pēc tekstiem šajā diskusijā man ir sajūta, ka vai nu esi ļoti jauns vai, ja neesi, tad tās emocijas par izkrišanu vēl svaigas un sāpīgas. Jo centies visu ko pateikt un pierādīt, bet tas patiesībā pat neiet kopā ar diskusijas tēmu.
Krišjānis Kariņš @ 20.05.2024 15:56Ja humanitārie būtu tik viegli, tad katrs varētu būt Imanuels Kants un Fjodors Dostojevskis. Realitātē cilvēki var pabeigt un ar grūtībām vienu teikumu liek kopā. Pastrādājot sfērās, kur ir precīzi jānodod tehniska informācija, to var ļoti labi redzēt, ka varbūt 10% sabiedrības ir spēja ne tikai daudz maz precīzi izteikt savas domas, bet vispār arī formulēt kaut kādu koherentu domu.
Tāpat kā arī inženieri, kad paņem praksē pēdējo kursu studentus, liela daļa kā tikko no videnes būtu iznākuši, grūti saskatīt to augstkolas gadu ietekmi cilvēka ikdienas darbībās.
Latvian pagan @ 20.05.2024 17:31
Kas ir Dostojevskis? Viduvējība. Pietam rašists, tāpēc ir sistēmas (valsts pārvaldes) stutēts un skaitās krievu klasiķis. Disidentus Krievijā noēd. Aleksandrs Ņevzorovs viņu ir iztirzājis. Un atradis destrukcijas viņa darbos un salīdzināja viņu ar laika biedriem. Man daiļliteratūra neinteresē, neesmu tur eksperts.
Pietam uz krievu klasiķu grāmatām uzauga pašreizējo rašistu paaudze. Tas liecina par krievu literatūras toksicitāti un kaitīgumu dvēselei. Krieviju gaida reparāciju maksāšana Ukrainai, lustrācija un paradigmas maiņa no totalitārisma uz vainas atzīšanu un noziegumu izpirkšanu, labošanos, atteikšanos no impērijas statusa un militārisma; armijas kulta.
Latvian pagan @ 20.05.2024 17:12
Ja humanitārajiem studentiem eksistētu tie noteikumi, kas RTU inženieriem, tad nebūtu problēmu ar studiju maksu. Maksas augstskolu nebūtu. Maksas studentu nebūtu kā šķiras. RTU visi inženieri studē bez maksas.
Es vienkārši iesaku cilvēkiem, kuriem aizmirsās skolā mācītā viela un kuri skolas laikos nebija izcilnieki, neiet inženierzinātņu bakalauros vai arī dabas zinātņu bakalauros fizmatos. Būs ietaupīta nauda un laiks. Tā ir paaugstināta grūtība, kur darbs pēc beigšanas ir sarežģīts.
VivaD @ 20.05.2024 16:30
Puisis runāja par augstskolas pabeigšanas iespēju, nevis, ka humanitārie cilvēki ir stulbi kā tādi. Nezinu šī brīža statistiku, bet pirms gadiem 15 atbirums RTU vai IT programmā LU tiešām bija pamatīgs - nu tā, ka līdz pat 70% laika gaitā atkrīt.
Krišjānis Kariņš @ 20.05.2024 18:03
Tagad tev jāņem savi vārdi atpakaļ, kad viņš Dostojevski raksturoja kā viduvējību :D
Pagān, nevar būt vienkārši tā, ka tu ne tam dievam lūdzies, lai pabeigtu inženierus? Vai arī reliģijai pievērsies jau tikai pēc šī kraha savā dzīvē?
Latvian pagan @ 20.05.2024 19:33
Man nav jāciena rašistus, kuri savā laikā bīdīja lielkrievu šovinisma un krievu pasaules imperiālisma idejas. Šo cilvēku rakstītās grāmatas izaudzināja šodienas rašistus. Un sekas ir baisas. Dostojevskis ir viduvējība, tikai Krievijas varasiestāžu izreklamēts.
Diabolus @ 20.05.2024 19:58
Puika, labāk ej gudroties tēmās, par kurām tev ir lielāka sajēga. Tavam delīrijam nav vietas šajā diskusijā ?
Elizabeteeee @ 20.05.2024 20:44Atbalstu studēšanu pēc 30 gadiem, uzskatu, ka tas ir tikai pozitīvi, ja cilvēks ir apņēmības pilns mācīties un darboties
Latvian pagan - nevaru saprast, pats esi izkritis no studijām, strādājis kasē, un noliec citus profesiju pārstāvjus, un mētā diskusijā, ka 30 gadnieki nekā neder vairs studijām? Lūdzu, ej ar saviem kompleksiem un traumām pastrādāt pie psihologa, ievēroju tavus komentārus iepriekš, kur biji nolicis citu nodarbošanos
Iemācies cieņu pret citiem - ir tāds teiciens, ja pats nedari, bet redzi, ka citi dara, tad vismaz netraucē citiem darīt
Pēc visiem komentāriem var saprast, ka ar neko jēdzīgu nenodarbojies
Elizabeteeee @ 20.05.2024 20:44Atbalstu studēšanu pēc 30 gadiem, uzskatu, ka tas ir tikai pozitīvi, ja cilvēks ir apņēmības pilns mācīties un darboties
Latvian pagan - nevaru saprast, pats esi izkritis no studijām, strādājis kasē, un noliec citus profesiju pārstāvjus, un mētā diskusijā, ka 30 gadnieki nekā neder vairs studijām? Lūdzu, ej ar saviem kompleksiem un traumām pastrādāt pie psihologa, ievēroju tavus komentārus iepriekš, kur biji nolicis citu nodarbošanos
Iemācies cieņu pret citiem - ir tāds teiciens, ja pats nedari, bet redzi, ka citi dara, tad vismaz netraucē citiem darīt
Pēc visiem komentāriem var saprast, ka ar neko jēdzīgu nenodarbojies
*Cap @ 19.05.2024 17:36Kad es studēju medicīnas nozarē, man daudzi kursa biedri bija vecumā no 30-50 gadiem. Nekādu problēmu. Gudri cilvēki
Tādēļ komentāros par to, ka pēc 30 medicīnā nav iespējams, neklausieties! IR iespējams
Krišjānis Kariņš @ 20.05.2024 18:03
Tagad tev jāņem savi vārdi atpakaļ, kad viņš Dostojevski raksturoja kā viduvējību :D
Pagān, nevar būt vienkārši tā, ka tu ne tam dievam lūdzies, lai pabeigtu inženierus? Vai arī reliģijai pievērsies jau tikai pēc šī kraha savā dzīvē?
Latvian pagan @ 22.05.2024 13:46
Krievi ar Dostojevski ir baroti un pārbaroti. MarazZzms. Man rašisma ideologi nav svarīgi, lai viņus apjūsmotu. Un šo idiotismu bāž iekšā krieviem no mazotnes, tāpēc krievi ir tādi kādi ir. Šā cilvēka laika biedri no rietumiem bija stipri adekvātāki un arī viņi, ko rakstīja. Bet tu viņus necitē nezkāpēc?