Man ir Braun Silk epil 9. Esmu ļoti apmierināta. Uzgaļus nekad neesmu izmantojusi izņemot standarta uzgali. Šis ir pincešu epilators. Man ir bijis arī keramikas disku epilators. Pēc manas pieredzes un atsauksmēm, disku epilatori nevar izraut pavisam īsus matiņus, tāpēc āda pēc epilācijas nav 100% gluda. Pincetes izrauj kaut vai 2mm matiņus un āda paliek iedeāli gluda.
Pat ja neplāno epilāciju ūdenī, es ieteiktu pirkt epilatoru, kas to ļauj darīt. Pirmkārt, higiēnas ziņā, to var viegli izmazgāt ar ziepēm, kārtīgi iztīrīt pincetes ar birstīti. Otrkārt, ja plāno epilēt paduses, tad ļoti iesaku to darīt uz ziepēm, putām vai aloe gēlu. Āda padusēs ir ļoti plāna, un no sausās epilēšanas rodas kairinājums, kā arī citreiz āda nedaudz ieraujās epilatorā - pēc tam paliek brūce, skrāpējums. Es ieteiktu tikai "slapjo" padušu epilēšanu.
Pēc epilēšanas var rasties probēma - ieaugšie matiņi. Matiņi ieaug tādēļ, ja tie ir plāni un vāji, un tie netiek cauri cietai ādas raga kārtai. Mans risinājums ir kāju pīlings ar papaīnu, jo papaīns mazina ādas raga slāni, kā arī palēnina matiņu ataugšanu. Lietojot pīlingu 2x nedēļā, matiņi vispār neieaug.