Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Problēma ģimenē

 
Reitings 25
Reģ: 27.02.2024
Sveiki. Mūsu ģimenē es pelnu visvairāk. Nesaukšu konkrētas summas, bet gandrīz 2x vairāk par vīru. Mums ir divi dēli, jau vēlā pusaudžu vecumā. Pēdējā mēneša laikā es ievēroju kā no mana maka pazūd nauda. Svešinieku mūsu mājās nav, tātad to dara kāds no ģimenes. Pazūd pa piecītim, pa desmitniekam. Kā lai noskaidro, kurš tieši zog manu naudu? Vīrs vai dēli. Vīru arī turu aizdomās, jo viņš patiešām pelna maz. Nepatīkami apzināties, ka mani apzog mana ģimene. Es neesmu skops cilvēks, bet nu paprasīt un zagt ir tā kā liela atšķirība.
27.02.2024 18:28 |
 
Reitings 92
Reģ: 11.02.2024
Jāliek lietā kamera :D
27.02.2024 20:37 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 3740
Reģ: 31.10.2010
Kamēr kāds nav pie rokas pieķerts, nevienu apvainot nevar. Bet ja zini, ka no tevis zog, tad varbūt sāc ar to, ka neturi savu naudu (maku) visiem pieejamā un zināmā vietā. Jā, nebūs laba sajūta, ka no ģimenes kaut kas jāslēpj, bet ja citādi nekā, tad vajag.
27.02.2024 20:59 |
 
Reitings 1214
Reģ: 25.01.2023
Nezinu kādas jūsu un vīra attiecības,kāds pēc dabas cilvēks. Bet var būt abi varianti vispār,Vai nu Vīram kauns prasīt,vai dēliem parādijušas intreses,kur ir vajadzīgas lielākas summas,par kurām jums nevajadzētu zināt.Ja jums negribas prašņāt nevienu.Tad ieliekat kameru,un uzzinot vainīgo zināsiet kaā rīkoties.Nav diezko patīkami
27.02.2024 21:18 |
 
Reitings 79
Reģ: 14.12.2023
Tā kā pie vainas ir Tev ļoti tuvi cilvēki, nedomāju, ka vajadzētu centies pa kluso pieķert un vainīgo sākt kaunināt. Naudas zagšanai no bērnu ir kāds iemesls, varbūt kāda atkarība (piemēram, saltiņi), vēlme izrādīties vienaudžu acīs ar naudas šķiešanos un izmaksāšana (lai justos pieņemti). Bet varbūt viņi vispār neapzinās naudas vērtību, uzskatot, ka Tev tā aug kokos jeb ir pietiekami un pat par daudz, tāpēc egoistiski ņem un pa kluso bāž kabatā, lai baudītu dzīvi. Versija, ka zog vīrs, šķiet dīvaina. Pat ja viņam ir kompleksi, ka tu pelni vairāk, naudas zagšana viņam pēc loģikas liktu justies vēl nožēlojamāk, nevis paceltu vērtību savās acīs.
Jebkurā gadījumā es visus sasauktu uz ģimenes sapulci, paziņotu, ka tu esi sapratusi, ka tiec apzagta. Izstāstītu, cik skumji un sāpīgi tev liek justies šī situācija, ka tu esi ļoti vīlusies un zagšana no tuviniekiem tev nav pieņemama, tāpēc no sirds ceri, ka pēc šīs sarunas vainīgais apdomās savu rīcību un tas vairs nekad neatkārtosies. Nemēģini noskaidrot, kurš ir vainīgs, tam nav jēgas, jo ģimenē tas neko neuzlabos. Tā nav darba vieta, kur būtu svarīgi pēc iespējas ātrāk noskaidrot, kurš kolektīvā ir žurka, lai nokauninātu un atbrīvotos.
Kā arī, ja rocība ļauj, vari ieviest mājās kādu vietiņu, kur stāv naudas lādīte un tajā ik nedēļu ieliec, piemēram, 20 eiro un paskaidro, ka šī lādīte ir neparedzētiem izdevumiem. Ja kādam kaut kas pēkšņi ir ļoti nepieciešams, tad drīkst paņemt. Bet pēc tam tev ir jāpasaka, kas un kādam mērķim naudiņu paņēma. Ja neviens nedēļas laikā nepaņem so naudiņu, tad tā paliek lādītē uz nākamo nedēļu. Tā Tu paudīsi savu nostāju, ka zagšana ir pilnīgs no no, bet tajā pat laikā parādīsi, ka ieklausies savas ģimenes locekļos un varbūt tiešām ir situācijas, kad ar kabatas naudu viņiem ir par īsu, bet ir kauns tev paprasīt.
27.02.2024 21:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits