Sakta @ 17.02.2024 21:23Man arī tās domas dzen izmisuma. Ziņas neskatos, neklausos. Cenšos izvairīties, bet nu kaut kur tālas info uzpeld. 5gadniece mājās sākusi šo tēmu. Mammu vai mums arī uzbruks. Apsoli, ka tā nebūs.. ja nu tomēr, tad bēgsim uz pagrabu, paņemsim auglīšus līdzi.... es gribu tās domas dzīt prom.. bet nu man jau no bērnības ir tās kara bailes bijušas. Agrāk visādas grāmatas lasiju par tiem kara stāstiem, vecmamma ir stāstijusi.. viss liekas baisi, īpaši kad ir bērni...
Jetta @ 17.02.2024 21:56Nedzīvoju ar bailēm. Soma nav sakrāmēta un nestāv pie durvīm. Vienmēr paturu prātā, ka parastie civiliedzīvotāji nekad nezin to ko zina vadošie un nekad arī neuzzinās. Nenoliedzu kara iespējamību, vairāk ticu, ka būs nekā nebūs. Mums blakus ir neprognozējams kaimiņš.
Ambulance @ 17.02.2024 22:26
Neprognozējamo kaimiņu provocē geiropa un pentagons !
law7 @ 17.02.2024 21:35Ar ko uzbruktu Baltijai? Ar tiem nogrimušajiem krievu kuģiem? Fašistiskā Putleristāna nespēj iekarot Ukrainu, kas viņiem ir daudzkārt svarīgāks mērķis. Tādos apstākļos uzbrukt vēl kādam ir bezjēdzīgi.
Ikdienā noteikti nav jāstreso.
Ja runā par hipotētisku reālu karu, jāatceras, kā Ukrainā sākās 2022. gada iebrukums. Tas bija iepriekš paredzams jau vairākus mēnešus. Labi, ja neprotam atšķirt, kuri avoti ir labi šajos jautājumos, tad īsāku laiku pirms bija citas skaidras pazīmes. Vairāk kā nedēļu pirms iebrukuma tika evakuētas ārvalstu vēstniecības un pārtrauca lidot civilie avioreisi.
Savukārt, lai tu visļaunākajā gadījumā aizbrauktu līdz drošajai Polijai, tev ir vajadzīga mazāk kā pusdiena.
Vēl jāņem vērā, ka Baltiju ir arvien grūtāk aplenkt. Ziemeļos ir militāri labi organizētā Somija, otrpus jūrai ir Zviedrija, kura arī pēdējos gados veic pastiprinātus ieguldījumus militārajās lietās. Dienvidos ir uz Eiropas fona salīdzinoši lielā un labi bruņotā Polija, kurā jau tagad ir arī amerikāņu karabāze. Ja kāda nav lasījusi, lielāka konflikta gadījumos Kaļiņingradas militāros objektus sabiedrotie iznīcinātu ļoti ātri. Tehnoloģiskā ziņā Putleristāna nevar mēroties ar NATO valstīm. Putleristānas spēks ir varēšana aizdzīt nāvē daudzus savus pilsoņus.
sauliiite.paula @ 17.02.2024 22:51law7 - pilnīgi piekrītu visam tavam teiktajam!!! Precīzi..
Putins pēdējā savā intervijā teica, ka viņš neies karot ar NATO, jo saprot, ka tad viss būs iznīcināts, ar Ukrainu tur ir cits stāsts, to ko krievi ir tagad ieņēmuši senos laikos ir jau piederējis krieviem, tikai bija uzdāvināta teritorija Ukrainai. Kad eiropa deva zaļo gaismu par ES/NATO Ukrainai, krievi saprata ka jāatgūst sava uzdāvinātā teritorija kamēr nav par vēlu.
Tas ir tas ko es sapratu no tās intervijas ar Putinu, kas nesen ir iznākusi.