Rumblerx @ 25.01.2024 23:20Nevajag mācīties visādas socioloģijas, filozofijas, filoloģijas un citas hui*+^, tad arī nebūs Nīderlandē kastes jākrauj. Vajag mācīties to, kur nozare pieprasa to papīru.
Sisja @ 26.01.2024 11:42Lai gan man ir augstskolas diploms labi atalgotā jomā, ar šodienas prātu uzskatu, ka tas ir zemē nomests laiks un nauda. Konkrēti kursi noteiktajā jomā dos daudz lielāku pienesumu. Izņēmums, ko ir vērts studēt, un kur obligāti būtu jābūt diplomam ir medicīna un varbūt vēl pāris jomas.
Džinga @ 26.01.2024 12:32PS. Pēc autores vai autora rakstības stila jau var redzēt, ka no sevis mēģina izspiest gudrāku runas veidu kā patiesībā. ?
Džinga @ 26.01.2024 12:30Pirmkārt, normāla augstskola ar inteliģentiem pasniedzējiem un sakarīgu programmu vispārīgi paplašina redzesloku, valodu, intelektu. Bez augstskolas var pelnīt labi, bet nereti tās pierītes ir diezgan šauras.
Un jā, arī filologi, sociologi var labi pelnīt + vēl būt interesanti cilvēki.
Te jau skatos, kā mīnuso komentārus, kas ir pro izglītība. Nu šauri domājat, ko citu lai saka.
That said - ir augstskolas, kur dumiķi dumiņķiem māca fufeli. Pirms iestāšanās ir smalki jāizvērtē, kur mācīties.
AnaMandarina @ 27.01.2024 12:20
Kuru ārzemju augstskolu esi beigusi? Jo LV ir ne mazums tipisku sliņķu augstskolu, kur studenti atnāk dzeņi un ar diplomu aiziet dzeņi, gan pasniedzēji dzīvo vēl aizpagājušajā gadsimtā. Nosaukumus neminēšu, lai atkal nav te gudrības, ka man stils ne tāds, ka labām augstskolām taisu antireklāmu... Ne kašķēties te nācu. Bet nu fakts paliek fakts - par kādu plašu redzesloku mēs te diskutējam, ja diploms ir katrai kasierei, bet darba devēji sūdzās par sliktiem speciālistiem, kas 100 punkti ka atsēdējuši?
vainadzite @ 27.01.2024 16:47Jau kādu laiku modē ir būt bezkaunīgam, drosmīgam un ar labām melošanas spējām. Visi tie kouči, kuri pārdod tukšu gaisu, neslikti pelna, tāpat kā citi plānā galdiņa urbēji. Un tikai tāpēc, ka uzdrošinās melot. Lētticīgo ir ļoti daudz, tad arī melo uz vella paraušanu. Arī citi izmanto melošanas stratēģiju pa labi un kreisi, sak, katrs sūdiņš darināts ar mīlestību, rūpīgi pakots (ak vai, man pilnīgi nospļauties uz šo daiļrunību), eko šmeko un citi apvārdojumi, kuri tik ļoti nezin kāpēc citus ietekmē.
Džinga @ 27.01.2024 17:31
Kāds tam sakars ar augstskolām?
Artūrs77 @ 29.01.2024 01:42Ko jūs domājat par tipāžiem - kursa darba pircējiem?