Motherofdragons @ 11.01.2024 09:02Cik daudzi vīrieši ieņem bērna pozīciju, tiklīdz piedzimst bērns, arī vīriešu komentāri šeit ir vienkārši fenomenāli ?♀️gan pilnas miskastes aklums, gan "man vienam neko nevajag tīrīt", absolūtas pērles. Bērnu gribēja abi, bērnu uztaisīja abi, sieviete bērnu iznēsāja un dzemdēja, sieviete neguļ naktis mēnešiem un dažreiz gadiem ilgi, sievietei ir nepieciešama atpūta un pilnvērtīgs ēdiens daudz vairāk, nekā vīrietim, kurš nogurst no milzīgi atbildīgā un smagā 8h 5 dienas ned darbā ofisā, kur viņš dzer karstu kafiju, pļāpājot ar kolēģiem, ēd pusdienas, kuras pašam nebija jāgatavo, ir saģērbies kā cilvēks sievas sarūpētajās drēbēs un sēž tualetē klusumā un mierā. Kur visas viņa pamatvajadzības, kā arī vajadzība pēc socializācijas un realizācijas ir apmierinātas, un sievai mājās 24/7 mēnešiem ilgi nekā no tā nav.
Man nav ieteikumu, kā risināt šo situāciju. Ar infantīlismā iestrēgumušu vīrieti cīnīties ir ļoti grūti, es varu tikai ieteikt viņu ietīt autiņā un iedot knupīti.
Un meklēt palīdzību jebkādos veidos. Jaunajai mammai nav jābūt vienai.
akul12 @ 12.01.2024 10:17Normāli nevar pateikt? Jātaisa teātris?
Vīrieši visu redz, ko sieva dara mājās, bet izskatās, ka te dažas uzskata, ka algots darbs nenogurdina.
Tāpat ap 1.5 gadiem bērnu var likt bērnudārzā un nebūs jāraud.
jēziņ no kurienes tāds darāmo saraksts katru dienu. Autorei 99% ka ir kaut kāds irobots un vēl veļas žāvētājs un kaut kāda kombomašīna kurā pagatavot ēst. Mani tūlīt noēdīs bez sāls- bet ko dara mamma, kamēr tētis ir darbā un mazais guļ vai vienkārši gultiņā pats runājas ar sevi? Tas ir tikai viens bērns. Pareizi mana mamma teica, ka tikai tad, ja tev būs 3 mazi bērni, tu sapratīsi , ka tikt galā ar vienu ir pupu mizas.Malibu Steisija @ 12.01.2024 10:07Pie mammas nebrauc. Tas viņam tikai iedos vēl ''brīvdienas''. Tā vietā (redzēju iepriekš šeit tādu komentāru un piekrītu) iedod viņam pabarotu bērnu un nosauc lietas ko darīsi. Iznesīšu miskasti, nomazgāšu traukus, vannasistaba netīra - drusku jāsatīra, jānomaina gultasveļa, jāieliek drēbes mazgāties, jāsaloka tās kas izžāvējās, un es gribētu pasēdēt un smuki paēst viena pati, pēc tam to un šito, grīda liekas netīra - jāpārbrauc ar slotu, man dušā vajag ieiet - ar bērnu nevaru iet dušā. Ja gribam vakariņas, man viņas jāuztaisa. Tad jāsatīra virtuve un jānomazgā trauki. Sāc vienkārši bērt lietas kas darāmas, jo vairāk, jo labāk.
Nedari to kad tikko no darba atnācis, kādu stundiņu kad ir bijis mājās.
Atstāj bērnu ar viņu. Pārlauz jebkuru vēlmi iet pie bērna tajā brīdī - lai viņš tiek galā. Un pati sāc šiverēties. Jo ilgāk, jo labāk.
Un tad. Nākamajā dienā, izdari tieši to pašu. Atnāk mājās, stundiņu lai pasēž un tad nober viņam jaunu palagu ar to, kas tev jāpaspēj izdarīt pirms ejat gulēt. Lai saprot, ka daudzas lietas tev jādara katru dienu, nevis ik pa laikam. Plus izdomā vēl kaut ko darāmu.
Un tici man, miskaste sāks iznesties un kaut kas sāks notikt.
Vīrieši šādās situācijās ļoti bieži neredz ko sievietes dara mājās ikdienā. Tas nav attaisnojums, bet tā citreiz ir. Man draudzenei tieši šāda situācija bija. Un izrādās tas čalis domāja - viņa jau neko nedara, mājās sēž ar bērnu - ''Kas tad tur, traukus nenomazgāt un ēst neuztaisīt. Bērnam vēl nav jātaisa pilns šķīvis ar ēdienu, bērns principā tāds mazs kucēns mammai pie pupa.''
Jo citreiz jau čaļi īsti neredz, ka gultasveļa nomainīta vai ka putekļi izsūkti. Vai ja redz tad nesaprot, ka tev tas sagādāja grūtības. Ir pieraduši pie tā, ka zeķes maģiski parādās atvilknē, bet to ceļu tām zeķēm nesaprot.
debestinaa @ 12.01.2024 10:49jēziņ no kurienes tāds darāmo saraksts katru dienu. Autorei 99% ka ir kaut kāds irobots un vēl veļas žāvētājs un kaut kāda kombomašīna kurā pagatavot ēst. Mani tūlīt noēdīs bez sāls- bet ko dara mamma, kamēr tētis ir darbā un mazais guļ vai vienkārši gultiņā pats runājas ar sevi? Tas ir tikai viens bērns. Pareizi mana mamma teica, ka tikai tad, ja tev būs 3 mazi bērni, tu sapratīsi , ka tikt galā ar vienu ir pupu mizas.
Nezinu bet kur jēga gaidīt visu dienu mājās vīru un tad sākt viņam nobērt šīs lietas?
Var ūt der uztaisīt kaut kādu daramo lietu sarasktu nedēļai, nu nejau katru dienu šrubīs mājas pa pilnu programmu un tik mazgās un žāvēs un darīsies. Tai vietā labāk vajag organizēt savu sadzīvi un neticu ka katru dienu grīdas paliek netīras vienos putekļos un izveidojas trauku kaudzes. Mierīgi līdz 18 vakarā var visu darāmo izdarīt nesteidzoties un neelsojot. Un dušā var ieiet pa brīdi kamēr bērns guļ un kas no tā ja viņš pamodīsies un tur kādu minūti mazliet pačinkstēs gultiņā ?
debestinaa @ 12.01.2024 10:49jēziņ no kurienes tāds darāmo saraksts katru dienu. Autorei 99% ka ir kaut kāds irobots un vēl veļas žāvētājs un kaut kāda kombomašīna kurā pagatavot ēst. Mani tūlīt noēdīs bez sāls- bet ko dara mamma, kamēr tētis ir darbā un mazais guļ vai vienkārši gultiņā pats runājas ar sevi? Tas ir tikai viens bērns. Pareizi mana mamma teica, ka tikai tad, ja tev būs 3 mazi bērni, tu sapratīsi , ka tikt galā ar vienu ir pupu mizas.
Nezinu bet kur jēga gaidīt visu dienu mājās vīru un tad sākt viņam nobērt šīs lietas?
Var ūt der uztaisīt kaut kādu daramo lietu sarasktu nedēļai, nu nejau katru dienu šrubīs mājas pa pilnu programmu un tik mazgās un žāvēs un darīsies. Tai vietā labāk vajag organizēt savu sadzīvi un neticu ka katru dienu grīdas paliek netīras vienos putekļos un izveidojas trauku kaudzes. Mierīgi līdz 18 vakarā var visu darāmo izdarīt nesteidzoties un neelsojot. Un dušā var ieiet pa brīdi kamēr bērns guļ un kas no tā ja viņš pamodīsies un tur kādu minūti mazliet pačinkstēs gultiņā ?
nu katram savs. Vienmēr var noalgot arī kādu cilvēku, kas atnāks iztīrīt mājas 2x nedēļā vai paņems mazo uz pastaigām. Gan jau var atrast kādu sakarīgu kundzīti, kas var iziet ar mazo pastaigāt vai piepalīdzēt mājas darbos ja ir tik grūti. Arī daudz studentes no pedogoģiskās fakultātes bieži piedāvā savu palīdzību par mazām naudiņām. Vienmēr visu var sarunāt un izveidot plānu un risinājumu jebkurai situàcijai.Diabolus @ 12.01.2024 12:43
Lol, es tevi lūdzu, izprintē šo savu komentāru un ierāmē. Kad būs pašai bērni, tad palasi un uzšauj sev ??
Inna86 @ 12.01.2024 13:27Es arī esmu no tām, kas ar bērniem visu paspēja un vēl kaudze laika palika. Man gan bērni labi gulēja un tajos laikos nebija IG, attiecīgi nebija mammu ar kurām salīdzināties, mēnešu jubileju kūkas jācepj nebija. Kādreiz liekas, ka bērnus izauklēt bija vieglāk.
PinkBear @ 23.04.2024 23:10Kāpēc kaut kas ir jāiztur? Šķiries. Ar sliņķiem, cūkām, alkoholiķiem dzīves nebūs.. Pārcelies, lai šis pats tiek galā ar visu savu iedzīvi!