Jaunais tētis

Reitings 203
Reģ: 19.08.2015
Sveikas!
Ar vīru beidzot esam sagaidījuši mazuli. Grūtniecība bija plānota un ļoti gaidīts bērniņš, īpaši jau tādēļ, ka iepriekšējā grūtniecība bija neveiksmīga.
Pirms biju stāvoklī un grūtniecības laikā vīrs tā jūsmoja par ģimenes pieaugumu. Runājām un apzinājāmies to, ka nebūs viegli. Vīrs pārliecinoši runāja par to, ka būs mans lielais atbalsts, gatavos ēst, palīdzēs mājas darbiņos. Bet kopš mazais ir klāt, viss solītais ir aizmirsies. Saka, ka ir pārguris darbā, grib nedaudz atpūsties, bet kā iekrīt dīvānā, tā principā tur arī paliek. Retu reizi ir tāds vakars, kad pagatavo vakariņas, vēl retāk nomazgā traukus, citiem lielākiem un vīrišķīgajiem mājas darbiņiem arī nesanāk laiks. Ja kādas 2h pavadītu laiku ar mazo, tad es pati paspētu nepieciešamāko izdarīt, bet arī tas ir par grūtu. Kā "atvērt" viņam acis, ja esmu tiešā tekstā jau teikusi - man vajag Tavu palīdzību! Gan mierīgi runājot, gan jau ar skandālu.
Tajās reizēs, kad beidzot uznāk vēlme izkāpt no dīvāna, vienmēr pasaku paldies par vakariņām, par palīdzību utt.
Negribu mest plinti krūmos un ar mazo skriet dzīvot pie savas mammas, bet šķiet, ka ilgi vairs neizturēšu..
09.01.2024 00:26 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
LuckyStrike @ 09.01.2024 11:52
un vīrs pa to laiku sapratīs, ka eu...bet vienam tik forši!

Lielākoties sievietēm vienām paliekot tiek atvieglota ikdiena, bet vīrieši saprot, cik tomēr daudz ikdienā jādara mājās, ja negribās dzīvot miskastē ( kā nereti vecpuiši dzīvo).
09.01.2024 15:45 |

Moderators
Reitings 5333
Reģ: 13.11.2016
Ja viens no jautājumiem ir trauku mazgāšana, varu pastāstīt, ka zinu virkni pāru, kuriem savstarpējās attiecības uzlaboja trauku mazgājamās mašīnas iegāde.
09.01.2024 15:56 |

Reitings 203
TuunEs @ 09.01.2024 12:22
Piedot, bet Tavs vīrs ir SLIŅĶIS!
Man pašai ir 5 mēnešus vecs zīdainis un kopš viņš piedzima mēs ar vīru paši organiski visu sadalījām.
Viss, kas saistīts ar mazo ir 90% uz manis, tai skaitā celšanās pa nakti, prasu palīdzību tikai, tad ja tiešām vairs nevaru un nav spēka nolikt atpakaļ gulēt. Tādēļ vīrs pa nakti ir izgulējies un pats ceļas agrāk, lai uztaisītu visiem brokastis un vecāko bērnu aizvestu uz skolu un, tad visa diena fizisks darbs(viņam ir sava celtniecības firma), atbraucot mājās paēd un, tad ņemās ar mazo, kamēr viņš liek gulēt tikmēr izdaru visas pārējās lietas, kas pa dienas laiku iekrājušās. Kad mazais tikko bija piedzimis vīrs man taisīja arī vakariņas un nesa katru dienu pie gultas. Un uz veikalu brauca un māju arī tīrīja reizi nedēļā. Un nē viņam kājas un rokas no tā neatkrita.

Jā, tagad to esmu sapratusi. Žēl, ka nepamanīju to agrāk. Esmu vēlējusies viņam pateikt, ka ir slinks, bet baidos, ka tas saasinās situāciju. Kaut ko jau šad, tad dara, un pašam šķiet, ka tas ir daudz.
09.01.2024 16:13 |

Reitings 203
Zobenzobu tīģeris @ 09.01.2024 11:59
Tieši gribēju rakstīt, ka tā skriešana pie mammas ikreiz kā rodas problēmas pie laba gala nevedīs. Ja tas ir tas uz ko tu ej, tad viss forši.
Lielākoties pirmais gads, divi ar mazu bērnu, attiecībās, laulībā "iznes" visu sliktāko attiecībās. Ja slinks ir bijis visu laiku, tad čaklāks, līdz ar bērna parādīšanos nepaliks. Ar garantiju. Ir pat jocīgi ticēt visiem tiem solījumiem, kas nāk punča laikā, kad reālā situācija ir tālu no fantāzijām un abiem sveša.
Izrunājies ar vīrieti, paprasi par solīto, rodat risinājumu, kompromisu. Protams, ka ikdienas darbs nogurdina, tas arī ir jāsaprot. Visi mēs drīkstam piekust, nevis tikai jaunās māmiņas.
Un beidz to skraidīšanu pie mammas. Jātiek pašiem galā, bet citu iejaukšanas. Ja esi nogurusi, tad paciemojies, pa dienu palīdzēs, bet nevis iepin māti kašķos.
Vai pašām patiktu, ka vīrietis ikreiz draudētu ar dzīvošanu pie mammas?

Jārunā būs, nekas jau neatliek, jo skaidrs ir tas, ka ilgi vairs tā neizturēšu. Neapšaubu, ka ir nogurums. Bet nejau katru dienu tas ir tik nepārvarams.
09.01.2024 16:22 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
Kāda uzkopšana un kāda trauku mazgāšana pēc 2 pieaugušajiem, kuri paši pēc sevis novāc? Un tas dzīvoklis pils lielumā? Tas pats variants, ja pēc sevis novāc, tur pat reizi 2 ned tīrot, nekas nav jāberž, grīdas un vannasistaba pa fikso. Miskaste ir 250kg konteiners nevis maisiņš, grūti iznest? Un gatavot vajag 3 reiz dienā padsmit cilvēkiem 7 kārtu ēdienus? Jēzus, novākt pēc sevis un uzšmorēt vienkāršas vakariņas, tur maximums pāris h diennaktī vajag. Tas sīkais ir kikborgs kaut kāds un pa dienu neiemieg pat uz stundu? Izlaistas un tizlas mamzeles, skrien pie mammas, lai noslauka tev un sīkajam dibenus. Nevajag vairoties, ja elementāras lietas prasa tādu piepūli. Varētu domāt, ka no upes jānes ūdens, jākurina krāsns un jāberž ar rokām autiņi.
09.01.2024 16:32 |

Reitings 203
Miuce @ 09.01.2024 16:32
Kāda uzkopšana un kāda trauku mazgāšana pēc 2 pieaugušajiem, kuri paši pēc sevis novāc? Un tas dzīvoklis pils lielumā? Tas pats variants, ja pēc sevis novāc, tur pat reizi 2 ned tīrot, nekas nav jāberž, grīdas un vannasistaba pa fikso. Miskaste ir 250kg konteiners nevis maisiņš, grūti iznest? Un gatavot vajag 3 reiz dienā padsmit cilvēkiem 7 kārtu ēdienus? Jēzus, novākt pēc sevis un uzšmorēt vienkāršas vakariņas, tur maximums pāris h diennaktī vajag. Tas sīkais ir kikborgs kaut kāds un pa dienu neiemieg pat uz stundu? Izlaistas un tizlas mamzeles, skrien pie mammas, lai noslauka tev un sīkajam dibenus. Nevajag vairoties, ja elementāras lietas prasa tādu piepūli. Varētu domāt, ka no upes jānes ūdens, jākurina krāsns un jāberž ar rokām autiņi.

Vai Jums ir bērni? ☺ Ja ir, tad es priecājos, ka Jums veiksmīgi visu sanāca izdarīt pašai, un labprāt uzklausītu kāds bija dienas ritms, lai varu ņemt piemēru.
Pārsvarā bērns ir uz rokām, pie krūts, uz pārrinamās virsmas. Pagaidām nevaru "pasist vienā padusē" un ar otru roku kalnus gāzt, jo tik mazs bērns galvu vēl netura. Tāpat arī viens pats vēl nespēlējas, lai atstātu uz kādu ilgāku brītiņu vienu.
Diendusas ir dažādas - pirmajā skrienu noskaloties, savākties un pati paēst brokastis. Otrā diendusa ir ārā, ratos, līdz ar to mājas kopšanas izpaliek. Vēl nākamā ir tā, kuras laikā mēģinu ko pagatavot un apēst. Kaut ko nedaudz veselīgāku par pelmeņiem.
Un jā, krāsns arī jākurina šajā laikā, jo mājai ir malkas apkure. Tāpat arī jūsu pieminētā autiņu mazgāšana ar rokām - nē, autiņus nav jāberž, bet pietiekami bieži gadās šmuces, kas piesmērē arī drēbes, līdz ar to fiksi izmazgāju rokām, jo savādāk iekožas tā, ka drēbīte metama ārā, bet veļasmašīnu 1 apģērba gabala dēļ uzreiz piestartēt īsti negribās.
No Jūsu komentāra noprotu, ka Jums šķiet, es pati tikai guļu un gaidu, kad vīrs visu izdarīs.🙃
09.01.2024 17:58 |

10 gadi
Reitings 6265
Reģ: 01.04.2009
Pavisam nesen pati gāju cauri bērna pirmajam gadiņam. Bija līdzīgi kā autore min pēdējā savā komentārā. Diena paskrēja ātri, ļoti daudz izdarīt un izdarīt tā, ka laiks paliek pāri, īsti nebija iespējams. Ar laiku gan dienas ritms sakārtojas tā, ka atkal var to visu paveikt, bet pirmie mēneši, kamēr vēl pati tā riktīgi atkopjas pēc dzemdībām, bija tādi nespēka un nesaprašanas, kā labāk un veiksmīgāk īstenot ikdienu, pilni.
09.01.2024 18:21 |

10 gadi
Reitings 4171
Reģ: 02.01.2011
Pamēģini mainīt taktiku.
Kad vīrs mājās, dod viņam pabarotu mazo un nosauc visus darāmos darbus, ko pati paveiksi, kamēr viņš pieskata. Tad viņam būs izvēle- ucināt bēbi vai mazgāt traukus :D
09.01.2024 18:24 |

Reitings 1099
Reģ: 13.12.2023
1) Nekādā gadījumā neej dzīvot pie mammas! Tas ne pie kā laba nenovedīs.
2) Ignorē tādu loseņu kā Miuce komentārus. Katrā ģimenē dinamika atškiras.
3) Ja tava mamma labprāt palīdz, viņa nevar atbraukt ciemos paauklēt bēbi, kamēr tu piekārto māju vai paguli?
09.01.2024 19:28 |

Reitings 1099
TuunEs @ 09.01.2024 12:22
Piedot, bet Tavs vīrs ir SLIŅĶIS!
Man pašai ir 5 mēnešus vecs zīdainis un kopš viņš piedzima mēs ar vīru paši organiski visu sadalījām.
Viss, kas saistīts ar mazo ir 90% uz manis, tai skaitā celšanās pa nakti, prasu palīdzību tikai, tad ja tiešām vairs nevaru un nav spēka nolikt atpakaļ gulēt. Tādēļ vīrs pa nakti ir izgulējies un pats ceļas agrāk, lai uztaisītu visiem brokastis un vecāko bērnu aizvestu uz skolu un, tad visa diena fizisks darbs(viņam ir sava celtniecības firma), atbraucot mājās paēd un, tad ņemās ar mazo, kamēr viņš liek gulēt tikmēr izdaru visas pārējās lietas, kas pa dienas laiku iekrājušās. Kad mazais tikko bija piedzimis vīrs man taisīja arī vakariņas un nesa katru dienu pie gultas. Un uz veikalu brauca un māju arī tīrīja reizi nedēļā. Un nē viņam kājas un rokas no tā neatkrita.

Njā, bet man arī šķiet, ka to ikdienas darbu sadalīšanu iemācās ar laiku + jums jau ir mega pieredze ar pirmo bērnu, tādēļ tagad viss jau izstrādāts.
09.01.2024 19:31 |

Reitings 203
Diabolus @ 09.01.2024 19:28
1) Nekādā gadījumā neej dzīvot pie mammas! Tas ne pie kā laba nenovedīs.
2) Ignorē tādu loseņu kā Miuce komentārus. Katrā ģimenē dinamika atškiras.
3) Ja tava mamma labprāt palīdz, viņa nevar atbraukt ciemos paauklēt bēbi, kamēr tu piekārto māju vai paguli?

Paldies, ņemšu vērā. Mamma vakaros var atbraukt, bet nedaudz kauns, ka vīrs gulēs dīvānā, kamēr mamma pieskata mazo. Ja visi striķi trūks, tad nāksies vien saukt mammu ciemos vai pašai aizbraukt pie viņas uz vienu, divām dienām nomierināt nervus 🙃
09.01.2024 19:46 |

Reitings 1941
Miuce @ 09.01.2024 16:32

Nu ja grib dzīvot kārtīgā vidē nepietiek reizi divās nedēļās uzkopt. Putekļi krājās ātrāk un grīdas jāsūc, jāmazgā biežāk. Tāpat tolete un wc, mitrā uzopšana vismaz pāris reizes mēnesī. Gultasveļa, drēbes… un tā varētu turpināt ilgi
09.01.2024 20:14 |

Reitings 1381
Reģ: 13.11.2023
Ja citādi attiecības iepriekš bija labas un šobrīd vienīgais, kas neapmierina, ka nepalīdz, tad man arī liekas, ka braukšana padzīvot pie mammas nav labs risinājums. Varbūt uz diennakti, divām, bet bez tāda nostādījuma, ka tas esot ilglaicīgāks variants vai pauze attiecībās, vai ka vīrietim jāapdomājas. Pārāk radikāli skan, ja pagājuši tikai 3 mēneši. No tādām izdarībām varētu attiecības tieši pasliktināties. Jārunā. Jānogaida, te dažas meitenes teica, ka ar laiku ieejas ritms un arī vīrietis pierod pie jaunas lomas. Man liekas, ka nav jāklausas ne Miuces "tu esi sliņķe", ne tādus "man vīrs dara visu, tavs ir sliņķis" komentāri.
09.01.2024 20:59 |

Reitings 23
Reģ: 02.09.2019
Mans ieteikums kā no vīrieša un jau 2 gadnieka tēva. Jā, gribas uz dīvāna, bet vīrietim vajag konkrētību, pasakai jau no rīta vai vēl labāk uzraksti sms pa dienu: Esi tik mīļš un šodien: 1) nopērc pienu, olas, u.t.t; 2) vakarā vajadzētu vannu iztīrīt (piedod, man nebūs tam laika); 3) kartupeļus nomizošu, lūdzu uzvāri/izcep.
Un ja pēc šī saraksta viss paveikts, tad lai guļ uz dīvāna, ja kas nav izdarīts, tad vienkārši atgādini. Ja ko aizmirsi dienas darbos pieminēt, tad atliec uz rītu, tikai nemēģini pierunāt vai iežēlināt (nu kāds tu malacis, bet vēl vajadzētu), jo tas kaitina nevis apelē pie jūtām.
10.01.2024 00:01 |

Reitings 6
Reģ: 09.10.2023
Nekādā gadījumā neej dzīvot pie mammas! Tas ne pie kā laba nenovedīs

Kāpēc, un kā tu zini?
10.01.2024 05:26 |

Reitings 3180
Reģ: 05.09.2023
Jebkurš vīrietis kurš nepalīdz mājas darbos un kuram vajag konkrētas norādes reāli to dara tīšuprāt. Pirms bērna arī nepalīdzēja mājas lietās?
10.01.2024 06:10 |

Reitings 274
Reģ: 13.01.2023
Jārunā, konkrēti tiešā teksta jāsaka savas sajūtas. Man vīrs reizēm, kad mums jau aiziet lielāki strīdi tā arī pajauta - Tu man esi pienākusi un pateikusi? Un tad es vienmēr domāju - bet kas Tu neredzi, ka man ir grūti? Izrādās ka nē, viņš redz, ka es ar visu tieku galā un viss čill, ko viņš tur vēl maisīšoties pa kājam. Diemžēl, skaudrā realitāte - visu jāsaka tieši un konkrēti, savādāk neko tie veči caur puķem nesaprot 😆
10.01.2024 07:00 |

Reitings 226
Reģ: 02.01.2024
Ensha @ 10.01.2024 07:00
Jārunā, konkrēti tiešā teksta jāsaka savas sajūtas. Man vīrs reizēm, kad mums jau aiziet lielāki strīdi tā arī pajauta - Tu man esi pienākusi un pateikusi? Un tad es vienmēr domāju - bet kas Tu neredzi, ka man ir grūti? Izrādās ka nē, viņš redz, ka es ar visu tieku galā un viss čill, ko viņš tur vēl maisīšoties pa kājam. Diemžēl, skaudrā realitāte - visu jāsaka tieši un konkrēti, savādāk neko tie veči caur puķem nesaprot ?

Jā, vīrieši reti saprot mājienus vai negrib saprast. Jāsaka viss tieši.
10.01.2024 11:21 |

Reitings 1941
Grinch @ 10.01.2024 00:01
Mans ieteikums kā no vīrieša un jau 2 gadnieka tēva. Jā, gribas uz dīvāna, bet vīrietim vajag konkrētību, pasakai jau no rīta vai vēl labāk uzraksti sms pa dienu: Esi tik mīļš un šodien: 1) nopērc pienu, olas, u.t.t; 2) vakarā vajadzētu vannu iztīrīt (piedod, man nebūs tam laika); 3) kartupeļus nomizošu, lūdzu uzvāri/izcep.
Un ja pēc šī saraksta viss paveikts, tad lai guļ uz dīvāna, ja kas nav izdarīts, tad vienkārši atgādini. Ja ko aizmirsi dienas darbos pieminēt, tad atliec uz rītu, tikai nemēģini pierunāt vai iežēlināt (nu kāds tu malacis, bet vēl vajadzētu), jo tas kaitina nevis apelē pie jūtām.

Briesmīgi. Nu reāli tā kā ar mazu bērnu. Kāpēc sievai būtu jātaisa saraksti? Acis nav? Galva uz pleciem nav? Un tad prasa, kāpēc gultā sievas neko negrib! Jo jātēlo mamma, kas pasaka, pienes, uztaisa, palūdz. Nē, paldies!
10.01.2024 11:29 |

Reitings 1099
Lola12345 @ 10.01.2024 11:29

Briesmīgi. Nu reāli tā kā ar mazu bērnu. Kāpēc sievai būtu jātaisa saraksti? Acis nav? Galva uz pleciem nav? Un tad prasa, kāpēc gultā sievas neko negrib! Jo jātēlo mamma, kas pasaka, pienes, uztaisa, palūdz. Nē, paldies!

Redz, es tev nepiekrītu. Nu nav normālam vīrietim saimnieces acis. Viņi vnk neredz tos visus ikdienas sīkumus, kas mājās jāizdara, jo domā par citām lietām.
10.01.2024 11:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits