LuckyStrike @ 09.01.2024 11:52un vīrs pa to laiku sapratīs, ka eu...bet vienam tik forši!
TuunEs @ 09.01.2024 12:22Piedot, bet Tavs vīrs ir SLIŅĶIS!
Man pašai ir 5 mēnešus vecs zīdainis un kopš viņš piedzima mēs ar vīru paši organiski visu sadalījām.
Viss, kas saistīts ar mazo ir 90% uz manis, tai skaitā celšanās pa nakti, prasu palīdzību tikai, tad ja tiešām vairs nevaru un nav spēka nolikt atpakaļ gulēt. Tādēļ vīrs pa nakti ir izgulējies un pats ceļas agrāk, lai uztaisītu visiem brokastis un vecāko bērnu aizvestu uz skolu un, tad visa diena fizisks darbs(viņam ir sava celtniecības firma), atbraucot mājās paēd un, tad ņemās ar mazo, kamēr viņš liek gulēt tikmēr izdaru visas pārējās lietas, kas pa dienas laiku iekrājušās. Kad mazais tikko bija piedzimis vīrs man taisīja arī vakariņas un nesa katru dienu pie gultas. Un uz veikalu brauca un māju arī tīrīja reizi nedēļā. Un nē viņam kājas un rokas no tā neatkrita.
Zobenzobu tīģeris @ 09.01.2024 11:59Tieši gribēju rakstīt, ka tā skriešana pie mammas ikreiz kā rodas problēmas pie laba gala nevedīs. Ja tas ir tas uz ko tu ej, tad viss forši.
Lielākoties pirmais gads, divi ar mazu bērnu, attiecībās, laulībā "iznes" visu sliktāko attiecībās. Ja slinks ir bijis visu laiku, tad čaklāks, līdz ar bērna parādīšanos nepaliks. Ar garantiju. Ir pat jocīgi ticēt visiem tiem solījumiem, kas nāk punča laikā, kad reālā situācija ir tālu no fantāzijām un abiem sveša.
Izrunājies ar vīrieti, paprasi par solīto, rodat risinājumu, kompromisu. Protams, ka ikdienas darbs nogurdina, tas arī ir jāsaprot. Visi mēs drīkstam piekust, nevis tikai jaunās māmiņas.
Un beidz to skraidīšanu pie mammas. Jātiek pašiem galā, bet citu iejaukšanas. Ja esi nogurusi, tad paciemojies, pa dienu palīdzēs, bet nevis iepin māti kašķos.
Vai pašām patiktu, ka vīrietis ikreiz draudētu ar dzīvošanu pie mammas?
Miuce @ 09.01.2024 16:32Kāda uzkopšana un kāda trauku mazgāšana pēc 2 pieaugušajiem, kuri paši pēc sevis novāc? Un tas dzīvoklis pils lielumā? Tas pats variants, ja pēc sevis novāc, tur pat reizi 2 ned tīrot, nekas nav jāberž, grīdas un vannasistaba pa fikso. Miskaste ir 250kg konteiners nevis maisiņš, grūti iznest? Un gatavot vajag 3 reiz dienā padsmit cilvēkiem 7 kārtu ēdienus? Jēzus, novākt pēc sevis un uzšmorēt vienkāršas vakariņas, tur maximums pāris h diennaktī vajag. Tas sīkais ir kikborgs kaut kāds un pa dienu neiemieg pat uz stundu? Izlaistas un tizlas mamzeles, skrien pie mammas, lai noslauka tev un sīkajam dibenus. Nevajag vairoties, ja elementāras lietas prasa tādu piepūli. Varētu domāt, ka no upes jānes ūdens, jākurina krāsns un jāberž ar rokām autiņi.
TuunEs @ 09.01.2024 12:22Piedot, bet Tavs vīrs ir SLIŅĶIS!
Man pašai ir 5 mēnešus vecs zīdainis un kopš viņš piedzima mēs ar vīru paši organiski visu sadalījām.
Viss, kas saistīts ar mazo ir 90% uz manis, tai skaitā celšanās pa nakti, prasu palīdzību tikai, tad ja tiešām vairs nevaru un nav spēka nolikt atpakaļ gulēt. Tādēļ vīrs pa nakti ir izgulējies un pats ceļas agrāk, lai uztaisītu visiem brokastis un vecāko bērnu aizvestu uz skolu un, tad visa diena fizisks darbs(viņam ir sava celtniecības firma), atbraucot mājās paēd un, tad ņemās ar mazo, kamēr viņš liek gulēt tikmēr izdaru visas pārējās lietas, kas pa dienas laiku iekrājušās. Kad mazais tikko bija piedzimis vīrs man taisīja arī vakariņas un nesa katru dienu pie gultas. Un uz veikalu brauca un māju arī tīrīja reizi nedēļā. Un nē viņam kājas un rokas no tā neatkrita.
Diabolus @ 09.01.2024 19:281) Nekādā gadījumā neej dzīvot pie mammas! Tas ne pie kā laba nenovedīs.
2) Ignorē tādu loseņu kā Miuce komentārus. Katrā ģimenē dinamika atškiras.
3) Ja tava mamma labprāt palīdz, viņa nevar atbraukt ciemos paauklēt bēbi, kamēr tu piekārto māju vai paguli?
Miuce @ 09.01.2024 16:32Kāda uzkopšana un kāda trauku mazgāšana pēc 2 pieaugušajiem, kuri paši pēc sevis novāc? Un tas dzīvoklis pils lielumā? Tas pats variants, ja pēc sevis novāc, tur pat reizi 2 ned tīrot, nekas nav jāberž, grīdas un vannasistaba pa fikso. Miskaste ir 250kg konteiners nevis maisiņš, grūti iznest? Un gatavot vajag 3 reiz dienā padsmit cilvēkiem 7 kārtu ēdienus? Jēzus, novākt pēc sevis un uzšmorēt vienkāršas vakariņas, tur maximums pāris h diennaktī vajag. Tas sīkais ir kikborgs kaut kāds un pa dienu neiemieg pat uz stundu? Izlaistas un tizlas mamzeles, skrien pie mammas, lai noslauka tev un sīkajam dibenus. Nevajag vairoties, ja elementāras lietas prasa tādu piepūli. Varētu domāt, ka no upes jānes ūdens, jākurina krāsns un jāberž ar rokām autiņi.
Nekādā gadījumā neej dzīvot pie mammas! Tas ne pie kā laba nenovedīs
Ensha @ 10.01.2024 07:00Jārunā, konkrēti tiešā teksta jāsaka savas sajūtas. Man vīrs reizēm, kad mums jau aiziet lielāki strīdi tā arī pajauta - Tu man esi pienākusi un pateikusi? Un tad es vienmēr domāju - bet kas Tu neredzi, ka man ir grūti? Izrādās ka nē, viņš redz, ka es ar visu tieku galā un viss čill, ko viņš tur vēl maisīšoties pa kājam. Diemžēl, skaudrā realitāte - visu jāsaka tieši un konkrēti, savādāk neko tie veči caur puķem nesaprot ?
Grinch @ 10.01.2024 00:01Mans ieteikums kā no vīrieša un jau 2 gadnieka tēva. Jā, gribas uz dīvāna, bet vīrietim vajag konkrētību, pasakai jau no rīta vai vēl labāk uzraksti sms pa dienu: Esi tik mīļš un šodien: 1) nopērc pienu, olas, u.t.t; 2) vakarā vajadzētu vannu iztīrīt (piedod, man nebūs tam laika); 3) kartupeļus nomizošu, lūdzu uzvāri/izcep.
Un ja pēc šī saraksta viss paveikts, tad lai guļ uz dīvāna, ja kas nav izdarīts, tad vienkārši atgādini. Ja ko aizmirsi dienas darbos pieminēt, tad atliec uz rītu, tikai nemēģini pierunāt vai iežēlināt (nu kāds tu malacis, bet vēl vajadzētu), jo tas kaitina nevis apelē pie jūtām.
Lola12345 @ 10.01.2024 11:29
Briesmīgi. Nu reāli tā kā ar mazu bērnu. Kāpēc sievai būtu jātaisa saraksti? Acis nav? Galva uz pleciem nav? Un tad prasa, kāpēc gultā sievas neko negrib! Jo jātēlo mamma, kas pasaka, pienes, uztaisa, palūdz. Nē, paldies!